Gość: adrian IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 22:25 Gratulacje dla Czesława Lamcha. Od zawsze potrafil zmotywowac i wiele nauczyc wiem poniewaz mialem ta przyjemnosc pracowania z panem Czeslawem jako uczen w Szkole nr. 50 byl moim nauczycielem w-f. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pinkit Ranking "Gazety" za rok 2007 IP: *.hcz.com.pl 02.01.08, 08:05 Badmintonista klubu BKS Kolejarz Częstochowa Maciej Ociepa zdobył srebny medal Mistrzostw Polski Juniorów i jakoś został pominięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan olbina:) Ranking "Gazety" za rok 2007 IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.08, 09:01 Dobrze, że napisaliście, aby ten wasz ranking traktować z przymróżeniem oka. Tak właśnie trzeba potraktować obecność Olbińskiego w gronie najlepszych trenerów... na drugim miejscu. To świadczy też skądinąd o poziomie trenerskim w naszym mieście. Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-ONA Re: Ranking "Gazety" za rok 2007 IP: 80.54.168.* 05.01.08, 09:47 a jakim niby cudem czestochowski sport mam miec sukcesy skoro z budzetu miasta duzo wiecej pieniedzy idzie na budowe hali w szkole katolickiej niz na dofinansowanie do szkolenia młodziezy w klubach? rozdzielanie pieniedzy pomiedzy czestochowskie kluby jest karygodne- najwiecej dostaja Ci co maja juz tytularnych sponsorów, a małe kluby ktore maja duze sukcesy (a o ktorych sie mało mówi) dostaja jakies ochłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Ranking "Gazety" za rok 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:41 Czesław jest GUT! od wielu lat zastanawiałem się jak można porównać osiągnięcia np. medal mistrzostw Polski juniorów i seniorów, szansę na olimpiadę z czołowym miejscem w mistrzostwach Europy juniorów. Komu służą te porównania, później kilku sfrustrowanych "fachowców - trenerów "odbija sobie, niepowodzenia swoich podopiecznych. ,”Jaki Pan taki kram" - poziom sportowy żałosny, poziom organizacyjny żałosny, poziom fachowości trenerów żałosny. Oczywiście znajdzie się kilku "nawiedzonych" wychwalających wszystko, co częstochowskie. Niestety w tym powiatowym miasteczku brak niemal w każdej dyscyplinie sportowej- systemu szkolenia , fachowców z prawdziwego zdarzenia (są wyjątki, ale coraz mniej mają sił walczyć z tzw. bagiennym środowiskiem ),bazy szkoleniowej i właściwego wsparcia ze strony UM . Tu wspiera się żużel, bo cieszy się dużą popularnością i co by nie powiedzieć promuje to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś