Dodaj do ulubionych

ul. Wspólna - nowe bloki

06.12.07, 22:36
Witam. Chciałabym zapytać czy ktoś z was będzie mieszkał w nowych blokach na
Wspólnej budowanych przez spółdzielnie metalurg? Fajnie byłoby poznać
przyszłych sąsiadów :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 08.12.07, 11:37
      No właśnie, jest tu ktoś z ul. Wspólnej?
      • Gość: m Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 80.48.49.* 23.12.07, 17:37
        ja jestem zastepca kierownika tej budowy:):)
    • ulisses_czwa Re: ul. Wspólna - nowe bloki 23.12.07, 20:20
      Drobna poprawka... To nie jest ul Wspólna, tylko od ostatniej sesji Rady Miasta ul. Bronisława Idzikowskiego. Ten fragment był nazywany roboczo "ul. Wspólna", gdyż nie miał do tej pory swojej nazwy.
      Pozdrawiam
      • ulisses_czwa Re: ul. Bronisława Idzikowskiego - nowe bloki 23.12.07, 20:21
        A propos - jak już podaję prawidłową nazwę ulicy, to i przy okazji poprawka w temacie ;)
        Pozdrawiam
    • Gość: Robert Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 09:37
      Faktem jest, że ceny tych nowych bloków były troszkę wygórowane. Analitycy w
      kolejnych dwóch latach przewidują spadki cen nawet o około 20%. Tak więc ja z
      zakupem nowym bloków wstrzymałem się, ale nowym lokatorom życzę przyjemnego
      mieszkania i dobrych sąsiadów:)
      • Gość: sebek Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 80.48.204.* 24.12.07, 10:21
        Robert nie słuchaj pseudo analityków. To są tylko i wyłącznie
        pobożne życzenia. Jestem przekonany, że w Częstochowie w ciągu dwóch
        najbliższych lat mieszkania o te 20% nie stanieją, ale zdrożeją.
        Prawa popytu i podaży nie zmieni zaklinanie rzeczywistości.
        A mieszkań ciągle mało.
        • Gość: Piotrek Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 13:56
          Jaka jest średnia pensja w Czewie? Myśle że ok 1500 na rękę,
          aktualnie za taką średnia pensje można w kupić ok 0,3 metra
          mieszkania (licząc 4000 za mieszkanie + ok 500 za urządzenie za
          metr). 0,3 to bardzo mało, nie ma szans żeby mieszkania podrożały.
          Do tego dochodzą drożejące kredyty.

• Gość: frogman Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 10:43
        ech, sięgnij do prasy i poczytaj co analitycy przewidywali na koniec
        2005 :-)
        Się dopiero uśmiejesz
        pożyjemy zobaczymy
        wszystkim dobrego na nowych katach
        • Gość: Robert Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 13:37
          Co takiego przewidywali? Bo nie wiem czy dobrze zrobiłem z tym wstrzymaniem się
          z zakupem...
          • Gość: frogman Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.07, 11:20
            pod konic 2005 r przewidywali stabilizację i zalecali wstrzymywanie
            się z zakupami, a teraz pokaż mi kto ich nie słuchał i przegrał :-)
            wiec nie wierzcie analitykom
            • Gość: kibic Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 21:09
              Analityk też się myli coraz częściej.
              • Gość: won Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 22:49

Buraki jedne wypad z Zawodzia!!!
    • Gość: Z Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 09:09
      A ta cena 3800 to nie przesada troche? Tylko nie piszcie że gdzieś
      tam są po ileś tam to u nas musi być taka cena.

Koszt wybudowania metra mieszkania podawany na stronie internetowej
      TBS-Czestochowa to ok 1500zł. Wydawało mi się że spółdzielnia buduje
      i sprzedaje po kosztach budowy. Jeśli sprzedają za 3800 to jaka jest
      marża ? Chyba z 50-70%???
      • Gość: Kej Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 09:59
        Wzrost cen mieszkań w Częstochowie nie ma żadnego realnego uzasadnienia.
        Rozumiem wzrost o 5 - 10%, ale nie o 100%. Bo niby dlaczego? W Warszawie,
        Krakowie, Poznaniu czy choćby Katowicach jest mnóstwo pracy i ciągle powstają
        nowe inwestycje! A u nas? Zupełna cisza. Nic się nie dzieje. Dlatego też w 2008
        roku należy spodziewać się dość znacznego spadku cen. I jeszcze jedno: należy
        uznać jaka jest rzeczywista cena mkw w Częstochowie. Bo co z tego, że ja za moje
        M3 45mkw będę wołał 300tys jak kupujący nie dadzą więcej jak 110tys.
        • Gość: sebek Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 80.48.204.* 27.12.07, 12:18
          Ja nawet nie porównuje Częstochowy do innych większych miast, bo to
          nie ma sensu tam ceny są astronomiczno-kosmiczne. A w Częstochowie
          nadal popyt jest większy niż podaż. Sam sprawdź. Raczej nie ma już
          szans na kupno nowego mieszkania w 2008 roku. A na rynku wtórnym
          tylko wielka płyta. A nowych rodzin niechcących mieszkać z rodzicami
          coraz więcej.
          Co do wspomnianych wyżej TBS-ów to do aktualnie przyjmowanych
          wniosków partycypacyjnych ustalono kosz 1m2 w wysokości 3070 zł - co
          i tak uważam za niską cenę
    • Gość: oskar Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.realestate.net.pl 05.04.08, 20:38
      Witam
      Ja mieszkam w starym bloku przy Ruckemanna, ale moge powiedzieć że
      mieszka sie tutaj calkiem przyzwoicie ponieważ jest to male,
      spokojne osiedle . Jeżeli chodzi o minusy to napewno miejsca
      parkingowe jeżeli wam ich nie zapewnili to może być problem ze
      znalezieniem miejsca do zaparkowania.
      Spółdzielnia jak to spóldzielnia , klamcy , krwiopijcy, złodzieje i
      jak to było w starym systemie uważaja że maja monopol na racje .
    • Gość: gosc Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 212.87.241.* 06.04.08, 02:07
      uuu nie uwazam aby ceny spadły. i tak w porównaniu do innych miast
      mamy ceny niskie. mieszkan mało, chętnych wielu. jesli faktycznie
      cos miało by sie zmienic to ceny mogą sie ustabilizowac. nie
      wierze w spadek. niestety. a cena 3800 za metr w nowych blokach tez
      nie jest najgorsza- rynek wtorny (np. bloki z plyty- północ+ ok.
      3500- 4000 za metr kw. (wyższy standard- pojęcie względne
      oczywiścieto ok. 4000 za m KW) . Decyzja należy do kupującego:)
    • Gość: erw Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:26
      rew
    • amalia83 Re: ul. Wspólna - nowe bloki 18.04.08, 18:53
      Podbijam temat.. Czy ktoś z forumowiczów będzie szczęśliwym mieszkańcem tego
      bloku... no i w końcu na jakiej on będzie ulicy bo już sie pogubiłam.
      • Gość: katia Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 80.54.171.* 25.05.08, 13:06
        tak ja bede, nie moge sie juz doczekać, a ulica bedzie
        B.Idzikowskiego:)
        • Gość: gość Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 25.05.08, 18:34
          które będziesz miała mieszkanie? może będziemy sąsiadami :)
      • Gość: tomeks82 Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.08, 20:40
        hej witam ja również zakupiłem tam własne m:) może ktoś ma info
        kiedy odbiór:)
        • Gość: eve Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 29.07.08, 22:47
          Z tego co mi się udało dowiedzieć, to ekipa budowlana ma oddać blok pod koniec
          września (podobno taki maja termin w umowie ze spółdzielnią). Które mieszkanko
          udało ci się kupić?? ;-)
          • Gość: piter Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 07:52
            Nie wiem jak w dzisiejszych czasach można zdecydować się na kupno nowego
            mieszkania w spółdzielni...
            miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,5489520,Plac__placz_i_mieszkaj__Bunt_w_spoldzielni.html
            To po pierwsze...
            I zamiast niskiego czynszu, który we wspólnocie wyniósłby max 200zł płaci się 2x
            tyle i łoży na pensje dla prezesa...
            • Gość: gosc Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 07:56
              i jeszcze komentarz spod artykułu
              "Mieszkanie spoldzielcze, to mieszkanie wynajete.
              Jak kupowalem mieszkanie w 2006 roku, porownywalem oferty developera i jakies
              spoldzielni na Bemowie. Zastanawiala mnie roznica w cenie o prawie 1000 zl.
              Zapytalem spoldzielni: "mamy nizsza marze". Zapytalem o to developera:
              "spoldzielnia podaje cene jakiej sie spodziewa, a cena koncowa = koszty budowy +
              wynagrodzenie dla spoldzielni doplaci pan do ceny sporo wyzszej niz nasza". U
              developera po prostu ma sie cene za mieszkanie.
              "
      • Gość: Gość Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 19:35
        Hej, ja także kupiłem tam mieszkanie :). Odbiór ponoć w połowie
        października. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
        • Gość: tomeks Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.eranet.pl 18.08.08, 15:59
          witam tez tak slyszałem ze odbiór początek lub połowa października.
          ustalono juz rowniez dopłaty ok 120 zl za metr.
          • Gość: eve Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 18.08.08, 17:54
            hmm czy ta dopłata to jakaś pewna informacja??
            • Gość: tomeks Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.eranet.pl 21.08.08, 08:34
              raczej tak, w spółdzielni tak mnie poinformowali iż ostateczny
              kosztorys został zrobiony i tak będzie dopłata
              • Gość: gosc Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.zimorowicza.trustnet.pl 28.08.08, 10:11
                Podobno dopłata to 110 zł z tym tylko, że to jest "raczej" ostateczna dopłata.
                Raczej sprawia różnicę, a nie chcę za miesiąc usłyszeć, że trzeba dopłacić
                kolejne 200 zł za metr. Zamierzacie zapłacić bez słowa sprzeciwu? Bo ja po tych
                akcjach jakie ostatnio dzieją się w innych spółdzielniach na ten moment nie
                zamierzam płacić dopóki nie będę mieć potwierdzenia, że jest to ostateczna
                dopłata...
                • Gość: gość 77 Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 12:38
                  Ale jaka dopłata za mieszkanie zapłaciliśmy do końca czerwca i cena powinna być
                  utrzymana. Co nas to obchodzi że przeliczyli się z kosztami to juz spółdzielni
                  ryzyko
                  • Gość: gosc Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: 195.16.88.* 31.08.08, 13:59
                    niestety spółdzielnia jest na prawie i mogą żądać dopłaty, tak jest
                    jeśli mieszkanie kupuje się od spółdzielni a nie od dewelopera
                    • Gość: ola Re: ul. Wspólna - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:09
                      czy ktoś wie kiedy odbiór mieszkań
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka