Dodaj do ulubionych

Czy warto podjac prace w TRW

20.02.08, 17:22
Szukam pracy! Mam pytanie czy warto ubiegac sie o prace w TRW?
Opinie o zakladzie sa rozne , na jakie wynagrodzenie mozna liczyc na
produkcji ? Gdzie trzeba sie udac zeby podjac prace w kadrach TRW
czy u posrednika?
Obserwuj wątek
    • Gość: chcę pracować Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 17:53
      Też bym się chciała dowiedzieć bo niestety w Cz-wie ciężko o pracę ,a TRW
      podobno zawsze są przyjęcia.
      Dziękuję
      • lacosta69 Re: Czy warto podjac prace w TRW 21.02.08, 20:39
        Czy warto ? Zawsze warto spróbować . Pracuję tam i jeszcze jakoś
        wytrzymuję ... Nie jest tak żle - kto jest nauczony roboty da sobie
        radę . Pozdrawiam .
      • Gość: Ewelina Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.rev.masterkom.pl 27.07.08, 19:18
        Cześć. wydaje mi się że warto podjąć tam pracę. Ja pracuję tam prawie od
        miesiąca i nie mam na co narzekać. Atmosfera jest fantastyczna ni i warunki
        pracy też. Pozdrawiam.
      • Gość: niebieskooka Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 80.50.54.* 27.09.08, 13:11
        witam jesli trafi ci sie okazia ze bezposrednio jestes przyjety do trw to ok ale
        kiedy tylko przez firme tynczasowa uchowaj boze traktoja cie jak czlowieka
        drugiej kategori tylko dlateko ze nie pracujesz w firmnie i zarobki masakra
        poprostu traktuja ludzi jak robole szok pracuje to wiem wiecej jestem na urlopie
        niz w pracu
    • Gość: cz-wa Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 20:30
      Nie lepiej lezeć do góry D.U.P.Ą. ???
      • Gość: pracownica Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 21:31
        ja mam takie zdanie ze najlepiej przyjsc i zobaczyc jak jest a nie słuchac co ludzie plotą.przyjecia sa przez firme worker.wiec najlepiej tam sie udac i spróbowac.
        • Gość: Talen Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 02:37
          Jak was tak czytam to rozumiem dlaczego ten kraj nigdy normalny nie bedzie...
          Jak mozna za takie grosze pracowac, skoro jest taka masa mozliwosci teraz?
          W sumie wiecej mam rachunkow niz wy tam zarobicie....
          Dziwi mnie glupota narodu...
          Jakas zalosna firma, ktora zapomogi placi, zatrudnia same sieroty - ludzi nie przystosowanych do realiow...
          Jak wam z takimi wyplatami na zycie starcza,chodzicie po zapomogi?

• Gość: KIKI Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 14:54
            Wspolczuje Panu szczerze.
          • Gość: ... Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: 213.199.204.* 08.06.08, 12:13
            i ja również.
            Przecież to praca dla ludzi UCZĄCYCH SIĘ, BEZ ZAWODU !!
            Głopota takich ludzi jak Pan dziwi jeszcze bardziej..
          • Gość: pracownik Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:02
            a ty taka mądra mówisz jakbyś wszystkie rozumy zjadła trzeba się umieć
            gospodarować mnie jakoś ta"żałosna"pensja wystarcza
          • Gość: pracownik Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:06
            a sierotą to może ty jesteś bo ja mam rodziców tylko jak się lubi rozpie..ć
            pieniądze to noe wiadomo ile by ci dali to będzie mało ciekawe w jakim kraju
            żyjesz i gdzie dają ok. 1500 zapomogi bo ja nie wiem zapomoga to ok.500 zł.
            doinformuj się a dopiero wypisuj takie brednie
          • Gość: Stefan Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 08:43
            Co za idiota...
          • Gość: Martines Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: 195.88.28.* 21.02.09, 10:31
            a Ty zapewne kolego jesteś "prezesem"
      • Gość: chcę pracować Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 22:19
        Dupą do góry mnie nie interesuje IDIOTO bo mam córcię na wychowaniu i chciałabym
        żeby ona miała to czego ja nie miałam w dzieciństwie.
        ROZUMIESZ !!!!!
        • Gość: jan Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 00:53
          No fakt, rozumiemy twą trudną sytuację ale...

nie trzeba sie było pier.olić po kątach to byś dziś tego balastu nie miała !!!!
          • Gość: gosc Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 07:12
            No i gdyby twoi rodzice tego nie robili to mielibysmy o jednego madrego na forum
            mniej.
          • Gość: dom Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: *.ntlworld.ie 31.07.08, 17:20
            Jan, dzwonilem do twojego ojca, to samo mi powiedzial o Tobie. Mowil: zaluje ze
            pier.dol.ilem po katach bo wyszedl mi taki Idiota jak Jan.
        • Gość: ewa Re: Czy wogóle warto pracować ??? IP: 193.138.240.* 20.03.09, 16:36
          to w TRW nie zarobisz!
      • lacosta69 Re: Czy wogóle warto pracować ??? 21.02.08, 20:40
        A co do leżenia do góry d...ą - kogo na to stać ...tylko ku...y i
        złodzieji ...
    • Gość: hose- Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.pcz.pl 20.02.08, 23:02
      jak juz ktos napisal, przyjecia sa ciagle tylko przez workera, zarobki tez nie sa chyba zle jak na czestochowe, tez zalezy jakie masz wyksztalcenie i jaki masz fach w reku, zawsze mozesz wyslac przez praca.gazeta.pl na jakies ogloszenie co sie ukazuje i wtedy jak beda mieli jakis etat pasujacy do twojego doswiadczenia moze uda ci sie bezposrednio dostac :) a zawsze jak sie pracuje, to nie oznacza to ze nie mozna szukac czegos nowego,
      • Gość: były pracownik trw Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 23:45
        ja tylko moge napisac tyle w trw praca na produkcji na ul.Rolniczej odbywa sie na 4 zmiany czyli masz jakas jedna niedziele i sobota wolna w miesiacu pracujess najpierw prze serwis work i inne jego dmiany albo nazwy bo czesto zmieniaja zeby nie płacic podatku, co d osamej pracy to totalny wyzysk extremalna puktualnosc obowiazuje niemozesz sie spóznic z przerwy ani minuty no i oczywiscie normy ilosciowe z kosmosu ciagle mało, nawet żle patrzą jak sobie do kibla pójdziesz sie odlac -dramat ja jak sie zwalniałem to juz był przez jakis czas zeszyt zeby sie wpisac ze np;opusciłes stanowisko pracy w celu wyjscia do kibla wpisujesz dla przykładu 13:13 powrót 13:16 niemam pytan z płacami to w serwisie na produkcjii cos powyzej tysiaca a jak przejdziesz do trw to na wstepie 1300zł + co rok jakas skromna podwyzka o kilkadziesiat złotych
        • Gość: ben Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.pcz.pl 21.02.08, 12:51
          z tymi przerwami to chyba tez zalezy jakiego masz lidera, a z normami to tez jest roznie, widzialem kilku klientow na lini, ktorzy zap... za 3 i inni z lini sie wkurzaja, bo pozneij przez takich typow normy podnosza, nie tylko na tej jednej zmianie:) a co do podwyzek, ok 4 czy 5 % cos kolo tego, zalezy co lider napisze. Ale suma sumaru trzeba patrzec, ze zawsze mozna zaczasc prace i pozneij szukac czegos innego :) pozdrawiam
          • Gość: pracownica Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 13:41
            zeszyt byl wprowadzony dawno temu i tak szybko jak go wprowadzili to go zniesli.nie wiesz jak jest teraz wiec sie nie wypowiadaj.praca jak praca nigdzie Cie nie połoza.(choc Polak to by chcial lezec,nic nie robic i kase brac)ja wychodze normalnie do toalety nie ma czegos takiego aby ci zabroniono.wiec nie rozumiem o jakich bzdurach tu piszą.
            • Gość: pracownica Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 15:06
              i jeszcze jedno:nie obrzydzajcie nikomu pracy bo nikt nikomu nie da na chleb.jednym sie podoba jednym nie kwestia umiejetnosci,niektorzy nie nadaja sie do niczego a pozniej maja pretensje.przyjdz i spróbuj.
              • Gość: andzia Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 15:09
                dobrze powiedziane!!
                • Gość: pracownik Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:16
                  zgadzam się z toba ludzie uważają że pieniądze z nieba lecą podobno praca dla
                  jełopów tylko czemu nie przyjdą i nie pokażą ze potrafią uszyć całą i porządną
                  poduszkę paru takich mądrosków już buło i nawet na automacie nie potrafili uszyć
                  porządnie nie zapominajcie że my tam nie sadzimy ziemniaków tylko szyjemy
                  poduszki żeby te zarozumiałe półgłówki mogły bezpiecznie jeżdżić
                  • Gość: ewa 123 Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 193.138.240.* 20.03.09, 15:59
                    Jestem byłą pracownicą TRW,cieszę się że już tam nie pracuję,w takim obozie
                    pracy nie pracowałam pomimo mojego stażu 30 lat,w tym 5 lat w TRW.Są
                    pracownicy,którzy pracują uczciwie i ciężko,ale są też przydupasy liderów,którzy
                    tak się obijają,że na nocy o mało niespadają z krzeseł,ale podwyżki dostają
                    największe!Może to przeczytasz dyrektorze Piotrowski i czasami wpadnie pan na
                    nocy na kontrolę!Mogę sypnąć nazwiskami jeżeli mnie ktoś o to poprosi.Rzygać mi
                    się chce jak słyszę o TRW.Pozdrawiam uczciwych pracowników!
                  • Gość: robokop Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.net.stream.pl 12.09.09, 06:47
                    tylko te zarozumiałe półgłówki nigdy nie kupią sobie takiego
                    samochodu ,bo ich nie stac .Ale ty napewno masz bo jestes na
                    eksponowanym stanowisku i napewno kazali ci coś napisac aby rodzinka
                    nie byla zagrozona.W tej wspaniałej firmie pracuje sie w systemie
                    cztero i trzy zmianowym i jeszcze musisz zostawac na 12 i w wolne to
                    nie żart tylko obowiązek.A zarobki w zasadzie bardzo wysokie i nawet
                    możesz się napić kawy i harbaty napoju jakiegoś jabłkowego bo
                    wszystko pozabierali aha jest jeszcze woda Dar NATURY.Masz dwie
                    przerwy i możesz nawet zapalic fajeczkę.Nie choruj bo pójdziesz na
                    dywanik do grubego ,po urodzeniu dziecka i tak jak wrócisz to
                    będziesz pracować na noc,zaraz dostaniesz kartkę do podpisania.Praca
                    jak praca napewno odczujesz jak wrócisz do domu skonana ,szacunku od
                    szefostwa zero i uwazaj co móisz bo tu ludzie to rodzinki i całe
                    wioski i cię zaraz odpowiednio podsumują.Nie licz na umowe o prace
                    na długi okres i jakies stanowisko choćby lepiej płatne no chyba że
                    masz układy .Jak napisałam nieprawde to niech mnie ktoś
                    poprawi.Zyczę wybierającym sie tu bez układów wszystkiego
                    najlepszego ,no bo gdzie tu coś w regionie zarobic.
            • Gość: Gość Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 18:45
              Gość portalu: pracownica napisał(a):

ie połoza.(choc Polak to by chcial lezec,nic nie robic i kase brac)ja wychodze

Jebnij sie w łeb, swoje opinie wsadz sobie w buty, chyba, że piszesz o swojej
              rodzinie, wtedy możesz bluzgać jak tylko chcesz.
              • Gość: do Gość Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 19:21
                Gosc portalu Gość napisal:" Jebnij sie w łeb, swoje opinie wsadz sobie w buty, chyba, że piszesz o swojej
                rodzinie, wtedy możesz bluzgać jak tylko chcesz."

odpowiadam wiec;
                nikogo tu nie bluzgam tylko stwierdzam fakty,o cokolwiek sie ktos tu zapyta to waszym zdaniem wszystko jest na "nie"ja pisze prawde bo tak jest!!!!!!!!!a twoje kulturalne wypowiedzi swiadcza o twojej dojrzalosc a wiec do lekcji.

• Gość: Gość Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:01
                  Na nie to jeteś ty i nie przyrównuj ludzi do swojego poziomu.
        • Gość: domin Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 82.139.23.* 09.02.09, 22:06
          prosze o kontakt z osoba ktora pracowala lub pracuje w TRW na rolniczej ,
          dokladnie chodzi mi o produkcje poduszek powietrznych , mam kilka pytan, moj
          e-mail pir.pir@wp.pl dziekuje i pozdrawiam .
    • Gość: pewien z tamtąd Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:36
      www.workservice.pl/index.php/kontakt/oddzialy
      Tylko przez tą firmę się dostaniesz do pracy w TRW, przynajmniej na legionów, praca na 1/4 etatu, stawka około 8,50zł na godzine w pierwszym miesiącu, potem około 9zł są to sumy na rękę, jak przerobisz cały miesiąc to sobie policz ile wyjdziesz. Przy czym zależy na jaka linię trafisz i ilu tam ludzi potrzebują, bo bywa tak ale to już zależy w 100% od linii że możesz pracować w miesiącu tylko 5-10 dni a bywa tak na jeszcze innych liniach że pracujesz na okrągło i wtedy bierzesz pensyjke w granicach 1500-1600zł (jak jesteś kumaty i nie stronisz od wysiłku to zawsze gdzieś cię upchną, wiadomo jak wszędzie, nikt lebra nie trzyma). Po jakimś czasie możesz przejść dopiero do TRW (znaczy podpisać umowę z TRW nie work servicem) tyle że jak przyjmujesz się do Work servicu to od razu trafiasz na listę oczekujących na przyjęcie do TRW (zazwyczaj jest tam około 200 osób, przyczy do pierwszej setki szybko się trafia bo wielu szybko rezygnuje). Gdy tak po około roku do półtora trafisz do TRW to dostajesz stawkę 1520zł z pełnym pakietem i na pełny etat.
      A co do charakteru pracy to już zależy gdzie trafisz, jest to zakład przeciwieństw, na jednej linii jest leżenie brzuchem do góry (i tutaj zazwyczaj worker ma przechlapane bo za wiele dniówek nie wyciągnie bo ludzie są łatwo zastępowalni i zazwyczaj takie linie obstawione sa przez przydupasów), a na innych liniach jest zapieprz niemiłosierny i po ośmiu godzinach człowiek przychodzi do domu styrany niemiłosiernie (ale te linie zazwyczaj są obstawione w sporym stopniu przez work s. i tutaj jest mała rotacja stanowisk poprostu ludzi nie są łatwo zastępowalin i taka osoba prosto z ulicy nie siądzie na maszynie i od razu normy nie zrobi i dlatego są traktowani w kolejności do pracy jak ludzie z TRW, poprostu umiejętności się liczą nie to gdzie kto pracuje).

A tak pisząc na boczku jeśli masz na utrzymaniu rodzinę to kokosów tam nie zarobisz, może to byc traktowane bardziej jako praca tymczasowa żeby poprostu w domu nie siedzieć na bezrobociu a w międzyczasie szukać lepszej pracy. W każdym razie ja przeszedłem po 4 miesiącach bo powiedziałem liderce że się zwalniam bo znalazłem lepszą pracę, ale to było ponad 4 lata temu, na szczęście mam liderkę bardzo spoko z którą mozna dojść do jakiegoś konsensusu, powiedziała mi wtedy żebym jeszcze troche poczekał jak będą przejścia to przejdę i jak obiecała tak zrobiła
      • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 19:25
        ja dodam ze na rolniczej pracownik Worka potrafi zarobic wiecej niz pracownik trw(przy tej najmniejszej stawce).jesli komus zarobki nie pasuja to moze zawsze isc do sklepu za 800-900 zl.
        • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:14
          Gość portalu: pracownica napisał(a):

> ja dodam ze na rolniczej pracownik Worka potrafi zarobic wiecej niz pracownik t
          > rw(przy tej najmniejszej stawce).jesli komus zarobki nie pasuja to moze zawsze
          > isc do sklepu za 800-900 zl.

Tak bo poza TRW, to tylko sklepy... Weź już przestań, nie wypisuj tych
          idiotyzmów, masz sprany mózg i tyle. Codziennie przed rozpoczęciem pracy wam tak
          mówią, że jedyną alternatywą jest praca w sklepie za 800zł? Śmiech na sali!
          Przykład Castorama- zarobki na początek 1350zł i nikt nie robi z ciebie murzyna
          jak to się dzieje w TRW. Rozumiem, pracujące tam po kilka lat dewoty z niezłymi
          stawkami, że tak wierzą w ten zakład, ale po co ludziom robic wodę z mózgu i
          straszyć, że poza TRW nie ma alternatywy, a jak jest to za małe pieniądze?
          Czysta propaganda, którą przesiąknięta "pracownica" próbuje zastraszać ludzi jak
          i ją w czasach wysokiego bezrobocia zastraszano w TRW.
          A tak na marginesie:
          -ilu, procentowo, pracowników worka zarabia więcej od pracowników TRW i ma to
          "szczęście", że może pracować w normalnym wymiarze godzin, a nie na telefon?
          -to tak w TRW szanuje sie swoich pracowników, że zarabiają mniej od pracowników
          z wynajętej firmy?
          • Gość: do Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 20:32
            a czy ja do jasnej cholery napisalam ze poza trw nie ma nic innego?????????????????????odwal sie ode mnie i zajmij sie swoja robota,kazdy wybiera co chce nikt nikogo na sile w trw nie trzyma.castorama tez mi cos...nastepne badziewie. a jesli chodzi o zarobki worka to ktos juz wyzej napisal nie bede sie powtarzac ,a na marginesie nie jestem dewota i stawke mam najnizsza,zakladu nie bronie tylko pisze jak jest jesli ktos sie czuje ze jest murzynem niech sie zwolni to proste jak konstrukcja mlotu! (pracownica)
            • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:00
              Gość portalu: do Gość napisał(a):

jesli komus zarobki nie pasuja to moze zawsze isc do sklepu za 800-900 zl.

A to kto napisał?? Wprost sugerujesz, że poza TRW panoszy sie samo dziadostwo,
              bieda i ubóstwo. Tak więc nie oszukuj i nie wypieraj sie swoich słów. Jak
              starczyło ci tylko inwencji na szukanie pracy w TRW i nic poza tym innego nie
              widziałaś, to wybacz, nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz pojęcia.

.castorama tez mi cos...nastepne badziewie. a j

Ha, pewnie atmosferą i kulturą pracy na pewno daleko jej do TRW, hłe, hłe. Ale
              zarobki lepsze niż w twoim ukochanym TRW i to bez ogłupiającego tyrania na linii.
              • Gość: ben Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.pcz.pl 21.02.08, 21:26
                nie wiem kim jestes, ale po twoich wypowiedziach wnioskuje ze jestes gburem, tak sie sklada ze w cz-wie niema normlanej pracy jak niemasz znajomosci, wiec albo jestes dzieciakiem ze szkoly sredniej, ktory uslyszal cos gdzies od kogos, albo tatus z mamusia ci wszystko placa i niemasz zadnych obowiazkow, tylko piszesz w kolo jedno i to samo na wszystkich forach... to tyle z mojej strony
                • Gość: Ksiądz Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:44
                  Ejże , beny, czy ty jesteś aż takim oszołomem, ze wyciągasz takie dziwne wnioski
                  z tego co napisałem?
                  Jakie inne fora, beny, zastanów się co piszesz.
                  Wkurzyła mnie baba tekstami w stylu "jak to się nie chce polakom robic, a kasę
                  by chcieli" czy "poza TRW to tylko sklep za 800zł na miesiąc".
                  Klapki ma na oczach i ograniczona jest i tyle. Albo jeszcze gorzej, mózg już sie
                  jej zlasował od tej propagandy, którą codziennie słyszy, i którą tu uprawia.
                  A propos beniu, moje obowiązki na pewno by cie przerosły, mamusia i tatuś by ci
                  nie pomogli.
                  • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 22:05
                    nie no nie tylko sklepy sa jeszcze inne zaklady podalam przyklad,a ty nie czytasz miedzy wierszami wiec nie pisz mi tu o ograniczeniach bo to chyba ty masz problem,dlaczego wszyscy narzekaja na Polske jak jest tak pieknie.......z tego co piszesz.
                    • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:15
                      Nie kłam! W którym miejscu napisałem, że jest tak pięknie?!
                      Napisałem tylko, że można sobie znaleźć inną pracę, nie za 800zł i to
                      NIEKONIECZNIE W TRW.
                      Ty tutaj siejesz demagogię, twierdzac, że jedyną alternatywą dla TRW jest praca
                      w sklepie za w.w pieniądze.
                  • Gość: ona Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.viper.21.pl 24.02.08, 16:13
                    ja pracuje w trw od 10 miesiecy,mam wyzsze wyksztalcenie i niestety zasuwam na
                    linii,jest przykro ale te 1400 zl jest,nie jest milo isc w niedziele do pracy na
                    14-ta ale coż...'ti amo" mi nie zaplaci 10-go:)prawde mowiac nie jest tak
                    zle,praca coz mega monotonna,czasem trzeba przez te bite 7,20 pracowac i czuje
                    sie to w nogach,a czasem nie jest zle,ale sa rekrutacje wewnetrzne,kursy mozna
                    wspiac sie wyzej a na boku szukac czegos lepszego ,no i odrobina szczescia tez
                    sie przyda
                  • Gość: Karolina Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:57
                    Chciałam tylko powiedzieć, że praca bywa o wiele lepsza i
                    ambitniejsza od TRW, sklepów spożywczych ect. pod jednym warunkiem:
                    TRZEBA BYŁO SIĘ UCZYĆ!!! studia, język chociaż jeden - biegle. I
                    wszystko w tym temacie. Jak ktoś jest ambitny to nawet znajomości
                    nie potrzeba by znaleźć dobra prace. I nie zostać robolem który już
                    nawet nie mysli.... Pozdrawiam wszystkich ambitniejszych.
              • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 21:34
                tak sie sklada ze wiem co nieco o zakladach w Cz-wie i mam porownanie koncze temat "Gościu" z toba bo szkoda czasu.milej pracy za 1300 hlehle
                • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:37
                  Za 1300? Skąd wiesz ile zarabiam, podałem tylko przyklad Castoramy.
                  Kończysz bo idziesz na nockę w systemie czterobrygdowym za 1200zł na miesiąc?
                • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:49
                  Zabrakło argumentów(poprzednie i tak były zresztą naciągane) to się zaczeły
                  osobiste wycieczki. Potrafisz coś napisać, a za kilkanaście minut się tego
                  wyprzeć, zgroza. Brak kultury i ogłady.
                  • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 22:00
                    ech!powiem tak bo i tak sie z gosciem ,ksiedzem czy jak mu tam niedogadam.nie bronie trw ale mam porównanie jesli chodzi o wszystkie wieksze zaklady w cz-wie to jedno i to same dziadostwo,wszedzie sie pracuje na zmiany i wszedzie za podobne pieniadze(Brembo,gomma,castorama,obi,auchan,berger)i inne...analizujac wszystkie za i przeciw mam swoje zdanie ktore wyrazilam."Gość" nie pracuje w trw a wie lepiej jak jest.od znajomych???z forum???i kto tu jest ograniczony.
                    • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:10
                      Odpowiedź jest jedna: ty!
                      Pracujesz tam i wciskasz ludziom ciemnotę, że poza tym zakładem nie ma innego
                      życia, chyba, że takie za 800zł. Głupota.
                      Ale w sumie, moze dzieki temu forum trochę zmądrzejesz, bo jak widzę to czytasz
                      pilnie wszystkie moje posty w tym temacie. Będę z siebie dumny jeśli dzięki
                      mnie, będziesz choć troche mniejsze brednie wypisywać. W całkowite ozdrowienie
                      nie wierzę, gdyż pranie mózgu przeszłas przy ul. Rolniczej.
                      • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 22:15
                        wstrząsające!naprawde.moze poszukaj wątku o castoramie i tam sie udzielaj.skoro temat trw cie nie dotyczy.doczepiles sie ze napisalam o sklepie i ciagniesz to przez caly watek to napisz mi gdzie tak dobrze mozna zarobic w Częstochowie to sie przeniose no??poleć nam cos.
                        • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:23
                          Widzę, że mam do czynienia z typowym leniem, który dodatkowo popadł w marazm.
                          Kolację może mam ci podać, albo śniadanie do łóżka przynieść?
                          Takie to jest trudne, szukanie pracy, wszyscy by chcieli mieć wszystko
                          podstawione pod nos.
                          Jak nie chcesz, żebym sie czepiał to prosze, nie pisz więcej głupot.
                          • Gość: pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 22:27
                            mówisz i masz.ja nie musze szukac pracy bo ja mam,chcialam tylko abys podal przyklad gdzie jest lepiej bo ja wiem ze nigdzie jesli chodzi o nasze miasto.miłych snów i dzieki za rozmowe.
                            • Gość: Gość Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:38
                              To może pytanie na jutro: jaka praca by cię interesowała?
                              Dobranoc i również dziękuję.
                              • Gość: rompeer Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 00:37
                                sory ale krótkie pytanie krótka odpowiedź.Pracovnica spytała gdzie jest to
                                eldorado o ktorym mówisz to trzeba było odpowiedzieć!!a nie piszesz ze chce na
                                tacy podaj fakty.zatrudniony w hansa tex
                        • Gość: Pracodawca Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.111.inds.pl 30.05.08, 23:41
                          Powiem tak: w Częstochowie jest cała masa zakładów pracy która chętnie przyjmie
                          DOBREGO kaletnika, cholewkarza, szewca, krawca, szwaczkę itp.
                          Sama szukałam kogoś na jedno w/w stanowisk i jaki efekt zgłaszała się do pracy
                          masa ludzi która nic nie potrafi. Po szkole zawodowej z ukończonym zawodem i
                          tytułem czeladnika, po 3 latach praktyk w zakładzie pracy lub na warsztatach
                          szkolnych NIE POTRAFIą OBSłUGIWAć NAJPROSTSZEJ MASZYNY SZWALNICZEJ A JUż NIE
                          WSPOMNE O SZYCIU!!!SZOK!!!
                          A jeśli chodzi o byłych pracowników TRW (nie obrażając nikogo), to z moich
                          obserwacji są to ludzie nie nauczeni pracy. TRW robi z ludzi leniwe ludziki,
                          które po odejściu z TRW nie będą mogły zagrzać nigdzie miejsca na dłużej i
                          nigdzie nie dostaną dobrej pracy co zmusi Was do powrotu do TRW. Oni
                          manipulują tak pracownikami, by chodziły jak te wszystkie maszyny na
                          Rolniczej... czyli... "regularnie", "bez skrzypienia", a przede wszystkim do
                          końca swojej żywotności w jednym zakładzie pracy.
                          Zastanówcie się nad tym i nie tylko pracownicy TRW.
                          Pozdrawiam.
                      • Gość: pewien z tamtąd Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:22
                        Gość portalu: Gość napisał(a):

W całkowite ozdrowienie
                        > nie wierzę, gdyż pranie mózgu przeszłas przy ul. Rolniczej.

Co do tej pralni się zgodzę:)
                • moquai Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam 25.02.08, 14:36
                  a ty za ile pracujesz głupia pindo ? piszesz tak, jakbyś wszystkie
                  rozumy zeżarła, znała wszystkich pracodawców z sektora automotive i
                  na dodatek miała mega klapy na oczach....zpawić się można od tego
                  słodzenia na temat trw.
              • Gość: pewien z tamtąd kilka słów co do atmosfery:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:15
                Atmosfera jest taka jaka sobie ludzie zrobią, powiem w ten sposób, pracuję na linii zwijacza pirotechnicznego na legionów, na naszej zmianie ludzie naprawdę są za sobą i wiem że w to trudno uwieżyć ale to prawda w jedności siła, a weźmy np zmiane przychodzącą po nas ludzie tam są zastraszeni a norma to dla nich świętość, o takim czymś jak awarie nikt nie słyszał, ma zejść 2250 i koniec, wiodący sobie w ch..a leci cały czas a tak tych murzynków wyćwiczył że szkoda gadać, ludzie na tamtej zmianie myślą że naprawdę musi tak być, a my się z nich zlewamy:D i z tego jak trzęsą portkami przed liderkami, śmieszni są :D.
                W zeszłym roku podczas podwyżek liderka się przez nas popłakała bo wszywscy jak jedna osoba powiedzieli jej co myślą o kolejnym pomijaniu nas przy podwyżkach, w tym roku to my dostaliśmy normalne pieniążki a przydupasy grosze, a do tego nam się dosłownie wcale nie wpieprza i nie truje podczas pracy, dała sobie spokój

A więc wszestko zależy od ludzi to tylko praca, nie ta to inna.

Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących i niedających sie ponieść śmiesznym problemom:)
                • Gość: eno Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: 212.87.241.* 22.02.08, 14:36
                  oczywiście, ze warto!!!! Każdy pracownik tego "zakładu marzeń" powie
                  ci, że praca w TRW to szczyt, jaki możesz osiągnąć w czewie. To
                  nobilitacja i zaszczyt, a już na pewno poczucie, że chwyciłeś oto
                  właśnie Pana Boga za nogi. Takie jest właśnie myślenie ludzi z TRW,
                  wiem to z obserwacji tych "szczęśliwców". Nie widzą, ze to obóz
                  pracy, w którym musisz meldować, ze idziesz się wysr.., a i zarobki,
                  które są wyharowane kosztem zdrowia psychicznego,też nie są
                  zaj...ste. Ale i tak każdy odpowiada z dumą :Pracuję w TRW i myśli,
                  że wszystkim gul skoczy. Ludzie, opanujcie się!!
                  • Gość: pracownica Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.08, 16:13
                    jesli chodzi o pranie mózgu to piorą ludziom,którzy sobie na to pozwolą.
                    • Gość: eno Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: 212.87.241.* 22.02.08, 17:34
                      taaaaaa
                    • Gość: do pracownicy Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 20:39
                      Tobie nie tylko wyprali ale wykrochmalili idiotko
                      • Gość: pracownica Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.08, 21:35
                        taaaaaaaaaaaaaaaaaak
                        ps. a idiotke to sobie poszukaj w rodzinie i nie oceniaj ludzi ktorych nie znasz
                      • Gość: benycek Re: kilka słów co do atmosfery:) IP: *.pcz.pl 23.02.08, 21:45
                        you are stupid, you know why ?? beacouse you for ever`ll be whipster !
        • Gość: GOŚĆ Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.centertel.pl 21.09.08, 12:32
          TO CO SIĘ TAM DZIEJE PRZECHODZI WSZELKIE GRANICE PRODUKCJA TRAKTOWANA JAK SZMATY
          CZYSTY OBOZ PRACY CI KTORYM TO PASUJE SĄ PO--NI
        • Gość: Była pracownica Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: 193.138.240.* 20.03.09, 16:11
          Pewnie jesteś jedną z przydupasek liderki,rosół ci po podwórku lata,a kartofle
          ci w polu rosną.
          • Gość: ania Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: 195.205.202.* 29.03.09, 15:06
            No juz znowu nie zaprzeczajcie ze nie ma przydupasow i donosicieli!Oj sa takie
            pracownice (krowy) ktore jakby mogly to by liderce dupe lizaly,byle tylko
            siediec na kodowaniu i najwieksza premie dostawac!Najsmutniejsze jednak jest to
            ze liderzy sa tak łasi na pochlepstwa!I tak slepi na oblude,lenistwo i
            nielojalnosc tychże pracownic!
            • Gość: xxxx Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.09, 21:45
              czy dużo Workerów wróciło juz do pracy?
      • Gość: eve_26 Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: 195.205.202.* 23.04.08, 10:33
        Gość portalu: pewien z tamtąd napisał(a):

> Tylko przez tą firmę się dostaniesz do pracy w TRW, przynajmniej
        na legionów, praca na 1/4 etatu, stawka około 8,50zł na godzine w
        pierwszym miesiącu, potem około 9zł są to sumy na rękę, jak
        przerobisz cały miesiąc to sobie policz ile wyjdziesz.

Ma prośbę o wyjaśnienie: piszesz o kwotach na rękę, a mój mąż jakiś
        miesiąc temu kiedy zgłaszał się w workerze dostał kartkę, na której
        jak wół stało:"8,50 brutto" i "9 brutto". Która wersja jest
        prawdziwa?
        • Gość: ja Re: Przeczytaj to autorze poważnie ci odpowiadam IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 21:07
          mylisz sie już dawno było 9,50 a teraz nawt 10,00 to zalezy tylko od
          lidera.
          • Gość: pewien z tamtąd sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 10:25
            Work service, naprawdę przepraszam miałem na myśli stawkę brutto, źle się wyraziłem nie wiem co mnie napadło.
            Czyli ludzie w WS mają tak w przybliżeniu 7.60 na godzinę
    • Gość: oli Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 17:19
      idiotow w trw nie brakoje szczegulnie w ipp
      • Gość: lola Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 217.98.38.* 24.02.08, 19:20
        oli poczytaj trochę książek może coś Ci zostanie w głowie z ortografii !
      • Gość: re Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.21.pl 24.02.08, 20:56
        tak szczególnie jak sie dochrapać można od mechanika na dyrektora
        a pani szma..... to traktuje ludzi jak neandertalczyków zresztą oni wszyscy to
        by chcieli aby robole nie myślały
    • Gość: :) Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.116.125.* 27.02.08, 16:57
      hop
    • Gość: lizaczek Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 14:05
      Wszysrtkim tym co pluja na zakład TRW zyczę aby popracowali kiedyś
      za 2500 na reke mieli rodzine , zobowiązania i byli 24h gotowi do
      pracy.
      Pracowałem 9 lat za podobne pieniadze i wierzcie nie był to takie
      ciekawe, do tego był to sektor prywatny, i człowiek był na skinienie
      palca swojego pryncypała. Moż TRW to nie jest luksus ale daje
      stabilne warunki pracy i po 8 godzinach na 16 jesteś wolny, mozesz
      sioę wyłaczyc i uspokoić bo pracę zaczynasz za 16 godzin.
      Wszystko zależy od człowieka, jednemu taka przca leży innemu nie ale
      Wy co tak szczekacie na TRW podajcie przykad gdzie człoiek ze
      średnik wykształceniem moze znaleść pracę na podobnym poziomie w
      Częstochowie, bo jak na razie żaden konkret nie padł.
      • Gość: jo Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 14:19
        hej!
        to napiszcie, na jakim sektorze (Renault, Ford, Jaguar, Opel???)
        jest najlepiej i najmilej , na Legionów oczywiście:)
        • Gość: pewien z tamtąd hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 07:04
          Gość portalu: jo napisał(a):

> hej!
          > to napiszcie, na jakim sektorze (Renault, Ford, Jaguar, Opel???)
          > jest najlepiej i najmilej , na Legionów oczywiście:)

Wszystko zalezy od ludzi!! z jakimi współpracujesz, niekiedy jest tak że z najprostszej roboty ludzie robią problemy bo maja za wiele czasu, a tam gdzie trzeba zapieprzać zazwyczaj jest najlepiej pod względem psychicznym bo ludzie nie maja czasu na wymyślanie głupot i "robienia z igły widły". Ale jeśli chodzi o wysiłek fizyczny to określ jeszcze czy zamki czy zwijacze, bo jeśli zwijacze to módl sie żeby nie pracowac na renówce albo hiundajach i VW reszta to bajka
          • Gość: ja Re: hmm IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 21:10
            dawaj na rolniczą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: haps Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 00:58
        A jak jest na magazynie w TRW na Rolniczej? Duzo opinii jest na temat pracy na
        produkcji. A jak magazyn?
    • Gość: g Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:27
      g
    • Gość: sam Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:24
      lepsza praca niz budka z piwem
      • nutkajski Re: Czy warto podjac prace w TRW 22.04.08, 21:56
        to prawda.wielu tam pracuje wyrwanych spod budy z piwem,im to wlasnie trw ratuje
        zycie.nastepne kilkadziesiat % to osiedlowe nieuki.szacunek dla tych
        wyksztalconych,ktorzy musza zaiwaniac za marne 2 tys. aby utrzymac rodzine.i ja
        tam bylem.pozdrawiam
        • Gość: inna Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 07:22
          2 tys ?????????jakby tyle bylo to by bylo piknie.
          • Gość: ananas Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:13
            dwójke to dostanie pewnie ktoś na utrzymaniu ruchu. na wyższych stanowiskach
            jest chyba nie tak źle, bo raczej nie narzekają. pracownik produkcyjny o takiej
            płacy morze pomarzyć no chyba że pracuje tam bardzo długo. swoją drogą system
            kwalifikowania na wyższe stanowiska to nieporozumienie. Pani Aleksandra B. i
            jakaś druga baba podczas wstępnej rozmowy za wszelką cenę chcą udowodnić że nie
            masz co szukać w tym zakłądzie, no i te na pamięć wyuczone zdania po angielsku
            :] mówi tak szybko i niewyraźnie że nie idzie się połapać Please speak slowly
            and clearly :D:D
    • Gość: były Robol TRW Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 212.160.86.* 23.04.08, 22:19
      pracowałem tam 7 lat
      zarabiałem jak na warunki częstochowskie nawet nawet..
      zwolniłem się i jestem z tego powodu szczęśliwy
      mam nową ciekawą pracę którą szukałem 4 miesiące
      opłacało się
      ludzie szczęśliwi żyją dłużej :)
      a na pytanie "czy warto"
      jeśli nie masz ambicji i chcesz całe życie zapie....ć to najlepsze miejsce do
      tego ;)
      • Gość: były pracownik Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.poczesna.netcominternet.pl 08.06.08, 21:24
        ZAGADZAM SIę Z TOBą W 100 % BYł ROBOL
    • pssychoopaatkaa Re: Czy warto podjac prace w TRW 26.04.08, 23:24
      Wszystkie nieroby narzekają na TRW. jakby wam się chciało pracowac to byscie nie
      narzekali alejak sie mysli zeby tylko sie poopieprzac to sie narzeka na wszytko.
      • Gość: wymiatacz Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.profiline.pl 28.04.08, 08:57
        Ja tam przez Worka robię i mam 10 zł netto na godzinę
    • Gość: aga23 Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 193.93.91.* 28.04.08, 14:28
      a czy pracując w trw przez workera dają umowę o prace czy pracuje sie tam na
      umowę zlecenie??
      • Gość: max Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 17:07
        nie wprowadzaj ludzi w błąd mozesz miec 10 zl ale brutto a umowy
        daja o prace na czas okreslony w zaleznosci jak pracujesz i ile
        chorowales/as od miesiaca do trzech
    • Gość: Matt Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 62.255.241.* 29.04.08, 16:52
      Musze przyznac ze zawsze kiedy zagladam na to forum, to ludzie sie
      kloca, wyzywaja od najgorszych, rzucaja obelgi. Rany czemu w was
      tyle zlosci? Niedlugo wracam do Czestochowy i bede szukac pracy,
      boje sie ze bede musial pracowac w takiej atmosferze.
      • Gość: kratter Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 20:55
        Matt ma świeta rację. Wiecej oglady. Chamstwo powinno byc karalne.
    • Gość: majonez Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 217.98.38.* 03.05.08, 20:03
      Warto naprawde warto by sie zastanowic!
    • Gość: bilek_7 Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 21:23
      s2.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=105263
    • Gość: biski Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:53
      Witam , jestem studentem i pracuje w TRW od kilku ładnych miesięcy , jesli
      chodzi o zarobki to są one różne zalezy czy na stałe umowa czy umowa o zlecenie
      z której na miesiac mamy okolo 1200zl 45 - 52zl za dzien ( 45 zl za dniówke a za
      nocke 52 zl ) praca fajna i lekka lecz monotonna , nikt sie tam nie narobi i nie
      zmęczy fizycznie , chodź powtarzalnośc czynnosci moze byc nudna ale jaka może by
      inna praca w zakładach pracy. Studenci na umowe o zlecnieprzychodza do pracy
      kiedy im sie podoba i moga nie przychodzi bez żadnych konsekwencji czyli
      samowola i nikt nas nie zmusza do wyrabiania etatu. Konsekwentnie wymagana 100%
      trzeźwośc chodz ja nigdy kontroli nie widzialem ale o takiej słyszałem ! Atut to
      miła amtosfera - nikt nie stoi nad głową , nie patrzy sie na ręce i nie pogania
      nas etc. Stołówka to atut ! kawa z ekspresu Nescafe , herbata , 3 rodzaje soków
      - to wszystko do woli i za darmo , przy kazdym stanowisku pracy dodatkowo jest
      butla z Wodą chyba firmy Eden. Zakład czysty i zadbany i nowoczesny.

Jeśli chodzi o umowe na stałe ! to jesli dostaniecie prace na laserach to macie
      luz bo co 15 minut wykladacie porcje pociętych komponentów , a jeśli na jakimś
      stanowisku to też luźno bo są limity które sie wyrabia bardzo szybko i praca
      jest fajna. NIE POLECAM PRACY PANIą NA STANOWISKO SZWACZKI !!!! można szybko
      nabawi sie zespołu urazowego nadgarstka i renty jesli ją dostaniecie. Jeśli
      chodzi o Panów to w większości jest to miła praca.

ZATRUDNIENIE ! jesli pójdziemy w miesiącach od września do czerwca to przyjma
      was z ucałowaniem ręki. Zarobki dla ludzi na stale nie są
      złe a zatrudniamy sie w firmie posredniczej GI WORKER
      • Gość: Tomek Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:44
        "Zarobki dla ludzi na stale nie są złe" hmm pojęcie względne, podaj konkrety jak
        możesz
        • Gość: biski Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:51
          prawda jest taka że elita umysłowa po szkołach wyższych nie pracuje w TRW na
          stanowiskach robotników a juz napewno to nie jest ich życiowy cel. Raczej
          polecam TRW studentom mającym mało czasu na prace i ludziom starszym i ludziom
          bez wykształcenia. Pensja zalezy od premii , produkcji w danym miesiacu itd a
          takze od stanowiska i systemu pracy 3 lub 4 brygadówki , około 1300zl - 1700zl
          dostaniemy na miesiąc ale kokosy to nie są. To jest zakład pracy gdzie wiadomo
          wykorzytsje sie pracowników chodź praca nie jest cięzka ale pieniądze tez nie duze
          • Gość: inna Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 23:40
            coraz to ciekawszych rzeczy mozna sie dowiedziec teraz sie dowiaduje ze nie meczycie sie fizycznie...hmmmm dobre.
            • Gość: biski Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:11
              kolego pracuje w TRW od dosy dawna i pracowałem na kolo 6 stanowiskach więc
              ogólne pojęcie mam i nie można mówic o męczeniu sie ! wiadomo że wiekszosc
              Polakow lubi narzekac i zawsze będzie źle a polowa osob tu mówiących napewno nie
              pracuje w TRW bo mówi bzdury. Praca jest lekka ale męcząca psychicznie bo
              monotonna i pieniądze nie są za duże ale dla studentów , osob starszych i bez
              wykształcenia polecam TRW.
              • Gość: ja Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.08, 10:20
                czy ktoś coś wie,co z sobotami,dlaczego teraz są do odbioru?
                przecież jak przestaną płacić 100 to ludzie przestaną przychodzić w
                soboty.pozdrawiam.
              • Gość: pewien z tamtąd inna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 11:38
                No dobra piszesz że praca nie jest męcząca, widać bardzo mało wiesz o TRW, pracowałem w wielu działach (nie tylko na produkcji), są linie męczące fizycznie (czytaj stanowiska pracy), są linie na których się można nawet przespać. Ale jak byś popracował tak jak ja z sześć lat w TRW to wiedziałbyż że po takim okresie nawet stosunkowo lekkie stanowiska robią się ciężkie (bolą nadgarstki, plecy, nogi, na krześle wysiedzieć też specjalnie nie można bo plecy bolą). To są uroki intensywnej pracy z przerwami tylko 15 min.
                Wiele razy obserwowałem jak młodzież po szkole przychodziła i z początku zasówali ja najęci i nagle po jakimś tam czasie się okazywało że już ich to i tamto zaczyna boleć.
                Teraz jeszcze młody stażem jesteś i nie czujesz, porozmawiamy po około siedmiu latach.
                • Gość: pewien z tamtąd Re: inna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 11:41
                  praca jest monotypowa, jedne partie ciała są nadwyrężane podczas gdy inne w zasadzie nie są aktywne
                  • Gość: biski Re: inna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 23:36
                    jestem oczywiscie studentem , racja ze praca na lini etc owocuje w te same
                    czynnosci i np. Panie na masyznach maja zespół chorób nadgarstka etc jesli
                    hcodzi o to krzeslo to jak tylko sie przyjmie pozycje kiedy jest prosty to jest
                    fajnie ale na laserach to jest porazka bo tam jest zawsze zle z siedzeniem , sa
                    stanowiska do stania i palce bola np klipsy , ale kontrola jakości jest
                    przyjemna dośc , sa rozne stanowiska np laser kolo rozrywania to tam mozna spac
                    , ale dla studentow fajna praca i dla osob starszych ktore nie moga znalesc
                    zatrudnienia, niestety ale albo jestesmy wyksztalceni i siedzimy za biurkiem
                    albo robimy , ja studiuje i robie 5 dni w tygodniu a w domu tylko spie doslownie
                    i jeszcze musze znalesc czas na nauke , a juz o zyciu towarzyskim nie wspomne bo
                    go mam tylko w sobote ale tez nie zawsze
                • Gość: qwe Re: inna prawda IP: *.pcz.pl 06.07.08, 23:11
                  ciekawe ??? 15 min przerwy ?? jak przerwy sa 20 i 10 minut ??
                • Gość: pracownik Re: inna prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:30
                  to pracowałeś dawno temu bo teraz przerwa ogółem wynosi 30 min.
          • Gość: pracownik Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:26
            czy ty uważasz że ludzie bez wykształcenia tylko pracują w trw to się mylisz u
            mnie na linii pracuje kilku ekonomistów i ludzi po studiach
            • Gość: hi-fi Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: 195.205.202.* 15.07.08, 23:16
              Z 10-eciu pracowników , moze 2 jest na poziomie.Nie pisze tu celowo,ze po
              studjach ,bo to nie jest wyznacznik ,ze są na poziomie.Pracowałem w trw i
              wiem,ze na mojej linji byli ludzie nie tylko bez podstawowych zasad
              wychowania,ale i po wyrokach sądowych np. za włamania lub rozboje.Nie moją
              sprawą jest ,gdzie tacy ludzie pracuja.Tylko prawda jest taka,ze trw /a
              własciwie Worker/od kilku lat zatrudnia najgorszą bande społeczną.Zwyczajnie jak
              leci.
              • Gość: anka Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:26
                Zgadzam sie z wypowiedzią poprzednika
                • Gość: antoniusz Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:48
                  bardzo bym prosił o określenie, na jakich liniach na legionów są
                  osoby wysoce problematyczne, prezentujące chamskie podejście do
                  pracowników pośrednictwa workservice!
                  • Gość: pewien z tamtąd Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 16:27
                    pani zdzisława z VW:D
              • Gość: gum-owa ryzykowne pytanie odnosnie prcy w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:46
                mam moze troche naiwne pytanie, ale zaryzykuje i je zadam... czy wiecie moze
                jaka jest (jesli wogole instnieje) mozliowosc dostania sie do pracy w biurze w
                TRW? dziekuje z gory..
              • Gość: anonim? Re: Przecytaj to! Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 02:19
                Jak wy pier***cie to az sie nie dobrze robi. gdzie macie w trw normy ktore mozna
                szybko wyrobic? pytam? kolege co taki obje***y co az 6 lini zwiedzil(bo go
                pewnie nigdzie nie chca) zapraszam do mnie na psa33002 (by2knn). na skladanie...
                zobaczymy co powie. i nie pieprzcie ze jest bajka, bo to nie prawda. owszem,
                masz dach nad glowa, placa co miecha niema problemu z tym (przez 1sze 3 miesiac
                ok 1200 zl na reke, pozniej ok 1400-1500, czasem troche wiecej lub mniej +
                oczywiscie nadgodziny). studencikowi co tak chwali tez powiem, jestes zaj**isty.
                wspaniala kawa po ktorej chce ci zoladek rozpieprzyc i woda eden, na ktorej
                mozna spotkac napis(jak zapomna zerwac) "napelniac zrywajac plastik i
                zafoliowujac" czyli kranoweczka moi drodzy... 2 przerwy jedna 20 druga 10 minut,
                jak kierownik przechodzi to 99% zesrani... raj poprostu raj... normy bogate, jak
                obrobisz szybciej pare razy i niedaj boze sprawdza w systemie to masz np 6 szt
                wiecej na osobe ale co to za roznica walnac te np 30 szt wiecje nie? pfff. i w
                dupie mam z kim robie, moze nawet zakonnice gwalcic w nocy, wazne zeby byl
                kumaty i niebiegl od razu jak cos sie zrobi po swojemu czy nie tak jak trzeba
                do liderki czy tam kierownika . pojecie kur** macie... sry za bluzgi ale takie
                nerwy mnie wziely jak te wasze wspaniale wypowiedzi przeczytalem ze makabra
                normalnie...
                • sojka_t Re: Przecytaj to! Warto 21.10.08, 12:54
                  TRW to obóz pracy gdzie pracują chorzy ludzie
                  • sojka_t Re: Przecytaj to! Warto 21.10.08, 12:57
                    a najgorsze jest tam zakłamanie i chamskie zachowanie liderów
                • Gość: potrzebny ... Re:do anonim IP: 195.205.202.* 22.10.08, 08:26
                  Szczera prawda trzymam Twoją stronę-a ci co nie narzekają to lewusy i lizdupy
                  toka jest prawda słona o ziemi obiecanej TRW
              • Gość: Kiti Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: 212.160.234.* 04.11.08, 10:08
                Ok ja pracuję tam 2 lata.Jest znośnie. Zarobki (ujdą)są zakłady,które dają
                pracownikom mniej kasy.Prawda jest take,że trzeba pracować w weekendy np.
                soboty. Jest to bardzo uciężliwe rodzina ,dzieci i wogóle.Niekiedy jestem
                gościem w domu.
      • patkaonline Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd 29.09.08, 17:51
        gi worker to jeden szajs
        • Gość: marek Re: Czy warto podjac prace w TRW / oto 101% prawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:20
          Nie nie nie
          Nie zaczynaj pracy bo sie robi nie ciekawie a bedziesz musił
          charowac jak wół
          Ostatnio zwolniło sie z magazynu ok.10 chłopa w jednym czasie
          wiadomo dlaczego bo praca była lekka a kasy zarabia sie w h.... że
          nie wiesz co z nia zrobic
          Pozdrawiam wszystkich i odradzam prace w tej firmie
    • Gość: lol Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 06.07.08, 23:15
      s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=113314
      • Gość: kormoran Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 193.93.91.* 18.07.08, 13:23
        mam takie pytanie może troche z innej beczki ale z tego co wiem
        przez poczatkowy okres pracy nowy pracownik nawet niedostaje swojej
        szafki na ubrania i jak to mowi Pani z bhp "trzeba sobie jakos
        radzic" no wlasnie ale mam pytanie jak?gdzie zostawic np ubranie
        wierzchnie i skad mam pewnosc ze nikt go nie"skubnie" wiem ze te
        szafki dostaje sie dopiero po otrzymaniu stalej przepustki a ile sie
        na nia czeka??
        pozdrawiam
        • Gość: tepele Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 13:57
          chyba w reklamówę z napisem ubranie pracownika, a reklamówę z
          ciuchem roboczym do domu na rączce własnej dłoni....
          • Gość: xxxx Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 23.07.08, 11:57
            są szafki rotacyjne codziennie pobierasz kluczyk i go zdajesz rozumiesz na czym
            to polega?
            • Gość: kormoran Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 193.93.91.* 23.07.08, 16:05
              tak rozumiem, dzieki za odpowiedz
              pozdrawiam
      • Gość: Praca Cię szuka! D Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.poczesna.netcominternet.pl 12.08.08, 22:50
        WORK SERVICE S.A.
        Stanowisko:
        Pracownik Produkcji
        Praca Cię szuka! Daj się znaleźć.
        Oferta: Work Service S.A. jest liderem na polskim rynku w zakresie usług Human
        Resources. Dla naszego Klienta - międzynarodowej firmy z branży motoryzacyjnej -
        poszukujemy kandydatów na stanowisko Pracownik ProdukcjiZadania na stanowisku:
        Praca na linii montażowejWybranym kandydatom oferujemy: Pracę w renomowanej
        firmie Możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego Pracę w miłej atmosferze
        Branża: Produkcja
        Termin ważności: 2008-09-08
        Link do oferty: więcej (w nowym oknie)
        Źródło oferty: InfoPraca.pl
    • Gość: pracZeStazem Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.netstrefa.pl 29.07.08, 15:57
      Z perspektywy czasu to Nie warto-to nie jest praca w TRW tylko w Workerze chyba
      że masz mgr inż. wtedy Trw otwiera dla Ciebie drzwi.Ale lepszy rydz jak nic.Na
      początek dostaniesz płacę min.Później dorównujesz "starym pracownikom" tyle że
      nie masz takich przywilejów jak oni(13-stki itp.) Każdego dnia będziesz
      przechodzić pod "ścianą płaczu: tj. listą osób oczekujących na przejścia do TRW,
      i tak do usr.... śmierci...
      • Gość: ja Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.08, 21:24
        i zostaiesz dobrowolnym niewolnikiem podludziem
        • Gość: work Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 31.07.08, 00:33
          albo inaczej POPYCHADŁEM,POMIETŁEM!!!SMUTNE ale jakże PRAWDZIWE NIESTETY!!!I co
          jest najwazniejsze dla ludzi z TRW zawsze ale to zawsze jestes tym gorszym bo
          workerem!!!!Tak na nas wolaja łorki!!!!!Po przeszlo 2latach stwierdzam ze nie
          warto podjac pracy w trw!Najpierw pracowalam przez 6miesiecy na legionach ale
          ciagle nie bylo pracy ciagle siedzielismy w domu.Przenioslam sie na rolnicza
          praca moze nawet i jest ale co z tego nie zaliczyli mi okresu z legionow i na
          koniec listy!Juz myslalam ze mi sie uda przejsc teraz we wrzesniu ale znowu
          gowno bo przechodzi tylko 100 osob!normalnie oszalec mozna!!!
          • panadams666 Re: Czy warto podjac prace w TRW 31.07.08, 05:05
            I wtedy przestaniesz sie dziwic dlaczego firme dającą zatrudnienie w "fabryce
            marzeń" nazywa sie złodziejami i sqrw****ami.Ta agencja to zwykły pasozyt.
            • Gość: pracownik w TRW Pr Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:06
              Nie warto,mówi Wam to pracownik z 10 letnim stażem,maja nas za
              gó..,pomiataja dlatego złoyłemwypowiedzenie, trzeba tylko się
              odważy, i znalazłem pracę za całe 600 zł do ręki więcej a ta cała
              linia etyczna to niech sobie amerykany wsadzą to w d....moja
              sąsiadka uczy angielskiego, prosiłem ją i zadzwoniła z mojego
              telefonu , ludzie to paranoja i kupa smichu ha,ha te Jankesy nie
              mają zdrowego rozsądku ani krzty,myślą ,że Polska to południowa
              Karolina tylko ta z XIX wieku.Pozdrawiam Was KOledzy i KOleżanki
          • Gość: życzliwy Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 193.138.241.* 31.07.08, 06:50
            No i nie przejdziesz bo nasz ukochany rząd wprowadzi ustawę dzięki której agencje będą mogły zatrudniać nawet na 3 lata a nie na rok jak jest teraz,o 65h tygodniu pracy już nie wspomnę ;) Więc nie ma obawy kto wie czy to nie ostatnie przejścia do TRW,bo po prostu koncernowi nie będzie się opłacało brać pracowników skoro będzie miał bez problemów tanich niewolników :)
            • freehappyboy Re: Czy warto podjac prace w TRW 31.07.08, 07:11
              Nie martwil bym sie zbytnio, tylko poszukal innej pracy. Sam pracowalem w TRW
              przez workera. Czasami, gdy przypadkiem dowiadywalem sie jakis rzeczy to az sie
              scyzoryk w kieszeni otwieral. Pod koniec umowy nie przedluzylem jej, bo byl
              calkowity brak szans na rozwoj - mimo ze pracowalem w biurze.
              Znam sporo osob, ktorzy pozwalniali sie majac stale etaty w TRW, jednym uklada
              sie gorzej innym lepiej. Sztuka nie polega na tym, zeby robic i narzekac tylko
              zeby byc Panem swojego losu ;)
              Z punktu widzenia przelozonych sytacja wcale nie jest taka kolorowa. Nowi
              pracownicy czesto sa niewykfalifikowani, czasem nie chca sie uczyc. A kazdego
              trzeba przeszkolic itp. Po 50-tym pracowniku taki przelozony tez ma dosc. Na
              kazdym poziomie hierarchii zakladowej mozna miec przechlapane, jezeli czasem
              Twoj przelozony Ciebie nie opierniczy za blad to sam dostanie opieprza od
              swojego przelozonego...a ten od swojego i tak do samej gory.
              Jedyne, co mnie denerwowalo to wykorzystywanie znajomosci. Zawsze dziwilo mnie,
              jakim cudem jakas nowa osoba od razu dostaje angaz (bez okresu stazowego
              trwajacego 9 miesiecy)? Rozumiem, ze osoby takie sa wybitnie dobre w swojej
              profesji, ale w przypadku TRW mam mieszane uczucie, gdy taka osoba pyta sie jak
              zrobic najprostsze czynnosci.....

Moze to nie pracownik szuka pracy, lecz praca pracownika(tego poleconego) ?

pozdrawiam wszystkich zdenerwowanych sytuacja
              fhb
              • Gość: pracownik TRW-u Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 31.07.08, 09:26
                a staży pracownicy patrzą z boku na tych co mają przejśc z serwisu do trw bo
                czym więcej stałych pracowników tym mniej dodatków dla nich itp.(twierdzą że
                przeciesz w worku miałeś(aś) lepiej więc opłaci ci się przechodzic) wytłumaczy
                mi ktoś czemu taka zawiśc w starych pracownikach? Bo ja tego kompletnie nie
                rozumiem :((( z poważaniem pracownik TRW-u .
                • Gość: reso Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 03.09.08, 07:50
                  norma
              • Gość: pewien do wolnego szczęśliwego chłopca;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:24
                freehappyboy napisał:

jezeli czasem
                > Twoj przelozony Ciebie nie opierniczy za blad to sam dostanie opieprza od
                > swojego przelozonego...a ten od swojego i tak do samej gory.
                > Jedyne, co mnie denerwowalo to wykorzystywanie znajomosci.

Rozumiem, ze osoby takie sa wybitnie dobre w swojej
                > profesji, ale w przypadku TRW mam mieszane uczucie, gdy taka osoba pyta sie jak
                > zrobic najprostsze czynnosci.....

Bardzo trzeźwe podejście do sprawy !! Dokładnie tak jak zawsze myslałem:) Kiedy byłem wiodącym też dostawałem opieprz tylko teraz już prosto od lidera i czasem od kierownika, wiadomo każdy ma inne cele z których musi się wywiązywać, na każdym stopniu hierarchii, no chyba że jest się szefem głównym;)

Oj z tymi znajomościami też jest różnie, jak widzę kto się dostaje to "biura" prosto z linii to mnie krew zalewa.
                Ja mam na to takie zdanie, wyobraźmy sobie że jest dział złożony z pięciu osób, to tak 2 osoby sa to zwykle naprawdę wymiatacze znający swoja dziedzine od podszewki(zazwyczaj z rekrutacji zewnętrznej) a pozostałe trzy osoby mają jako takie umiejętności(lub wcale) i tamte dwie osoby pracują na utrzymanie działu, a z czasem te słabe osoby się nauczą tego co trzeba (wszystkiego nawet małpa się nauczy, kwestia czasu)
                • freehappyboy Re: do wolnego szczęśliwego chłopca;) 31.07.08, 20:47
                  Jeszcze tylko odnosnie osob zatrudnianych po znajomosci. Bardzo latwo ich
                  rozpoznac, gdyz najczesciej cechuja sie "spychanstwem", czyli kazde zadanie tak
                  przekreca, ze ktos inny z zespomu musi je robic. Jezeli z racji zajmowanego
                  stanowiska maja jakies obowiazki, na kazdym kroku sie nie wyrabiaja (mimo
                  robienia tego od kilku lat) i chca, aby te obowiazki przekazac komus innemu.
                  Najbardziej smiac mi sie chcialo z teorii wyglaszanych przez takie osoby. 100%
                  teorii i 0% praktyki.

TRW to dobra szkola zycia.
                  • Gość: K2 Re: do wolnego szczęśliwego chłopca;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:42
                    Zupełnie jak pewien technolog pamiętam ile razy mi się żalił że musi po 10-13 godzin na dobę pracować, od razu sobie pomyślałem że nie wyrarabia się koleś (no a z tą jego gadliwością to wcale się nie dziwię, więcej przegada, no żeby to jeszcze coś z sensem)
          • Gość: pewien do worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:11
            Gość portalu: work napisał(a):

> albo inaczej POPYCHADŁEM,POMIETŁEM!!!SMUTNE ale jakże PRAWDZIWE NIESTETY!!!I co
            > jest najwazniejsze dla ludzi z TRW zawsze ale to zawsze jestes tym gorszym bo
            > workerem!!!!Tak na nas wolaja łorki!!!!

może tam gdzie trafiłeś tak cię traktowali, ale nie życzę sobie żebyś wszystkich ludzi z TRW traktował równą miarką że no wiesz jesteśmy nadludzie i etc...
            U mnie w brygadzie pracuje też paru worków i nigdy ale to przenigdy nie przyszło mi do głowy aby ich gorzej traktować, ale to już zależy od człowieka i jego podejścia do drugiego człowieka.
            Wiadomo "jak ktoś się już chamem urodził to takim pozostanie"
    • Gość: max Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 17:19
      Niektórzy ludzie maja bardzo bujna wyobrażnię, robią z igły widły
      wiem cos na ten temat
      • Gość: trw Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 17:59
        sa pracownicy workera bardzo sprytni i lepiej sobie radza od pracownic z dlugim stazem, ale sa rowniez tacy...że pożal sie Boże.a nowe osoby ktore przychodza na szkółke pomyliły sie z powołaniem.i maja zero samokrytyki.
        • Gość: ja Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 21:56
          w takim duzym zakladzie iest miejsce dla kazdego ktory chce pracowac ale chamy za pare zlotch pokazuja granice ludzkich mozliwosci dzieki temu ijak dobrze liza zyskuja trzysta zlotych w ciagu roku.
          • Gość: Praca Cię szuka! D Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.poczesna.netcominternet.pl 12.08.08, 22:51
            • Gość: Praca Cię szuka! D Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.poczesna.netcominternet.pl 12.08.08, 22:53
              WORK SERVICE S.A.
              Stanowisko:
              Pracownik Produkcji
              Oferta: Work Service S.A. jest liderem na polskim rynku w zakresie usług Human
              Resources. Dla naszego Klienta - międzynarodowej firmy z branży motoryzacyjnej -
              poszukujemy kandydatów na stanowisko Pracownik ProdukcjiZadania na stanowisku:
              Praca na linii montażowejWybranym kandydatom oferujemy: Pracę w renomowanej
              firmie Możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego Pracę w miłej atmosferze
              Branża: Produkcja
              Termin ważności: 2008-09-08
              Link do oferty: więcej (w nowym oknie)
              Źródło oferty: InfoPraca.pl
              • Gość: Praca Cię szuka! D Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.poczesna.netcominternet.pl 12.08.08, 22:55
                Pracodawca/Doradca HR :

GI Worker
                Miejscowość :

Częstochowa

Stanowisko :

Pracownik produkcji
                Miejsce pracy :

Częstochowa

Wymagamy :

Agencja pracy tymczasowej (nr rej. 570/3), zatrudniajaca pracownikow dla
                miedzynarodowego koncernu trw - swiatowego lidera branzy komponentow
                samochodowych , poszukuje kandydatow na sztanowiska :
                pracownik produkcji
                Nasze oczekiwania:
                - mile widziana umiejetnosc szycia.
                Zakres obowiązków :

- pracownik produkcji.
                W zamian oferujemy :

- doskonale warunki pracy na terenie trw polska w czestochowie
                - atrakcyjne wynagrodzenie.

Dodano do serwisu :

25-07-2008
                Termin ważności :

1 miesiac
                • Gość: on - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:25
                  po ch.j oni coś takiego piszą wogóle!!!!!!!!!!!!!!!!! wiadomo, że zarabia się
                  tam grosze.
                  • Gość: Artur Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.poczesna.netcominternet.pl 13.08.08, 12:58
                    jakie groszę 900zł to mało jle byś chcial zarabia na produkcji 3000tyś złotych
                    jak chcesz tyle zarabiac to jedz do Holandi.Pozdrawiam Artur z TRW
                    • Gość: lubie artura Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 13.08.08, 18:30
                      EEEEEE...................!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: JA Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 21:17
                        PRZECIEZ KAZDY MUSI NA WORERZE ZAROBIC NA MNIE PRZEZ 2LATA ZAROBILI OKOLO 25000TYS ZL
                        • Gość: ON Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 21:26
                          ALE KRZYWDA LUDZKA OSZUSTOM W INNNY SPOSOB ZASZKODZI LICZE NA SPRAWIEDLIWOSC BOSKA ARTURZE ...... I PIOTRZE
                    • Gość: Jarząbek Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 13:21
                      a Ty parówo za nic nierobienie też zasługujesz na tą swoją pensyjkę???. prawda
                      jest taka, że większość kierowniczków, dyrektorków to ch.ja się zna na
                      prawdziwej robocie i dać takiemu narzędzia to by było jak w tej reklamie z
                      MOBILKING hahahahhahahahah <LOL>. ale prawda jest jedna, góra z górą się nie
                      zejdzie ale człowiek z człowiekiem zawsze!!!!!!!!!!!
                      • Gość: XXXL Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 15.08.08, 16:01
                        dobrze mają tylko ci co liżą du-e liderowi znam takich choc gó.. umią i tylko
                        ściemniają to mają lepiej od tych którzy uczciwie pracują bo swoją gadaną
                        omamiają liderów i zamydlają im oczy barachło nic nie umiejące
                        • Gość: jol Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 17:40
                          atmosfere stwarzaja głownie liderzy jak jest to madra osoba to jest ok a jak
                          gestapowiec to jest bardzo ciezko bo niektore liderki mysla ze sa nie zastapione
                          i swoim zachowaniem same sie osmieszaja ajak juz sie na kogos uwezmie to
                          przerabane ale mozna to zglosic dyrowi - mobing
                      • Gość: A i P... Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 15.08.08, 16:06
                        Dyrektorzy ul. Rolniczej wyglądają jak Flip i Flap hahahaha........
                        • Gość: on Cała prawda o TRW!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 21:09
                          img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf
                          enjoy :D
                      • Gość: mariolla z forda Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 03.09.08, 21:43
                        grozisz mu, qrwa ? grozisz ?
                        • Gość: reso Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 05.09.08, 08:24
                          do kogo to?
                          • Gość: mariola z forda Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 07.09.08, 22:25
                            do jarzabka to bylo parowo.do jarzabka :-)
                            • Gość: ciekawy Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 23:56
                              tak ciezko pracuja
                              to kiedy sie te quu....wy pier....la?
                              • Gość: inna Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 15:01
                                Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> tak ciezko pracuja
                                > to kiedy sie te quu....wy pier....la?

jestes baardzo madry wiesz? wiec ci napisze robimy to na przerwach i doslownie w kazdej wolnej chwili pod maszynami tez,non stop o niczym innym nie myslimy tylko o tym.
                                debilizm,kretynizm i glupota ktora nie zna granic.
                                • Gość: bójcie się... Re: - atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.202.* 18.09.08, 10:35
                                  Ale młyn dyrektorzy sie wściekają a najbardziej wieloryb bo się boją o swoje
                                  d...y jak coś będzie nie tak więc najlepiej gnębic przeciętnego szaraka ludzie
                                  stresują sie za te niby dobre pieniądze banda nie dyrekcja i tyle...
    • Gość: MALY Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:25
      NIE WARTO
      • Gość: J-24 Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 212.87.244.* 23.09.08, 13:20
        jak już mówiłem wcześniej nie ma produkcjii nie ma dyrekcjii
        najlepiej zbuntować się w dniu auditu na rolniczej
        proponuje zacząć strajk 24.09 o 8:00 i tak stać do oporu przez
        wszystkie zmiany
        najlepiej zgłosić wszędzie awarie: magazyn mechanicy nawet ku..a
        mega servis
        ja napewno tak zrobie
        • Gość: pracownik Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 17:13
          Słuchajcie wy wszyscy, którzy tak się użalacie nad swoim losem i
          warunkami pracy w TRW
          Przecież jest rada nadzorcza firmy w Stanach wystarczy napisać i
          przedstawić sytuację w odpowiednim świetle ( MOBING) a zobaczycie,
          co się będzie działo.
          Bo to mówienie i straszenie zwolnieniami to już staje się śmieszne.
          A tak poza tym to pan P. ma dużo więcej do stracenia niż sądzi
          Pozdro.
    • Gość: akysz Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 08:55
      a jak wyglada tam praca i płaca na stanowiskach inzynierskich?
      • Gość: tech... Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 02.10.08, 15:55
        na dzień dobry 2500 brutto
        • Gość: on Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 18:33
          tak i jeszcze dodaj koledze, że po trzech miesiącach wywalą go na zbity pysk.
          • Gość: akysz Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 08:35
            a dlaczego? :)
            pozdrawiam
        • Gość: dr brach Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 13:37
          co ty mowisz facet prawie od 4 lat tam robie na producji 25oo na czysto to wyjda
          same dziobaki i podpie...cze ja mam 1600 z czyms liderzy 3500 plus premie oj
          duze kierownicy nie wiem dyrektor produkcji 35000 a naczelny pomyslcie sami ile
          ale lepiej miec tyle niz nie miec nic no nie nie jest lze tylko dlaczego
          praconicy zamiast sobiep omagac to uprzykrzaja sobie prace czasem mozna sobie
          posmiac albo pospiewac ale czasem jest tak ch...owo i do tego jest czasem tak
          duszno i goraco jak sa zmakniete te okna a wiatrakow nie ma jak schowali na
          audyt po co a co niemcy czy inii czycy nie widza za tam klimy nie ma co nie
          czuja czy nie widza ze ludzie po 8 godzinach maja dosc i ledwo zyja pozdro z obozy
          • Gość: iufdbdbdfbdbbdfbse Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:05
            co ty pieprzysz:o, pracujesz 4 lata i masz 1600zł to jakiś leber jesteś albo podpadłeś komuś (ale to tak masakrycznie), przy tym starzu powinieneś mieć min 1750zł. A zresztą jak mało zarabiasz to zawssze możesz przejści do czerwonych (tam kwalifikacji nie potrzeba i pien9iądze są większe lub do kontroli tam tez od paru lat przyjmuja samych cymbałów)

Ja mam 1960 a pracuję pięć lat tyle że rok byłem wiodącym ale zrezygnowałem bo sie nie opłaca, teraz jestem tzw brązowym koszulkiem:D i się opie...m jak trzeba:)
            A co do atmosfery to wszystko zależy od ludzi jak pracujesz z samymi trepami to masz przegwizdane (bo byli szwce, holewkarze i krawcowe to same niedorozwoje tylko się skarżą jacy to chińczycy zmierźli a sami pomyslec logicznie nie potrafią tylko ślepo zapieprzają). Ja akurat mam szczęście z normalnymi pracować:)
            • Gość: dr brach Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 23:13
              sorry dwa lata w trw i dwa w workerze a leber to ty jestes nara
              • Gość: jggfvdhgvsdgjsdfgv Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 07:10
                gdzie ja napisałem że leber jesteś, snułem domysły dlatego że napisałeś że 4 lata w TRW pracujesz, nic o worku nie wspomniałeś.

Jeśli cie uraziłem to przepraszam
                • Gość: inna Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 16:09
                  5 lat w trw-1700brutto i nie podpadłam wrecz przeciwnie.
                  • Gość: leoniusz Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:09
                    Z jakiej to przyczyny zarabiasz i na jakim stanowisku?
                    • Gość: leoniusz Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:10
                      ..tak mało - oczywiście...
                      • Gość: iufdbdbdfbdbbdfbse tragiczna pensja w tym miesiącu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:52
                        niestety muszę odszczekać to co napisałem tam wcześniej...pomimo tego że mam stawke 1960zł dostałem dzisiaj 180zł poniżej stawki, to jest jakaś paranoja... wszyscy z lini tak dostali tylko adekwatnie do stawki... czegos takiego to jeszcze nie było... ciekawe jak na rolniczej??

Kryzys szaleje... jeszcze jeden taki miesiąc a pożądnie za pracą trzeba będzie się rozejrzeć i nie czekać:/... masakra

Przepraszam jeśli kogos uraziłem
                        • Gość: inna Re: tragiczna pensja w tym miesiącu IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.08, 07:34
                          pensje poucinane-zarabiam mniej niz 4 lata temu przy mniejszej stawce.nie bylam na chorobowym i mialam 2 nadgodziny -to jakas paranoja.
    • Gość: leon Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 12:19
      Wypłata kiepska oj kiepska....z nadgodzinami (dodatkowa nocka )
      ledwo stawkę wyciągnąłem, niestety premia niziutka - 12% a do
      niedawna 19-20, czyli dobra stówka uciaka z wypłaty
      • Gość: barbarossa Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: 195.205.202.* 11.10.08, 17:46
        Audyt wypadł pomyslnie,więc dyrektor wam podziękował za starania :-)
        • Gość: inna Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.08, 20:31
          moja premia 10,03 zawsze bylo 15 od 3 miesiecy mam tak niska.co sie dzieje?????????????????????????????????????????????????????????????
          • Gość: fweg Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 21:48
            dzieje się to że zakład przyjmuje caoraz więcej pracowników, dwa trwają budowy i wykończenia nowych hal na rolniczej i legionów, trzy kryzys światowej gospodarki (TRW jest notowane na giełdzie NY i spadek sprzedaży samochodów a więc brak odbiorców).

Ogólnie patrząc na to nie dzieje się wesoło;/
            • Gość: pracownik nantechu Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:40
              niestety ale juz od sierpnia 2008 roku duza czesc pracownikow jest zmuszona do
              prymusowego urlopu ( bezpłatnego ) wiem bo sam siedze juz 4 miesiace bez pracy ,
              ja jestem studentem wiec mi nie zalezy ale tym co maja rodziny etc czy sa juz po
              okresie nauki to współczuje
    • Gość: gość Drogie Panie uważajcie!!! IP: 89.108.253.* 15.10.08, 11:45
      Drogie Panie!!! Chcę was ostrzec przed jednym pracownikiem TRW,
      konkretnie mechanikiem Wiesiem!!! Jest to wielki bajerant i
      lekkoduch. Nie reagujcie na jego zaloty i bajery. Bo jemu chodzi
      tylko o seks,dacie mu palec a on was tak zbajeruje że i tak
      znajdziecie się w łóżku.Miłe Panie nie wierzcie że jesteście
      jedyne,bo na każdej lini ma bądź miał kochankę. to tak dla waszego
      dobra!!! Pozdrawiam
      • Gość: qwertyuiop Re: Drogie Panie uważajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 11:58
        chodzi o tego wieśka F. :D:D:D
        • Gość: pracownik nantechu Re: Drogie Panie uważajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:38
          tez slyszalem o tym sławnym Wiesiu hehe w sumie nudno jest w TRW to chociaz
          chlop sie czyms zajmuje , osobiscie mnie to nie przeszkadza bo jesli dana
          kobieta jest tak pusta i naiwna to napewno mi jej nie szkoda
    • Gość: marek Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 14:02
      Troszke wróciło ale cóż z tego jak już są odsyłani do domu bo nie ma
      pracy
      • Gość: ja Re: Czy warto podjac prace w TRW IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 14:32
        NA CHLEB W TEJ FIRMIE ZAROBICIE a na reszte w polu albo pod JASNA GORA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka