Dodaj do ulubionych

PIS już 35 % i rośnie !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:18
Pomimo ciągłej czarnej propagandy całej opozycji ludzie potrafią już
ocenić...
A biorąc jeszcze pod uwagę tych , ktorzy pod wpływem otoczenia boją
się przyznać że zagłosują za PIS - dopiero za kotarą wyborczą
postawią na to ugrupowanie - myślę że jest duża szansa na ponad 40
% - co w naszym systemie wyborczym może oznaczać samodzielne rządy.
Obserwuj wątek
    • Gość: frogman i niech kur.. rządzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:47
      niech ten naród przekona się na własnej skórze, co oznacza brak
      decyzji w gospodarce, ile to pojedzie samo, zajmowanie się niważnymi
      sprawami
      zobaczymy za dwa latka
      ile się pożywią tymi wiadomościami o oligarchach, i kto wtedy będzie
      oligarchą; pewnie pani z ważywniaka heheheh
      I kto pójdzie siedzieć za Aferę EURO 2012, pewnie wsadzą tych
      miękich chłopaków z PO hehehhe

Ja się zastanawiam;jak można zagłosować na partię która przez dwa
      lata nie potrafiła zrealizować zadnego postulatu wyborczego??
      Gdzie ta dekomuniazacja??
      gdzie ta walka z nepotyzmem??
      gdzie te drogi i mieszkania??

• Gość: Damian Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:52
      Ja pie.....
      I kolejne lata nieudolnych rządów, w których głównym celem jest poszukiwanie niewidzialnego układu i ludzi z nim związanych. Oraz pseudo walki z korupcją, która ograniczyła się do powstania rządowej agencji, której jedynym sposobem działania jest wręczanie kopert, a za momencik "Mamy Cię!" - tak to każdy głupi potrafi, a efekty zerowe i tak.
      Żadnych reform gospodarczych - bo po co je robić, skoro koninktura jest dobra? Po co je było robić, okaże się za pare lat, kiedy wypłynie na powierzchnie właśnie brak tych reform i zaczniemy wpadać w dołek - a tu akurat Euro będzie się zbliżać.
      Kolejne lata lustracji, wyciągania brudów na wierzch - tylko PiS zapomina, że w samej ich partii, jak i w byłej koalicji rządzącej było 40 członków PZPR. Jest taki pręgież w necie, który wszystko dokładnie wyjaśnia.

LUDZIE! OBYWATELE! PRZYJACIELE...
      Ja wiem, że Platforma nie jest partią marzeń... popełnia dużo błędów, są trochę nieudolni... ALE NAPRAWDĘ TO DUŻO LEPSZY WYBRÓR NIŻELI PiS!
      Nie jestem ich zwolennikiem, tak naprawdę nie ma partii na którą chciałbym zagłosować - ich program zgadzałby się chociaż w 70% z moimi poglądami. Ale jednak zagłosuje na PO, ponieważ oni dają mi chociaż namiastkę nadzieji na reformy gospodarzcze, jako-taki ład i spokój w Polsce. Mniejszą ilość afer. No i mają jakąś prezencje...
      Wybór PiS-u, to kolejne lata cofania się, eksterminowania przeciwników politycznych, rządów zakompleksionych, w ogóle nieinteligentnych, wrećz głupich, pragnących władzy totalitarnej Kaczyśnskich...
      ZASTANÓWCIE SIĘ NA KOGO GŁOSUJECIE, NAPRAWDĘ...
      POZDRAWIAM
    • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 18:05
      Mnie natomiast żal Angrusza.Biedak narzeka na brak pracy, niskie płace w
      oświacie ,brak pieniędzy w ZUS-ie,korupcję m.in w służbie zdrowia etc. Po
      czterech następnych latach rządów KC PiS pracy będzie jak na lekarstwo,płace
      będą niskie zarówno w oświacie jak i służbie zdrowia ,co przyczyni się do
      znacznie większej korupcji.ZUS będzie się borykał z jeszcze większymi brakami
      kasy na emerytury, w związku z czym emeryci będą musieli zadowolić się zasiłkiem
      z tej instytucji na podtrzymanie podstawowych czynności życiowych.Kto wie ,może
      wtedy Angrusz przejdzie na wcześniejszą emeryturę?:)))Lekarze i pielęgniarki
      jeżeli nie wyjadą będą musiali utrzymywać się z łapówek gdyż płaca podztawowa
      nie wystarczy na przeżycie do końca miesiąca. Ale będzie równo i sprawiedliwie.
      P.S.Oligarchowie polscy natomiast rozwiną i będą prowadzić doskonałe interesy na
      Słowacji ,Czechach,Łotwie,Litwie,Bułgarii i Rumunii.
      • Gość: Wlodek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.vf.shawcable.net 26.09.07, 14:36
        Mateuszu!
        Na niskie place moga narzekac wszyscy poza jeszcze wierniejszymi niz
        angrusz.
        To z GW o dyrektorze stoczni w Gdansku.

"Posypały się posady. Andrzej Jaworski -szara eminencja Kaczyńskich
        w Gdańsku"..
        31 tys/mies. fachowiec etnolog, turysta, uczestnik rad panstwowych
        spolek.... itd
        To jest UKLAD:)))))
        A Ty jakies Apokalipsy zarobkowe rozsiewasz. DEFETYSTA jestes i do
        Ciebie tez zapuka Zaloga "G".
        Angrusz nie jest w UKLADZIE. On tylko przebiera bezradnie
        konczynami.
        Ot! Taki malenki zuczek, co tez chcialby, ale nie ma pod kogo sie
        podpiac.
        Gizynski niezauwaza, Kaczory po nogi nie patrza, bo wiedza, ze przez
        robaczki malenkie takie i tak im rosnie, choc oni jakos nie moze im
        wzdluz, ino w szerz im idzie:)))) Jak na material do pasztetow
        strasbourskich. Skutek jest taki, ze temu co robi za prezydenta
        Pierwsza Dama nienadaza marynarki dopinac przed "spiczem":)))
        • Gość: angrusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 18:56

Do Włodka :

Tak masz rację , jestem małym żuczkiem , przebieram nogami z
          niecierpliwości ale ciągle popieram PiS i Kaczorów i ciągle mam
          nadzieję .
          A radzic sobie jakoś radzę , tak jak przez ostatnie 27 lat pracy .
          • Gość: Kazik Angrusz to dziad, weź się za robotę leniu IP: *.tktelekom.pl 30.09.07, 21:31
            Ty sobie radzisz nierobie je..ny, jesteś zwykłym dziadem i gdybyś
            miał styczność osobistą z kaczyńskim to na pewno by Ci to uświadomił-
            spiep..j dziadu z tego forum, bo jeszcze takich debili jak Ty
            powinni sprzątnąć ciemniaku
            • Gość: obserwator Re: Angrusz to dziad, weź się za robotę leniu IP: *.pccwglobal.net 09.10.07, 20:21
              Wątpię czy by sobie uświadomił. Po prostu Kaczki idealnie trafiają w gusta
              prostego motłochu. Przyglądając się tego typu ludziom doszedłem do ciekawych
              wniosków. Plebs wielbi ich nie tyle dlatego, że oczekuje poprawy swojego bytu.
              To jest oczywiste nawet dla nich samych, że jako nieudacznicy i głupcy zawsze
              będą przegrani, niezależnie od tego kto będzie rządził. Im chodzi raczej o to,
              że Kaczki odgrażają się ludziom zamożnym, których ów skręcający się z zawiści
              motłoch nienawidzi. Sama Kaczka natomiast zawiści nie wzbudza, bo rzekomo nie
              posiada żadnych oszczędności, korzysta z konta mamusi, jest mały, brzydki i
              nawet nie ma prawa jazdy. Lubią go, bo dzięki prostym trikom uwierzyli, że jest
              taki sam jak oni.
        • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 21:02
          Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> Mateuszu!
          > Na niskie place moga narzekac wszyscy poza jeszcze wierniejszymi niz
          > angrusz.
          > To z GW o dyrektorze stoczni w Gdansku.
          >
          > "Posypały się posady. Andrzej Jaworski -szara eminencja Kaczyńskich
          > w Gdańsku"..
          > 31 tys/mies. fachowiec etnolog, turysta, uczestnik rad panstwowych
          > spolek.... itd
          > To jest UKLAD:)))))
          Ależ PiS ma wielu takich "fachowców" i w rządzie i w spółkach Skarbu Państwa.
          Wielu jednak czeka w kolejce i przebiera nóżkami. :))
          Jest więc nadzieja,że przez kolejne cztery lata rozładują ten napierający tłum
          "fachowców" tworząc wiele ważnych i niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania
          państwa stanowisk i posad.Będą przecież potrzebne agendy do zwalczania korupcji
          w instytucjach stworzonych obecnie do zwalczania korupcji.:))Poza tym może się
          okazać,że ministerstw mamy za mało i należy stworzyć nowe ,aby członkom PiS-u
          żyło się lepiej i dostatniej.Nie ma więc sensu narzekać ponieważ miejsc pracy
          przybędzie na tyle,że może się okazać,że partia przewodnia nie dysponuje
          odpowiednią ilością członków.No ale od czego jest rodzina bliższa i dalsza.:))
    • Gość: angrusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 18:20
      Cieszę się , że rosnie ale to tylko sondaże , liczy się wynik
      wyborczy i lepiej nie ustawać w pracy nad nim .
      Nie zadowalac sie tym co gazety piszą
    • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 18:23
      Uderz w stół ,a nożyce się odezwą !!:)))
    • Gość: art Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 19:00
      kaczyńskiemu to chyba nos rośnie od kłamstwa a nie sondaż

ciemny lud!!!
    • Gość: K2 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 19:11
      A niech rośnie:(, jak tak dalej pójdzie to zabieramy z dziewczyną
      manatki i tajemy z tąd dyla, niech sobie kaczory budują polskę, a ja
      się nawet nie przyznam że polak jestem bo to obciach i wstyd
      • Gość: marek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 20:07
        Już w tym monstrualnym kompleksie zacząłeś się pisać "polak" miast "Polak". To
        już może podpisuj się "polaczek", na pewno będzie Ci łatwiej z tą pokorą na
        Greenpoint, lub w JACKOWIE.
        • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 25.09.07, 20:30
          PIS będzie pierwszą partią, która nie tylko powtórzy sukces wyborczy, ale nawet
          go znacząco poprawi, to premia od społeczeństwa za dwuletnie rządy
          • Gość: donPedro Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.116.81.* 25.09.07, 21:05
            chocby dla tego ze K2 wyjedzie i to z dziewczyna warto zaglosowac na
            Pis .Bedzie o jednego albo i dwoje nie potrafiacych myslec
            samodzielnie mniej
            • Gość: Russian Girl Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 212.87.241.* 25.09.07, 21:16
              Na dobrą sprawę to już ponad milion polaków wyjechało. Nie ma się z
              czego cieszyć. I to w ciągu właśnie 2 lat. Co dalej?
              • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 25.09.07, 22:16
                po to między innymi weszliśmy do Unii, żeby każdy mogł mieszkać i pracować w
                dowolnym kraju członkowskim, wcześniej nie wyjeżdżało tylu ludzi , bo nie mieli
                możliwości, nie było legalnej pracy, tanich linii lotniczych etc., dzisiaj na
                wyjazd decydują się ludzie którzy parę lat temu w ogóle o tym nie myśleli, bo
                sądzili, że przekracza to ich możliwości, jeszcze przez wiele lat będziemy
                musieli nadrabiać dystans dzielący nas od bogatych krajów UE i przez wiele lat
                ludzie będą wyjeżdżać, ważne , że mają taką możliwość, za komuny mogli sobie o
                tym tylko pomarzyć
                • martinaston Re: 25.09.07, 22:23
                  Tylko że akurat to żadna zasługa PiS.
                  • Gość: Głeniu Re: IP: 195.205.202.* 25.09.07, 22:47
                    martinaston napisał:

> Tylko że akurat to żadna zasługa PiS.

nigdzie nie napisałem, że wejście Polski do Unii to wyłączna zasługa PiSu, mój
                    post był tylko odpowiedzią na bzdurny zarzut, że Polacy wyjeżdżają pracować za
                    granicę, przecież o to właśnie chodziło, wiele osób głosowało w referendum
                    akcesyjnym kierując się myślą, że będą mogli legalnie pracować w krajach UE, był
                    to jeden z kluczowych argumentów za przystąpieniem do Unii
                  • Gość: K1 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:37
                    Ani wina.
                • Gość: donPedro Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.116.81.* 25.09.07, 22:25
                  albo dostali {tak dostali} paszport albo nie .A decydowali o tym
                  ludzie ktorzy w wiekszosci sa dzis w Sld {przepraszam nowa nazwa LiD}
                • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 26.09.07, 07:56
                  Tak chwalisz unie, a gdyby to od tych twoich kaczorów zalezało a nie od kwacha i
                  jego ekipy, to bys sobie unie w telewizji co najwyzej pooglądał... wasza cechą
                  charakterystyczna jest brak konsekwencji i przypisywanie sobie cudzych zaslóg,
                  zachowujecie sie jak kundelki chalasu narobić ale sie nie narazić, żenada dno
                  totalne, calkowity brak honoru i zasad, takie cioty bezjajowe w baletkach ,
                  ktorym wszystko i wszyscy przeszkadzaja, ciągle tylko "to wina PO!!! to wina
                  PO!! jak dzieci w przedszkolu, jak jakiś menel prezydenda zełgał, to policja w
                  całym kraju 2 mieś. go szukała jak rydzyk pluje na niego i co gorsza na jego
                  małżonkę, ten siedzi jak trusia
                  (to jest facet? głowa rodziny ?o zgrozo głowa panstwa!!!!)A jego braciszek z
                  kotem u mamusi<<<< wzorzec polskiej rodziny. Zwyczajnie jaja i kabarety, ale ja
                  z nie wyjade jakoś sobie radze a chcę zobaczyc wasze miny jak wam sie za sprawą
                  kaczorów "wody do tylka naleje" bo wczesniej czy później za swój debilizm
                  zaplacicie!!!
                  • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 26.09.07, 17:13
                    n.i.p.69 napisał:

> Tak chwalisz unie, a gdyby to od tych twoich kaczorów zalezało a nie od kwacha
                    > i
                    > jego ekipy, to bys sobie unie w telewizji co najwyzej pooglądał...

Pleciesz kompletne bzdury, pomijam już język jakiego używasz, ale mniejsza o to
                    ,tym co najwyżej dajesz dowód swojej niskiej kultury, dobrze by jednak było
                    gdybyś trzymał się faktów. Kaczyńscy zawsze byli zwolennikami Unii, chcieli
                    tylko , żebyśmy tam weszli na jak najlepszych warunkach w przeciwieństwie do
                    niektórych innych polityków, którym chodziło przede wszystkim o to, żeby tam
                    wejść, choćby na kolanach. Skoro już wspomniałeś Kwaśniewskiego - w latach 80
                    tych , kiedy Kwaśniewski robił kariere w PZPR i do głowy by mu nie przyszło,
                    żeby wprowadzać w Polsce kapitalizm i wchodzic do Unii, Kaczyńscy byli
                    działaczami demokratycznej opozycji, to dzięki takim ludziom jak oni upadł w
                    Polsce komunizm w konsekwencji czego mogliśmy wejśc do UE, Kwaśniewski miał
                    jedynie to szczęscie, że za jego prezydentury przypadł finał wieloletniego
                    procesu trwającego od początku lat 90 tych jakim było wprowadzanie Polski do tej
                    organizacji.

• Gość: JO Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.iplus.com.pl 26.09.07, 18:32
                      ," Kaczyńscy byli
                      > działaczami demokratycznej opozycji, to dzięki takim ludziom jak
                      oni upadł w
                      > Polsce komunizm w konsekwencji czego mogliśmy wejśc do UE, "
                      DUŻO WIESZ TO PODZIEL SIĘ WIEDZĄ DLACZEGO KACZORY NIE BYŁY
                      INETRNOWANE 13GRUDNIA 1981R.
                      W MOIM BIURZE BYŁA KOBIET ,ŻONA KAPITANA MO ,KTÓRA ZAPISAŁA SIE W
                      SIERPNIU DO SOLIDARNOŚCI .ODDAŁA LEGITYMACJE PARTYJNĄ /PZPR/
                      JAKO JEDYNA Z ZAKŁADOWEJ KOMISJI NIE BYŁA INTERNOWANA, BO WSZYTKICH
                      ZDRADZIŁA !!!!!
                      NIGDZIE NIE MOGŁEM ZNALEŻĆ INFORMACJI O DZIAŁALNOŚCI KACZEK W LATACH
                      1981 -1985 CO ONI WTEDY ROBILI ????
                      • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 26.09.07, 21:16
                        Gość portalu: JO napisał(a):

> DLACZEGO KACZORY NIE BYŁY
                        > INETRNOWANE 13GRUDNIA 1981R.

Lech Kaczyński był internowany, został zwolniony w październiku 82r. , dlaczego
                        nie aresztowano Jarosława należałoby zapytać o to ówczesnych esbeków, którzy w
                        takich przypadkach kierowali się różnymi dziwnymi kryteriami, sugerowanie, że
                        jeśli ktoś nie został internowany, to na pewno był konfidentem jest delikatnie
                        mówiac mocnym nadużyciem.

> NIGDZIE NIE MOGŁEM ZNALEŻĆ INFORMACJI O DZIAŁALNOŚCI KACZEK W LATACH
                        > 1981 -1985 CO ONI WTEDY ROBILI ????

Pytasz w taki sposób jakby kryła się w tym jakaś straszliwa tajemnica. Prawdę
                        mowiąc mogliby w tamtych latach zajmowac się wyłącznie pracą zawodową,a i tak w
                        żaden sposób nie rzutowałoby to na całą ich działalność opozycyjną, ale
                        najogólniej rzecz biorąc działali wowczas w podziemnych strukturach Solidarności.
                      • Gość: K1 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:43
                        Unikali Michnika i mieli rację.
                    • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 26.09.07, 18:49
                      Ale mnie rozbawileś!! i jeszcze twierdzisz,że ci sie mój język nie podoba,
                      dowcipniś z ciebie!!!
                      • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 26.09.07, 21:36
                        n.i.p.69 napisał:

> Ale mnie rozbawileś!!

no cóż, ludzie różnie reagują, kiedy przedstawi się im fakty :)
                        • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 27.09.07, 10:14
                          Fakty sa takie, że kaczynscy od zawsze byli eurosceptykami a teraz spijaja całą
                          smietankę, jeszcze bezczelnie przypisujac sobie zasługi.I o ile masz racje co do
                          przebiegu tych wydarzeń, to powinienes zdać sobie sprawę z tego, że gdyby
                          Kaczynscy robili to co mówia, to byś unie przez bibułkę macał, ale za to byłoby
                          wiele innych "gruszek na wierzbie" obiecanych przez kwaki
                          • Gość: Głeniu Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 195.205.202.* 27.09.07, 18:49
                            n.i.p.69 napisał:

> Fakty sa takie, że kaczynscy od zawsze byli eurosceptykami

Co konkretnie masz na myśli ? Czy możesz podać choć jeden fakt, jeden cytat,
                            który świadczyłby o tym, że Kaczyńscy byli przeciwnikami idei zjednoczenia
                            Polski z Unią ? Nie sądzę, żebyś znalazł taką wypowiedź, bo jej po prostu nie
                            było. Ja natomiast mogę przypomnieć obszerny wywiad z Jarosławem Kaczyńskim jaki
                            ukazał się w GW jeszcze przed referendum akcesyjnym, dziennikarze Wyborczej
                            "odkryli " wtedy, że Kaczyńscy są zwolennikami Unii, kiedy jednak później w
                            trakcie kluczowych negocjacji prowadzonych przez SLD Kaczyńscy wielokrotnie
                            przypominali, że należy prowadzić je tak , żeby nie ucierpiał na tym interes
                            Polski i grozili, że nie poprą traktatu, gdyby miał być dla nas niekorzystny
                            wówczas z miejsca byli oskarżani o eurosceptycyzm.
                            • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 28.09.07, 08:24
                              Mam na mysli to, że kaczyńscy choć oficjalnie i zapewne w kuluarach również sa
                              za Polska w unii, to jednak swoje metody polityczne opieraja na generalnej
                              krytyce w stylu "nie bo nie" i "tak bo tak" i o ile latwo jest stać z boku i
                              krytykować innych za ich dzialania powołując sie przy tym na tzw.interes
                              państwa(tak na marginesie co to ma twoim zdaniem oznaczać, jak to zmierzyć
                              szczególnie w kontekscie negocjacji akcesyjnych) Tak jako partia rzadzaca nic
                              lepszego nie zaprezentowali, kleska na szczycie, sprawa mięsa rówenież klapa
                              albo totalna przegrana o wódkę, ale wracajac do tematu gdyby to kaczyńscy
                              prowadzili negocjacje z unią stosując swoją socjotechniczna retorykę to
                              zwyczajnie nikt w europie nie chciałby z nimi gadać, namiastke tego mielismy na
                              wspomnianyj szczycie gdzie nawet wydawałoby się naturalni nasi zwolennicy
                              stenEli przeciwko nam. Reasumujac, ten sarmacki podszyty kompleksami sposob
                              politykowania nie jest tolerowany w cywilizowanym swiecie i wtym kontekscie
                              wcale nie jest pewne, że kaczynskim udaloby sie wprowadzić Polska do unii, z
                              reszta to samo dotyczy ich polityki wewnętrznej.
                  • Gość: K1 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:42
                    Gościu, pięknie bijesz pianę ale komóreczkę to masz chyba jedną - w kieszeni.
                • Gość: Russian Girl Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 212.87.241.* 27.09.07, 09:48
                  Dobrze Gleniu napisałeś(aś), że przez wiele jeszcze lat. Bo różnica
                  poziomów jest zbyt ogromna, tak na moje obliczenie jakieś 30 lat
                  dzieli nas od UK, może za ten czas właśnie będziemy mieli poziom
                  życia taki, jaki jest tam już teraz. Ale oni w miejscu też nie
                  drepczą.
              • Gość: K1 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:36
                A kiedy weszliśmy do Unii???
      • Gość: K1 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:34
        Spadaj dokąd chcesz. Podaj numer konta to ci bilet kupię :)
    • Gość: xkx2 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.152.bloklan.org 26.09.07, 07:13
      Obawiam się ze się niestety mylisz - nasza ordynacja preferuje
      koalicje. Gdyby była u nas ordynacja wiekszosciowa to zwyciezca
      który dostał by powyzej 30% brał by wszsytko. niestety u nas
      ordynacja po prostu zmusza do koalicji i obawiam sie iż jesli PiS
      nie zdobedzie powyżej 50% moze nie miec absolutnej wiekszosci w
      parlamecie.
      • Gość: Andy Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:25
        I tu się mylisz - 40 % może spokojnie wystarczyć , ponieważ głosy na
        partie które uzyskały 3,4 , 2% głosów i nie przekroczyły progów są
        proporcjonalnie dzielone na te co przekroczyły...
        • Gość: chacha Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.iplus.com.pl 26.09.07, 11:12
          cha,cha, kaczor dogaduje się LiDem !!!!!
          Mochery i ateiści w jednym rządzie !!!!!!
          ale tragiczne jest to że dawne partie solidarnściowe pożąrły sie o
          władze i I w tej wlce rzeczywiscie przewodzi PiS .
          Wstyd i hańba boska !!!!!!!!!!
        • Gość: xkx2 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.152.bloklan.org 29.09.07, 08:39
          Może tak może nie - ale ja wolał bym miec pewnośc dlatego uważam iż
          PiS zrobił bład nie zmieniajac ordynacji na wiekszosciową. PiS wtedy
          bez względu na to czy dostał by 25% czy 30% czy 35% jako zwycięzca
          wyborów brał by wszystko. Tak jest zasada ordynacji wiekszosciowej
          iż dązy do modelu jesli nei dwu partyjnego to z mcno okrojana liczba
          parti w parlamecie. A tak byc moze znów nas czek zabawa z
          przystawkami bo u nas cuda sie zdarzaja. A ordyncja wiekszosciowa
          zalatwola by to raz na zawsze. Zwyciezca bierze wszystko i tyle.
    • Gość: l Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.tpca-cz.com 26.09.07, 10:43
      ... a spadnie ukosnie !
    • Gość: diwo Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 12:59
      CO KACZYŃSKI ROBIŁ 13.12.81r I DLACZEGO NIE BYŁ INTERNOWANY...

Donald Tusk w 1981 roku miał 24 lata i robił tyle ile młodzian mógł
      robić. Był w NZS, był szefem Solidarności w Wydawnictwie Morskim i
      dziennikarzem wydawanego przez związek tygodnika "Samorządność".
      Organizował protesty po śmierci Pyjasa. Za działalność opozycyjną
      wyleciał z pracy i właśnie wtedy zaczął pracować jako malarz
      kominów, w firmie Płażyńskiego. Pracował przez 7 lat w okresie stanu
      wojennego i po stanie wojennym. Może to niewiele, ale to po stokroć
      więcej niż NIC Kaczyńskiego W tym najtrudniejszym czasie, Jarosław
      Kaczyński, jako jedyny doradca Lecha Wałęsy, po krótkiej rozmowie z
      SB i odmowie podpisania lojalki (jak sam twierdzi) został
      wypuszczony do domu i do 1989 roku nikt z SB, krzywdy mu nie zrobił.
      W teczce Kaczyńskiego NIE MA ŚLADU DZIŁANOŚCI OPOZYCYJNEJ w latach
      1982-1989. Niezmiernie ciekawe jest to, że historia stanu wojennego
      nie zna przypadku, aby po odmowie podpisania lojalki, SB wypuszczało
      opozycjonistę. JEDNYM JEDYNYM PRZYPADKIEM JEST JAROSŁAW KACZYŃSKI.
      Za odmowę podpisania lojalki, parę lat przesiedział Michnik i Kuroń,
      obaj mieli wytoczone procesy o obalanie ustroju PRL. W PiS, oprócz
      Ludwika Dorna, nie ma już ani jednego członka, który był
      prześladowany przez SB. Ani jednego!!! Ktoś wspominał o
      Romaszewskim, ale on członkiem PiS nie jest. Wszystko co o PiS można
      powiedzieć w kontekście działalności opozycyjnej.

• n.i.p.69 kaczyńscy w latach 80-tych? 26.09.07, 13:13
        .. wraz z kolegami z SB organizowali IV RP
      • Gość: frogman Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:16
        no jak miał nie podpisać lojalki ??!! A kto opiekowałby się w domu
        KOTEM??
        Nie bądź bez serca!!!
        Mama mu nie pozwoliła.
        • Gość: jo Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.iplus.com.pl 26.09.07, 14:31
          msz racje w tych walkach wolnościowych giną lub wyjeżdzzaja na
          emigracje najlepsi .Pozotaje tylko chołota ,która chwali się
          cudzymi sukcesami i wypina piers na medale .
          TAK BYŁO I PO POWSTANIU WARSZWSKIM !!!
      • Gość: angrusz Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 19:02
        Do Diwo :

Godna pochwały postawa Tuska, że nie dał się zniszczyć .
        No ale teraz juz inne czasy i jakby te dawne zasługi wyblakły a
        raczej bieżąca działalność nabrała wyrazistości .
        I fatem jest , że to kaczory sa górą i im ludzie - ludzie z I
        przedziału podatkowego - wierzą i nalezy się spodziewać ,że w sporej
        części zagłosują na nich i to nie tylko niskowykształceni ale a
        jakże i z dyplomami - jak ja
        • Gość: on Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:51
          Szkoda tylko ze przez dwa lata rzadow PIS tak naprawde nie zrobilo nic
          konkretnego nie potrafili rozliczyc i zamknac okresu wojennego ze strona
          niemiecka ucinajac wszelkie roszczenia, nie uchwalono ustawy kto i w jakiej
          wysokosci bedzie wyplacal emerytury z II filaru choc skladki sa rzetelnie
          pobierane, nie potrafili rozliczyc sprawy Katynskiej. Tak naprawde nie zrobili
          nic co mialo by realnie przelozenie na nas Polakow. Sluchajac wypowiedzi Panow
          Kaczynskich slyszymy "mysmy", "my" zrobilismy to czy tamto choc rzadzili w
          koalicji i chcial nie chcial jest to wspolny sukces. Czas rzadow PIS-u to
          tropienie jakis "wielkich" afer z ktorych zarzutow nie potwierdza sie. Dlaczego
          nie uchwalono ustawy o przepadku mienia dla osoby skazanej za afery gospodarcze
          ?. Dlaczego rolnik ktory dostaje z polskiego budrzetu pieniadze na KRUS i
          dodatki sprzedaje swoje zboze z polskiej ziemi Niemcowi bo tam drozej i w
          efekcjie my musimy placic wiecej za chleb. Chce sprzedac prosze bardzo jego
          wybor ale wowczas wad z KRUS-u. Lekarz chce wiecej zarabiac prosze bardzo ale
          nie moze przepracowac wiecej niz 160 godzin w miesiacu a jesli udowodni mu sie
          lapowkarstwo traci posade. Mowia ze bezrobocie spada tylko ze ludzie musza
          pracowac za 700 900 zl na reke przy ciaglych podwyzkach kosztow. Dlaczego nie
          tropia i likwiduja szarej strefy. Dlaczego coraz wiecej policjantow odchodzi ze
          sluzby. Nie moge dopatrzyc sie jakis wymiernych korzysci z tego rzadu co z tego
          ze szumnie aresztowano lekarza jak chwile pozniej go wypuszczono a skarb panstwa
          bedzie musial mu zaplacic odszkodowanie za niesluszne oskarzenia. Korupcja jak
          byla tak jest. Nie sztuka jest szumnie aresztowac czlowieka tylko miec na niego
          mocne dowody. Obiecywano ze zmniejsza armie urzednikow a jest odwrotnie. Kazdy
          glos krytyki jest traktowany jak wsciekly atak na Kaczynskich a jego autor jako
          wrog walki z korupcja tylko co z tej pseldo walki wynika dla nas osobiscie ? i
          kolejne pytanie ile ta walka ktora jad dotad nie przyniosla wymiernych skutkow
          kosztuje nas podatnikow ?. Co do euro 2012 to jest dla mnie nie pojete ze prawe
          i sprawiedliwe panstwo polskie nie moze dac sobie rady z prywatna firma ktora
          dzierzawi stadion zamist wziac sie do roboty tworzy sie nowe komitety
          organizacyjne po to tyko zeby kolesie partyjni mieli prace. Troche sie
          rozpisalem ale jakos nie moge dopatrzyc sie dobrych skutkow tych rzadow.
          • n.i.p.69 Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) 27.09.07, 08:17
            Ja dodałbym do tego jeszcze eurosceptyczna antymiemiecka i antyrosyjska(choć to
            po częsci mozna zrozumieć) retorykę, demagogiczne gadki o karze smierci i
            odbieraniu majatków pochodzacych z przestestwa nie wywiązanie sie z wielu
            przedwyborczych (łatwych do realizacji) obietnic np. wycofanie wojsk z iraku czy
            załatwienia kwestii podreczników szkolnych nie mówiac o mieszkaniach,
            autostradach, reformie finansów, administracji czy służby zdrowia. Weszli w
            koalicje rzadową z "przestępcami" choć obiecywali ustawę niedopuszczajaca takich
            osobników do parlamentu, jarek został premierem mimo , iż sie zarzekał, że tego
            nie zrobi....można tak wymieniać bez konca, afera bombowa, rydzyk, handel mięsem
            z rosja, naduzycia CBA, etc. etc ....

P.S...a ja dzięki nim dowiedziałem sie, że jestem wykształciuchem, komuchem,
            zomowcem i w układzie(chyba chodzi o zwiazek małżeński a może o umowę o prace,
            licho wie? ale zaczynam sie bać!!)

• Gość: diwo Re: Może rośnie. No to spadnie... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 23:01
          Ja tego nie napisałem - przekleiłem tylko. To nie hymn na cześć
          Tuska tylko taka mała prezentacja dla naiwnych jak można siebie
          podkoloryzować kosztem kogoś - spytany wyborca PIS na pewno to
          Jarusia prezentowal by jako kolesia od styropianu. Jednym z
          nielicznych styropianów w PIS jest Dorn i na nim ta lista się
          kończy.
          Natomiast moje zdanie na temat pisiorów i ich działalności
          nowożytnej zamieścił jakiś kolega poniżej tytułujący się "on". Mam z
          nim straszną zbieżnośc poglądów...
          I nie machaj dyplomem - w życiu nie spotkałem tylu idiotów co na
          studiach... :-)
    • Gość: ste3f Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.07, 08:14
      Andy andy szkoda mi cie żeś taki nie kumaty......... może rośnie ale kacorowi w
      gaciach jak jak do szczypińskiej sie zbliża.....ha ha ha Nie daj Boże tym
      popyrtanym fanatykom przewagi w wyborach-zniszczą wszyskto,nic i niczego nie
      będzie/Kacor realizuje obietnice wyborcze Kononowicza/ Wodzu wodzu !!!!! Ludzie
      mali nie cierpią swojej skali
      • Gość: Russian Girl Ostatnie sondaże pokazują co innego IP: 212.87.241.* 27.09.07, 10:07
        Poparcie dla PiS spada.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4525227.html
    • Gość: . Re: A może 40 % ? IP: 195.116.81.* 27.09.07, 10:16
      dziadem jestes ty dzialaczu samoobriny
      • Gość: Russian Girl Re: A może 40 % ? IP: 212.87.241.* 27.09.07, 19:09
        Odpisałeś na skasowany post?

Sondaże pokazują, że większość Polaków negatywnie ocenia pracę
        premiera i prezydenta.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4527177.html
        • Gość: Eryk XiI Re: A może 40 % ? IP: *.profiline.pl 27.09.07, 22:51
          Otak 40 % pisowszczykom wystarczy, tylko niech od razu zamawiają
          zakąskę, bo jak tu tak o suchym pysku później spojrzeć rodakom
          prosto w oczy.
          Bez spostrzeżeń obserwatorów OBWE !!!
          • Gość: K1 Re: A może 40 % ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:47
            Eryk doczekasz się kagańca.
    • Gość: ato? Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 19:34
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4527236.html
    • Gość: Yyy Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.09.07, 21:58
      Io by było jakies 42-44% a wtedy będzie mozna sworzyć rzad
      wiekszościowy i w koncu Polska wyjdzie na prostą!
      www.3dwhite.pl/?click=a9170483f3be82ab1dc3427e605e144d
      • Gość: obserwator Re: A bez OBWE to nawet 69 % i rośnie ! IP: *.profiline.pl 28.09.07, 07:47
        Zaproszenie obserwatorów OBWE na wybory to obowiązek państwa
        członkowskiego powiedziała Urdur Gunnarsdottir rzecznik prasowa
        mieszczącej się w Polsce części Biura Organizacji Bezpieczeństwa i
        Współpracy w Europie.

Tego samego dnia co w Polsce, odbywają się wybory w Szwajcarii -
        powiedziała Gunnarsdottir - i tam obserwatorzy będą.

A może uda się "zrobić" nawet 100 % ?
        I dalej będzie rosło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • n.i.p.69 Re: A bez OBWE to nawet 69 % i rośnie ! 28.09.07, 09:32
          To dlatego szykuja wieksze urny, teraz wszystko jasne!
          • Gość: Russian Girl Kto to mówi? IP: 212.87.241.* 28.09.07, 18:20
            Cytuję: "- Myśmy prowadzili taką dziadowską politykę zagraniczną i
            ona przynosiła fatalne rezultaty - ocenił na konferencji prasowej w
            Poznaniu szef rządu. Jego zdaniem, obecność prezydenta RP w dobrym
            hotelu, to jest rzecz normalna a "dziadostwo, to jest coś, co się
            źle kończy".
            Tak się wypowiada szef rządu. Ludzie, trzymajcie mnie, bo spadam z
            kaloryfera.
            • Gość: JO Re: Kto to mówi? IP: *.iplus.com.pl 28.09.07, 18:39
              dziadowska polityka ,spieprzaj dziadu , z jedenej strony .a z
              drugiej jak bogaty to złodziej .kaczory są uczciwe bo biedne i nie
              mają kont .... to schzofremia .nic się kupy nie trzyma
              • venom2.0 Re: Kto to mówi? 28.09.07, 18:47
                Kupy może się nie trzyma, ale kupra TAK!
    • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:04
      Ładnie to tak robić kampanię wyborczą za dodatkowe pieniądze wyciągane z
      państwowej kiesy ?
      www.wiadomosci24.pl/artykul/kghm_zaplacil_za_przedwyborcza_fete_prezydenta_44620.html
      Czas najwyższy sprywatyzować spółki Skarbu Państwa.
      • venom2.0 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 28.09.07, 19:06
        Liczą na to, że wygrają i nikt ich wtedy nie bedzie rozliczał.
        • Gość: ona Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:07
          Świetny temat, ale ja natomiast jestem zadowolona z regularnych moich obfitych i
          śmierdzących wypróżnień !!!
          • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 28.09.07, 19:13
            Tobie też będzie potrzebna wieksza urna?
            • venom2.0 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 28.09.07, 19:22
              Może nie urna, tylko większa kaczka.
        • Gość: czaku Re: PO chce prywatyzacji szpitali!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 22:59
          Nie pozwulcie na to,jeśli chcecie iść się leczyć taniej.
      • Gość: Wlodek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.vf.shawcable.net 28.09.07, 19:41
        Gość portalu: mateusz napisał(a):

> Ładnie to tak robić kampanię wyborczą za dodatkowe pieniądze
        wyciągane z
        > państwowej kiesy ?
        >
        www.wiadomosci24.pl/artykul/kghm_zaplacil_za_przedwyborcza_fete_prezy
        denta_44620.html
        > Czas najwyższy sprywatyzować spółki Skarbu Państwa.

Mateuszu!
        Ze tez zachciwa Ci sie zartow.
        Przecie gdyby tak sie stalo, to pana premiera mamusia musialaby
        dalej ubierac w podarty worek po kartoflach.
        Jakis czas temu rzadowa tv dawala bojowy reportaz o miedzianych
        przekretach i strasznie sie pastwila nad ssaczami miedzianych wymion.
        Z tym, ze te ssacze byly z ... SLD.
        Teraz sa takie same, tylko z PiSu i nawet sam prez PiS/RP.
        Jak PiSs jeszcze possie, to mu jeszcze bardziej urosnie ...w szerz,
        co widac po bliznietach. Znowu oba, wespol w zespol musza zmieniac
        ubranka bo sie w spodniach i marynarach nie mieszcza, by zadz moc
        moc zmoc..
        Z dobrobytu:)))
        A ABW siedzi ciuchutko.
        Czyzby Kaminski spal?
        Bo chyba na rozkaz z centrali sie nie doczeka:)))))
        • Gość: Eryk XiI Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.profiline.pl 28.09.07, 19:54
          Według "Rzeczpospolitej" Po ma 26 %, a partia pisowszczyków
          tylko 24 %.
          A co mnie cieszy wciąż ma tendencje malejące !

Czyżby to po fatalnej decyzji "fotygi", bo jednak moje i innych
          działania zwyciężyły i jednak będą tegoroczne wybory pod ścisłą
          obserwacją OBWE.
          Teraz trzeba nawiązać współpracę z obserwatorami i wskazywać
          wszystkie newealgiczne punkty i buchające iskry "grzecznej" kampanii
          wyborczej.
          Wreszcie chamy znajdą swoje miejsce poza parlamentem !!!!!!!!!!
          • Gość: Russian Girl Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: 212.87.241.* 28.09.07, 20:00
            Dwa lata temu w sondażach też PO prowadziła. A PiS wygrał.
            A po takiej kampanii w USA? Ciekawa jestem, czy do Kanady pojadą,
            spotkają się z Włodkiem, on im pokaże.
            • Gość: Wlodek Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.vf.shawcable.net 29.09.07, 01:58
              Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Dwa lata temu w sondażach też PO prowadziła. A PiS wygrał.
              > A po takiej kampanii w USA?

Przeciez Kaczynski byl w specjalnych miejscach.
              Powitanie mial ladne:
              Witamy Prezydenta KWASNIEWSKIEGO:))))
              a w drugiej wersji "Witaamy Pez. WALESE!!!!
              Oczywiscie BYL SUKCES...za szmal od Kombinatu Miedziowego:))) co
              oczywiscie KORUPCJA nie jest.

Ciekawa jestem, czy do Kanady pojadą,
              > spotkają się z Włodkiem, on im pokaże.

Juz jeden kumpel Kaczynskich z miasta Lodz nazwiskiem
              KROPIWNICKI omal nas nie nawiedzil, ale jako swiatowiec nie
              zauwazyl, ze podrozujac z Alaski do reszty USA trzeba przejechac
              przez terytorium KANADY. O ile nie korzysta sie z samolotu, albo
              promu plynacego bez zawijania do kanadyjskich portow.
              Kropiwnicki byl bardzo zdziwiony, ze bez wizy nie moze przejechac
              sie przez jeden z najciekawszych geograficznie kawalkow Kanady.
              A to swoja droga tez przyklad dbalosci "prawicowych" orlow o
              panstwowa kase.
              Kropiwnicki byl za AWSu ministrem od rozwoju i infrastruktury, czy
              jakos tak i w zwiazku z ta infrstruktura wybral sie na Alaske, po
              to, zeby alaskanskie rozwiazania w tej dziedzinie przeniesc na grunt
              RP:)))) Rownie dobrze mogl sie wybrac na studiowane tego tematu do
              Dahomeju.
              A co do spotkan, to -smy" mieli przyjemnosc goscic i min
              Bartoszewskiego, marsz. Stelmachowskiego, min Zakrzewskiego -AWS i
              jeszcze pare zupelnie interesujacych osob.
              Byl i Kwasniewski, ale jakos nikomu z naszego towarzystwa nie
              przyszlo do glowy, zeby go do klubu zaprosic:))))
              Ekscesow polliterackich w zwiazku z wizyta nie odnotowano.
              Co do mnie troche zalowalem, bo jak widzisz lubie ciekawostki
              przyrodnicze:)))
              A co do "pokazywania", to jeden dawny skomuszaly konsul chyba do
              dzis czkawki dostaje wspominajac swoje vancouverskie
              urzedowanie...Troche mu sie do tej czkawki dolozylem:)))
              Moje dekomunizacyjne obowiazki wobec Ojczyzny wypelnilem sumiennie
              zanim jeszcze Kaczorom przysnila sie ustawa dekomunizacyjna. Udalo
              mi sie tez [nieskromnie mowiac] zdeubekizowac jednego typa, co
              bojownika o wolnosc i lud udawal, zapominajac, ze swiat jest .."jak
              niewielka pomarancza" i ze wszyscy sie znaja, jak nie osobiscie to
              posrednio, o czym tez mialem okazje sie przekonac:)))
              Mam wiec troche wprawy w tym zakresie i Kaczora tez daloby sie
              zdekomunizowac na kanadyjskim gruncie:)))
              • Gość: Russian Girl Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: 212.87.241.* 29.09.07, 11:46
                Bravo, Włodku! Jesteś super.
          • Gość: angrusz Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:10

Mi obserwatorzy OBWE nie przeszkadzaliby . No ale skoro wyższe
            władze tak uznały to nie ma sensu im się narażać .
            Opozycja tez może skutecznie kontrolować .
            Byc moze tak odbierasz wypowiedzi wierchuszki PiS u ale jest wiele
            ludzie , którzy sądza inaczej.,
            To wybory w 2005 pokazały , że wiekszość myśli podobnie jak Kaczory .
            Teraz może byc podobnie .
            Po poprzednie nauczce lepiej się nie ciesz . Bo wynik wyborów
            niepewny .,
            • Gość: W Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.vf.shawcable.net 29.09.07, 02:10
              Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
              > Mi obserwatorzy OBWE nie przeszkadzaliby . No ale skoro wyższe
              > władze tak uznały to nie ma sensu im się narażać

Angruszu! Napisz jak prawdziwy MEZCZYZNA, ze ta IDIOTKA made in
              PiSuar nie potrafila PRZECZYTAC i ZROZUMIEC pisma jakie otrzymala, a
              Kaczor premier tez w jezykach MOCNY nie zatrybil o co biega i wyszla
              z tego KUPA w PiSuarze. Czyli znowu MAMY SUKCES.
              Jak ta IDIOTKA z MSZ-tu wywalila porzadnego czleka nazwiskiem
              DObrowolski do archiwum, a reszte obsadzila takimi samymi jak ona
              niedojdami, to nie ma kto porzadnie prostego pisma w miedzynarodowym
              jezyku przetlumaczyc:))))))
              Zamiast banialuki pisac na tym forum zglos sie do Fotygi na
              ochotnika, to moze sie nam w DYPLOMACJI poprawi i nie bede musial
              znosic zlosliwosci Czechow Serbow i innych Ukraincow, o Slowakach
              nie wspominajac. Uzywaja sobie na nas calkiem niezle, a poniewierac
              kaczorami, to ja moge na domowy uzytek, a nie na wynos:))))

I nie oszukuj, ze WIEKSZOSC mysli jak Kaczory.
              Liczyc cie uczono, to policz ilu obywateli ich w sztukach mysli tak
              samo jak oni.
              Odejmij tez calkiem spora grupe, ktorzy do dzis pluja sobie w brode,
              ze dali sie nabrac na kacza zupe. dzis zazyczyliby sobie z
              checia ...CZERNINY:)))
              • Gość: angrusz Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:37

Do Wlodka : czy wiekszość - jaka - wszystkich czy głosujących ?
                To zobaczymy po wyborach . Na razie PiS zdobył tą większość po
                poprzednich wyborach taką większość która daje władzę , choć słaba -
                bo koalicyjną . Może teraz będzie lepiej , nad tym pracuję i pomagam
            • Gość: jo Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.iplus.com.pl 29.09.07, 09:02
              Mi obserwatorzy OBWE nie przeszkadzaliby . No ale skoro wyższe
              > władze tak uznały to nie ma sensu im się narażać .
              CO ZA POPRAWNOŚĆ POLITYCZNA I ZGODNY JESTEŚ ,ABY SIE NIE NARAŻĄC Z
              WŁADZY .oJ ANGRUSZ TY Z SOCJALIZMU JESZCZE NIE WYROSŁEŚ.
              A MYSLAŁEM ,ŻE UMIESZ MYSLEĆ SAMODZIELENIE a TY ZAWSZE WIERNY
              OSTATNIEJ PANUJĄCEJ WŁĄDZY !!!!!!!!!
              jAKI % GŁOŚOW OBYWATELI RP W POPRZEDNICH WYBORACH ZYSKAŁY
              KACZORY .nIEMYL Z % LICZONYM W STOSUNKU DO GŁOSUJĄCYCH .BO WYBORY
              MIAŁY FREKWENCEJE ~40%
              • Gość: angrusz Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 18:40

Do Jo :

Za socjalizmem nie tęsknie . ( owszem za łodością tak ) .
                Jesli 60% uchyla się od wyborów tzn godzi się na decyzje reszty .
                To jasne .
                Jeżeli im to nie odpowiada to niech głosują i nie narzekają .
                To chyba logiczne
                • Gość: jo Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.iplus.com.pl 30.09.07, 12:51
                  > Jesli 60% uchyla się od wyborów tzn godzi się na decyzje reszty .
                  KTO CIE UCZYŁ LOGIKI A EGZAMIN ZDAŁEŚ
                  TO ZNACZY ŻE 60 % POPROSTU JEST ZNIESMACZONE DZIAŁANIAMI POLITYKÓW
                  I NIE CHCE BRAC WTYM BURDELU UDZIAŁU !!!!
                  ALE TWÓJE POSTY SPOWODUJĄ ,ŻE TA ZNIESMACZONA CZĘŚĆ ELKTORATU
                  PÓJDZIE ZAGŁOSOWAĆ PRZECIW KACZOROM.
                  I TO BĘDZIE TWÓJ SUKCES ANGRUSZ !!!!!!!!
                  DZAŁAJ DALEJ DOBRY JESTEŚ !!!!
                  • Gość: angrusz Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:20

Do jo :

Skąd wiesz , że zniesmaczonych . Jesli tak to niech idą i oddadza
                    glos niewazny . Twoja logika - ba nielogika jest porażająca .
                    Wytrzyj mleko spod nosa bo kapie na klawiaturę .
          • Gość: donPedro Re:A jadnak PiS spada - już tylko 24 % ! IP: 195.116.81.* 29.09.07, 10:10
            sam jestes chamem nie widzisz tego.jakich ty slow uzywasz na swoich
            przeciwnikow.dobrze ktos nazwal cie na forum Eryk Smieciarz
    • Gość: mateusz Mają nas za ciemną materię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:40
      www.tvn24.pl/-1,1522924,wiadomosc.html
      Kłamstwa polityków PiS-u cechuje rosnący w zastraszającym tempie prymitywizm.
      Traktują nas jakbyśmy żyli na poziomie umysłowym plemion zamieszkujących dżungle
      Kamerunu. Wstyd solidarna władzo!
      • Gość: Wlodek Re: Mają nas za ciemną materię ! IP: *.vf.shawcable.net 29.09.07, 02:48

> www.tvn24.pl/-1,1522924,wiadomosc.html
        > Kłamstwa polityków PiS-u cechuje rosnący w zastraszającym tempie
        prymitywizm.

Nie wrzucalbym wsiech do jednego worka, bo niektorym mozna w ten
        sposob zrobic krzywde.
        Lepiej po partii i po nazwisku.
        A skoro przy TVN -smy, to zauwazyles, ktora z partii najrzadziej
        gosci w Szkle?

> Traktują nas jakbyśmy żyli na poziomie umysłowym plemion
        zamieszkujących dżungle
        > Kamerunu. Wstyd solidarna władzo!

Mateuszu! czy widziales, zeby nadwislanski Mugabe kiedys sie
        wstydzil? Jak tylko sie pokazal kilkanascie lat temu na wizji tak
        samo mu z geby lecialo. Wtedy jednak nie lecial po calosci. Teraz
        KORYTO dziala.
        W tym przypadku poczucie wstydu jest odczuciem nieznanym, ani
        Mugabemu, ani jego podeszwowym.
        Widzialem Kurskiego u Lisa... i wlasciwie bez wyrazow nie da sie go
        opisac. podobnie jak tych wszystkich Gosiewskich, Brudzinskich i
        tych co pomniejszych pomagierow Kaczora.
        Jak ZMPowcy z opowiesci troche starszych ode mnie ludzi, ktorzy
        stalinizm przezyli na wlasnej skorze.
        W kazdym razie gdybym mial do wyboru tylko dwie partie: PiS i
        Samoobrone i musialbym na ktoras z nich glosowac, to
        wybralbym ...Leppera.
        Bo po co mi podroba.
        i Mateuszu!
        To za co oni nas maja, to malo wazne. Oni wiedza za kogo i za co my
        ich mamy, a to bardziej istotne.
        To angrusz niech sie martwi, bo to jego wspolnicy:)))
        I NIKT nam nie wmowi, ze czarne jest czarne, a biale jest biale":))))
        Jak tak, to tak...
        Podarujmy im to co Palikot Giertychowi, czyli swieczke na droge....
        Chyba, ze ktos woli inne rekwizyty z teczki Palikota:)))

• Gość: angrusz Re: Mają nas za ciemną materię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:34

Do Włodka :

A martwię się martwię , mi tez nie podoba się wiele nawet w
          wypowiedziać PiSowych .
          No nale mi do nich najbliżej więc ich popieram , może powoli coś
          zmienią , tak żeby kasa nie decydowała tak uzo o polityce i
          polityku .
          Wtedy może i dla mnie dobry czas przyjdzie .
        • Gość: JO Re: Mają nas za ciemną materię ! IP: *.iplus.com.pl 29.09.07, 09:05
          Jak ZMPowcy z opowiesci troche starszych ode mnie ludzi, ktorzy
          > stalinizm przezyli na wlasnej skorze.
          MASZ RACJE RETORYKA TA SAMA
      • Gość: K1 Re: Mają nas za ciemną materię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:50
        Ty masz dwie komórki - w kieszeniach. (Na podstawie poprzednich postów)
      • k2i dokładnie 30.09.07, 09:54
        Ale najgorsze jest to że ja też w to wierzę.

..............................
        Do wszystkich młodych zabierzcie dziadkom i babcią dowody tożsamości:)! Po tym co usłuszałem kiedyś czekając w kolejce do lekarza między tymi wszystkimi staruszkami to w tej chwili jestem wręcz pewien że 90% ludzi powyżej 6o roku życia zagłosuje na PiS
        • Gość: Andy Re: dokładnie IP: *.realestate.net.pl 30.09.07, 16:04
          Do rodziców i dziadków - zabierzcie swoim naiwnym wnukom i dzieciom
          dowody tosamości ! Jak dorosną i zaczną żyć z własnej pracy , a nie
          siedzieć na garnuszku rodziców i pleść bzdury na forum to jeszcze
          wam podziękują !
          • Gość: jko Re: dokładnie IP: *.iplus.com.pl 30.09.07, 16:25
            a gdzie jest twóJ pisowski minister zdrowi Religa ???? kampanie
            wybiorczą uprawia .SZPITAL NA PARKITCE EWAKUOWANY , LEKARZE
            STRAJKUJĄ ,A ON ZAMIAST DOPROWADIZĆ DO POROZUMIEMIA Z
            LEKARZMI .KTORYCH ZNA JAK ZŁY SZELĄG ,ZAJMUJE SIĘ WIECAMI, ABY
            ZYSKAĆ WIĘKSZE POPARCIE .tE PISOWNIKI DBAJĄ TYLKO O SIEBIE .
            w KOŃCU RELIGA SAM SIE WYLECZY W DOBREJ KLINICE MA NA TO !!!!!
            GŁOSUJCE NA PiS .TEN CYRK BĘDZIE TRWAŁ JESZCZE DWA LATA .TYLKO CZY
            PRZEŻYJEMY!!!!!
            • venom2.0 Re: dokładnie 30.09.07, 16:40
              Jak dobrze pójdzie, to nawet dłużej.
            • Gość: angrusz Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:17
              Do jko :

cyrk to był wczesniej np człowiek który w latach 80-tych mial 35 tys
              USD w ciągu 20 lat wzbogacił się do kwoty 3 mld zł .
              Ot taka polska norma zyskowności w interesach .

Większość powiedziała dość i zaglosowała dwa lata temu a i teraz
              prawdopodobnie zagłosuje bo ludzie mają dość korupcji i bogacenia
              się niektórych dzięki układom politycznym .
              • Gość: W Re: dokładnie IP: *.st.vc.shawcable.net 30.09.07, 22:41
                ):

> Do jko :
                >
                > cyrk to był wczesniej np człowiek który w latach 80-tych mial 35
                tys
                > USD w ciągu 20 lat wzbogacił się do kwoty 3 mld zł .
                > Ot taka polska norma zyskowności w interesach .

Angruszu!
                Zeby ci skleroza do reszty krzywdy nie zrobila, to przypomne ci, ze
                05l/gorzaly z klosem kosztowalo 085 USD, a w porywach 095 USD.
                Tona eksportowego wegla, o jakim ci sie nie marzylo w Weglobloku
                kosztowala importera z KK 4US$...

Za 35 tys USD mozna bylo kupic potezny PGR z przyleglosciami, albo
                osiedle miekszaniowe :)))))
                LEGALNIE!!! Jeszcze PRZED Balcerowiczem.
                Po co wiec medzisz ludziom w glowach?
                jakbys ty mial takie pieniadze, to i tak bys z nimi nic nie zrobil,
                bo z ciebie taki finansista jak Kaczora astronauta:)))0
          • Gość: angrusz Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:18

Do Andy'ego : masz rację .
            • Gość: K2 no właśnie andy nie ma racji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 20:04
              Młode pokolenie ma niebywale trudniejszy start w nowe życie niż ich dziadkowie czy rodzice ktorym to rodzina robiła zrzutke na mieszkanie albo je dostawali z przydziału (jeśli oczywiście należało się do parti), my młodzi pracocholicy takiego komfortu nie mamy.
              Co wy do ku.. nędzy Angrusz i Andy wiecie o życiu siedząc 24 godziny na dobę przed kompem i pierdząc w swoje stare foteliki, co wy wiecie o pokoleniu 1980-89, gó.. wiecie, nawet nie macie pojęcia jak człowiekowi który chce coś mieć jest trudno, a żądk kaczyńskiego w tej chwili poza mini pakietem kluski NIC NIE ZROBIŁ !!

Gó.. mnie obchodzi na kogo sa teczki a na kogo nie, gó.. mnie obchodzi że jakis tam koles kiedyś donosił na innych (musielibyście wsadzić z pół polski). Teraz jest traz a póki co musze się starać o kredyt na dom który będę spłacał z 30 lat oto co mamy !!!

To całe zamieszanie to nic innego jak fanaberie podstarzałego kawalera któremu się w główce przewraca, co Kaczyński wie o prawdziwym życiu ???? Lechu jest ciut mądrzejszy bo ma rodzinę
              • Gość: Andy Do K2 IP: *.realestate.net.pl 30.09.07, 20:41
                A co ty do ku.. nędzy K2 wiesz o mnie ?
                Tak się akurat składa , że też należę do pokolenia które dorastało w
                latach 80.
                Pamiętam końcówkę komuny, przekręty lat 90 , upadanie zakładów pracy
                i wykupywanie ich za grosze przez uwłaszczonych ubeków.
                I pamiętam jeszcze wielkie obietnice i 20 % bezrobocie z przed kilku
                lat.
                Pamiętam także 15 lat III RP - gdzie rządziły światłe autorytety ,
                otwarci na świat "europejczycy" w stylu Kwaśniewskiego...
                I co ? I g... Bogaciła się przez te lata czerowono-różowa kasta -
                reszcze naiwniaków wmawiali przy kolejnych wyborach co to nie
                będzie...

Dlatego nie opowiadaj bzdur czego to nie zrobili Kaczyńscy przez 2
                lata. Pomyśl co zrobili Twoi idole przez 15 lat.

I ja też mam kredyt na 25 lat - i podobnie jak większość Amerykanów,
                Anglików... Może jeszcze powiesz , że powodzie i gradobicia to też
                wina Kaczyńskich ?

Ale jedno jest dobre w tym co piszesz Ty i Tobie podobni. Uzmysławia
                to wszyskim myślącym , co ma do zaoferowania "swiatła, europejska"
                opozycja. Jak zwykle wyzwiska i stak bzdur - brak argumentów odbiera
                zmysły...
                • k2i do andiego 30.09.07, 21:24
                  a więc Andy należymy niemal do tego samego pokolenia, razem startujemy w życie.
                  A jakie są twoje arguenty poza tym że powtarzasz po raz kolejny to samo, a co mi teraz po tym że niektórych tych byłych UBków teraz ścigają, co zabiorą im majątki, gdzie ty żyjesz??
                  A co zrobili moi idole przez piętnaście lat, dzięki nim jesteśmy w UE i dzieki nim nasza gospodarka teraz pędzi, dzięki Balcerowiczowi, Mazowieckiemu, Buzkowi, Wałęsie, Geremkowi, Bartoszewskiemu, a gdzie do tej pory byli twoi nioeudacznicy z PiSu.
                  Mówisz że na zachodzie ludzie też żyja za kredyty i masz w 100% rację, tylko tam obciążenie przez kredyt zwykłej rodziny jest w stosunku 2/10 a nie jak u nas 2/5 jeśli oczywiście ktos dobrze zarabia.

Napisałeś że poupadały państwowe zakłady, i bardzo dobrze! Zostały może i przejęte za grosze przez jakichś tam watarzków, ale wiadomo to co prywatne to się o to dba, cześć z nich przetrwała i w tej chwili doskonale prosperuje i zatrudnia wielu ludzi.
                  Mówisz że przy kolejnych wyborach naiwni rodacy głosowali na ludzi którzy mówili co to nie będzie a co jest teraz, teraz to nawet im kłamać się nie chce bo wiedza że trzydzieści iles tam procent pójdzie i zagłosuje na nich.
                  Piszesz że nasza opozycja zafundowała stek bzdur i pomówień, ugryź się w język, i przypomnij sobie kto do rządzenia zaprosił wsioka Leppera i głupiego jak but Giertycha, to musiało sie tak skończyć, a żadna opozycja sobie nie pozwoli żeby przechodziły durne ustawy wymyslane przez tych wyżej wymienionych koalicjantów, a co do pomówień to przypomnieć ci kogo ma przeprosić Gosiaczek i za co.
                  To rząd Kaczyńskich ustanowił niemiłosiernie żałosny styl wypowiedzi polityków, w tej chwili to nawet się z tym wszystkim nie kryją, w ciągu tych "pięknych" 2-ch lat było tyle afer i tyle kłutni że w każdym normalnym państwie 1/20 tego obaliła by niejeden rząd.

Ja nie jestem za PO ja jestem przeciw PiSowi i dlatego głosuję na PO bo nie mam alternatywy

• Gość: Andy Re: do andiego IP: *.realestate.net.pl 30.09.07, 21:48
                    To raczej Ty ciągle powtarzasz to samo...
                    W tej nienawiści już tak się zakręiłeś , że wzywasz już prawie do
                    eksterminacji...
                    I Twoja krótka naiwna historia jest taka - tak było pięknie
                    Balcerowicz , Mazowiecki , Wałęsa , Kwaśniewski - rozwój i pędząca
                    gospodarka.
                    15 lat raju prawie ...
                    Tylko pomyśl (to nie boli) - dlaczego ich wszyskich wyborcy, Polacy
                    wyrzucili na śmietnik histori ? To przez podstępne działanie
                    Kaczyńskich ?
                    To co mieliśmy raj - a teraz po dwóch latach Kaczynskich mamy krach ?
                    Wszystkie , ale to wszystkie wskaźniki gospodarcze mówią coś
                    zupełnie innego... Rozumiem - to zasługa tamtych...
                    Ale to że musisz spłacać kredyt to już wina PISu.

Afery - a nie pomyślisz , że to właśnie dlatego kilkanaście lat temu
                    było tak cicho i pięknie , że większość afer zamiatatano pod dywan ?

I teraz definicja demokracji i kraju w jakim chce żyć niejeaki K2 :

Żeby było spokojnie , nic nie mówili o aferach, żeby już nie było
                    tego wstrętnego PISu - trzeba ich koniecznie marginalizować !
                    Żeby już zostawić tych złodzieji , ubeków i donosicieli - dajmy
                    dobry przykład kolejnym pokoleniom - bądź najgorszą gnidą - kradnij
                    i donoś - ale spokojnie po cichu - żeby nie było głośnych afer...

A jak się nie uda to piękne nowe państwo PO i LID to powiemy ,że to
                    wszystko wina niedobitków po Kaczyńskich, którzy co prawda
                    zmarginalizowani , ale ciągle knują po kątach...

• Gość: K2 Re: do andiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:04
                      no właśnie myslenie nie boli.

Wałęsy nie wyrzucili, zobacz ranking polaków do których mamy największe zaufanie, jeszcze pare lat temu na Wałęsie 99% społeczeństwa psy wieszało a teraz połowa polaków mu ufa, na starość gościa zaczynaja doceniać, jak kiedys ktos napisałż że historia go osądzi, a więc historia go osądziła i powoli przywraca należne mu miejsce na piedestale histori nowożytnej polski;) to samo jest z Geremkiem, Bartoszewskim, Mazowieckim, Balcerowiczem, ludzie po latach zaczynaja rozumieć czemu ci ludzie w czasach swoich rządów podejmowali takie a nie inne decyzje, musiało upłynąć troche czasu. zanim ludzie zrozumieli o co im chodziło.

Gość portalu: Andy napisał(a):

> To raczej Ty ciągle powtarzasz to samo...
                      > W tej nienawiści już tak się zakręiłeś , że wzywasz już prawie do
                      > eksterminacji...

Gdzie ja tak napisałem, podaj link do tego wątku.

Tak chcę żyć w takim kraju i niewieżę w utopię której się stworzyć nie da, korupcja będzie po wsze czasu to jest wpisane w nature ludzką.

A czy ja gdzies napisałem że mich idoli wyrzucono na smietnik z powodu Kaczyńskich , nadinterpretujesz moje posty
              • Gość: Russian Girl do K2 IP: 212.87.241.* 30.09.07, 21:26
                Nie wiem, czy wiesz, ale większość amerykanów, brytyjczyków itp.
                żyją na kredyt. Jest to normalne. Bierzesz kredyt, budujesz dom i
                powoli spłacasz. Jak nie chcesz, możesz też wynajmować od kogoś,
                finansowo na to samo wychodzi, ale nie masz satysfakcji, że
                mieszkasz we własnym. Poza tym, w UK teraz staje się co raz bardziej
                popularną formą, na przykład, sprzedanie własnego domu i późniejsze
                wynajmowanie go bez żadnych zbędnych przeprowadzek. Mieszkasz w tym
                samym domu, tylko płacisz za jego wynajmowanie (rent). Robią to
                osoby starsze, lub osoby z chwilowymi problemami finansowymi.
                Tak więc uważam, że wzięcie kredytu jest doskonałym rozwiązaniem.
                Gorzej by było, gdybyś był pozbawiony takiej możliwości i musiałbyś
                stać w wiecznej "kolejce" na własne M.
                • Gość: K2 do russian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 21:47
                  przepraszam russian za ton i słownictwo jakie uzyłem w mojej wypowiedzi, może i wyszło ze mnie co nieco.

Doskonale to wiem że Brytyjczycy i amerykanie sie zadłużają, tylko jak to wcześniej napisałem tam obciążenia so wielokrotnie mniejsze jak u nas, ot cały ból
                  • Gość: Russian Girl Re: do russian IP: 212.87.241.* 30.09.07, 21:56
                    Widać, K2, że ta Twoja choroba Cię tak wybiła z rytmu. Trzymaj się!
                    A swoją drogą, faktem jest, że w Polsce płacimy najwyższe podatki.
                    Na temat ZUSu nie będę się wypowiadać, bo słownictwo będzie
                    niezgodne z netiketą.
                    Pzdr.
                    • Gość: K2 Re: do russian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:08
                      nie byłem chory tylko poprosdtu bardzo zajęty w ostatnim czasie w zasadzie dopiero dzisiaj włączyłem kompa:D poza malutkim zaledwie minutowymi wskoczeniami na forum w piątek i sobotę rano:)

• Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:13
      Koń trojański w szeregach PiS-u ??
      prawy.blox.pl/2007/09/Nelly-Rokita-Show.html
      • Gość: Wlodek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.vf.shawcable.net 29.09.07, 11:57

> Koń trojański w szeregach PiS-u ??
        > prawy.blox.pl/2007/09/Nelly-Rokita-Show.html

Kon????
        Ladnie powiedziane:)))
        Byla taka specjalna rasa uzywana w cyrkach.
        To - o ile mnie pamiec nie myli -nazywalo sie lipiecery, albo jakos
        tak..
        I kuce, ale nie bedzie, ze ...trojanski.
        I kon...
    • Gość: rysiek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 10:09
      a lumpa www.trwam.net/content/view/22/1/ zostawcie w spokoju
    • Gość: xkx2 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.152.bloklan.org 30.09.07, 14:23
      PIS owi mam tylko do zarzucenia jedną rzecz, iż doprowadził do
      przyspieszonych wyborów mając alternatywę w postaci wprowadzenia
      stanu wyjątkowego, co pozwoliłoby szybko i bez oglądania się na
      procedury parlamentarne posprzątanie w tym kraju. A tak kosztowne
      ponowne wybory, które do niczego dobrego na pewno nie doprowadzą.
      • Gość: uczeń Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 17:03
        Uważam, że dobrze się stało, że ten nasz niby rząd się rozwiązał
        co prawda powinno to nastąpić zdecydowanie wcześniej bo niemogłem już patrzeć dłużej na poczynania naszych rządzących polityków szczególnie z PiSu. Mam nadzieję, że w nadchodzących wyborach zwycięży partia Pana Donalda Duska na którą oddam swój pierwszy głos. Głęboko wierzę, że w końcu w Polsce zacznie się troche zmieniać na lepsze, może w końcu gospodarka zacznie się szybciej rozwijać, itd. natomiast jeżeli wygra PiS to unam nasz naród za trochę niemądry.
        • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:07
          Gość portalu: uczeń napisał(a):

> Uważam, że dobrze się stało, że ten nasz niby rząd się rozwiązał
          > co prawda powinno to nastąpić zdecydowanie wcześniej bo niemogłem już patrzeć
          > dłużej na poczynania naszych rządzących polityków szczególnie z PiSu. Mam nadzi
          > eję, że w nadchodzących wyborach zwycięży partia Pana Donalda Duska na którą od
          > dam swój pierwszy głos. Głęboko wierzę, że w końcu w Polsce zacznie się troche
          > zmieniać na lepsze, może w końcu gospodarka zacznie się szybciej rozwijać, itd.
          > natomiast jeżeli wygra PiS to unam nasz naród za trochę niemądry.

Bardzo mądrze prawisz.Cieszę się bardzo,że młody człowiek jak Ty ma tak klarowne
          i dojrzałe poglądy.Nie jest więc jeszcze tak źle z naszą narodową edukacją ,a to
          daje nadzieję na lepszą przyszłość dla Was ,a także dla nas starszych wiekiem.
          • Gość: angrusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:14

I uczeń i komentaor to chyba durnie :

" Gospodarka rozwijac się będzie szybciej " przecież się szybko
            rozwija 6 % .
            Czy ty jeździsz codziennie samochodem 200 km na godzinę . Jeśli tak
            to wiesz czym to grozi ?
            Z gospodarką podobnie .
            No ale to trzeba mieć wiedzę większą niż uczniowska no i dobra wolę
            do dyskusji .
            • Gość: mateusz Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:36
              Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
              > I uczeń i komentaor to chyba durnie :
              >
              > " Gospodarka rozwijac się będzie szybciej " przecież się szybko
              > rozwija 6 % .
              > Czy ty jeździsz codziennie samochodem 200 km na godzinę . Jeśli tak
              > to wiesz czym to grozi ?
              > Z gospodarką podobnie .
              > No ale to trzeba mieć wiedzę większą niż uczniowska no i dobra wolę
              > do dyskusji .
              Agrusz !
              Jako ekonomista winieneś wiedzieć ,że gospodarka rozwija się w tym tempie dzięki
              naszej przynależności do UE oraz dobrej robocie ,którą wykonał tak nie lubiany
              przez Ciebie Balcerowicz.Mogłoby być jeszcze dużo lepiej gdyby stworzono dla
              przedsiębiorców warunki irlandzkie.
              Jednak wiecznie tak nie będzie bo jak dobrze wiesz każdą wolnorynkową gospodarkę
              cechują cykle koniunkturalne.Zaniedbania,które popełniono obecnie jeszcze wyjdą
              nam bokiem.
              P.S.Jeżeli w ten sposób traktujesz Swoich uczniów,którzy mają niezłe pojęcie o
              tym co się wokół nich dzieje ,to nie dziwię się że ignorują Ciebie.
              • Gość: K2 angrusz ekonomista:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 20:11
                To ja w takim razie jestem tramwajarzem

Natomiast popieram wszystkich uczniów i apeluję aby wyśmiewali i wyklinali ze swojego środowiska moherowców, niech się staną marginesem
                • Gość: Russian Girl Re: angrusz ekonomista:D IP: 212.87.241.* 30.09.07, 21:32
                  Który to angrusz? Bo tu aż się roi od angruszów.
                  • Gość: K2 Re: angrusz ekonomista:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 21:50
                    :D, no żeczywiście na jednym z wątków ma rozdwojenie jaźni, raz jest za PiSem a raz za PO, biedny angrusz chyba pisze na forum prosto z Lublińca;)
                    • Gość: Wlodek Re: angrusz ekonomista:D IP: *.st.vc.shawcable.net 30.09.07, 22:48
                      Czemu sie smiejecie?
                      Twierdzi, ze papier ma:)
                      A ze wiedzy niewiele, to inna sprawa.
                      W koncu viceministrem SKARBU jest lesnik bez matury i ..DOBRZE.
                      Angrusz pleceniem andronow strat nie narobi, a tamtem moze.
                      Za kaczynskiej neokomuny [wtedy tez takie byly orly] jest niewiele
                      lepiej niz za Gomulki.
                      W koncu i Gierek tez naprodukowal sporo "specow niepierwszej
                      swiezosci] i tez bylo DOBRZE, a nawet jeszcze lepiej.
                      Ale angrusz ma SZANSE znowu.
                      Z min, Finansow podano, ze potrzebuja EKONOMISTOW, bo im z Urzedow
                      Skarbowych fachowcy daja dyla i nie ma kto podatkow liczyc:)))))
    • lekarz62 Żeby się nie zwymiotował ? 30.09.07, 23:37
      Tylko patrzeć jak się zarzyga od tego rośnięcia. Przecież TVP1, TVP2, TVP3,
      Polskie Radio to tuby propagandowe Pisu a i Polsat i TVN udało się zastraszyć(
      wywalenie Lisa) więc są cicho.
      PiS przejął poza mediami, służby specjalne, policję i wojsko więcz podwójną,
      potrójną siłą do kwadratu wycina wszystko stare i nowe.
      Tylko dziwnym trafem materiały podane przez IPN a dotyczące kaczyńskiego
      wskazują na WUSW Płock a nie na Warszawę. Przypomnę, że w tamtych latach
      szefował w Płocku w WUSW niejaki towarzysz z PZPR Jasinski a obecnie minister
      Gospodarki w rzadzie PiS. Czy zatem on jest depozytariuszem wiedzy o guru PiSu.
      • Gość: Edek Re: Żeby się nie zwymiotował ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:51
        Co lekarzu łapówy się ucieły? To trzeba powrotu starych towarzyszy -
        za ich czasów pensji może lepszej nie było...ale jak się żyło !
        A teraz każda koperta pali - może to CBA ?
        • lekarz62 Re: Żeby się nie zwymiotował ? 01.10.07, 15:22
          Panie Edku, w matematyce wszystko jest proste i nie obawiam się o swoje zarobki
          jak i podejście do pacjenta. Tutaj nic się nie zmieni, gdyż mnie nic nie pali.
          Życzę tylko rozumnego postrzegania polityki, posiadania wiedzy szerszej niż ta
          reglamentowana przez reżim TVP1. TVP2 etc.i konsekwentnego dochodzenia do prawdy
          a nie wyrażania stosunku do niej.
          Ostatnie zdanie proszę czytać ze zrozumieniem. Pozdrawiam
          • Gość: angrusz Re: Żeby się nie zwymiotował ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:54

Do lekarz62 :

Do zapłaty rachunku za prąd trzeba i umieć liczyć i mieć kasę . Ale
            calość życia nie zprowadza się do kasy i rachunków . Są uczucia .
            Jakie ma lekarz , który bierze łapówkę od terminalnie ( długi pobyt
            na onkologii ) chorego na raka zapewnia , że jest poprawa ( wiek 70
            lat ) . Ależ to częstochowscy ( częstochowski lekarz ) .
    • Gość: small24 Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.ar.akademiki.lublin.pl 05.10.07, 07:48
      A mnie to sie doslownie cos robi jak widze cios tkaieg. Przeciez
      juzmieli raz swoja szanse, chcecie dac im ja jeszcze raz ??
      • Gość: ja je**c pis !!! ....... IP: 80.48.49.* 05.10.07, 12:48
        je**c pis je**c pis !!! ku*wa ci ludzie nie maja za grosz rozumu i
        mysla ze sa pepkami swiata ! zero samokrytyki nawet kiedy wiedza ze
        robia zle, a przeciez caly czas cos pieprzą. juz wolalem rzady sld
        chociaz tez bylo duzo przekretow. ale tutaj to juz wogole porazka.
        ku*wa !!! NIC nie zrobily kaczki pie*****ne a sie sadzą jakby byli
        krolami, juz chyba lepiej jest na bialorusi. nie chcieli
        obserwatorow obwe, lustracje zje***i, peło sekretarzy i
        podsekretarzy w ministerwstwach ktorzy biora money za nic!, i wiele
        wiele innych ktorych nie wypisze bo jest tego za duzo. mundurki i
        zero tolerancji giertycha a kurski wyglasza to jakby to jego
        partyjka to wprowadzila. cala europa sie smieje z kaczek i z rzadow
        pisu, juz w stanach zaczynaja o nich pisac ze nic nie zrobili.
        wielki mi premier mowi ze jest wzrost gosp. dobrze jest ale to
        dzieki temu ze pis nie zaczał grzebac przy gospodarce, a potrzebne
        ustawy itd wprowadzilo sld! i niech kaczor nie wciska kitu bo kazdy
        wie jak jest, a te moherowe bereciska sa ślepe i glupie dlatego
        glosuja na pis. i nie jestem zadnym komuchem tylko mowie jaka jest
        prawda o pis. i zaglosuje na platfome bo dobrze mowia i sa
        alternatywa dla kaczek albo na lid, bo szanuje kwasniewskiego
        chociaz ostatnio narobil wstydu ale on potrafil zalatwic wszystko, a
        jak leszek pojechal walczyc do brukseli o pierwiastek to non stop
        dzwonil do premiera bo nie wiedzial co ma robic. wszyscy sie w
        europie z tego smiali. wiem ze normalny czlowiek ktory widzi co sie
        dzieje obecnie nie zaglosuje na pis i cala tą bande oszustów. je**c
        pis !!!!! i cala zgraje kaczek !!! kto jest za wpisywac sie !!!
        • Gość: ZET Re: je**c pis !!! ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:39
          A ja jestem za eutanazją dla takich pi.. debili jak ty....
          • Gość: a Re: je**c pis !!! ....... IP: 80.48.49.* 05.10.07, 13:42
            ty ku**o wyp***dalaj pisowcu zasrany ku**a, co kaczki cie podniecaja
            ku**a ?
    • Gość: ale Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 19:35
      Sondaż "Gazety": PiS - 46,5; PO - 20,7 proc.
      Pierwszy wyborczy sondaż "Gazety Wyborczej". PiS i długo, długo
      nikt. Dopiero potem PO, LiD oraz PSL. Takie są wyniki
      przedwyborczego sondażu w województwie świętokrzyskim.

Przeczytaj artykuł »Dodaj swoją opinię

• Gość: Russian Girl Rozsądni opuszczają PiS IP: 212.87.241.* 05.10.07, 20:38
        Kazimierz Marcinkiewicz właśnie opuścił szeregi tej partii.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4552652.html
        Szkoda, że dopiero teraz.
        • n.i.p.69 Re: Rozsądni opuszczają PiS 05.10.07, 20:53
          Kiedyś Lis powiedział Marcinkiewiczowi, że bezgraniczna lojalność w pewnym
          momencie jest już głupotą (czy jakoś tak) zawsze dziwiłem się, że Marcinkiewicz
          jest tak długo "lojalny" ale wiedziałem, że wczesniej czy później to nastapi,
          rzeczywiscie szkoda że tak poźno bo gościu jest OK!Pzdr..
          • Gość: Russian Girl Re: Rozsądni opuszczają PiS IP: 212.87.241.* 05.10.07, 20:56
            Ciekawym natomiast pozostaje fakt, że mimo tego, że osobowości
            opuszczają PiS, partia ta ma tak wysokie notowania sondażowe.
            • n.i.p.69 Re: Jak juz... 05.10.07, 21:09
              ...dzisiaj pisałem, faktycznie jest to fenomen na skalę światową, ale nie
              martwmy się bo jeśli PiS nie przekroczy 50% to jest nie groźny, bo kto by chciał
              z takimi oszołomami tworzyc koalicje.
              ...i myślę też a właściwie mam nadzieje,że jest jakaś opaczność czuwajaca nad
              nami. Pozdr..
              • Gość: Russian Girl Re: Jak juz... IP: 212.87.241.* 05.10.07, 21:14
                Obawiam się jednak, że po wygranej trudno będzie im stworzyć
                kreatywną koalicję. Jedni z PiSem nie chcą, drugich PiS nie chce.
                • Gość: angrusz Re: Jak juz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 21:21

Lepiej poczekac do ogłoszenia wyników .
                  Wtedy jedni moga zechcieć a i PiS może ulegnie ,
                  Póki co lepiej pracować politycznie .
                  Ja z Pisem i dla PiS-u pracuję
                  • Gość: Russian Girl Re: Jak juz... IP: 212.87.241.* 05.10.07, 21:31
                    Przepraszam za ciekawość, ale co tak dokładnie robisz? Co to
                    znaczy "pracować politycznie"?
                    • Gość: angrusz Re: do ruskiej - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 23:04

Do ruskiej : pracowac politycznie to np w czasie kampanii
                      przekonywac innych do swojej partii , rozwieszać plakaty , rozdawać
                      ulotki
                      • Gość: K2 Angrusz ma kolejną fuchę;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 06:58
                        rozkleja plakaty i rozdaje ulotki:D
                        • Gość: Russian Girl Re: Angrusz ma kolejną fuchę;) IP: 212.87.241.* 07.10.07, 13:16
                          A po nocach lata i zrywa plakaty opozycji.
                          • Gość: W Re: Angrusz ma kolejną fuchę;) IP: *.st.vc.shawcable.net 08.10.07, 01:20
                            Nareszcie zajecie GODNE wieloczynnosciowego robota:)))
                            Ale nie ma sie co smiac.
                            Nie zalatwil lepszej fuchy w partii, to musi pracowac na przyszle
                            zaszczyty.
                            jeszcze kilka takich "kampanii" i moze towarzysze docenia prace
                            "u podstaw".
                            Kiedys noszono szturmowki "na czesc" - dzis trza papier i wiadro z
                            klejem:))))
                  • n.i.p.69 Re: dziwne???? 05.10.07, 21:40
                    ...bo ja pracuje dla siebie i swojej rodziny.....
                    • Gość: Russian Girl Re: dziwne???? IP: 212.87.241.* 05.10.07, 21:45
                      Ja też. Ale angrusz pracuje politycznie. Chcę się dowiedzieć, co on
                      takiego robi?
                • n.i.p.69 Re: właśnie o tym mówię.... 05.10.07, 21:47
                  ... ale jesli przekrocza 50% to bedą mogli rządzić samodzielnie ( tylko ,że to
                  jest mało prawdopodobny scenariusz.)

P.S. ...."drugich PiS nie chce." PiS to i z diabłem koalicje załozy w imię
                  walki ze złem. Pozdr..
      • Gość: K2 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 22:56
        ten sondaż tylko udowadnia jak głupią nacją są scyzoryki:)
        • Gość: ED PIS już 41 % i rośnie! IP: *.realestate.net.pl 06.10.07, 10:14
          wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1619044,news.html
          Coraz mniej mamy takich wybitnie mądrych jednostek w społeczeństwie
          jak K2... Wyjdź stary na ulice i przekazuj swoje mądrości bo wkrótce
          za PISem będzie zdecydowana większość!
          • Gość: Andy Re: PIS już 41 % i rośnie! IP: *.realestate.net.pl 06.10.07, 14:24
            Czasami tak sobie myślę – Kto tutaj zwariował ? Czy ja , czy ten
            świat wokół mnie , a może ktoś na siłę chce zrobić z mnie idiotę ?

W telewizji zaśliniony poseł Niesiołowski (dawniej ultra katolik z
            ZCHN , a teraz ultra wolnościowiec- liberał z PO) opowiada jaką to
            mamy katastrofę gospodarczą, zapaść , i że jak go nie wybierzemy to
            już w zasadzie nic nas dobrego nie czeka.
            Obok niego ledwie mieszczący się w fotelu , wypasiony przedstawiciel
            tzw. „lewicy” poseł Kalisz (LID, wcześniej SLD, jeszcze wcześniej
            PZPR) dodaje o zagrożonej demokracji , policyjnych szwadronach
            wpadających do niewinnych ludzi o 6 rano, czy wszechobecnych
            podsłuchach i służbach specjalnych…
            Wspólnie zerkają na siebie z usmiechem , rozumieją się prawie bez
            słów. Już nie są wrogami , jak przed laty kiedy nazywali się
            wzajemnie oszołomami czy „porno grubasami”.

Wsłuchując się w ich coraz bardziej ostre wypowiedzi zastanawiam się
            jak to naprawdę jest , bo coś mi się tutaj nie zgadza… Pomijam już
            fakt ,że mniej więcej dwa lata temu p. Niesiołowski już raz
            wieszczył co zobaczymy po roku rządów PIS. Miała być galopująca
            inflacja, wysokie bezrobocie , bieda i ubustwo.
            Pomijam także , że kto jak kto ale p. Kalisz , jako osoba aktywnie
            wspierająca miniony system , który z demokracją nie miał nic
            wspólnego , ma raczej niską wiarygodność dotyczącą obrony swobód
            obywatelskich…

Patrzę natomiast na swoje życie obecne, i minione dwa lata…
            Porównując to z tym co mówią nie mogę oprzeć się wrażeniu , że obaj
            panowie grają w jakimś dziwnym przedstawieniu, zupełnie oderwanym od
            rzeczywistości… Ten wielki spektakl jest grany w dużo szerszym
            wymiarze…
            Od dawna słyszę z ust środowisk tych panów , że na PIS to głosują
            już tylko ciemne staruszki z zapadłych wsi , że to „obciach” , że
            przecież „Oni” już pokazali.

Czy więc jestem przedstawicielem „ciemnego luda” ? Czy są nimi
            dziesiatki moich znajomych, przyjaciół ? Wielu z nich zresztą pod
            wpływem takiej propagandy boi się przyznawać do swoich poglądów na
            przykład w miejscu pracy.
            Mamy tutaj swoisty paradoks – ci niby walczący z zagrożeniami
            demokracji, więc także o wolność słowa, wprowadzają atmosferę , w
            której zwolennicy największej siły politycznej (tak wynika z
            ostatnich sondaży , w których głosowanie na PIS deklaruje 35-41%)
            boją się wyrażać swoje poglądy.
            Boją się , że ktoś ich okrzyknie głupcami, każe ich izolować, albo
            może ukradnie im dowód osobisty jak się dowie na kogo mają zamiar
            głosować…
            Czy o taką demokrację , z jedynymi, jedynie słusznymi poglądami
            walczą ramię w ramię Niesiołowki z Kaliszem ? Zaraz ,zaraz…
            Przecież taką „ demokrację ludową” , gdzie prawdziwe poglądy
            wyrażało się jedynie w domu już mieliśmy… Wydawało mi się , że
            skończyła się prawie 20 lat temu…

Więc znowu coś się nie zgadza…
            Mam trzydzieści-parę lat, mieszkam w dużym mieście, skończyłem
            wyższą uczelnie i jestem menagerem w nowoczesnej , rozwijającej się
            firmie.
            Większosć moich znajomych to także ludzie wykształceni, inteligentni
            i znający języki. Nie nosimy „mocherów” , nie słuchamy Radia Maryja,
            jesteśmy pro-europejscy.
            Więc co – to nienaturalne , że głosujemy na PIS ? Może , w założeniu
            nowej demokracji wg. PO i LID jest wogóle rezygnacja z wyborów ?
            Wystarczy ,że wypełnimy ankiete o wykształceniu i zatrudnieniu,
            a „autorytety” zadecydują na kogo poszedłby nasz głos…

A jaka jest moja rzeczywistość , która tak bardzo różni się od tej z
            bajki „zaklinaczy” z PO i LID ?
            W przeciągu dwóch ostatnich lat , kilka razy dostałem podwyżkę ,
            firma rozwija się , zdobywa coraz więcej zleceń…
            Nie obawiam się także , zwolnienia , czy zmiany pracy , bo ofert na
            rynku jest zdecydowanie więcej niż dwa lata temu…
            W okolicy jest też dużo bezpieczniej , zniknęła osiedlowa banda
            opryszków. Lokując część swoich oszczędności na giełdzie (wbrew
            radą p. Niesiołowskiego) osiągnąłem również znaczne korzyści.

Nie boję się także podsłuchów , monitoringów itp. , bo nie prowadzę
            lewych interesów, nie jestem też bandytą który boi się nagrania
            swoich słów lub czynów.
            Coś jeszcze ? Proszę… Odwiedzając jakiś czas temu chorego znajomego
            w szpitalu , rozmawiałem z lekarzem. W pewnym momencie chciałem
            wyjąć z kieszeni kartkę z zapisem leków, które chory powinien
            dostawać… Lekarz szybkim ruchem zatrzymał moją dłoń w kieszeni… Ale
            ja naprawdę nie miałem tam koperty !
            On się jednak bał… Bał się ,że coś mu będę chciał zaoferować….
            Dziwne co ? Czy 2-3 lata temu taka sytuacja byłaby możliwa ?

Dlatego jeżeli Niesiołowski z Kaliszem mówią mi o powrocie
            do „normalności” uśmiecham się lekko i mówię – dziękuję-głosuję na
            PIS (jak 41% rozsądnie myślącego społeczeństwa) !

• Gość: JO Re: PIS już 41 % i rośnie! IP: *.iplus.com.pl 06.10.07, 16:35
              > Mam trzydzieści-parę lat, mieszkam w dużym mieście, skończyłem
              > wyższą uczelnie i jestem menagerem w nowoczesnej , rozwijającej
              się
              > firmie.
              > Większosć moich znajomych to także ludzie wykształceni,
              inteligentni
              > i znający języki. Nie nosimy „mocherów” , nie słuchamy Radia Maryja
              > ,
              > jesteśmy pro-europejscy.
              POST DŁUGI TYLKO NIE DOWIEDZIAŁEM SIĘ DLACZEGO GŁOSUJESZ na PiS.
              I DLACZEGO NIE WIESZ ,ZE pIsEM FAKTYCZNIE KIERUJE RYDZYK .PRZECIEŻ
              KACZOR SPRZECIWIĆ MU SIE NIE MOZE .i POKORNIE TOLERUJE TO ,ZE TEM
              KSIĘZULO OBRAŻA JEGO MAŁŻONKE I JEGO .
              A DLACZEGO TO ROBI ,BO ZALEŻY MU NA MOCHEROWYM ELEKTORACIE
              JA MAM DWA RAZY TYLE LAT CO TY .JESTEM WYKSZTAŁCIUCHEM .
              MAM EMERYTURĘ I PRACUJE JESZCZE NA SWOIM .
              I CHCIAŁEM CI POWIEDZIEĆ ,ZE KORUPCJE MOZE ZMNIEJSZYC TYLKO
              POWSTANIE WIĘKSZEJ ILOŚCI FIRM PRYWATNYCH W TYM KLINIK LEKARSKICH .
              pRZECIEŻ WŁASCICIELOWI NIE DAJE SIĘ ŁAPÓWY .
              z WŁASCICIELEM NEGOCJUJE OSTRO SIE KONTRAKT .
              A KORUPCJA ZACZEŁA SIĘ ZMNIEJSZAĆ OD SPRAWY RYWINA .
              A KACZOR WTEDY NIE ŻĄDZIŁ !!!!!!!!
            • Gość: mateusz Re: PIS już 41 % i rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 17:55
              Gość portalu: Andy napisał(a):
              > Czasami tak sobie myślę – Kto tutaj zwariował ? Czy ja , czy ten
              > świat wokół mnie , a może ktoś na siłę chce zrobić z mnie idiotę ?
              > Dlatego jeżeli Niesiołowski z Kaliszem mówią mi o powrocie
              > do „normalności” uśmiecham się lekko i mówię – dziękuję-głosu
              > ję na
              > PIS (jak 41% rozsądnie myślącego społeczeństwa) !
              Andy !
              Mamy demokrację i wolna Twoja wola.Głosuj na kogo zechcesz.
              Nie ,nikt tutaj nie zwariował.Trwa walka przedwyborcza i różne wypowiedzi są
              dopuszczalne w ramach prawa.
              Mnie także jest lepiej ,nie narzekam.Jednakże pamiętaj,że to "lepiej " mamy
              nie dzięki PiS, ale dzięki splotowi kilku czynników:
              1)Dobrej robocie wykonanej przez L.Balcerowicza.
              2)Wejściu do UE-wielki wspólny rynek,który wymusza wzrost płac ,zmniejszenie
              stopy bezrobocia, wzrost inwestycji w Polsce(w związku z tym masz więcej
              zamówień w swoim portfelu)
              3)Dobrej koniunkturze w gospodarce światowej.
              Gospodarka światowa,europejska zazębiła się więc z polską gospodarką i nadała
              jej rozpęd.
              Dlatego powtarzam nie jest to absolutnie zasługą PiS.Wręcz przeciwnie mam
              ogromne pretensje do tego ugrupowania,że marnuje tak dobry czas.Czas w którym
              winniśmy redukować dług publiczny ,zniwelować deficyt budżetowy,reformować
              system emerytalny,służbę zdrowia,zmniejszać koszty pracy (mamy jedną z
              najwyższych stóp podatkowych w świecie).Tymczasem my to wszystko przejadamy w
              ramach kiełbasy wyborczej.Zapłacimy za to już w niedalekiej przyszłości.
              Czas dwuletnich rządów został bezpowrotnie stracony na wojnę
              teczkową.Przepychanki z teczkami byłyby jeszcze wybaczalne ,gdyby priorytetem
              była gospodarka i reforma finansów publicznych. Ja także wtedy podpisałbym się
              pod wygraną PiS-u.
              Mnie także nie odpowiadają te same twarze w Semie RP,nie przekonują do końca
              obiecanki polityków z innych ugrupowań.Jednakże mam nadzieję ,że zmiana opcji
              rządzącej będzie także zmianą na plus dla gospodarki. Patrzmy więc w
              przyszłość,aby następne pokolenia nie "wieszały psów" na swoich ojcach i
              dziadkach.Przy okazji i nam będzie lepiej na zasłużonych emeryturach.

• Gość: Russian Girl Mają po równo IP: 212.87.241.* 06.10.07, 20:40
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4554076.html
            Sondaże różnią się jeden od drugiego jak programy wyborcze.
    • Gość: Bogi Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 19:05
      PiS-owi rośnie chyba buta i arogancja władzy.
      Kto głosuje na PiS jestprzeciw rozwojowi Polski co jest
      największa oczywistością
      • driver1a Re: PIS już 35 % i rośnie ! 06.10.07, 20:19
        Gość portalu: Bogi napisał(a):

> PiS-owi rośnie chyba buta i arogancja władzy.
        > Kto głosuje na PiS jestprzeciw rozwojowi Polski co jest
        > największa oczywistością

Nie pomyslales,ze to co piszesz to bardzo amatorski tekscik,bo nie
        ma argumentow.
        A o to inna wersja
        Kto glosuje na PO jest przeciw rozwojowi Polski co jest najwieksza
        oczywistoscia.Za czym cos sie pisze to trzeba pomyslec
        • driver1a Re: PIS już 35 % i rośnie ! 06.10.07, 20:20
          Nie ufasz PiS ? Wolno Ci ! Jestes wolnym
          czlowiekiem ! Ale nie możesz negować faktów !!!
          OTO ONE:
          Oto co się zdarzyło w Polsce w ciągu tylko 1 roku
          rządów PIS
          1.Stopa bezrobocia spadła do 12,2% , a według
          sposobu liczenia UE do 8,2% (Eurobarometr)
          2.Liczba pracujących wzrosła od stycznia 2006 o
          ponad 800tys . Eurostat:
          Stopa zatrudnienia w Polsce wzrosła w I kw. 2007
          roku o 1,6 proc. r/r wobec wzrostu o 1,5 proc. w
          ostatnim kwartale 2006 roku, wynika ze wstępnych
          szacunków unijnego urzędu statystycznego Eurostat.
          )
          3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,3%
          r/r) co daje szansę na szybki wzrost PKB
          4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł)
          5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów
          zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących w
          gospodarkę Od stycznia do maja 2007 roku Polska
          odnotowała rekordową wielkość bezpośrednich
          inwestycji zagranicznych o łącznej wartości 6,4
          mld dolarów za 6 miesięcy. Polska awansowała na
          drugie miejsce w świecie (po Chinach) pod względem
          atrakcyjności dla inwestycji przemysłowych
          6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's)
          podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08
          Moody's Investors Service ustaliła dla Polski
          rating długoterminowy `A2',
          Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings,
          podniosła rating Polski dla zadłużenia w walucie
          zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard &
          Poor's podniosła rating do AAA-.)
          7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r
          maj 2007)
          8.Produkcja przemysłowa wzrosła po lipcu 2007
          10,7% r/r
          9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r
          na koniec stycznia 2007)
          10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych
          mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba
          rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego
          roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny
          Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr
          /23.02.2007 15:46)
          11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko
          rośnie
          12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy
          inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007,
          godz 14.10)
          13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG
          wrzesień2005=31884, dzisiaj sierpień 2007=59610,
          wzrost o 100%)
          14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości
          (napady i rozboje -20,7% , kradzieże samochodów
          -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006,
          15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do
          25,5mld zł( z 32,5mld).
          W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są
          wyższe od wydatków ( +200mln zł po lipcu 2007).
          16.Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne
          (becikowe, odpis 140zł/dziecko )
          17.Rozwiązano WSI co wydawało się niemożliwe,
          18. Rozpędzono spółdzielnie mieszkaniowe- prywatne
          folwarki prezesów.
          19.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z
          70 na 61 miejsce w rankingu Transparency
          International. `Zero tolerancji' dla korupcji
          pokazała ostatnia sprawa Lipca i Leppera.
          20.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar
          śmiertelnych spowodowanych przez pijaków
          21.Polski naród rozpoznał faryzeuszy. Notowania
          AGORY spadły z 71zl/akcję do 40zł/akcję (-46%) z
          rekomendacją MILLENIUM na 30,5zł/akcja a w
          stosunku do wzrostu WIG akcje AGORY spadły o
          dwukrotnie
          22.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na
          Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze
          zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o
          nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną
          politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie
          chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012.
          Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i
          premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii,
          Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii,
          Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji,
          Azerbejdżanu, ..
          23. Polacy coraz bardziej zadowoleni z życia
          "Rzeczpospolita": Aż 76 proc. Polaków deklaruje,
          że są szczęśliwi. Niewiele ponad 60 proc.
          twierdzi, że żyje się im dostatnio. A 40% jest
          zadowolonych z siebie. Nasze samopoczucie wciąż
          się poprawia - jeszcze pięć lat temu zadowolonych
          ze swojego życia było tylko 30% Polaków.
          24. PIS jako pierwszy i jedyny dotąd rząd obniżył
          koszty pracy o 4% od 1-07-2007r
          25. Czerwona hołota trzęsie się ze strachu, a
          ubecy z wściekłości.

Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem

Oficjalnym statystykom (tym międzynarodowym)
          trudno jest zaprzeczać i trudno jest z nimi
          polemizować.
          Z faktami nie sposób polemizować!
          • Gość: Russian Girl Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 212.87.241.* 06.10.07, 20:29
            Owszem, to co wymieniłeś, jest niezaprzeczalne. A czy to jest tylko
            i wyłącznie zasługą PiS, to sprawa wątpliwa.
            • driver1a Re: PIS już 35 % i rośnie ! 06.10.07, 21:23
              Gość portalu: Russian Girl napisał(a):

> Owszem, to co wymieniłeś, jest niezaprzeczalne. A czy to jest
              tylko
              > i wyłącznie zasługą PiS, to sprawa wątpliwa.

Nie nie jest to wylaczna zasluga PiS,tylko ogolnie systemu
              demokratycznego.
              • Gość: xcv Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:52
                driver1a napisał:

> Nie nie jest to wylaczna zasluga PiS,tylko ogolnie systemu
                > demokratycznego.

Który to system skutecznie pis niszczy, weźcie zdejmijcie ten wątek bo robi darmową reklamę
                • driver1a Re: PIS już 35 % i rośnie ! 06.10.07, 23:14
                  A ty naucz sie tolerancji.

Pluralizm polityczny - w państwach demokratycznych jedna z zasad
                  funkcjonowania parlamentarnych systemów partyjnych, polegająca na
                  istnieniu dwóch lub więcej partii politycznych reprezentujacych
                  różne programy i orientacje, walczących o zdobycie władzy w
                  państwie. Oznacza wolność funkcjonowania wielu organizacji w
                  państwie. Istotnym wskaźnikiem pluralizmu jest zatem legalność i
                  swoboda działania opozycji politycznej.

W połączeniu z przymiotnikiem polityczny odnosi się do jednej z
                  podstawowych zasad funkcjonowania parlamentarnych systemów
                  partyjnych i oznacza zasadę polegającą na istnieniu dwu lub więcej
                  partii politycznych, które reprezentując różne programy i
                  orientacje, odzwierciedlają interesy różnych grup społecznych.
                  Zasada ta zakłada ponadto wolność tworzenia partii politycznych i
                  równorzędną rywalizację różnych ugrupowań bez stwarzania prawnie
                  uprzywilejowanej pozycji dla jednej z nich. Przyznanie jednej partii
                  roli kierowniczej, przewodniej jest sprzeczne z zasadą pluralizmu
                  politycznego. Systemy partyjne w krajach, których ustrojem jest
                  demokracja parlamentarna funkcjonują w oparciu o trzy podstawowe
                  zasady: pluralizmu politycznego, wolnej gry sił politycznych oraz
                  legalnej opozycji.

Zasada pluralizmu politycznego wywodzi się z idei wolności jednostki
                  oraz równości wszystkich obywateli w suwerennym i zróżnicowanym
                  społeczeństwie demokratycznym.

Jesli juz piszesz jakis post to podaj argumenty,a nie strzelaj z
                  armaty do komara.
                  • Gość: marek do driver1a Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:51
                    Z przyjemnością poczytałem. Imponująca rzeczowość, przejrzystość, logika. I
                    czysty obiektywizm, bez cienia demagogii. Koktajl zabójczy dla kontestatorów
                    klęsk , wiecznie niezadowolonych frustratów i wyznawców nowoczesnego patriotyzmu
                    w stylu Aleksandra K. Pozdrawiam.
                  • Gość: Wlodek Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.st.vc.shawcable.net 07.10.07, 04:25
                    driver1a napisał:

> A ty naucz sie tolerancji.
                    >
                    Tylko zauwaz, ze tolerancja, to nie aprobata. A poza tym od kogo?
                    Nie zechcesz nam wmowic, ze premier z prezydentem i marszalem sejmu
                    sa wzorcami tolerancji dla dawnych kolegow z opozycji
                    antykomunistycznej, dla przeciwnikow politycznych itp
                    >
                    > Pluralizm polityczny - w państwach demokratycznych jedna z zasad
                    > funkcjonowania parlamentarnych systemów partyjnych, polegająca na
                    > istnieniu dwóch lub więcej partii politycznych reprezentujacych
                    > różne programy i orientacje, walczących o zdobycie władzy w
                    > państwie.

Za PRL-u byly trzy. Nawet ich progamy sie roznily conieco. Ale
                    walczyly dzielnie w 5-cioprzymiotnikowych wyborach.
                    Malo tego. Nawet nie istnial przepis prawny dotyczacy zakazu
                    powstawania innych partii, wiec w/g twojego przepisu mielismy w PRLu
                    demokracje.

Oznacza wolność funkcjonowania wielu organizacji w
                    > państwie. Istotnym wskaźnikiem pluralizmu jest zatem legalność i
                    > swoboda działania opozycji politycznej.
                    >
                    Wlasnie donosi prasa o swobodnych przesluchaniach dzialaczy PO przez
                    organa scigania i prokurature na zlecenie min PiS Ziobro.
                    To jest OCZYWISTA swoboda dzialania opozycyjnej partii.

> W połączeniu z przymiotnikiem polityczny odnosi się do jednej z
                    > podstawowych zasad funkcjonowania parlamentarnych systemów
                    > partyjnych i oznacza zasadę polegającą na istnieniu dwu lub więcej
                    > partii politycznych, które reprezentując różne programy i
                    > orientacje, odzwierciedlają interesy różnych grup społecznych.

Idealnym przykladem zasad funkcjonowania zasad parlamentarnych byly
                    wyczyny dwu marszalkow sejmu w ciagu ostatnich dwu lat.
                    Niedopuszczanie do glosu przeciwnikow politycznych, niepoddawanie
                    pod glosowanie projektow opozycyjnych ustaw, eliminacja opozycji z
                    komisji sejmowych, eliminacja opozycji z wybieralnych cial,
                    demolowanie sadownictwa z Trybunalem Konstytucyjnym wlacznie. itp

> Zasada pluralizmu politycznego wywodzi się z idei wolności
                    jednostki oraz równości wszystkich obywateli w suwerennym i
                    zróżnicowanym społeczeństwie demokratycznym.
                    >
                    >
                    W zwiazku z powyzszym b.prezydent Warszawy zablokowal tzw. parade
                    rownosci, a jeden czlonkow partii wspolrzadzacej na drzwiach
                    poselskiego biura wywiesil tablice, ze "Pedalom wstep wzbroniony"
                    bez reakcji sluzb majacych pilnowac zasad rownosci obywateli.
                    Wolnosc jednostki, to dzialania Ziobry i Macierewicza?
                    Ja nie "stalem tam gdzie stalo zomo", a nie jestem wyznawca
                    Kaczynskiego.
                    Czy wolnosc jednostki to obowiazek niereagowania na wyzwiska [a to
                    byly wyzwiska] urzednika panstwowego i partyjnego pod moim adresem?
                    Przecie gdyby nie byl premierem i powiedzial cos takiego do takich
                    jak ja, to zwyczajnie dostalby w pysk, bo mu sie za takie cos nalezy.
                    Specjalne prawa dla sluzb tez nazywasz "wolnoscia jednostki".
                    A co z nieudolnymi prowokacjami tajnych sluzb [jak w przypadku
                    Leppera w min. rol.]
                    Za takie numery w krajach o utrawalonej demokracji leci sie ze
                    stolka na zbity pysk w tempie kosmicznym.
                    PiS obok kuglowanie prawem lamie jeszcze jedne zasady, ktore
                    niezawsze sa opisane w podrecznikach politologii, to sa zasady
                    PRZYZWOITOSCI. tej zwyklej, tradycyjnie rozumianej.
                    I zaczelo sie to od "dziadka z wehrmachtu"... a potem juz
                    polecialo...

Dzis NIKT juz nie wie czym jest PiS, co reprezentuja jego konkurenci.
                    Tu juz zadnych czarow nie bedzie.
                    Za to bedzie wiecej tych, co wolnosci obywatelskich szukac beda w
                    Anglii, Danii, czy innej Irlandii.
                    Ich miejsce zajma BMW ...juz tak bylo.
                    Piszesz o naplywie inwestycji... fajnie, tylko ze fabryke montujaca
                    tv, czy auta mozna zwinac w try miga, centra rozwojowe zamknac z
                    dnia na dzien.
                    Inwestycje azjatow, czy Ukraincow, to przyczulki dla
                    ogonoeuropejskiej ekspansji, a PiS z UE prowadzi stala i
                    malochwalebna wojne, ktora w pewnym momencie moze doprowadzic do
                    formalnej izolacji RP, a wtedy ten twoj piekny obraz moze wygladac
                    inaczej.
                    Zadziwia mnie radosc ze wzrostu inflacji. A ta zdaje sie, ze wali
                    najubozszych, bo ...zywnosc drozej najpierw.

> Jesli juz piszesz jakis post to podaj argumenty,a nie strzelaj z
                    > armaty do komara.
                    >
                    Konfucjusz mial jeszcze kilka ciekawszych tekstow, ale i ten
                    doskonale nadaje sie opisu rzeczywistosci politycznej w RP.
                    Chocby sms pt "zabierz babci dowod>>"

• Gość: K2 Panie Włodku da sobie Pan spokój... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 06:56
                      ... to idioci są nie zrozumieją nawet połowy tego co Pan napisał, i tak dalej pozostana przy swoich racjach.

Na tym wątku spotkłao się kułeczko wzajemnej adoracji i co by Pan nie napisała to i tak będzie że PiS jest święty a reszta to kmioty.

To sa zakąpleksieńcy którzy leczą swoje alter ego na forum udając mędrców a w rzeczywistości są to idioci nie potrafiący odróżnić propagandy od informacji, niech sobie dalej oglądają TV Trwam czy radyyyyjjo Maryja, są to tacy sami ludzie jak ich guru;) tam w pisie.

Mamy teoretycznie wolność słowa to niech plotą te farmazony, w końcu im wolno tak jak mi wolno ich wysmiać za poglądy (bardzo ukierunkowane przez ich guru)
                      • Gość: K2 NO, no, no, .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 07:01
                        ... no wyśmiejcie mnie macie prawo, wyzwijcie mnie od liberała, czy jakiegos popaprańca, przyjmę na siebie każdą obelgę i zarzut:D
                        • kapitan-morgan Re: NO, no, no, .... 07.10.07, 08:51
                          Oprócz zajadłego antykaczyzmu i obrażania uczestników tego wątku,
                          ani ty, ani twój "Pan Włodek", nie prezentujecie własnych sympatii
                          politycznych. Naprawdę trudno ciebie nawet wysmiać czy wyzwać.
                          • Gość: K2 Re: NO, no, no, .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 20:22
                            kapitan-morgan napisał:

> Oprócz zajadłego antykaczyzmu i obrażania uczestników tego wątku,
                            > ani ty, ani twój "Pan Włodek", nie prezentujecie własnych sympatii
                            > politycznych. Naprawdę trudno ciebie nawet wysmiać czy wyzwać.

"zajadłego antykaczyzmu" to mi naprawdę się podoba, w swoich kręgach będę od teraz uważany za guru;), naprawdę cieszę się że tak mnie wychwaliłeś bo ja twoją wypowiedź biorę dla siebie na wielki PLUS.

Dziekuję i proszę o więcej tak pochlebnych opini względem mnie

A co do moich sympati to ich nie mam, będę głosował na PO ale tylko dlatego żeby nie głosować na PiS a komuchów nie lubię. Mam dosyc rozpierduchy w stylu PiSu

I jeszcze jedno widać postawiłem poprzeczkę bardzo wysoko skoro trudno mnie zwyzywać:D
                      • Gość: Wlodek Re: Panie Włodku da sobie Pan spokój... IP: *.st.vc.shawcable.net 11.10.07, 04:00
                        Gość portalu: K2 napisał(a):

> ... to idioci są nie zrozumieją nawet połowy tego co Pan napisał,

Nic nie szkodzi, ale moze znajdzie sie kilku, ktorzy ...zrozumieja.
                        Jesli bedzie choc kilku, to i tak sie oplaci. Jesli nie, to juz
                        moje ...ryzyko.

i tak dalej pozostana przy swoich racjach.
                        >
                        I "po to Lechu skakal przez plot", zeby mogli. O ile to sa ICH
                        racje, a nie racje Kaczynskich, czy Rydzykow przyjete bezmyslnie i
                        na wiare.
                        Co mnie archaiczna komuna traci.

> Na tym wątku spotkłao się kułeczko wzajemnej adoracji i co by Pan
                        nie napisała to i tak będzie że PiS jest święty a reszta to kmioty.

- I po to, zeby to koleczko nie robilo sie wieksze, to wrzucam cos
                        innego na ekran. Zeby nie samym angruszem forumowicz sie
                        delektowal:)))
                        >
                        > To sa zakąpleksieńcy którzy leczą swoje alter ego na forum udając
                        mędrców a w rzeczywistości są to idioci nie potrafiący odróżnić
                        propagandy od informacji, niech sobie dalej oglądają TV Trwam czy
                        radyyyyjjo Maryja, są to tacy sami ludzie jak ich guru;) tam w pisie.
                        >
                        No dobrze, ale czy z tego powodu nalezy ich odstrzelic???
                        Nie przerobisz kunia na motyla.
                        Jako mlody czlowiek z innej epoki masz zywe przyklady ustrojowej
                        skamieliny. TAK wlasnie wygladala komuna. Ta co budowala i utrwalala
                        komunizm w Polsce i za Stalina i za Gomulki i ta co klaskala
                        Gierkowi, jak wolal "POMOZECIE"?
                        Tak samo bezmyslnie i tak samo na hurra! I z takim samym zapalem jak
                        angrusz i te bojowe mohery, co pozabijalyby zlustrowanego wroga
                        nawet w kosciele.

> Mamy teoretycznie wolność słowa to niech plotą te farmazony, w
                        końcu im wolno tak jak mi wolno ich wysmiać za poglądy (bardzo
                        ukierunkowane przez ich guru)

Jeszcze!!! Ci wolno. Choc nagonka na tego co proponowal, zeby babci
                        zabrac dowod swiadczy o czyms innym.
                        "Bo to sie wszystko tak zaczyna
                        sam nie wiesz KIEDY, JAK i GDZIE..."
                        Spiewal kiedys jeden z tych co ich wykonczylo NKWD..

A czy dac spokoj?
                        Mozna, ale wtedy bedziesz mial samych angruszow i driverow w roznych
                        postaciach.
                        Sadzisz, ze to byloby strawne? Nie dosc, ze naklamia, to jeszcze nie
                        bedzie mial kto napisac, ze fakty wygladaly zupelnie inaczej "z
                        natury".
                        Kilku rozsadnych i bez sklerozy dalo sobie spokoj i ZROBILI miejsce
                        tym, ktorzy uwierzyli w Kaczory i Rydzoli.
                        Jedni jak angrusz, ktory ma w tym interes, bo liczy na profity [jak
                        ojciec i dziadek drivera u komunistow], a inni, bo uznali, ze
                        Rydzyk, to zbawca.
                        A poza tym, to to nasz forum czytaja nie tylko czestochowianie, o
                        czym juz kilka razy mialem sie okazje przekonac.
                        W zwiazku z tym, nie uwazam, ze "Medalikowo" musi byc koniecznie
                        filia pier...nikow w beretach z Torunia.
                        Jako spoleczenstwo Cz-wy mamy swoj wlasny calkiem przyzwoity wklad
                        do historii kraju i regionu.
                        Nie musi nam Kaczynski tlumaczyc, gdzie jest Polska.
                        Ani Kaczynskich, ani agngruszow nie widywalem na 11 Listopada.
                        Takze w 80/81 kiedy JUZ mozna bylo:)))
                        I wprawdzie inwigilowali, ale nie wsadzali.

i jeszcze cos.
                        Jakis czas temu mialem okazje obejrzec zdjecia z pogrzebu gen Boruty
                        Spiechowicza, ktory byl takim guru niepodleglosciowcow [lacznie z
                        bylymi Legionistami] spotykajacych sie 11 Listopada na Jasnej Gorze.
                        Pogrzeb odbyl sie w Zakopanem na Peksowym Brzysku i uczestniczyla w
                        nim m. in cala czolowka Solidarnosciowych opozycjonistow z Walesa,
                        Lisem, Maciejem Jankowskim itd... Na calej dosc sporej serii zdjec
                        nie zauwazylem ani jednego Kaczynskiego...
                        To tez cos mowi o tych, co "lepiej" wiedzieli gdzie stalo zomo:)))))

Jesli moge cos Ci radzic, to proponuje wiekszy dystans do ogladu
                        tego co na "wju".
                        Spojrz jak dziala Kaczynski.
                        On z premedytacja dziala na wyprowadzenie przeciwnika z rownowagi.
                        I robi to konsekwentnie od wielu lat.
                        Jest odporny na argumenty i trudny do zarabania.
                        Wyczul swoj czas i prze nie ogladajac sie na nic.
                        Jak starzy komunisci. Oni tez byli wyprani i "wierni" ideom. Wlasnym.
                        Jak angrusz. Ludzie moga sie mylic -PARTIA NIGDY:)))
                        Tylko, ze jest jeszcze troche takich co pamietaja czym sie to
                        skonczylo:)))0
                        • Gość: angrusz Re: Panie Włodku da sobie Pan spokój... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 06:06
                          Do Włodka :

Ja nie jestem odporny na argumenty ale z pewnością trudny do
                          zarabiania .

Nadal stawiam na PiS
                          choc nie jest świety ani Kaczory tez ale jednak ..
                        • Gość: wyluzuj Ty wlodek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:31

po co sie tak udzielasz skoro i tak wyjechales z Polski. Obrociles sie plecami od narodu, nieudaczniku nieumiejacy poradzic sobie w Polsce.

• skory1 [...] 12.10.07, 11:46
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: Russian Girl Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: 212.87.241.* 07.10.07, 13:09
                      Ciemna strona Księżyca:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4554250.html
          • n.i.p.69 Re: PIS już 35 % i rośnie ! 09.10.07, 09:11
            >>>>3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,3%
            r/r) co daje szansę na szybki wzrost PKB <<<<<
            .... Obejrzyj sobie to;

www.nbportal.pl/pl/cw/prezentacje/prezentacje/wplyw-inflacji
            -jak juz wkleisz link to nacisnij "uruchom"
            nastepnie "dalej" aż do konca, gdzie jest najciekawsze i co powinienes sobie
            zapamietać!!!!!(.... i jeszcze "WAżNE !!!!!!"zwróć uwagę na zwrot
            >>>>"DłUGOTERMINOWY"<<<< to daje odpowiedź na bardzo wiele, jeżeli nie na
            wszystkie wypunktowane przez ciebie FAKTY !)

P.S. skoro bezrobocie zmalało to musiała wzrosnać liczba zatrudnionych, to jedna
            z "oczywistych oczywistosci" albo "pieprzenie kotka za pomoca młotka" jak wolisz?
    • Gość: bogi Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:48
      PiS owi rośnie długi nos od kłamstw
      • Gość: wyborca Re: PIS już 35 % i rośnie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:48
        cały Tusk
        www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka