Dodaj do ulubionych

Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie:)))))

28.11.07, 22:22
Jesteśmy wolontariuszkami w schronisku w Jamrozowiźnie koło Klomnic.
Wybrałyśmy właśnie je,
ponieważ jest ono oddalone od miasta i mniej osób pomaga zwierzakom w nim
mieszkającym. Jeżeli ktoś ma ochotę pomóc w jakikolwiek sposób, będziemy
bardzo wdzięczne.
Możesz dary przywieźć po prostu do schroniska.
Możesz także przesłać dary paczką.
Jeśli chciałbyś uzgodnić inny sposób przekazania darów - skontaktuj się z nami.

Jeśli nie masz czasu, aby przyjechać lub zorganizować wysyłkę, możesz też
zrobić zakupy w jednym z internetowych sklepów, zapłacić kartą i jako miejsce
wysyłki wskazać nasze schronisko.
KONTAKT:
Schronisko dla Zwierząt "As", Jamrozowizna 1, 42-270 Kłomnice
Tel. (0-34) 3215987

Konto schroniska:
Bank Spółdzielczy Kłomnice 18 8264 0002 2001 0000 0101 0001

UWAGA!!!!!
Dary Są PRZYJMOWANE TAKżE W PRZYCHODNI DLA ZWIERZąT "PUSZEK" PRZY
UL. RAKOWSKIEJ I W PRZYCHODNI DLA ZWIERZĄT "ZWIERZYNIEC" PRZY UL. DEKABRYSTóW
W CZęSTOCHOWIE!!!

MAMY NADZIEJę żE ZNAJDą SIę LUDZIE O DOBRYM SERCU:)))))
Obserwuj wątek
    • florida_blue Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 28.11.07, 23:37
      Super, bardzo się cieszę, ze się w końcu odezwałyscie :) Mamy dwa schroniska
      przecież - jedno tu w Częstochowie, a drugie poza miastem (i w razie zaginięcia
      psiaka powinniśmy szukać również tam)
      Drodzy forumowicze - jest wyjrzyjcie za okno - siedzicie wygodnie przed
      komputerem w cieple - a psiaki tam marzną... Pomyslcie, czy macie jakiś kącik
      wolny w swoich sercach, żeby ofiarowac zziębniętemu psiakowi czy kociakowi dom ?
      Zwierzaki w obu schroniskach czekają !

**Mała poprawka :
      Lecznica "Zwierzyniec" znajduje się na ul Wały Dwernickiego 177
      • Gość: pomoc Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:54
        Bardzo chciałabym pomóc tym zwierzakom. Jutro wyślę paczkę z darami:))
        P.S. Znacie przysłowie "Kopnięty pies nie wyje tak jak jego serce???"
    • Gość: owca Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: 217.11.139.* 29.11.07, 15:58
      a jakie rzeczy są najbardziej potrzebne - tzn. co wysłać w takiej
      paczce?
      • wolontariuszki0 Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 29.11.07, 16:56
        Rzeczy potrzebne:

Karma - dla psów małych i dorosłych (sucha, "puszkowa"), a także karma dla kotów.
        Miski, obroże, smycze, kagańce.

ZIMA

* Stare koce, ręczniki - które wykorzystamy jako posłanka
        * Psie budy - do nowo budowanych boksów

Każdy gest się liczy:)))) Z góry dziękujemy w imieniu psiaków!!!!!

Strona schroniska to : www.schronisko.klomnice.pl

• Gość: Ala Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:56
      MAm taki pomysł , może zorganizować zbiórkę karm, misek w niektórych szkołach
      .Muszę porozmawiać ze swoja wychowawczynią. Co wy na to?
      • Gość: kiki Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:10
        ja juz to proponowalam.mam lokal gdzie mozna zrobic zbiorke a takze
        zaprosic sportowcow moze 2 zuzlowcow i 2 siatkarzy zeby ludzi
        przyciagnac i caly dochod przekazac wlasnie na schroniska.mam
        rowniez samochod ktorym mozna to przewiez.pomyslcie nad tym, czekam
        na jakies opinie ja napewno pomoge
        • Gość: Gość Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 13:56
          Fajnie ze akcja się rozkręca, ja tez na pewno pomogę:)))))
          • Gość: Martyna Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 16:39
            Witam!
            Przykro mi rozaczarować osoby o dobrym sercu,które zaoferowały pomoc
            dla schroniska ale osoba/osoby które założyły ten wątek NIE SĄ
          • Gość: Martyna Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 16:49
            Witam!
            Przykro mi rozaczarować osoby o dobrym sercu,które zaoferowały pomoc
            dla schroniska ale osoba/osoby które założyły ten wątek NIE SĄ
            wolontariuszkami w schronisku w Kłomnicach. Jedyną wolontariuszką
            jestem tam ja. Jestem w schronisku od września 2006 roku więc nie
            może być mowy o pomyłce. Jeśli ktoś ma wątpliwości wystarczy
            zatelefonować do kierownika. (Informacje zamieszczone
            przez "wolontariuszki" pochodzą z naszej strony internetowaj na
            którą przy okazji zapraszam: www.schronisko.klomnice.pl
            Nasze pieski i koty są również ogłaszana na wilu potralach
            internetowych oraz na dogomanii i allegro.

Cieszę się,że ktoś chciałby pomóc naszym podopiecznym,nie rozumiem
            tylko po co podszywać się po wolontariuszki,każda osoba może
            zorganizować zbiórke wśród,rodziny,znajomych itd nie musi być
            wolontariuszem.
            Założycielkę/załozycielki wątku zapraszam do schroniska celem
            przekonania się,że praca wolontariusza to coś wiecej niż pisanie na
            forum.

• Gość: Martyna Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:10
              Właśnie dowiedziałam się od kierownika,że faktycznie były u nas raz czy dwa
              dziewczynki z gimnazjum w Częstochowie i być może będą jeździły do nas częściej.
              Zamieszanie powstało ponieważ ja w soboty nie bywam w schronisku,one z racji
              tego,że w tygodniu zapewne mają szkołę jeżdżą w soboty.
              Były już na tym forum próby podszywania się pod wolontariuszy z naszego
              schroniska dlatego może nieco za szybko zareagowałam.
              Fajnie,że już nie jestem jedyną wolontariuszką i że młode osoby zaczęły się
              interesować schroniskiem i pomocą dla zwierząt.
              Zapraszam do odwiedzenia aukcji naszych zwierzaków na allegro:
              www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4043105
              Dziewczyny jeśli chcecie pomóc mi w ogłoszeniach naszych zwierzaków piszcie:
              truskawa00004@wp.pl Możecie też pisać w każdej innej sprawie związanej z naszym
              schroniskiem.
              Mam nadzieje,że teraz kiedy sprawa się wyjaśniła będziemy współpracować.
              • wolontariuszki0 Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 01.12.07, 19:24
                To my się angażujemy w tą akcję, ciągle wymyślamy jakieś nowe sposoby na
                zdobycie funduszy i rzeczy potrzebnych w schronisku, a pani myśli że się
                poszywamy pod wolontariuszki?!?!?! Niby po co miałybyśmy to robić?!?!?!
                Wybrałyśmy schronisko w Jamrozowiźnie, ponieważ jest ono oddalone od miasta i
                mniej osób je wspomaga, niż to w Cz-wie przy ul. Gilowej. Nam, i pani zapewne
                też, zależy na tym żeby zwierzakom podarować choć trochę miłości i odbudować ich
                zaufanie. Do schroniska jeździmy co dwa tygodnie. Ostatnio zawiozłyśmy im m.in.
                20 kg karmy dla kotów, z czego jesteśmy bardzo dumne:))) (mamy nawet bloga
                www.blogi.szkolazklasa.pl/?blog=886). Bardzo nam przykro że nas pani tak
                pochopnie oceniła:((((( Naprawdę chcemy pomóc i wszystkie bardzo kochamy
                zwierzeta:)))
                • Gość: Martyna Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 20:07
                  Zareagowałam w ten sposób bo jak już pisałam były na tym forum próby podszywania
                  się pod wolontariuszy i oczernienia schroniska. Zwłaszcza,że osoby które wtedy
                  to robiły podpisywały się też jako wolontariuszki dlatego odrazu mi sie
                  skojarzyło,że te osoby od nowa zaczęły swoją działalność. I stąd nieporozumienie.
                  Mam nadzieje,że już rozumiecie. Napiszcie do mnie na
                  maila:truskawa00004@wp.pl,pogadamy i na pewno wszystko będzie ok. Fajnie,że się
                  zaangażowałyście w pomoc naszemu schronisku,bardzo się cieszę.
    • psiapomoc Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 01.12.07, 20:25
      Nieporozumienie już chyba wyjaśnione :) Wróćmy do wątku, pomóżmy zwierzakom :)
      • wolontariuszki0 Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 02.12.07, 13:21
        Mamy nadzieję, że nadal nam wierzycie:))) Zależy nam tylko na pomocy zwierzakom
        z tego właśnie schroniska. Wspólnie z dziewczynami stwierdziłyśmy, że nie
        będziemy współpracować z niejaką Martyną i nie zamierzamy się z nią kłócić. Czy
        ma ktoś ochotę nam pomóc???!!!??? Wątek dotyczy wsparcia biednych zwierząt, a
        nie kłamstwa!!!!!!
        • wolontariuszki0 Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 02.12.07, 13:30
          Wolontariuszek w schronisku może być wiele. Wiemy, że dzięki pani Martynie,
          wiele psów znalazło swój nowy, ciepły dom. Apelujemy do wszystkich osób
          czytających ten wątek. POMÓŻCIE!!!!! Liczy się każdy gest.
          • Gość: bez pardonu Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 15:55
            a gdzie jest kasa która jest ładowana przez królika czy zająca tak
            wiele sie o tym pisało na forum jakie wizje a pieski teraz głoduja
            bo to raczej w gminie nie widać inwestycji bo wydawane ponad
            300,000.00 złotych na funkcjonowanie schroniska pozbawiło
            mieszkańców chodników dróg i innych potrzebnych inwestycji a
            schronisko miało przynosić zyski gdzie są te zyski !!!!!!!!!!!!!!
            top n ie jeden bubel królika czy zająca w kadencji jako wójta teraz
            będzie budował hotel dla psów i kotów znowu zarobimy ale w plecy do
            prokuratury z takim postępowaniem pana królika czy zająca jak mu tam
            rozliczyć za takie postępowanie oszustwo i tyle a radni co na to
            coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo dalej tyłek wycierają
            językiem trzeba papieru ściernego fachowcy od łaski co kto da
            wchodzi to w nawyk w tej GMINIEEEEEEEEEEE
            • Gość: Ela Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 12:07
              To jest forum dla tych którzy chcą pomóc zwierzętom, a ty frustracie który nie
              wygrałeś wyborów a tylko chcesz sie odkuć na Zającu to wiesz gdzie jest Urząd
              Gminy w Kłomnicach idź tam i wylej swoje żale. Umiesz obsługiwać komputer wejdź
              na inne strony schronisk i znajdź chociaż jedno dochodowe schronisko. Pamiętaj
              twój pies nie przywiązałby cie do drzewa w lesie a po Tobie wszystkiego można
              sie spodziewać. Proszę nie wchodź więcej na ten wątek!!! Jeżeli chcesz
              politykować załóż swój własny.
              • Gość: MArta Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 14:11
                Co racja to racja, dobrze mu dowaliłaś oszołomowi jednemu. Zwierzaki są lepsi
                niż ludzie.
    • Gość: gość Pomagac wszystkim zwierzętom-Nie tylko pupilkom ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:10
      Pomocy oczekują wszystkie zwierzęta-nie tylko PUPILKI
      WOLONTARIUSZEK !!!! Nawet te brzydkie czy mniej atrakcyjne -starsze
      także -nie tylko mlodsze i sliczne !!! Trzeba traktować
      sprawiedliwie i równo wszystkie psy i koty ---nawet te mniej miłe
      czy urokliwe !!! Kazde zwierzę ma prawo do życia i godnego
      traktowania.Uczulajmy na to wolontariuszy -szczegolnie.
      • Gość: Martyna Re: Pomagac wszystkim zwierzętom-Nie tylko pupilk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:43
        Bez pardonu - gadasz głupoty i tyle. Pokaż mi jedno dochodowe schronisko nie
        tylko w Polsce ale i w Europie. Schronisko nie jest i nie ma być z założenia
        dochodowe,to więzienie dla zwierząt,co gorsza więzienie za niewinność. Można
        jedynie stworzyć w nim jako takie warunki. W Kłomnicach jest i tak o niebo
        lepiej niż np w Częstochowskim schronisku wiec zamiast narzekać powinieneś być
        dumny,że w Twojej gminie zwierzęta nie są pozostawione same sobie,mają dach nad
        głową,pełną miskę i opiekę weterynaryjną. Jestem w Kłomnicach kilka razy w
        tygodniu i widzę,że są drogi,chodniki itd a tam gdzie są w kiepskim stanie są
        remontowane. Zapraszam do centrum Częstochowy,tu drogi i chodniki są w gorszym
        stanie a jakoś nikt nie chce zabierać schronisku częstochowskiemu pieniędzy na
        remonty dróg. Wytknij czasem nos ze swoje gminy i jedz choćby do sąsiedniej, tam
        nie znajdziesz ani lepszej drogi ani więcej chodników ani schroniska.

Gościu - Pupilek to tylko jedno z określeń. Nie pomagamy tylko tym ładnym i
        młodym. Pomagamy wszystkim bo wszystkie tego potrzebują - taka jest idea
        wolontariatu. Sądzę,że nawet nasze nowe,młode wolontariuszki to wiedzą! Możesz
        być spokojny/spokojna - szukamy domów zarówno młodym jak i starszym,wszystkie
        leczymy i karmimy,żadnego nie zostawimy bez opieki - i pracownicy schroniska i
        wolontariusze. Jeśli los naszych zwierzaków jest bliski Twojemu sercu drogi
        Gościu zawsze możesz się do nas przyłączyć i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda!
        • Gość: stary praktyk Re: Pomagac wszystkim zwierzętom-Nie tylko pupilk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 07:08
          Do wolontariuszek ze schroniska w Kłomnicach: nie dąsajcie sie na Martynę, to
          pewnie dusza człowiek.Musicie bowiem współpracować. Inaczej
          niewiele osiągniecie. Zbyt mało ludzi jest w tym kraju, zainteresowanych losem
          porzuconych zwierząt, byście dały radę samemu coś w tym kierunku zdziałać.
          Jesteśmy po prostu skazani na współpracę.
          Do Martyny: nie wierzgaj za wcześnie bo widzisz co się dzieje.
          Jeszcze się dziewczyny obrażą, i będziesz sama pomagała tym psiakom.
          Jeszcze raz powtarzam, w pojedynkę niewiele się tu osiągnie.
          Widzę, że nawiązałyście kontakt z " błękitną florydą " - to niezły
          pomysł, wprawdzie ma dosyć kłopotu z własnym schroniskiem, ale wydaje mi się, że
          w miarę możliwości pomoże Wam, niechby tylko służąc radą.
          Jeszcze do Martyny; nie dawaj się wciągać w dyskusje z forumowiczami typu "
          bez pardonu " To niereformowalne frustraty
          delikatnie mówiąc i wszelka z nimi dyskusja do niczego nie doprowadzi
          To tak, jak gdybyś chciała rozmawiać z psycholem o Kancie czy
          Montesquieu, on nic z tego nie zrozumie i Ciebie nie doceni.
          Ktoś kiedyś napisał na tym forum, iż nie dyskutuje się z idiotą
          bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
          Pozdrawiam, Stary Praktyk.
          • wolontariuszki0 Re: Pomagac wszystkim zwierzętom-Nie tylko pupilk 06.12.07, 20:18
            Czy macie jakieś stare koce????? Chyba one sa teraz potrzebne przed
            nadchodzącymi mrozami:)))))) Mamy nadzieje, że nas wspomożecie:))))
          • Gość: Martyna Re: Pomagac wszystkim zwierzętom-Nie tylko pupilk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 14:04
            Za dużo już było oszustów na tym forum podszywających się pod
            wolontariuszy,przeważnie zaczynało się od tego,że ktoś prosił o pomoc dla
            schroniska a za chwile już była dyskusja o tym dlaczego w ogóle powstało
            schronisko,że to strata pieniędzy itd. Wątek o pomocy był specjalnie wymyślany
            po to żeby nakręcić dyskusje o tym, że schronisko jest "beee". Więc nie dziwcie
            się,że tak reaguje,już to przerabiałam i chciała uciąć kolejną dyskusje. Na
            szczęście tym razem okazało się,że wątek jest prawdziwy.

"Jeszcze się dziewczyny obrażą, i będziesz sama pomagała tym psiakom.
            Jeszcze raz powtarzam, w pojedynkę niewiele się tu osiągnie." - Przez ponad rok
            sama daje sobie radę i jakoś nadal to wszystko funkcjonuje,adopcje się kręcą.
            Poza tym dziewczyny robią co innego a ja co innego. One zbierają dary dla
            schroniska a ja zajmuję się adopcjami. Jeżeli dziewczyny chcą mi pomóc przy
            adopcjach to bardzo chętnie skorzystam. Może w ich szkole jest ktoś kto chce
            przygarnąć kotka lub psa,może ktoś z rodziny,znajomych lub sąsiadów?

"nie dawaj się wciągać w dyskusje z forumowiczami typu "
            bez pardonu " To niereformowalne frustraty
            delikatnie mówiąc i wszelka z nimi dyskusja do niczego nie doprowadzi" - Być
            może nie doprowadzi ale osoby postronne,które nie są w temacie mogą źle takie
            wypowiedzi zrozumieć i pomysleć,że schronisko funkcjonuje kosztem mieszkańców
            gminy a tak nie jest. Osoby typu "bez pardonu" nie zdają sobie sprawy,że nawet
            gdyby schroniska nie było to pieniądze i tak poszły by na utrzymanie tych samych
            zwierząt tyle,że w innych schroniskach a ludzie którzy mają w schronisku
            zatrudnienie byli by bezrobotni.
    • Gość: Wolontariuszki Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 12:18
      Może ktoś stracił swojego czworonoga i być może została po nim niepotrzebna buda
      jeszcze w dobrym stanie , lub ktoś posiada po remoncie niepotrzebne deski
      prosimy o kontakt z kierownikiem schroniska panem Dariuszem Kaczmarkiem pod
      numerem telefonu 668 11 75 36. Przestańmy gdybać kto powinien pomagać i prosimy
      o odezwę tych ludzi którzy mogą coś zrobić.
      • Gość: bez pardonu Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 18:35
        nigdzie nie startowałem po pierwsze po drugie pamiętam wystąpienia
        pana wójta że schronisko będzie dochodowe nie mój wymysł i wiedzą o
        tym wszyscy w gminie więc Elu i Martynko jak jesteście chore to do
        lekarza jest wiele osób w gminie potrzebujących pomocy widać to
        było przy przekazywaniu pomocy z Banku Żywności jak ludzie mieszkaja
        i co potrzebuja . Oczywiście szkoda mi tych piesków ale świata nie
        zbawię i wy też nie takie życie niestety przez wiele lat nie było
        schroniska i też pieski miały pomoc. A w gminie chodzimy po
        dziurawych ulicach bez chodników i po błocie niestety wolałbym po
        chodnikach asfaldach .
        Najlepiej Elu i Martynko nie pamiętać co się mówiło a teraz niech
        pomagaja inni pozdrawiam i życzę wszystkiego naj naj wszystkim
        • Gość: romeo Re: Pomoc dla wójta ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 18:42
          co racja to racja takie wypowiedzi były i to mówił pan Wójt obecny
          że Gmina zarobi na schronisku a tu nie stać jej na utrzymanie skandal
          • Gość: Martyna Re: Pomoc dla wójta ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 14:22
            Nie tylko Gmina Kłomnice utrzymuje schronisko,schronisko utrzymuje się też z
            pieniędzy,które wpłacają inne gminy,które mają ze schroniskiem umowy. To ,że
            "kiedyś" nie było schroniska nie znaczy,że jest ono zbędne. Wręcz przeciwnie.
            Trzeba wziąć pod uwagę,że z każdym rokiem jest więcej bezdomnych zwierząt bo po
            prostu sie mnożą! Pretensje,że jest w gminie coraz więcej bezdomnych zwierząt
            powinniście mieć do mieszkańców gminy,którzy te zwierzaki "produkują" a potem
            wyrzucają na ulice żeby schronisko sie nimi zajęło a Wy macie pretensje do
            schroniska tylko dlatego,że w ogóle istnieje.
            Ja wole nie mieć chodników i mieć dziurawe drogi ale mieć schronisko (tak na
            marginesie nie wiem gdzie Wam tych chodników brakuje? Tam gdzie ich nie było
            ciągle powstają i będą powstawać) Poza tym po raz kolejny tłumaczę: pieniądze
            przeznaczone na zwierzęta I TAK NIE POSZŁYBY NA CHODNIKI I DROGI,byłyby
            przeznaczone na utrzymanie tych samych zwierząt tylko w innych schroniskach.
            • Gość: bez pardonu Re: Pomoc dla wójta ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 11:03
              Martynko widać jak jesteś w błędzie jako mieszkańcy nie produkujemy
              zwierząt po prostu brak dozoru ze strony właścicieli i to jest powód
              ilości ale nie tylko z naszej Gminy inne osoby z innych Gmini i
              miast wywalaja pieski na naszym terenie i to jest skandal a teraz my
              je utrzymujemy za środki własne.
              Po drugie środki nie wydane nqa schronisko mogą przeznaczyć radni na
              co kolwiek na chodniki i dziurawe drogi to są ich uprawnienia a po
              drugie płacę podatki i płacę podatek za pieska którego mam bo tak
              uchwalili radni dlaczego mam jeszcze płacić na inne pieski ?? nie
              jestem ich wrogiem wręcz przeciwnie zwracam uwage na fakt jaki był w
              uzasadnieniu przy budowie schroniska ( nielegalnego ) wiele się o
              tym pisało więc nie będę tego powielał około 20.000,00 zł
              przekazywano do innego schroniska gdzie była podpisana umowa teraz
              300.000,00 wię jaka różnica. A miało być tak wspaniale jak widać nie
              do końca. A jak byś było ciekawa to są umowy z innych Gmin aż 2 co
              przyjmujemy do schroniska reszta ma to głęboko w d.... pozdrawiam.
              • Gość: Martyna Re: Pomoc dla wójta ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:35
                bez pardonu - Widać,że jednak wiem więcej od Ciebie. Głupoty gadasz straszne.
                Podatek który płacisz za swojego pieska nie jest przeznaczony na schronisko wiec
                w sumie jak dla mojej przyjemności możesz go nie płacić.Poza tym jeśli
                faktycznie go płacisz (wątpię widząc Twoje podejście do zwierząt)to jesteś
                jednym z nielicznych. A i tak nie zwalnia to Ciebie i żadnego człowieka z
                odpowiedzialności za zwierzęta!
                "Produkujecie" zwierzęta,wystarczy zobaczyć ile z Gminy Kłomnice (a mamy to w
                papierach) przybyło w tym roku psów do schroniska,ile z terenu gminy zabraliśmy
                szczeniaków i nie mówię tu o podrzuconych na teren Gminy.
                Oczywiście podrzucenia się zdarzają ale nie myśl sobie,że tylko pod TO
                schronisko. Psy są podrzucane pod każde schronisko w Polsce i na to nic nie
                poradzisz. Pretensje powinieneś mieć nie do schroniska tylko do ludzi,którzy psy
                wyrzucają! Poza tym pies,którego zabieramy nie ma przy sobie dowodu osobistego
                wiec nie możemy sprawdzić czy jest "mieszkańcem" gminy czy nie.
                Owszem radni mogę pieniądze przeznaczać na co chcą tyle,że gdyby te same psy
                trafiły do innego schroniska to i tak musieliby je wydać na utrzymanie tych psów
                w innych schroniskach. To,że wydaje się więcej świadczy o tym,że z każdym rokiem
                do schroniska przybywa psów a koszty ich utrzymania rosną (analogicznie więc
                gdyby były w innym schronisku to z każdym rokiem na ich utrzymanie wydano by
                więcej).
                Wiem jak wyglądała sprawa z tą niby "nielegalną" budową schroniska,sprawa
                została wyjaśniona. Skoro jesteś tak obeznany to zapewne wiesz,że gdyby wójt
                ogłosił przetarg na budowę a nie budował "na raty" i własnymi siłami to koszt
                powstania samego schroniska byłby dużo wyższy,wójt zaoszczędził w ten sposób
                pieniądze na których tak strasznie Ci zależy więc nie wiem o co masz pretensje!
                Umowy mamy podpisane z gminami:Olsztyn,Mykanów,Gidle i Koniecpol. Więc jeśli
                umiesz liczyć to widzisz,że są to 4 gminy a nie 2 jak twierdzisz.
                Poza tym większość psów jest niestety z Gminy Kłomnice,w tym roku z terenu gminy
                zabraliśmy aż 136 psów. Z innych Gmin znacznie mniej.
                Poza tym skoro uważasz ,że schronisko jest zbędne pokaż mi inne schroniska,które
                zgodzą się zabrać rocznie ponad 130 psów ( a rok się jeszcze nie skończył,pewnie
                w okresie świątecznym jeszcze dojdzie). Wcześniej Gmina miała umowę ze
                schroniskiem w Tarnowskich Górach na którego "kierowniku" ciąży kilka
                zarzutów,min. o znęcanie nad zwierzętami. Jeśli nie znasz tej historii to
                przypomnę tylko,że to "schronisko" było obozem koncentracyjnym dla zwierząt!
                Jeśli kiedyś zginie Twój piesek za którego biedaku musisz płacić podatek to
                życzę Ci aby trafił do naszego schroniska,tu krzywda mu się nie stanie i na
                pewno szybko go odnajdziesz i będziesz mógł zabrać do domu!
                Mam nadzieje,że w wystarczający sposób wykazałam Twoją niewiedzę i nieznajomość
                tematu. Jestem jednak,jako osoba stale przebywająca w schronisku bardziej
                obeznana i mogę długo przytaczać liczby i statystyki,tyle,że nie widzę potrzeby.
                Nie masz pojęcia o schronisku i jego funkcjonowaniu,niepotrzebnie zabierasz głos
                w sprawie o której tak mało wiesz. Temat wątku dotyczy czegoś zupełnie
                innego,niepotrzebnie swoimi wypowiedziami skierowałeś wątek na inne tematy
                (wielokrotnie już wałkowane na tym forum). Skoro nie masz ochoty pomagać nikt
                Cię o to nie prosi ale przynajmniej nie przeszkadzaj tym,którzy starają się pomagać.
                Poza tym jeśli kawałek chodnika jest dla ciebie ważniejszy od istoty żywej to
                mogę Ci tylko "pogratulować". Nie mogę Ci natomiast współczuć,jesteś istotą bez
                serca. Już te zwierzęta,których los jest Ci tak bardzo obojętny maja więcej
                uczuć od Ciebie.
        • Gość: Ela Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 11:29
          Dyskusja z Tobą to tak jak w tym utworze o upartej babie,golone strzyżone, nawet
          gdy ja topili to jeszcze palcami pokazała że strzyżone. Dlaczego nie umiesz
          pochwalić tego co zrobiono w Kłomnicach? Działa gminny dom kultury, obok szkoły
          jest piękna hala sportowa. Nie jestem związana z Kłomnicami nie mam dostępu do
          tych wszystkich danych. Zimą masz odśniezone ulice, na moście zawsze widzę
          gościa który skuwa lód. Czego ci brakuje? Nie chcemy od ciebie pieniędzy na
          schronisko więc o co ci chodzi. I jeszcze jedno ci napiszę że ptak w swoje
          gniazdo nie sra !!!!
          • Gość: bez pardonu Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:37
            no właśnie Elu nie jesteś z tych okolic więc nie wiesz co potrzeba
            mieszkańcom więc dyskusja jest zbędna
            Pozdrawiam
            • mailek Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: 10.12.07, 16:16
              Chłopie nie rób pobocznego wątku, bo nas nie interesuje to co masz do
              powiedzenia. Mówimy tu o pomocy dla zwierzaków a nie o tym czego to potrzebują
              lub nie potrzebują mieszkańcy gminy. Czemu się tak uaktywniłeś w momencie
              pojawienia się wątku o schronisku? Załóż sobie własny wątek i tam wygłaszaj
              swoje racje, poruszaj tematy Twoim zdaniem gnębiące gminę.
              • Gość: na pochybel Re: Pomoc pupilkom ze schroniska w Jamrozowiźnie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 20:56
                wal się pajacu
                • Gość: pierwszy ni e drug Re: Pomoc wójtowi ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 21:11
                  jak czytam te posty to sami frajerzy
                  Najpierw ktoś coś buduje nie zastanawiając się czy go na to stać by
                  utrzymać teraz wyszło że nie więc inni bo nie wypada temu co to
                  zapoczątkował wołają o pomoc czy cała polska jest taka chora ??????
                  czy wielu ma poprzewracane w głowach . RADA
                  Wolontariusze trzeba wejść do lasu tam jest wszystko co wam potrzeba
                  bo tak wszyscy dbają o śrosowisko a zrobicie coś potrzebnego las
                  będzie posprzątany a pieski będą miały na czym spać i dwa w jednym
                  za jednym zamachem.czesc
                  • mailek Re: Pomoc wójtowi ????? 10.12.07, 23:32
                    Dziecko jak już masz komputer to zagraj sobie w jakąś grę a nie będziesz się tu
                    udzielał w temacie, o którym widać nie masz żadnego pojęcia.
                    • Gość: pierwszy ni e drug Re: Pomoc wójtowi ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:05
                      napisz jakie ty masz pojęcie o tej sprawie cwaniaczku
                  • Gość: Lettuce Re: Pomoc wójtowi ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:04
                    Jak taki jesteś mądry to idź się najedz borówek do lasu w porze obiadowej.
                    Wiesz, ile zaoszczędzisz? A może wdepniesz jeszcze w jakiegoś papierzaka i
                    użyźnisz glebę:D Przecież dziewczynom nie chodzi, żebyś kupił nowiutki koc i dał
                    zwierzętom. Założę się, że masz głęboko w szafie koc po babce, którego zaczęły
                    zajadać mole. Mógłbyś go przynieść. Chyba że jesteś z Wąchocka a na forum
                    Kłomnic przyszedłeś się ponapinać.
                    • Gość: hehe Re: Pomoc wójtowi ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 19:41
                      Zgadzam się z Lettuce:):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka