Dodaj do ulubionych

Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!!

14.06.08, 17:53
Witam!!!
Czy ktos jest mi w stanie pomóc? Pracowałem u pewnego pana przez 4,5 miesiąca
i mi za tę prace nie zapłacił. Jak mam te pieniądze od niego wyciągnąć? Czy
sądownie ta się coś zrobić czy mam o tym zapomnieć i żyć dalej???
Obserwuj wątek
    • Gość: niunius Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.anonymouse.org 14.06.08, 17:59
      Pytanie: Masz umowe o prace ?
      • tomason26 Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! 14.06.08, 18:11
        nie ma umowy
        • Gość: kurka dziobka Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.centertel.pl 14.06.08, 18:13
          no to możesz sobie .. nagwizdać. Nie ma umowy- nie ma wynagrodzenia. Za
          zatrudnianie ludzi na czarno na ta chwilę odpowiada nie tylko pracodawca
          rzekomy, ale i osoba, która była pracownikiem na czarno... więc lepiej nie
          spaceruj po urzędach i się tym nie chwal, bo jak Ci się skarbówka do tyłka
          dopnie, to możesz mieć spory problem.
        • Gość: niunius Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.anonymouse.org 14.06.08, 18:15
          Czy to była firma ?. czy tylko jakis gość dla którego coś robiłeś?
          Czy są świadkowie ?
          • Gość: mona Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 18:32
            może nie jest to super rada ale ja polecam osobom pracującym na czarno
            nagrywanie rozmów z szefem(wszystkich)oraz robienie zdjęć w zakładzie i to jak
            najwięcej, bo wiadomo ,że osoba tam pracująca legalnie nie będzie robiła fotek
            bo i po co.
            • Gość: zowik-nieporadek Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.centertel.pl 14.06.08, 18:37
              Fajnie; tylko, że weź pod uwagę, że zatrudniony na czarno ponosi taką samą
              odpowiedzialność, jak ten, który zatrudnia na czarno. I może zebrać za to
              odpowiednią karę od odpowiednich organów. Jak będzie sie robiło np zdjęcia to
              jeszcze sobie można zaszkodzić. Najlepiej unikac tego typu zatrudnienia.
    • Gość: uczciwy pracodawca Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 20:40
      Jak nie zapłacił to mogłeś odejsć po miesiącu,to strata była by
      mniejsza.Pewnie obiecywał Ci "złote góry" a Tobie chytrość
      przesłoniła logiczne myślenie.
      • tomason26 Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! 14.06.08, 21:25
        nie chytrość mój drogi. miałem dziecko w drodze i potrzebowałem pieniędzy. a
        zresztą nie będę się rozpisywał co i jak
    • Gość: K2 nie masz żadnej umowy:o?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 07:09
      postąpiłeś bardzo ale to bardzo naiwnie!!

Pozostaje tylko nasłać na niego z dwóch osiłków aby mu pysk obili
    • macherstudio zadzwoń jeśli jestes zainteresowany pomocą 15.06.08, 08:11
      Forum to nie miejsce na doprecyzowywanie sprawy, więc jeśli jesteś
      zainteresowany zadzwoń.
      • Gość: abrakadabra Re: zadzwoń jeśli jestes zainteresowany pomocą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 09:12
        Dobre rady i porady,ale nic nikomu nie dające.To są przykre
        sprawy ,ale coraz więcej jest naciągaczy.I co dalej.
    • gosc9 Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! 15.06.08, 10:01
      witam napisz nazwe zakladu aby inni nie dali nabrac sie takiemu
      dupkowi co nie placi a swoja droga zglos anonimowo do inspekcji
      pracy ze wlascicel stosuje takie metody ja tak kiedys zrobilem i
      wlascicel mial raz na tydzien kontrole obecnie juz zaklad nie
      istnieje pozdrawiam
      • Gość: abc Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: 89.174.23.* 20.06.08, 11:32
        gosc9 napisała:

> witam napisz nazwe zakladu aby inni nie dali nabrac sie takiemu
        > dupkowi co nie placi a swoja droga zglos anonimowo do inspekcji
        > pracy ze wlascicel stosuje takie metody ja tak kiedys zrobilem i
        > wlascicel mial raz na tydzien kontrole obecnie juz zaklad nie
        > istnieje pozdrawiam

Na anonimy nie reagują, musisz podac w liscie chocby FIKCYJNE dane.
        Wtedy wjadą mu na zakład w ciagu kilku dni.
    • Gość: hehe Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.pcz.pl 15.06.08, 11:59
      4,5 miesiąca po jakieś 1,5 tys. to daje kolo 6,5 tys. Daj po stówce kilku
      "kolegom", a dłużnik zapłaci za twoją pracę i w zależności od "zdolności
      negocjacyjnych" kolegów jeszcze premie wypłaci.
    • Gość: qwerty Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.06.08, 18:57
      wystąp do sądu o ustalenie istnienia stosunku pracy i zażądaj wypłaty kasy za
      pracę. Trochę to potrwa ale jeżeli faktycznie pracowałeś i masz świadków to
      odzyskasz kasę
    • dudi_82 Re: Nie wypłacone wynagrodzenie!!!!!!! 15.06.08, 22:32
      Podaj maila. Napiszę Ci co i jak.
      • Gość: mieszkaniec Uwaga !!! inny czyli dudi ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 01:52
        oj zaczyna się :0...niewinnie jak na dudiego przystało potem kontynuacja
        :)..telefonik .. spotkanko ..ale strzeżmy się bo nie kłamie przysłowie trzymaj
        dupę przy ścianie bo cię dudi dostanie :)
        • dudi_82 Re: Uwaga !!! inny czyli dudi ?:) 18.06.08, 18:17
          A już myślałem, że Ci neostrade trolu wyłączyli :). Trochę to przykre, że wolny
          czas spędzasz na wyszukiwaniu moich postów i głupkowatym komentowaniu ich. Z
          drugiej jednak strony to fajnie mieć na forum swojego własnego maniakalnego
          prześladowce :). Szkoda tylko, że jakiś taki ...
          Czuwaj, bo nie znasz dnia ani godziny kiedy napiszę kolejny post, który Ty,
          obowiązkowo będziesz musiał skomentować w jakże inteligentny sposób. Czuwaj!
          • Gość: mieszkaniec Dudi - twórcą nowych wizji :)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 10:53
            > A już myślałem, że Ci neostrade trolu wyłączyli :).
            heheh wirtualny chłopczyk internetowy żargon :)....:) czyżby i internetowe
            poczęcie :) to byłby fenomen :)

>przykre, że wolny
            > czas spędzasz na wyszukiwaniu moich postów i głupkowatym komentowaniu >ich.
            widzisz Jerzy Waldorf (ops no tak ty za mały jesteś by go pamiętać) powiedział
            by jakie źródło takie i reperkusje :)...jak będzie problem z interpretacją to
            wytłumaczę :)))
            i trochę więcej pokory dudi :)..ja rozumiem, że megalomania wszechobecna ale nie
            trzeba zbytnio Twoich "błyskotliwych" postów wyszukiwać ty płodny jesteś jak
            króliczek i całe forum upstrzone jest Twoim bełkotem :)
            Czekam na Twoją dalszą "radosną" tówrczość..oczywiście nie zostawię jej bez
            odzewu ...to "fascynująca" lektura ..:)))
            pozdrawiam :)
            • dudi_82 Re: Dudi - twórcą nowych wizji :)))))) 20.06.08, 11:16
              Cuwaj dalej :). A w międzyczasie znajdź swój ostatni post odnoszący
              się do tematu wątku w którym się wypowiadasz. To dopiero będzie dla
              Ciebie zabawa i sporo czasu Ci zajmie. I na tym kończę "konwersację"
              z Tobą by trolla nie karmić. Pozostaje Ci monolog.
              • Gość: mieszkaniec Dudi WHY ?????????????? :))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 17:06
                > Cuwaj dalej :). A w międzyczasie znajdź swój ostatni post odnoszący
                hehehe dudi ty jesteś lepszy od Woody Alena :)(hmm znowu bidoku nazwiska tego
                nie znasz ?:) ...po co mam szukać postu :)?? przecież tematem jesteś ty sam
                :)...jak to wcześniej zauważyłeś a potem zagubiłeś w swojej złożonej percepcji :))
                > Ciebie zabawa i sporo czasu Ci zajmie. I na tym kończę "konwersację"
                > z Tobą by trolla nie karmić. Pozostaje Ci monolog.
                ty odwieczny internetowy gawędziarz ??? kończysz (a rozumiem motto Millera) ?
                Czyżby eskalacja nocny moczeń czy trądziku Ciebie tak zaabsorbowała, że
                rezygnujesz z Twojego hobby (tzn jałowej paplaniny na forum) ?
                Dudi dlaczegooo ?:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka