mil1231 25.06.08, 17:24 budować qrwa i to szybko!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Haper Budowa A1 w 2009 roku? IP: *.tktelekom.pl 25.06.08, 20:12 Krótko mówiąc - obwodnica Częstochowy będzie płatna, tak jak i dojazd do lotniska, ale już dojazd na to samo lotnisko od strony śląska będzie bezpłatny. Ciekawe dla czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Budowa A1 w 2009 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:25 to jeszcze potrafie zrozumiec ale juz przeobke gierkowki na autostrade PLATNĄ nie - a jaka bedzie wowczas alternatywa na polnoc - przez Gidle- RAdomsko....?!? Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Budowa A1 w 2009 roku? 26.06.08, 09:52 A ja nie zgadzam sie na płatne autostrady, bo niby dlaczego? przez ostatnie 10 miesięcy zapłaciłem równe 4 000 zł akcyzy, opłaty paliwowej i Vatu jeżdżąc tylko prywatnymi samochodami i robiąc ok. 20 tys. km. Przy takich drakońskich stawkach nie widzę powodu by dopłacać za cokolwiek jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Budowa A1 w 2009 roku? IP: *.strefa.com 26.06.08, 13:38 dokladnie... jak im brak pieniedzy na cokolwiek to niech sie naucza o nie walczyc jak inni a nie zdzierac z ludzi ktorzy pozniej sa niezadowoleni z rezulatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żwirek. Re: Budowa A1 w 2009 roku? IP: *.56.inds.pl 27.06.08, 07:45 Będziesz Ty widział atostrady jak świnia niebo...hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Budowa A1 w 2009 roku? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 16:59 Czy Ty będziesz po nich jeździł, czy nie, i tak zapłacisz koncesjonariuszom. Tyle, że nie bezpośrednio. Po prostu oni dostaną kasę z twoich 4 tys. zapłaconych w akcyzie i podatkach. Czemu? Bo Ci kretyni z rządu tak podpisują umowę, że w razie niedostatecznego zysku z bramek państwo będzie wszystko rekompensowało z budżetu (patrz już istniejący odcinek A1 na północy) :) Normalnie powiedziałbym, że będziemy mieli autostrady jak w Meksyku - drogie i puściutkie. Ale patrząc na A4 Kraków-Katowice widać, że niczego takiego nie będzie. Jeżeli ludzie są skłonni zapłacić za jazdę w korku po jednym pasie, to czemu nie mieliby zapłacić za drogę całkiem niezłej jakości. Nawet jeżeli parę lat wstecz jeździli po niej za darmo :) Takie życie - co byś nie zrobił i tak wycyckają Cię jak tylko mogą :] Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 ja juz zaplacilem w roku 1975 02.07.08, 02:12 za budowe odcinka Piotrkow - Czestochowa ja juz zaplacilem w 1975 roku, kiedy pracowalem za grosze, lecz mowiono mi, ze panstwo buduje za reszte drogi i przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca_samochodu Re: system budowy autostrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 00:43 W tym kraju z budową autostrad jest coś mocno pomylone. Jeżeli budujemy w systemie koncesyjnym-rezygnujemy z pobierania opłat zawartych w cenie paliwa,a autostrady są płatne. A jeśli pobór opłat w paliwie-drogi za darmo. Niby logiczne,a kolejne rządy nie mogą tego zrozumieć. Dla nich liczy się po prostu kolejne źródło pieniędzy do budżetu. A przed wyborami obiecują, obiecują ... Odpowiedz Link Zgłoś