pablo_79 29.08.08, 13:50 Poleccie mi jakąs firme gdzie kupie tanie OC w PZU za 1.4 i 20% wyliczyli mi 874 złote makabra,..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lee Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 14:40 spróbuj liberty direct (mariusz max kolonko :D) mnie wyliczyli 50 zeta tanij niz interisk (dawna cigna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pABLO_79 Re: tanie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:25 DZIĘKI A JA TYM DZIADOM 2 LATA PRZEPŁACAŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 17:27 Ze swojej strony mogę dodać że naprawdę nie warto pakować się w Link4 i Alianz, choćby byli najtańsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 17:29 Właściwie to chodziło mi o Wartę nie Alianz :) Alianz akurat jest w czołówce najlepszych ubezpieczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: tanie OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 17:42 Czy najlepszych znaczy najtańszych? I czy u tych najtańszych nie ma problemu potem z wypłatą odszkodowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 18:33 > Czy najlepszych znaczy najtańszych? I czy u tych najtańszych nie ma problemu > potem z wypłatą odszkodowania?? Najlepsi czyli tacy u których nie ma problemów wypłatami odszkodowań ani nie zaniżają ich wielkości. Pod tym względem najgorzej jest właśnie w Link 4 kombinują jak tylko mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: tanie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:58 Jeśli chodzi o OC, to nie ma znaczenia gdzie się ubezpieczysz-byle było najtaniej. W przypadku kolizji twój ubezpieczyciel i tak ci nie płaci. Tobie wypłaca ubezpieczyciel sprawcy (jeżeli to nie ty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: tanie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 19:01 Ja wykupiłem OC w Benefii za pośrednictwem mBanku. Płacę 236 zł na rok za Passata 1.9 TDI. Zniżka 60%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: tanie OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:21 W PZU Passat1,6 ze zniżką 60%...460zł... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 21:54 > Jeśli chodzi o OC, to nie ma znaczenia gdzie się ubezpieczysz-byle było > najtaniej. W przypadku kolizji twój ubezpieczyciel i tak ci nie płaci. Tobie > wypłaca ubezpieczyciel sprawcy (jeżeli to nie ty). Tak jeśli chodzi o OC, wiadomo że z AC by były dopiero szopki, ale wyobraź sobie że taki przykłądowy pablo_79 uszkodził Twój samochód, a był ubezpieczony w jakimś Link 4. Lepiej ludzi uczulać na takich "ubezpieczycieli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: tanie OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 19:05 Polecam MTU, reklamują się na telezakupach mango. Sprawdzałam u różnych ubezpieczycieli i byli najtańsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzara Re: tanie OC IP: 83.2.141.* 29.08.08, 23:08 Bardzo proszę o opinie o HESTII - czy jest ok w przypadku jakiegoś przypadku losowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2wi Re: tanie OC IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 14:19 www.bg323.republika.pl/ubez2007.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: tanie OC IP: 80.54.173.* 30.08.08, 20:47 Na Wolnosci 17 jest super koleś zajmujacy się ubezpieczeniami. Ma do wyboru kilka towarzystw i mozna zaoszczedzic fajną kaskę. Linka4 nie polecam i wszelkich ubezp. przez neta na ktorych infolinia i konsultanci są rózni. Ja osobiscie cenie sobie kontakt z agentem. Jak mialem kolizje ( sobota g.19) to pierwsze co zadzwonilem do agenta z prosba o rade (widomo stres itd) odebrał doradził, pomogł w poniedziałek z papierologią. polecam szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: tanie OC IP: 80.54.173.* 30.08.08, 21:29 znalazłem link do nich www.vivz.pl/kontakt.php?biuro=czestochowa zadzwon i popros o wyliczenie składki napewno będziesz zadowolony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
realjola59 Re: tanie OC 31.08.08, 11:45 kontakt na gg 11293991-podaj rok produkcji, marke, rok urodz wlasciciela, poprzednie towarzystwo, ilosc znizek, kod pocztowy i policze gdzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana tanie nie zawsze jest dobre IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 23:04 powiem wam z doświadczenia, tanie nie jest dobre. Od tygodnia moje autko stoi w zakladzie i czeka na rzeczoznawcę z takiego taniego ubezpieczyciela (naprawa z OC sprawcy). Tydzień już mija i cisza... Dzwonię na infolinię - zgłasza się automat: aby zgłosić szkodę zostaw wiadomość z nr telefonu-oddzwonimy. Owszem, konsultant tej firmy zadzwonił po 12godz. od zgłoszenia szkody i "rzeczoznawca w ciągu 7 dni podjedzie aby wycenić szkodę"-powiedział na koniec. Dzwoniłam w piątek - nie mamy przedstawicielstwa w Cz-wie, rzeczoznawca przyjedzie z Katowic - kiedy nie wiadomo, bo jest mnóstwo szkód komunikacyjnych po przejściu trąby... Znajoma miała więcej szczęścia, jej sprawca miał OC w PZU - wszystkie formalności załatwili w 1dzień - łącznie z kalkulacją... Ja mam OC i AC. Ale powiedzieli mi, że jak zrobię szkodę z mojego AC, to mi zdejmą zniżki. Dlaczego mam pecha i trafiłam na sprawcę z internetowym "tanim" ubezpieczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: tanie nie zawsze jest dobre IP: 80.54.173.* 01.09.08, 10:46 oc w kazdej firmie musi być na takich samych warunkach bo to reguluje ustawa. co z tego ze np ja mam w jakies super firmie ubezpieczneiowej oc skoro ja z niego nie korzystam tylko ewentualny poszkodowany przezemnie. więc jesli chodzi o oc to zalecam z doswiadczenia uzytkownika zawsze najtansze. Inna sprawa jesli chodzi o ac bo to juz wazna kwestia. Jak narazie mialem okazjie likwidowac w "cignie" i wsyztsko było szybko i sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś