nesta319 09.06.08, 20:45 konowały i darmozjady...szlag człowieka trafia jak sobie myśli o tej polskiej służbie zdrowie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:08 jak slysze o podwyszkach dla tych sk.............. to mnie zaraz szlak trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik62 Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 85.202.150.* 09.06.08, 22:00 żądam wręcz 200 % podwyżki dla pielęgniarek z oddziału okulistycznego, które nie dośc, że ciężko pracują w pojedynkę na tzw. " ostrym dyżurze" to jeszcze potrafią pomóc choremu , potrzebującemu nagłej pomocy bez obecności "pseudolekarza dyżurnego". a lekarzom zabrać podwyżkę i ukarać pozbawieniem prawa wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:08 jacy pacjenci tacy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:09 trzeba być człowiekiem panie doktorze , zapomniał chyba ordynator jaka przysięgę składał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacy Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:30 Już niedługo będzie prywatna służba zdrowia, i wtedy będzie bardzo dobrze. Zapłacisz to cie przyjmą. Nie zapłacisz dziecko straci oko. To bedzoe ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:59 Oby jak najszybciej była prywatna. Nic jednak nie wiem o płaceniu, bo i tak będzie płacił NFZ lub jakiś inny ubezpieczyciel. Ty chyba specjalnie straszysz ludzi prywatyzacją bo pewnie jesteś lekarzem a wam to dzisiejsze dziadostwo jest najbardziej na rękę. Prywata w publicznych przychodniach. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.G. Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.eranet.pl 10.06.08, 09:50 Tylko najszybsza prywatyzacja zmusi wszystkich nierobów do uczciwej pracy w całej służbie zdrowia.Lekarze są przeciwni prywatyzacji,bo na państwowym sprzęcie biorą do kieszeni grubą kasę,a w dodatku pobierają 5 tysięcy pensji.Żyć nie umierać!!!Pozbędziemy się konowałów,a na rynku pozostaną najtańsi i najlepsi.Nie będzie wtedy żadnych głupich limitów.Dziś wszystkich lekarzy nazywają specjalistami i dlatego się ciężko do nich dostać.Przecież to jest normalny lekarz,a nie jakiś profesor.Nie bójmy się prywatyzacji,a nam pacjentom będzie lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:51 Płacę już prawie 30 lat, a chodzę się leczyć prywatnie,żeby nie trafić na takiego "lekarza" jak w artykule.Więc nie strasz płaceniem.Zapłaciliśmy już wielokrotnie za te wizyty. Na szczęście bywam u lekarza sporadycznie. A kiedy sluzbę zdrowia sie zprywatyzuje, to nie my bedziemy mieć mniej kasy, tylko lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek63 Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 10.06.08, 09:08 Opowiadasz jakieś głupoty, niewiedza czy świadoma manipulacja? Nigdy nie płaciłem sam (robił to NFZ) za pobyt na oddziale, a trafiały mi się publiczne i niepubliczne. Różnica w warunkach jest przynajmniej znaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:31 nie masz racji jestes ubezpieczony i powinienes miec prawo wyboru lepsi lekarze zostana a gorsi pojda sprzatac a jak szyjesz spodnie płacisz jak dobrze ci uszyje gorszy krawiec wypada z rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 325. Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.44.inds.pl 09.06.08, 21:30 Lekarzowi trzeba pokazać prtfel a nie oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd 55 Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 89.204.241.* 09.06.08, 21:50 A ja nie miałabym ochoty oglądać nigdy w życiu taaakiego człowieka jak ten pan niby lekarz Leszek. Co to za człowiek , pomijając to że jest lekarzem z wykształcenia, który nie chce pomóc cierpiącemu dziecku?? Polska *służba zdrowia* ? A może tak wydać odpowiednie przepisy mówiące że w razie takiego właśnie jak ten przypadku odmowy pomocy pacjentowi - dziecku, lekarz ma ze swojej kieszeni zacząć płacić za studia medyczne. To że mamy NFZ który bierze kaskę sobie a nie daje szpitalom i przychodniom tak jak należy to już inna polka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 83.2.140.* 09.06.08, 22:03 Kilka lat temu, w tym samym szpitalu, przeżyłam podobną historię. Po tym jak odmówiło mi dwóch lekarzy z tego szpitala, poszłam do dyrektora. Załatwił sprawę w ciagu kilku minut. Po prostu zadzwonił do lekarza dyżurujacego i kazał mnie przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:02 Mam nadzieję, że ktoś odda sprawę do prokuratury.Ta zababa skończy się tragicznie. Trzeba to przerwać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtall Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 09.06.08, 22:10 od dawna wiadomo, ze je,zeli ktoś ma dużo pieniedzy, to mu na robocie nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 83.2.142.* 10.06.08, 06:55 Banda konowałów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpinisya Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.ludowa.netcominternet.pl 10.06.08, 07:00 a ja kiedyś chodziłem do tego gnoja prywatnie - juz więcej nie zobaczy moich pieniędzy - wszystkim znajomym opowiem o tej akcji - nie "zarobi" kilku tysiaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzeta Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.hcz.com.pl 10.06.08, 07:42 A czego się spodziewaliście na tej wsi. Ci dranie tak się zachowują bo są tu bezkarni. Ddybyście czasem przygotowali taczkę dla takich egoistów to może taki drań wcześniej by się zastanowił nad swoim postepowaniem. Proponuję sprawę do prokuratury tylko nie w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNACHOR. Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.44.inds.pl 10.06.08, 08:03 POPIERAM! - SPRAWA PWINNA ZNALEŹĆ FINAŁ W SĄDZIE, JA BYM TEGO NIE POPUŚCIŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaa-aaa1 Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 10.06.08, 08:00 Burchard! To konowal i kawal gnoja! nawet dzien dobry nikomu nie mowi zadufany bufon jezdzi co rusz nowym samochodem trzeba mu zrobic reklame najlepiej zeby nikt do niego prywatnie o zdrowych zmyslach juz nie chodzil bedzie wiedzial jak to jest bez kasy za co za ludzkie pieniadze taki gnojek tak sie zachowuje od zaraz powinien wyleciec na zbity pysk i zostac pozbawionym pracy za ludzkie pieniadze zyjesz smrodzie dzac takiemu nauczke jak moze taki smrod tak sie zachowywac ale to tylko w Polsce moze byc taki sku..el bez wstydu chocby na sazcunek dla matki ale to przeciez rozum zalany alkoholem i duma nic nie znaczysz gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zowik-nieporadek Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.centertel.pl 10.06.08, 10:08 Byłam kiedyś na prywatnej wizycie u tego lekarza, i to ze 2 razy. Raz, że mi źle dobrał okulary, dwa że któregoś dnia, gdy szłam na wizytę, autobus którym jechałam, jakoś cudem przyjechał przed czasem z jakieś 7-10 minut. Była okropna ulewa, więc czym prędzej pobiegłam w stronę gabinetu p. Burghardta, żeby się schronić przed deszczem - nie przemoknąć do suchej nitki. Dzwonię, a tu bodajże ojciec pana doktora mówi do mnie przez domofon: "Tu się sprząta proszę pani, proszę przyjść za 3 minuty!!!" Mówię temu panu:" Proszę Pana, jest straszna ulewa, za trzy minuty nie będzie na mnie suchej nitki" "Co mnie to obchodzi!!!"- trzasnął słuchawką od domofonu, a ja stałam pod klatką... Zadzwoniłam za 3 minuty, a gość mi mówi przez domofon i to z wielkim sarkazmem :"Dopiero 2 i pół minuty minęło, ale ostatecznie panią wpuszczę!" Weszłam i od progu zostałam opier.dolona, jak tu się sprząta i jak trzeba przychodzić co do sekundy. BO TU SIĘ SPRZĄTA, MYJE PODŁOGI i te pe. Moje słowo, że "mówiłam Panu, jest ulewa, chciałam się schronić przed deszczem, to tylko 3 minuty!"- nic nie dały... Gdyby nie to, że bardzo potrzebowałam pomocy lekarskiej, której w poradni nie uzyskałam, wyszłabym stamtąd z hukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi-fi Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 195.205.202.* 10.06.08, 22:38 potwierdzam ! ten starszy facet to kawal chama.mialem podobny przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zowik-nieporadek Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.centertel.pl 11.06.08, 09:00 To jest wręcz rażące, jak niektórzy ludzie (jak ten Pan) mają się za Bóg wie za kogo, tylko dlatego, że mają związek ze środowiskiem lekarskim. Ten pan zachowywał się, niczym arystokratyczna rodzina ordynata Michorowskiego w 'Trędowatej'. "Tu się sprząta!", a co ten gośc myśli, że tylko tam się sprząta? A reszta świata to brudasy?? Na sprzątanie to był cały dzień, a nie minuta przed przyjściem pacjentów:/ Odpowiedz Link Zgłoś
barticorp zlikwidowac NFZ 10.06.08, 08:41 oddac ludziom pieniadze (jakies kilkaset zlotych miesiecznie) i niech sobie sami placa i sie ubezpieczaja. wtedy lekarze napwno beda przyjmowac. PO to partia socjalistyczna dlatego NFZ nie zlikwiduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:03 Jestem tzw. dzieckiem lekarskim (mama-stomatolog) i wiem nieco jak działa nasza Polska Służba Zdrowia. Otoż jest duża naprawde duża ilość takich gadzin jak "pan" ordynator, ale na szczęście jest też dość duże grono tzw. "prawdziwych lekarzy". Nasza tzw. Częstochowska służba zdrowia jest jedną z najbardziej "chorych" i nienormalnych jakie znam albo i najbardziej... Ja osobiście proponowałbym następujące "załatwienie" sprawy : 1. Wywalić "pana" ordynatora 2. Zrobić mu tzw. antyreklamę 3. Najważniejsze : prokuratura > odebranie prawa do wykonywania zawodu > wysoka kara pieniężna (ale naprawdę wysoka) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik102 Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 10.06.08, 09:09 Tą sprawą powinna zainteresować się Prokuratura z urzędu a jeśli nie to należy złożyć zawiadomienie o przestępstwie obojętnie czy na Policji czy też w Prokuraturze, bez względu na stan dziecka tzn. czy była to poważna choroba czy zwykła infekcja. Ktoś zaniechał swoich obowiązków i dodatkowo chodziło tu o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:17 a z którego paragrafu mądrasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:24 lekarz musi mieć płacone od pacjenta a nie za to że jest w pracy wpłacając składki 100% a oni daja na usługie za ile % czy usługa jest wykonana a może urzad od konsumentów tym sie zainteresuje złamano umowę a kto wymyślił takie prawo daję kasę i nic nie dostaję polska to dziki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 10.06.08, 10:29 ...jakiśmiesiac temu podobna "akcja" w szpitalu na Parkitce z moją2- letnią córeczką... Sprawę skierowałam do NFZ. Czekam na odzew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.realestate.net.pl 10.06.08, 19:30 hejka, kierowanie skarg gdziekolwiek nic nie pomoże , oni tam sobie podcierają takimi skargami d.u.p.y Najlepiej żądać na miejscu pisemnego zaświadczenia o odmowie przyjęcia lub udzielenia pomocy z podpisem i pieczątką lekarza . Wtedy zaczynają inaczej gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 skarga... 04.07.08, 22:15 ... na pisemną skargę MUSZĄ odpowiedzieć.... I doczekałam się odzewu, teraz czekam na wyjaśnienia. Sprawa ruszyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.G. Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.eranet.pl 10.06.08, 10:34 Lekarze umią tylko strajkowąć i nic nie robić.Siedzieli cicho do czasu jak powiało prywatyzacją.Kasują dużo siana w czasie swoich godzin,po co im prywatyzacja?Dziś obecni pacjenci we wszystkich szpitalach w Polsce wykupili sobie miejsca na prywatnych wizytach.Podaję przykład."Pan ordynator pracuje w szpitalu i wystarczy iść do niego prywatnie i już się jest w szpitalu,a on dalej kasuje do swojej kieszeni dodatkowe państwowe pieniądze,oprócz jeszcze pensji którą pobiera.Tak czy siak zawsze pracuje u siebie.Czas z tym złodziejstwem skończyć.Sprywatyzować i niech strajkuje rzeczywiście u siebie jak mu mało.Czy wszystkie rządy nie wiedziały i nie wiedzą co się dzieje w tej chorej służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chach Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.iplus.com.pl 10.06.08, 12:11 .Tak czy siak zawsze pracuje u > siebie.Czas z tym złodziejstwem skończyć.Sprywatyzować i niech > strajkuje rzeczywiście u siebie jak mu mało.Czy wszystkie rządy nie > wiedziały i nie wiedzą co się dzieje w tej chorej służbie zdrowia. Masz racje szybka prywatyzacja .Ten konował w ten sposób nagania sobie prywatnych pacjentów .Cham w przychodni ,a za pieniązki na prywatnej praktyce nawet mówi po polsku ,a nie lekarskim żargonem . CIEKAWE TLKO DLACZEGO IZBY LEKARSKIE TOLERUJĄ TAKIE ZACHOWANIE KONOWAŁÓW CZYŻBY Q....A Q...WIE LEP NIE URWIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioro Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 212.87.244.* 10.06.08, 11:11 to co się dzieje na PCK to jest standard zwłaszcza na okulistyce!!!! A gdzie jest NFZ i gdzie jest dyrektor tego przybytku co się zowie szpitalem ? Czy w tym chorym kraju musi tak być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 195.116.222.* 10.06.08, 14:09 takiego bydlaka to najlepiej od razu wypier.... na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:18 powiedz mu to prosto w oczy jakzes taki odważny a nie zasmiecaj wulgaryzmami forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 16:08 Wiecie co ludzie ogladam ostanio taki fajny serial i dochodze do wniosku ze lekarze tam sa 100x lepsi ... ... ... ... ... chodzi mi o... M.A.S.H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:33 A ja oglądam taki program "usterka". Wszyscy fachowcy są bardzo podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lista konowałów! Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.srod.spidernet.pl 10.06.08, 23:02 Proponuję na forum zrobić listę największych chamów i konowałów wśród częstochowskich lekarzy. Burhard otwiera już listę, kto następny? Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropos Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 00:06 Nie jest prawdą, że wszyscy lekarze potrafią jedynie strakować. Ale prawdą jest , niestety, że okulistyka na "wojewódzkim" nie robi nic, nawet w czasie ostrych dyżurów. Pan ordynator zachował się jak głupiec i troll. Pacjent ze świeżym zachorowaniem powinien być przyjęty na ostrym dyżurze. Zwłaszcza dziecko... Tym bardziej, że ojciec wcześniej pofatygował sie do przychodni. Ciekawe,czy panoczek przeczytał gazetę i wyciągnął z tego jakieś wnioski. No chyba, że uważa, że z racji urodzenia i piastowanego stanowiska jest nietykalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.poczesna.netcominternet.pl 11.06.08, 09:01 Szanowni pacjenci jest ktos taki jak rzecznik praw pacjenta.Na miejscu tego pana z dzieckiem zglosilabym skarge do dyrektora tego szpitala i Izb Lekarskich.Pan ordynator bardzo zle postąpil ,jezeli nie miał czasu zbadac dziecka to powinien zawolac lekarza dyzurnego.Jezeli odział ma ostry dyzur to kazdy potrzebujący pacjent powinien byc przyjety.Lekarze nikomu łaski nie robią ,za swoja prace biora pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zn Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.centertel.pl 11.06.08, 09:04 Taki jeden lekarz laryngolog z przychodni na Lisińcu. Bodajże Szczygłowski. Pali papierochy w gabinecie, często z pacjentami...(!!!), dywagując podczas tego o polityce. Przyjmuje pacjentów po znajmości, wyrywa z kolejki kogo chce, bo on ma życzenie przyjać "tego pana w brązowej kurtce z końca kolejki", bo ma widzimisię. I nieważne, że reszta pacjentów w liczbie np 10, stoi i czeka na wizytę od półtorej godziny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 83.2.140.* 11.06.08, 09:51 Ważne że o podwyżkę się opomina. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_czer Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 16.06.08, 11:20 Na parkitce jest tak samo, ledwo widząc udałem się na ostry dyżur i zostałem z niego odesłany bo nie założyłem foliowych kapci. Chciałem zakupić na dole, ale nikt nie miał rozmienić 10 zł, a w koszach na śmieci nie było używanych. Wsiadłem w auto i po 30 min udało mi się uzyskać drobne (była 23 godzina i do tego niedziela), wrócilem zakupiłem kapcie i udałem się na 7 piętro. Tam po 15 minutach z pokoju wytoczyła się zaspana pani doktor i z wielkim niezadowoleniem zapyała - czego. Po udaniu się do gabinetu zabiegowego zostałem zje..ny, że z takimi rzeczami to się odrazu przyjeźdza, a nie czeka... I takim darmozjadom zachciewa się pensji na poziomie 10 tyś. ja bym ich do kamieniołomu wysłał, niech się nauczą uczciwej i sumiennej pracy i oduczą spania w robocie. Ciągle im mało, a nic nie robią, lekarza znaleźć w szpitalu to jak trafić szóstkę w totka. Poprostu banda nierobów! A nieliczne wyjątki tylko potwierdzają regułe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.iplus.com.pl 16.06.08, 11:50 Na parkitce jest tak samo, ledwo widząc udałem się na ostry dyżur i > zostałem z niego odesłany bo nie założyłem foliowych kapci. Chciałem > zakupić na dole, ale nikt nie miał rozmienić 10 zł, a w koszach na > śmieci nie było używanych. Wsiadłem w auto i po 30 min udało mi się > uzyskać drobne (była 23 godzina i do tego niedziela), wrócilem > zakupiłem kapcie i udałem się na 7 piętro. Tam po 15 minutach z > pokoju wytoczyła się zaspana pani doktor i z wielkim niezadowoleniem > zapyała - czego. Po udaniu się do gabinetu zabiegowego zostałem > zje..ny, że z takimi rzeczami to się odrazu przyjeźdza, a nie > czeka... > I takim darmozjadom zachciewa się pensji na poziomie 10 tyś. ja bym > ich do kamieniołomu wysłał, niech się nauczą uczciwej i sumiennej > pracy i oduczą spania w robocie. Ciągle im mało, a nic nie robią, > lekarza znaleźć w szpitalu to jak trafić szóstkę w totka. Poprostu > banda nierobów! A nieliczne wyjątki tylko potwierdzają regułe... Moja corka zpotkała sie na okólistyce z podobnym traktowaniem . A może niesznowne państwo doktorostwo konowałostwo .podadza na stronie Parkitki numery swoich kont . Przed udaniem sie na ostry dyzur na PArkitc wykonam stosowny przelew i wtedy spokam sie z życzliwyn przyjęciem a doktorostwo przypomną sobie język polski Odpowiedz Link Zgłoś
youraniszap Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę 17.06.08, 08:35 Zbulwersowała mnie wypowiedź Pana ordynatora z okulistyki szpitala na Tysiącleciu. Badanie fizykalne pacjenta może przeprowadzić pielęgniarka posiadająca tytuł specjalisty w danej dziedzinie, w tym przypadku okulistyce. Stawia ona diagnozę pielęgniarską, a nie lekarską. Szanowny Panie kopie Pan dołek pod własnymi pielęgniarkami. Czytelniczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie rozumiem wypow Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:49 Czy to jest ta bulwersująca wypowiedź ordynatora?: "Pacjenta najpierw dokładnie ogląda i wypytuje pielęgniarka. Nasz średni personel jest świetnie wyszkolony, ma dużą wiedzę i doświadczenie, wiele rzeczy potrafi świetnie ocenić i zdiagnozować. Pielęgniarka po wstępnym badaniu pacjenta relacjonuje lekarzowi, co podejrzewa, a lekarz decyduje, czy ma przyjechać, czy udzielić porady przez telefon." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: 89.174.23.* 17.06.08, 17:16 Lekarze posłowie ,lekarze ministrowie nie naprawią nam sluzby zdrowia . Kto zarabia na kolejkach ? - czym dluzsza kolejka tym wiecej pacjentów prywatnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.centertel.pl 17.06.08, 17:25 Tak się zastanawiam, czy już ktoś nadał ten problem "Tysiąclecia" do UWAGI, czy nastapi to za parę postów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hifihi Re: Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.iplus.com.pl 17.06.08, 19:14 Czy to jest ta bulwersująca wypowiedź ordynatora?: "Pacjenta najpierw dokładnie > ogląda i wypytuje pielęgniarka. Nasz średni personel jest świetnie wyszkolony, > ma dużą wiedzę i doświadczenie, wiele rzeczy potrafi świetnie ocenić i > zdiagnozować. Pielęgniarka po wstępnym badaniu pacjenta relacjonuje lekarzowi, > co podejrzewa, a lekarz decyduje, czy ma przyjechać, czy udzielić porady przez > telefon." Człowieku wyjątkowo dla Ciebie i twojej rodziny prowadzony powinnen byc taki tryb leczenia . ijeszcze jedno skoro pielęgniarka okresla stan chorego .to dlaczego i za co konował zarabia tak dużo ,a pielęgniarka tak mało!!! Za spanie w domu we własnym łóżku na duzurze .i kto wtedy ponosi odpowiedzialnosc za błąd w sztuce lekarskiej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błąd Re: Lekarz: błąd w sztuce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:08 www.jobpilot.pl/content/service/kanaly/farmacja/bledy_lekarskie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogo Lekarz: Pacjenta oglądać nie będę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 23:35 Cóż takie postępowanie to zwykłe okradanie NFZtu skoro lekarz bierze kasę za dyżur a siedzi w domu. Dodatkowo szpital to popiera więc i dyrekcja szpitala powinna beknąć za narażanie życia pacjentów i współudział w grupie przestępczej wyłudzającej pieniądze z NFZ ( dyżury są przecież płatne ) Odpowiedz Link Zgłoś