15.06.06, 00:01
Witaj Topolo,
Wiem ,ze tak jak ja mieszkasz w Ząbkach. Mam do Ciebie pytanie - czy chodzisz
do pediatry tutaj a jeżeli tak to gdzie?
Ja planuję zapisać Antka do przychodni Beta-Med. Mam wprawdzie opiekę w
Enel-medzie ale nie obejmuje ona szczepień. Dlatego planuję szczepienia w
Ząbkach. Cała nasza rodzina zapisana jest do Poradni Medycyny Rodzinnej w
Warszawie i tam też Przeniosę Antka od nowego roku jak wrócę do pracy a mały
pójdzie do żłobka. Teraz wygodniej mi szczepić tu na miejscu.
Czy wiesz coś na temat tej przychodni. A może polecisz coś innego?
Pozdrawiam
Iwona
Obserwuj wątek
    • topola4 Re: Do Topoli 15.06.06, 07:07
      Fajnie, że się odezwałaś. Z tego co pamiętam, to masz pewnie niezły kociołek w
      domu z dzieciakami. Z pediatrą to była długa historia. Jeszcze będąc w ciąży
      rozglądałam się za dobrym specjalistą. Znajoma położna z Fundacji Rodzić po
      Ludzku poleciła mi pediatrę z Centrum Medycyny Rodzinnej i Specjalistycznej
      Multi-Medica w Zielonce. Nazywa się Hoffman (chyba ma na imię Marek).
      Oczywiście wtedy stwierdziłam, że mamy czas i nie podjęłam tematu. Jak urodziła
      się Malwinka to od razu zaczęły się kłopoty i musieliśmy coś z tym zrobić.
      Okazało się, że do Centrum nie możemy się zapisać, bo są już wyczerpane limity
      NFZ na przyjęcia nowych członków, ale doktor przyjmuje również prywatnie.
      Obawialiśmy się wysokich kosztów, więc zdecydowaliśmy się na zapisanie dziecka
      do przychodni Vital, bo ja tam należałam. Nie mając większego rozeznania
      wybraliśmy dr Kalicką. Po pierwszej wizycie byłam zdruzgotana. Okropnie oschła,
      nie odpowiadała na nasze pytania, dziecko ją nie interesowało, nic nie mogła mi
      poradzić. Nie poszliśmy tam więcej. Poszliśmy do dr Hoffmana prywatnie. Wizyta
      kosztowała 60 zł. Pan doktor bardzo miły, kompetentny, kontaktowy, z
      kontaktami, zainteresowany dzieckiem, wyrozumiały dla naszych obaw, super
      lekarz. Powiedzieliśmy wprost, że chcemy, żeby leczył nasze dziecko i załatwił
      nam przyjęcie do Centrum całej naszej rodziny (już w ramach NFZ). Dzięki niemu
      szybko dostaliśmy się do neurologa, a z tym nie jest łatwo. Nie żałuję zmiany
      lekarza. Braliśmy pod uwagę Beta-Med, ale po wizycie w pierwszej przychodni nie
      chcieliśmy już eksperymentować.
      Minusem przychodni w Zielonce jest to, że trudno się tam dostać, ale jak widać
      nie ma rzeczy niemożliwych. Mają bardzo dużo specjalistów, dobry sprzęt
      diagnostyczny, są elastyczni jeśli chodzi o umawianie wizyt. Nie wybiera się
      jednego konkretnego lekarza i nie jest się uwiązanym jak to było w Vitalu.
      Jeśli chcesz, podam Ci numery telefonów i adres. Dojazd do Centrum jest prosty
      i szybki, jeśli ma się samochód. Możesz zajrzeć na ich stronę www.multi-
      medica.com.pl.

Pozdrawiam
      Monika
      • dido_dido Re: Do Topoli 15.06.06, 16:05
        Dziękuję Moniko!
        Jednak Zielonka to dla mnie za daleko. Potrzebna mi przychodnia gdzie na
        piechotę dojdę i zaszczepię dziecko. Z resztą problemów mogę jechać do
        enel-medu. Oby tych problemów było jak najmniej.
        Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka