Gość: ja Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.realestate.net.pl 10.02.08, 11:36 od kiedy przeczytałam ten artykul to o niczym innym niemysle tylko o tych biednych zwierzetach.czytajac plakalam jak mala dziewczyna-to jest skandal-trzeba cos zrobic!tado nie moznna zostawic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 14:09 mam takie same odczucia po przeczytaniu artykułu... ludzi odpowiedzialnych za to wszystko powinno sie wywalić na zbity ryj a schronisko oddac w ręce wolontariuszy których obchodzi los zwierząt i którzy nie będą zwalać wszystkiego na brak pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:43 a pamiętasz jak byłaś nie dużą dziewczynką jakie miałaś pampersy, czy one były w kropki, kwiatki, miśki albo sreberka z serka topionego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 034 Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 00:12 Zuzanno - To,że lekarze uratowali psa to mnie specjalnie nie dziwi bo od tego są. Ja też znalazłam kiedyś psa na ulicy potrąconego przez auto i pojechałam z nim właśnie do tej lecznicy z jednego powodu - pracuje w niej dr Kulpińska,która jest chirurgiem a właśnie interwencji chirurgicznej wymagał znaleziony przez mnie psiak. Jako,że znam pana Garbaciaka (słowo lekarz było by tu nadużyciem) zastrzegłam na początku,że nie życzę sobie aby ten pan psa dotykał. Operacja się udała,dr Kulpińska spisała się na medal,wzięła również dużo mniej niż powinna - pies nie był mój. Piesek chodzi mimo,że początkowo było to wątpliwe,ma nowy dom,wszyscy są zadowoleni. Czego to dowodzi? Niczego! Lekarz jest od leczenia! To,że udało się psa wyleczyć akurat w tej lecznicy nie znaczy,że należą im się nie wiadomo jakie pochwały. To,że wyleczyli kilka psów nie znaczy,że nic im nie można zarzucić - można. Poza tym w lecznicy p. Garbaciak zarabia pewnie 10 razy więcej niż w schronisku więc zapewne 10 razy bardziej mu zależy. Schronisko w Częstochowie od lat cieszy się złą sławą,szkoda,że dopiero teraz ktoś im się dobierze do tyłków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: Re: IP: 212.87.241.* 12.02.08, 00:36 Odpowiedź na zarzuty dot. prowadzenia schroniska przez TOZ i warunków panujących w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Częstochowie www.czestochowa.schronisko.net/cnews1626.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing jaka pensja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:45 a czy może wiecie jaką pracownicy schroniska biorą pensję? pytam bo może jest ona na tyle mała, że im się nie chce np. wyczyścić boksów i wykonywać innych prac związanych z prowadzeniem schroniska - jesli rzeczywiście zarabiaja tak mało - to dlaczego nie napisza podania o podwyżkę? - przecież są na pensjach UM - więc na pewno da sie coś zrobić?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jaka pensja? IP: 80.54.168.* 12.02.08, 22:09 A może właśnie to pieniążki niekoniecznie z pensji trzymają tych pracowników w schronisku. To samo dotyczy dr.Garbaciaka .Bo napewno nie trzyma ich tam miłość do zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no więc Re: jaka pensja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 14:13 No więc ile zarabiają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IP: *.tktelekom.pl 12.02.08, 22:38 Przeczytałam tylko pierwszy akapit listu otwartego i rece mi opadły. Skoro p. Stolarczyk o zarzutach dowiedział się dopiero z artykułu Gazety, to dlaczego odpowiada w nim na te zarzuty. Paranoja! Dalej nie czytam, bo nie chcę się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh kontrola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:53 Już po tym artykule powinno się przeprowadzić w schronisku niezapowiedzianą kontrolę i jeśli to prawda wyciągnąć konsekwencje od osób, które tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
na.me Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? 16.02.08, 16:24 Z uwagi na nieobecność w Czestochowie, dopiero teraz mogłem zapoznać się z publikacjami dotyczacymi sytuacji w schronisku.Jeżeli autorka artykułów jest obiektywna i zweryfikowała przekazane informacje przez fundację, to co opisała jest skandalem.Tylko dlaczego fundacja ujawniła prasie dopiero teraz tą sytuację, skoro od dłuższego czasu wiedziała, że tam sie żle dzieje?. Ponosi więc również odpowiedziałność za to. Może to jest poprostu zemsta za przegrany konkurs na prowadzenie schroniska.Coś tu brzydko pachnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: 80.54.168.* 16.02.08, 23:34 Dzisiaj wieczorem na TVN-nie w Uwadze była sprawa podwarszawskiego schroniska w Nasielsku .Udowodniono kierowniczce i lek. wet. bestialstwo wobec zwierząt . Przedstawiono i tłumaczono w jaki sposób robi sie interesy na schroniskach zwłaszcza tych gdzie miasto daje pieniądze.Prawdopodobnie dzięki między innymi wolontariuszom wezmą się wkońcu za tych ,,biznesmenów,, schroniskowych.To co oni robią ze zwierzętami to inaczej nie można nazwać jak tylko sku..syństwem.Dlatego nie pasuje co niektórym wolonariat oj nie pasuje w tym też i orłom z częstochowskiego schroniska. Po tym reportażu była rozmowa znanych polityków z różnych opcji politycznych których w tym momencie połączyła miłość do zwierząt .Znali sprawę , będą pomagać w każdym takim przypadku okrucieństwa w schroniskach.A ja w to wierzę bo już im Animalsi tych obietnic nie popuszczą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatele Zwrócić się do TVN -niech prześwietlą nasze schr. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 00:22 Myslę,że każdy komu zależy na tym by nie wykańczano psów w naszym schronisku i nie bylo ono nadal umieralnią-pomyslał o tym samym : w tym schronisku musi być nie tylko dokładne dochodzenie -oraz rózne kontrole ,ale i także wnikliwe prześwietlenie działalności kierownika,lekarza wet. oraz personelu oraz TOZ-u własnie przez taką stację jak TVN oraz ludzi z fundacji EMIR . Tylko te wszystkie czynniki jednoczesnie mogą sprawić,że ukróci się bestialskie wykańczanie psów i kotów -a Doktor Smierć -czyli pan Garbaciak oraz kier. i pracownicy schroniska -przestaną dostawać za to pensje. Najmniej istotna jest tu kontrola z Urzędu Miasta- bo nigdy nie były miarodajne i uczciwe . Wiadomo : kruk krukowi oka nie wykole. Należy jak najprędzej zwrócić się do TVN i Fundacji Emir-a prowadzący dochodzenie powinni poinformowac społeczeństwo m.in. o dokładnej kontroli wszystkich danych dotyczących adopcji psów - podejrzewamy ,iż co roku przynajmniej ponad 100 psów jest tam uśmiercane .Tak jak stało się to w ostatnich m-cach tego roku. Wykazywanie zabitych tam bezbronnych psów jako adoptowanych jest nie tylko cyniczną podłościa kier.,weterynarza i pracowników ,ale przede wszytkim bestialstwem i okrucienstwem wobec zwierząt -a na to sa odpowiednie paragrafy i wyroki sądu. Nie po to społeczeństwo przeznacza na ochronę bezdomnych zwierząt co rok prawie 500 tys.zł ,by za te pieniądze te zwierzęta były tam zabijane a ludzie mający nimi sie opiekować -byli oprawcami psów i kotów. Oczekujemy odpowiedzi na pytanie : co stało się z ponad 100 psami minionego roku ? Bo na pewno nie są to prawdziwe adopcje . My domyslamy się prawdy ,ale oczekujemy bezwględnego ukarania winnych bestialskiego zabijania psów i kotów oraz podjęcia wszelkich starań ,by już nigdy schronisko nie bylo miejscem kazni dla tych bezbronnych i bezdomnych zwierząt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Zwrócić się do TVN -niech prześwietlą nasze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 08:06 W sierpniu 1997r weszła w życie ustawa o ochronie zwierząt. Bezpański pies z terminu ,,odpad komunalny,, awansował na ,,zadanie własne gminy,,co tylko zwiększyło wydajność obozów koncentracyjnych jakimi jest większość naszych schronisk. Tylko EDUKACJA i EWIDENCJA może porawić los zwierząt. UE zobligowała nas do roku 2010 zaczipować psy. Komputerowa baza danych pozwoliłaby zidentyfikować właściciela porzuconego psa. Warto podjąć ten wysiłek bo inaczej będziemy jeszcze długo biadolić o okrucieństwie wobec zwierząt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jak zmusić wszystkich do czipowania psów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:13 Problem czipowania psów będzie jeszcze długo problemem podobnym do sprzątania psich odchodów-tylko nieliczni bardzo to robią .Fakt.że niektórzy właściele czipują swe psy ,ale nie są to na ogół kundelki- a tych jest na świecie najwięcej i to one główniei ich potomstwo zapełniają przede wszytkim schroniska na świecie czy mnożą miliony bezdomnych psów.Jak zmusić ludzi do czipowania psów ,jeśli i tak nie każdy posiadacz psa płaci podatki za psa czy szczepi je przeciw wściekliżnie ?? Jesli zacznie się zmuszać ludzi i karać za brak czipu u psa czy nie sprzątanie odchodów psa-to liczba porzucanych czy maltretowanych różnie psów zacznie lawinowo i drastycznie wzrastać a przepełnione i tak schroniska nie będą ich przyjmować.Będzie to oznaczać większą ilość psów przywiązywanych w lesie do drzew czy wyrzucanych z samochodów albo maltretowanych w domu-by pozbyć się uciążliwych obowiązkow za które można być ukaranym.A przecież nie o to nam chodzi-prawda? Natomiast zwiększenie świadomości społeczeństwa czy podniesienie poziomu kultury naszego społeczeństwa to bardzo długi etap-niestety...Jakies tego efekty już juz być może ale daleko jeszcze do jego końcowych rezultatów.Swiadczą o tym -niestety-setki tys.porzucanych psów i ich tragedie w schroniskach nie tylko w naszym kraju.Dlatego też musimy walczyć o humanitarne warunki życia tych opuszczonych psów czy kotów i nie możemy tolerować krzywdzenia ich tam a tym bardziej przyczyniania się personelu schronisk do tego,by schroniska były obozami koncentracyjnymi dla zwierząt!!!! Od władz gmin czy miast musimy wymagać by łożyło na utrzymanie schronisk godziwe pieniądze - bo jak nieraz juz było i jest to na mniej ważne i niezbędne cele 100 tys. czy dużo więcej zawsze jakoś się znajdzie -a na głodne i marznące oraz ginące nie tylko z glodu czy chorob zwierzęta jakoś brakuje miastu pieniędzy. Są jednak takie miasta czy gminy ,które w sposób humanitarny i z właściwym podejściem traktują sprawę bezdomnych zwierząt -wynika z tego ,że jednak można utrzymywać normalne ,porządne schroniska a personel traktuje tam zwierzęta życzliwie -zammiast traktować je jak niepotrzebny balast czy wręcz stworzenia ,ktorym trzeba w rózny sposób -najczęsciej okrutny -pomoć jak najprędzej przejśc na tamten świat.Bo takie obiekty nie powinny nazywać się wtedy schroniskami tylko faktycznie obozami koncentracyjnymi czy wykańczalniami zwierząt-i tak dalej nie moze być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek63 Re: Jak zmusić wszystkich do czipowania psów? IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 02.03.08, 19:09 Gdzie w Częstochowie i jaki trzeba ponieść koszt by zaczipować pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
zardziel czipowanie psów 03.03.08, 16:22 chyba wszyscy weterynarze w Cz-wie czipują? Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Zwrócić się do TVN - do obywatele 17.02.08, 19:13 proszę o kontakt foranimals@foranimals.czest.pl lub mojego maila gazetowego florida_blue@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? 17.02.08, 19:15 żadna zemsta... Fundacja nie przystępowała do przetargu na prowadzenie schroniska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość-obyw. Poczytajcie ostatnie wątki . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:15 Poczytajcie-proszę. Obawiamy się,że nasze podejrzenia wobec tego co się dzieje naprawdę w schronisku-mogą być -niestety- prawdziwe. Wolelibyśmy jednak ,aby to nie była prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Tam musi się zmienić!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:29 Najwyższy czas ujawnic prawdę o schronisku!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my-obywatele Cz-wy Co się działo minione lata w schronisku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:39 Mamy nadzieję jednak,że cała prawda wyjdzie na jaw -być może jest nieco mniej tragiczna-mamy nadzieję,ale niewiele jest na to szans w świetle tego ,co napisali tu różni ludzie mające swe doświadczenia i spostrzeżenia .Te psy i koty nie mogą same o siebie walczyć : o swój byt ,o przetrwanie i o życie-o to, do czego mają prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość <a href="http://uwaga.onet.pl/1469954,1,archiwum.html" target="_bl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Nie rezygnujmy z walki o życie psów w schronisku!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 11:34 Jakoś ucichła dyskusja o zmianę złej sytuacji w schronisku ? I na tym ma być koniec ??? To już wszystko ??? Jesteście tego pewni ,że chodziło wam tylko o kilkanaście dni szumu -o nic więcej ??? A te bezbronne psy -skazane na uśmiercanie i wykańczanie ??? Nie tylko z głodu ,chorób i zimna .Nadal te psy liczą na ludzi o dobrym sercu ....I czekają na ratunek .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afaratka Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 21:51 Chciałabym sie dowiedzieć gdzie dokładnie jest to schropnisko, ulica i jak tam dojechać - najłatwiej. prosze o kontakt na gg 8443041 . z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: 212.87.244.* 23.02.08, 22:09 bardzo dobrze napisaliscie, ze z um maja w d.. co sie dzieje. ptaszek tylko wtedy dziala, gdy zbliza sie czas wyborow, a w miedzyczasie kombinuje co by tu zmienic w miescie i potem zebrac glosy. a schronisko ma w d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: 80.54.168.* 24.02.08, 14:13 zwolnic tych co nie maja zamiłowania do zwierzat i zastapic odpowiednimi ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Wypoiwedz Jana-warto przemyśleć. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:20 warto przeczytac i zastanowić się -dużo w tym prawdy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Jak zmusić wszystkich do czipowania psów?I dalej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:23 i nie tylko do czipowania psów ,także do ludzkiego traktowania psów- nie tylko w schroniskach .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia87 Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.aster.pl 02.03.08, 17:27 Moja mama pracowała w tym schronisku kiedyś i wogóle nie mieszkamy za daleko od schroniska,wiemy co sie tam dzieje.Karme która dostaja jako darowizna odbieraja od darczyńców a później ją sprzedaja tak żeby nikt nie wiedział a psy i kotki z głodu zdychają!!!Nazwała bym to nie przyzwojcie ale by mnie usuneli!!!Zwierzęta są przyjmowane i zaraz później głodzone dostaje sie na nie karme a tak naprawde ono zdązyło juz z głodu paść.Tam się dzieją takie rzeczy że się w głowie nie mieśći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Jesli ktoś był świadkiem tego-niech złoży zeznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:31 Jeśli mamy zmienić coś na lepsze i nie dopuścić do dalszego wykańczania zwierząt w tym schronisku-ludzie ,którzy widzieli lub wiedzą o tym ,co tam sie działo i dzieje-powinni złożyć swe zeznania w prokuraturze. Inaczej nadal będzie tam trwała gehenna zwierząt a schronisko będzie wykańczalnią a nie schroniskiem!!! Trwa dochodzenie -zatem pomożcie ratować te opuszczone psy i koty ,by nie były tam nadal głodzone i wykańczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Kwiatkowska Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.czestochowa.agora.pl 03.03.08, 15:50 Do gosia87!!!! Bardzo proszę o kontakt: eliza.kwiatkowska@czestochowa.agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieznajoma Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.ipt.aol.com 13.03.08, 12:16 To wszystko na temat pracowników schroniska to prawda.Jeden z nich to mój znajomy już nie pracuje ale zawsze od niego dostawałam suchą karme dla psa oraz kurczaki tzn.płaciłam za to.Sprzedawał nie małymi ilościami tylko ogromnymi także w tym były jak mi wiadomo nie które tabletki,miski dla psiaków a także nawet smycze oraz obroże.Dla niego to druga pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china walic te pieski jest osobna strona , ale meczycie IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 12:48 Ucho .Jest duzo biedy martwcie się o dzieci .Pieski zjadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mzimu Re: walic te pieski jest osobna strona , ale mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:53 CHINA - jesteś bestia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: China dowszystkich Ludzie ogarnia mnie rozpacz IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 21:43 Mzimu napisala jestes bestia .Nie jestem mam psa.Kużwa piszecie te wszystkie posty, których nikt nie czyta.Z własciwych osób.Smieję sie z was bo jestescie głupcy i niedorajdy.Dlaczego nie wysłacie do osób odpowiedzialnych.Dlaczego się nie skrzykniecie.I udać się do Wrony.Do prokuratora.Napisać do telewizji.Pobrzdąkać na kompie oświadczenie to tyle daje co nic.Ruście dupy i do dzieła.I sprawę załatwić.Bo będę smiał się z was nadal.Idzie do tego osrodka przemocy i nakopcie wszystkim po rzyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mzimu Re: Ludzie ogarnia mnie rozpacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:38 CHINA, czy Ty nie czytasz gazet? Prokuratura już bada sprawę. Wyniki mają być podane w połowie marca, czyli na dniach. Więc przestań się śmiać. A skoro jesteś miłośnikiem psów, to może byś tak łaskawie czasem, w którąś sobotę przyjechał do SCHRONISKA i pomógł wyprowadzać psy na spacer. Wyprowadzanie trwa od godz. 10 do 13. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china tylko mnie nie osłabiaj. IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 23:11 U mnie piesek to na łańcuchu uwiązany.Takim miłośnikiem to nie jestem.No i co prokuratorek zrobi ? Taka sprawa to latami .Ha. Naiwniaczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia87 Re: tylko mnie nie osłabiaj. IP: *.hrk.pl 18.03.08, 11:01 i nie chodzi o to czy pies jest na łańcuchu czy nie bo nawet jak jest to można go traktowac z szacunkiem.tylko chodzi o to że oni zagładzają zwierzęta a na ich śmierci jeszcze zarabiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia87 Re: Ludzie ogarnia mnie rozpacz IP: *.hrk.pl 18.03.08, 10:58 ty China nie jesteś lepsza też nic nie robisz i też brzdękasz na kompie siedząc w domu czy pracy.Ja tez mam psa nawet nie jednego i co z tego .Myślisz że jak pójdę do Wrony to coś zrobi-wzruszy ramionami i powie że co on ma zrobić że on by chciał no ale co robić.Z telewizja i prasa masz racje, dlatego prasa się ruszyła i napewno coś z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china do gosi Czy TY skarbie czytasz, ze zrozumieniem. IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 18:41 Ja nie jestem tym , co pomaga.Jestem anty .Nie lubię ludzi trzymajacych psy , w blokach.Bo to jest paranoja.Gosia, rusz dupę.Wez paru miłośników zwierząt.I złapcie kogo trzeba.I do Pana wrony tez, tylko nie na kolanach.I proszę mi nie szlochać.Swietnie podnoszę tą stronkę.A tu parę oszołomów mi ubliża. Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue *********** do Nieznajoma ... 13.03.08, 20:02 Nieznajoma, bardzo prosimy o kontakt -najlepiej na maila gazetowego: florida_blue@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: *********** do Nieznajoma ... IP: *.ipt.aol.com 14.03.08, 11:27 Witam ale ja tylko napisałam swoje zdanie które znam i które jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: dośc tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:56 Jak pomóc ludziom starszym.I ty też kiedyś będziesz starsza- starszy ,zastanów się co wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: *********** do Nieznajoma ... 18.03.08, 20:30 nieznajoma, wciąż proszę o kontakt ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: *********** do Nieznajoma ... IP: *.ipt.aol.com 25.03.08, 09:11 Witam ponownie tak się zastanawiam czy wszystko ma teraz sens bo ludzie którzy są winni już przecież nie pracują a to im powinno się oberwać.Tak jak mi wiadomo jeżeli się oddaje psa do schroniska to jest każdego wola czy da jakąś kase ale dla schronisko,a chłopaki tą kase zawsze brali do swojej kieszeni.Byli tak zawsze mądrzy że jak przyjeżdżała karma z drobiem to oni nie brali surowej tylko najpierw sobie ją gotowali,obierali żeby się nie narażać kosztami w domu i brali gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: *********** do Nieznajoma ... 25.03.08, 16:53 jesli ma się coś zmienić- to jest sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:05 przecież zwierzęta też maja uczucia ! ciekawe czy ludzie którzy się nimi 'opiekują' byli by zadowolenie gdyby to im się dawało raz dziennie jeść i kazało spać w błocie? horror po prostu. miasto i obrońcy zwierząt powinni coś z tym natychmiast zrobić! a tych ludzi zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.spidernet.pl 24.03.08, 00:22 Dla mnie jest to nie ludzkie, co dzieje się w schroniskach. Kogo się tam zatrudnia?? obłudnych katów bez uczuć!!! Ludzie pomóżmy jakoś zwierzętom. Mnie się płakać chce jak myślę o tych biednych zwierzętach. Jak one tam są męczone... Dla tych nieodpowiedzialnych pracowników dała bym kare więzienia bez zawieszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Weterynarze powinni kochac zwierzeta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 26.03.08, 23:39 a co ja sie tam bede wypowiadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca zwierząt Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 23:21 Witam!!Przeczytałam dużo wiadomości jakie są na różnych portalach internetowych i z tego wszystkiego wynika że to co się dzieje w tym miejscu (nie można go nazwać schroniskiem!!) jest niedopuszczalne!! Schronisko jest po to by zwierzęta jakie tak trafiają powinny czuć się bezpiecznie i być szczęśliwe,a tam jest przeciwnie!!Te osoby co tam pracują nie mają sumienia...Ludzie jedzenie jakie jest przysyłane do schroniska jest dla tych nie szczęśliwych zwierząt...Nie jest ono po to żebyście wy zarabiali sprzedając go!!! Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Źle się dzieje w schronisku dla zwierząt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 07:29 Z częstochowskim schroniskiem miałem do czynienia już nie jeden raz. I przekonany jestem że pracują tam ludzie niekompetentni (za wyjątkiem f-b). Czy ktoś do wuja pana może mi wytłumaczyć czemu po rasowego psa zawsze ma kto przyjechać a po kundelka czy kota to już nie?? Gdzieś mam takie szczęście że kilkakrotnie w ciągu roku muszę dzwonić żeby przybłąkanego psa odemnie zabrali. raz o mało co nie zostałem pogryziony, bo szanowny pan powiedział ze nie maja po południu samochodu i nikt nie przyjedzie, i jak mi zależy to muszę psa dostarczyć do nich osobiście. Po co pytają na wstępie jaki to pies?? Jeśli powiesz sz.panu że przybłąkał się do Ciebie np York. Gwarantuje że przyjadą na interwencję a jakież ich zdziwienie jest ze to nie york, obraza majestatu, darmowy wyjazd (czego nie mówia ale po minach to widać). A przecież taki Maniek jak ja nie musi sie na rasach znać ;). Brakuje pieniędzy to fakt, ale można by sięgnąć do kieszeni najbogatszych. przydałaby sie ustawa dotycząca psów rasowych t.j. za każdego urodzonego psa rasowego powinien być podatek np 100zł na rzecz schroniska. Za 2500zł co wydaje ktoś na psa żeby sąsiadowi pochwalić się rodowodem nie jeden pies w schronisku miałby co jeść przez rok, jak nie dłużej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś