Dodaj do ulubionych

Ekonomik 1984

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 19:44
Może i absolwenci Ekonomika znajdą się na Forum. Ja kończyłam szkołę w 1984
(dawno, a może i nie). Odezwijcie się. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: clockwork orange Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 22:57
      Ja w 81r. o ile chodzi o ten na Św. Augustyna, pozdrawiam:)
      • Gość: D. Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 12:03
        Chodzi właśnie o Ekonomik przy ul. Św. Augustyna.
    • Gość: gwiazdka Re: Ekonomik 1984 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:54
      ja skonczylam 3 lata temu i wspominam ta szkole jako najwspaniajsza w
      czestochowie!!
      PS. pozdrowienia dla pani Barszcz :D
    • Gość: D. Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 19:06
      Naprawdę tylko tyle osób, które kończyły Ekonomik ma ochotę pisać. Przecież nie
      była to najgorsza szkoła. Popatrzcie na absolwentów innych szkól. Pozdrawiam.
    • Gość: gonia Re: Ekonomik 1984 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 10:47
      Ja kończyłam szkołe w 1992 r. Wspomnienia takie sobie, a co do wpisów, juz
      kiedys rozpoczęłam taki wątek ale umarł śmiercią naturalną bo nikt się jakoś
      nie przejął
      • emigrantka Re: Ekonomik 1984 07.11.03, 21:13
        skonczylam w 89 i... pani Barszcz byla moja wychowawczynia hehe
        co ona sie z nami nameczyla ;-)

nie moge nikogo znalezc z mojego rocznika ale jak ktos skonczyl nie tak dawno i
        ma jakis kontakt se szkola jeszcze to prosze pozdrowic od emigrantki Macka
        Saboczynskiego i Basie Balas

czy Ekonomik nie ma strony www ?????
    • emigrantka Re: Ekonomik 1984 07.11.03, 21:41
      www.enter.net.pl/www/ekonom28/
      ekonomik ma strone jednak :)
      • Gość: EkoNom Re: Ekonomik 1984 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 01:46
        A ja skończyłam tego ekonomika kochanego w 1970 r. To dopiero dawno. Wy młokosy
        nie pamiętacie tego okresu kiedy szkoła mieściła sie w budynku internatu
        Górnika. na Jasnogórskiej. Boisko szkolne było na tyłach tego bydynku i w
        czasie lekcji WF chłopcy dopingowali nas do wysiłku. Wowczas było tam 95%
        dziewcząt chłopcy w klasach to "rodzynki" Cała "trasa" do szkoły wiodła wzdłuż
        okien Internatu, a chłopaki zaczepiali nas po drodze. Niejedna też się
        nawiązała miłość między "Górnikiem" a "Ekonomiczką" W pierwszej klasie tarcze
        szkolne /Wy chyba nie wiecie co to takiego/ przyszyte były na sztywno do
        fartuchów i kurtek. Był to zaszczyt chodzić do tej szkoły. Potem tarcze były na
        agrafkach, bo my byłyśmy już starsze. Wspominamy wspaniałe lekcje z Panią Prof.
        Zając, ktora wymagała od nas koniecznie białych kołnierzy "słowackiego" jakie
        obowiązywały w tej szkole. Ze strachu przed lekcją z NIĄ wycinałyśmy brakujace
        kołnierzyki z bloku rysunkowego.
        Pamiętam wspaniałe Grono Pedagogiczne z tego okresu:prof. Alicję Pabiasz,
        Barbarę Łągiewkę,Eleonorę Sypek. Prof. Małek, Odżygóżdż, Klimasińską,
        Dyr.Fuksa, Noconia, ktory na akademiach lub apelach zawsze swoim donośnym
        głosem wołal "Ty jeden z drugim! nie słyszysz że ktos mówi? CISZAAA!!" i już
        było cicho.
        Pamiętam "okólniki że "od dnia ... do dnia... z powodu mrozów szkoła będzie
        nieczynna" pamiętam spacery w kólko na przerwach i kawały robione profesorom,
        ktorzy śmiali sie z nami.
        BYŁO SUPER!!! KOCHANI PROFESOROWIE, KTORZY JESZCZE JESTEŚCIE WSPOMINAM WAS
        MIŁO DZISIAJ I ZAWSZE --WASZA ROZRABIAKA-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka