Gość: D. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:44 Może i absolwenci Ekonomika znajdą się na Forum. Ja kończyłam szkołę w 1984 (dawno, a może i nie). Odezwijcie się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: clockwork orange Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 22:57 Ja w 81r. o ile chodzi o ten na Św. Augustyna, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 12:03 Chodzi właśnie o Ekonomik przy ul. Św. Augustyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Ekonomik 1984 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:54 ja skonczylam 3 lata temu i wspominam ta szkole jako najwspaniajsza w czestochowie!! PS. pozdrowienia dla pani Barszcz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 19:06 Naprawdę tylko tyle osób, które kończyły Ekonomik ma ochotę pisać. Przecież nie była to najgorsza szkoła. Popatrzcie na absolwentów innych szkól. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Ekonomik 1984 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 10:47 Ja kończyłam szkołe w 1992 r. Wspomnienia takie sobie, a co do wpisów, juz kiedys rozpoczęłam taki wątek ale umarł śmiercią naturalną bo nikt się jakoś nie przejął Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Ekonomik 1984 07.11.03, 21:13 skonczylam w 89 i... pani Barszcz byla moja wychowawczynia hehe co ona sie z nami nameczyla ;-) nie moge nikogo znalezc z mojego rocznika ale jak ktos skonczyl nie tak dawno i ma jakis kontakt se szkola jeszcze to prosze pozdrowic od emigrantki Macka Saboczynskiego i Basie Balas czy Ekonomik nie ma strony www ????? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: Ekonomik 1984 07.11.03, 21:41 www.enter.net.pl/www/ekonom28/ ekonomik ma strone jednak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EkoNom Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 01:46 A ja skończyłam tego ekonomika kochanego w 1970 r. To dopiero dawno. Wy młokosy nie pamiętacie tego okresu kiedy szkoła mieściła sie w budynku internatu Górnika. na Jasnogórskiej. Boisko szkolne było na tyłach tego bydynku i w czasie lekcji WF chłopcy dopingowali nas do wysiłku. Wowczas było tam 95% dziewcząt chłopcy w klasach to "rodzynki" Cała "trasa" do szkoły wiodła wzdłuż okien Internatu, a chłopaki zaczepiali nas po drodze. Niejedna też się nawiązała miłość między "Górnikiem" a "Ekonomiczką" W pierwszej klasie tarcze szkolne /Wy chyba nie wiecie co to takiego/ przyszyte były na sztywno do fartuchów i kurtek. Był to zaszczyt chodzić do tej szkoły. Potem tarcze były na agrafkach, bo my byłyśmy już starsze. Wspominamy wspaniałe lekcje z Panią Prof. Zając, ktora wymagała od nas koniecznie białych kołnierzy "słowackiego" jakie obowiązywały w tej szkole. Ze strachu przed lekcją z NIĄ wycinałyśmy brakujace kołnierzyki z bloku rysunkowego. Pamiętam wspaniałe Grono Pedagogiczne z tego okresu:prof. Alicję Pabiasz, Barbarę Łągiewkę,Eleonorę Sypek. Prof. Małek, Odżygóżdż, Klimasińską, Dyr.Fuksa, Noconia, ktory na akademiach lub apelach zawsze swoim donośnym głosem wołal "Ty jeden z drugim! nie słyszysz że ktos mówi? CISZAAA!!" i już było cicho. Pamiętam "okólniki że "od dnia ... do dnia... z powodu mrozów szkoła będzie nieczynna" pamiętam spacery w kólko na przerwach i kawały robione profesorom, ktorzy śmiali sie z nami. BYŁO SUPER!!! KOCHANI PROFESOROWIE, KTORZY JESZCZE JESTEŚCIE WSPOMINAM WAS MIŁO DZISIAJ I ZAWSZE --WASZA ROZRABIAKA- Odpowiedz Link Zgłoś