Gość: baciu10 Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: 82.116.72.* 15.12.08, 01:50 Zgadzam sie wszysyko jest dla ludzi tylko dla rozsadnych. Alkochol jest sprzedawany od zawsze i nikt nie mówi zeby zakazac a ile ludzi juz nie ma miedzy nami przez alkochol. Wszystko zalezy od czlowieka jeden bedzie stosowal z glowa a inny nie ale to jego problem. Moje zdanie jest takie lepiej zalegalizowac i kontrolowac niz zakazac i nabijac kase bandziorom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:53 Dopoki dopalacze nie bede sprzedawane dziecia wszystko jest ok. To ze alkohol czy papierosy sa legalne nie jest dla mnie argumentem dla istnienia tego sklepu, to jest smieszne. To moze zalegalizujemy wszystkie narkotyki? kto bedzie chcial cpac to bedzie a kto nie to nie - beznadziejne myslenie. I co wtedy bedzie lepiej? jezeli ktos jest slaby psychicznie, nie ma silnej woli albo bardzo szybko sie uzalezni to wtedy bedzie ok? fajnie bedzie jak wszyscy zaczniemy sie truc. Probowalo sie w zyciu roznych rzeczy i probuje sie nadal, ale to nie znaczy ze wszystko ma byc legalne. Bo zawsze sie znajda tacy ludzie ktorzy nie beda umieli powiedziec "STOP". Wszystko ale "z głową" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqw wszystko jest dla ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 14:13 Dla mnie śmieszne jest zakazywanie czegokolwiek w kraju który rzekomo jest skupiskiem wolnych ludzi. Jak ktoś chce ćpać to niech ćpa - jego zdrowie, jego życie - jak skrzywdzi kogoś po zażyciu narkotyku to już ma problem i powinien być ukarany, natomiast nie można prewencyjnie zakazywać jedzenia tłustych potraw bo ja też nie mam ochoty płacić podatków na chorych grubasów(o przepraszam, teraz się oni nazywają puszyści). Trujesz się każdego dnia wdychając spaliny samochodów i fabryczny dym i jakoś tego nie zakazujemy. A szczytem obłudy jest twoje zdanie "Probowalo sie w zyciu roznych rzeczy i probuje sie nadal,ale to nie znaczy ze wszystko ma byc legalne." - sam świadomie łamiesz prawo i wolisz to robić niż legalnie móc kupić sprawdzony towar w sklepie zamiast u dilera w bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: wszystko jest dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 15:46 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodzi o to, ze ja zdaje sobie sprawe z tego czego probuje, w jakiej ilosci i jakie moga byc tego skutki, mam swoje lata i wiem co robie. Wiekszosc mlodych ludzi niestety nie widzi tej granicy - dlatego niektore rzeczy powinny byc nielegalne. Wiadomo ze znajda sie tacy ktorzy i tak zamotaja sobie to co chca z innych zrodel, ale dla innych bedzie to przeszkoda nie do pokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 20:29 "Dopalacze – środki o działaniu odurzającym, które od narkotyków różni tylko fakt, że są… legalne.(...) Dziennikarze "Teraz MY!" Tomasz Sekielski i Andrzej Morozowski postanowili na własnej skórze sprawdzić, jak one działają." "Bezsenność, brak łaknienia, fatalne samopoczucie na drugi dzień, otępienie stan zawieszenia – takie objawy wymieniali obaj prowadzący. Zgodnie też przyznali, że nigdy więcej nie skorzystają z dopalaczy. - Nie wyobrażam sobie, żebym wsiadł po tym do samochodu, a przecież zgodnie z prawem mógłbym to zrobić – podkreślił Morozowski." www.tvn24.pl/-1,1577616,0,1,sekielski-i-morozowski-brali-dopalacze-w-pracy,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 18:24 Nie wiem co chcieli udowodnić panowie redaktorzy. Dwie tabletki to dużo nawet dla kogoś, kto ma doświadczenie z dopalaczami, a cóż dopiero dla laika. Nie dowiedziałem się nawet co sejm planuje zakazać? Jakie substancje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:56 dopalacze powinny pozostać legalne! W przeciwnym razie z półek sklepów powinny zniknąć również wszelkie napoje alkoholowe oraz papierosy. Mam 23 lata i mam prawo decydować o sobie - czy piję piwo czy dopalam się w inny sposób to mój wybór. Proponuję również usunąć z obrotu wszelkiego rodzaju rozpuszczalniki ORAZ GAZ DO ZAPALNICZEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Samorządowcy ostrzą sobie zęby na dopalacze IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 06:19 Co za problem, przecież nie muszą być legalne byś je kupował i zażywał :) Odpowiedz Link Zgłoś