Dodaj do ulubionych

Strony internetowe

04.12.07, 10:18
Jeszzce raz proszę o informacje , kto i za ile mógby zrobić stronę internetową
dla nieduzej firmy? Będę wdzięczna za kazdą poradę, bo akurat na tym się nie
znam. Wczoraj nikt nie odpowiedział na moją prośbę. Proszę o jakieś namiary.
Obserwuj wątek
    • dzafel Re: Strony internetowe 04.12.07, 10:49
      Zależy jaką stronę, czy samą wizytówkę, którą umieści się w internecie i będzie
      sobie leżeć, czy zaawansowany skrypt do obsługi strony lub też cały sklep. Ceny
      wahają się w granicach od 500 w zwyż i jeśli ktoś oferuje mniej to znaczy, że
      jest dzieckiem który na własną rękę próbuje dorobić, albo jest początkujący w
      branży i za wszelką cenę chcę pozyskać klientów - a to znaczy, że nie zawsze
      robi porządnie.
      • a123459 Re: Strony internetowe 04.12.07, 15:33
        Bardz dziękuję za odpowiedż. Teraz już ne dam się łatwo nabrać. A czy nie znacie
        przypadkiem dobrej firmy, która robi takie strony?Chodzi mi o stronę ze skryptem
        do obsługi, ale niezbyt rozbudowaną. Dzięki z góry za każdą informację.
        • Gość: strona1 Re: Strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:42
          Pytania podchwytliwe.Uśmiech tylko może być za darmo lub tani.
      • Gość: webmaster Re: Strony internetowe IP: 212.160.86.* 08.12.07, 11:54
        Witam dzafel czy ty jesteś fachowcem w tej branży ?? Wypowiadasz się krytycznie
        o osobach co robią za np 400zł stronkę a takie osoby mogą zrobić lepiej niż nie
        jedna firma w Częstochowie. Pisze to dlatego że sam pisze stronki w jednej z
        częstochowskich firm i zdarza mi się pisać w domu za właśnie 400zł. Więc nie
        pie... jeśli nie masz pojęcia. Jak ktoś zapłaci 400zł pod stołem to w firmie
        musi za taka sama zapłacić 400zł + 19% podatku + VAT + zarobek dla szefa i g
        wyniesie min 700 więc życzę wybrania firmy :)
        • dzafel Re: Strony internetowe 06.01.08, 17:37
          Słuchaj, prawdopodobnie działam w tej branży dłużej niż Ty, także zarzucaj mi
          brak wiedzy czy doświadczenia.
          Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "piszę stronki"... Jeśli mówisz o tworzeniu
          stron w HTML to 400zł jest mi ceną zrozumiałą, ale jeśli w tych 400 mieści się
          cena wykonania designu przez GRAFIKA (nie gimnazjalistę) i do tego jeszcze
          system obsługi strony powiedzmy w PHP+MySQL to mocno zaniżasz ceny! Psujesz
          przez to renomę zawodu webmastera i działasz na niekorzyść innych i sam
          przynosisz sobie straty. No chyba że robisz stronę na "odwal się" - to cena
          adekwatna do usług. Samo stworzenie designu kosztuje minimum 500zł - chociaż
          normalnie graficy biorą co najmniej tysiaka za kompletny projekt. Do tego
          dochodzi praca kodera, który przerobi grafikę na kod xHTML - nie za pomocą
          imageslicer'a czy innego dziadostwa, ale ręcznie i z głową. To w zależności od
          ilości podstron koszt minimum 200zł. Już nie mówię o systemie PHP, bo wiadomo że
          mniej niż 4-cyfrowa suma za to nie będzie.
          • Gość: webmaster Re: Strony internetowe IP: 212.160.86.* 07.01.08, 20:34
            Witam
            Nie chce się kłócić ani narzucać swoich racji. Pisze stronki = koduje
            Pisze lub przerabiam (np z gotowych CMS) całkiem duże strony np dla urzędów
            państwowych i wiem o co chodzi. Wiem jak działa firma wiem że są podatki, i masę
            innych wydatków która firma musi ponieś a osoba prywatna nie. Więc strona
            firmowa z panelem admina moim zdaniem za 400zł jest całkiem realna bo to kilka h
            pracy.
            PS Jak płacisz 1000zł grafikowi za grafikę na stronę firmową to gratuluje! A
            mówią że w Polsce mało płacą
    • Gość: em Re: Strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 11:40
      znamy znamy ... podaj jakis prywatny namiar na siebie bo nie chce
      robic reklamy na forum ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka