stokrotka2201 15.01.09, 21:34 to przykre i takie typowe...że ktoś kto zasłużył się innym ludziom sam jest biedny..mam nadzieję że otrzyma pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matematyk Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.chello.pl 15.01.09, 21:58 jak to możliwe że mają niespełna 900 zł, a komornik im to zajmuje. Z tego co wiem wolna od zajęć komorniczych jest pewna kwota, która kształtuje się na poziomie minimalnej pensji pracowniczej, no chyba że są to alimenty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 22:48 Ech.. ci matematycy - problemy z literkami? "Byłoby O 300 zł WIĘCEJ, ale za niezapłacony czynsz zabiera je komornik" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.chello.pl 15.01.09, 23:35 "Małżeństwo żyje teraz z dwóch rent inwalidzkich: razem " ale przecież kwota wolna od potrąceń komorniczych liczy się na osobę , a nie na rodzinę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trash [...] IP: *.superkabel.de 15.01.09, 22:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: 94.251.138.* 16.01.09, 01:12 W całym ich zadłużeniu najbardziej irytują mnie koszty sądowe będące równowartością długu. Nie rozumiem dlaczego obywatel płacący podatki żyjący w kraju w którym dostęp do "opieki" prawnej gwarantuje konstytucja musi płacić koszty sądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 07:51 Na odpowidz Rady to zapewne poczekają, bo rada zbiera sie zapewne w ustalone terminy i nie moga sie spotkac szybciej zeby komus pomoc i szybciej na pismo odpowiedzieć. Rozumiem jakby to była błaha sprawa, ale tu chodzi o ludzkie zycie. Terminy to terminy trzeba ich dotrzymywac, jak np. pani urzedniczka mówi, że czeka sie na cos do 2 miesiecy to sie czeka, chocby papier lezal i lezal juz podpisany. Po co maja sie spieszyc, oni tyle pracy maja, duzo spraw do załatwienia, a my bysmy chcieli wszystko tak "na poczekaniu" Pozdrawiam i życze powodzenia, choc widze to w czarnych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
noik_1 do gazety 16.01.09, 10:20 to może byście zorganizowali jakąś pomoc oprócz pisania kolejnego "sensacyjnego" artykułu. Może spytać kochanego prezydenta co ma do powiedzenia w takich sprawach? może jeszcze wyższe premie dla ludzi w magistracie? wystarczy, że przekazałby chociaż część tej kwoty na pomoc na prawdę potrzebującym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 10:57 Ale ten pan akurat mieszka w Blachowni, więc chyba z ta sprawa to do p.Burmistrza Blachowni, a nie do p. Prezydenta Częstochowy. Czytaj ze zrozumieniem, chyba że juz z przyzwyczajenia pretensje sa do prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: do gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:23 Gmina Blachownia należy do powiatu Częstochowskiego. Więc prezydenta Częstochowy sprawa również poniekąd dotyczy. A jesli ktos ma zamiar sie zglaszac do busrmistrza Z. Nowaka to lepiej niech uzbroi się w cierpliwosc i zrozumienie - on nie patrafi sie sam podetrzec a co dopiero zalatwic spraw mieszkancow Blachowni. Ostatnia jego kadencja tutaj i out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:37 No tak teraz wybierzecie lepszego od wszystkich pozostałych... U was obojetnie kto by nie był to bedzie źle. Jak nic sie w Blachowni nie robiło źle, teraz widać jak Blachownia sie zmienia też źle. Proszę sie zastanowić o, co wam tak naprawde chodzi. Ja do Burmistrza nic nie mam, ale co niektórzy pracownicy...to dopiero tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
donald-marzy Re: do mic 16.01.09, 22:22 powiat częstochowski to nie to samo co Miasto Powiatowe Częstochowa, do niego blachownia jeszcze nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicha Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: 193.138.243.* 16.01.09, 11:50 ja pojade do tych ludzi. i zrobie co trzeba. poza czasem, prawem, instytucjami i przepisami. pojade, zobacze, zapytam, pomoge. inaczej nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Apel! Pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.getta.trustnet.pl 30.01.09, 21:50 Apel! Jesli ktoś jest chętny aby pomóc panu Zbyszkowi, proszę o kontakt: r.berdys@wp.pl Chcemy zorganizować kwestę na rzecz tak wspaniałego Społecznika jakim jest niepełnosprawny i niedoceniony w tej chwili Zbyszek. Miałoby się to odbyć w niedzielę, 8 stycznia 2009 roku w Blachowni i w okolicy. Każda pomoc będzie mile widziana. Pozdrawiam, Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Apel! Pomóżmy Zbyszkowi! IP: 80.48.157.* 30.01.09, 23:18 nie pomyliłeś daty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Apel! Pomóżmy Zbyszkowi! - sprostowanie IP: *.getta.trustnet.pl 01.02.09, 21:06 Sprostowanie: oczywiście termin kwesty to 15 luty a nie styczeń. Za pomyłkę przepraszam. Apel! Jesli ktoś jest chętny aby pomóc panu Zbyszkowi, proszę o kontakt: r.berdys@wp.pl Chcemy zorganizować kwestę na rzecz tak wspaniałego Społecznika jakim jest niepełnosprawny i niedoceniony w tej chwili Zbyszek. Miałoby się to odbyć w niedzielę, 8 LUTEGO 2009 roku w Blachowni i w okolicy. Każda pomoc będzie mile widziana. Pozdrawiam, Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net [...] 16.01.09, 12:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.dclient.hispeed.ch 16.01.09, 12:06 Czyje to państwo o nazwie POLSKA? Czyja to policja? Z www.tvp.info/news.html?directory=120&news=863282 „Członkowie Federacji Anarchistycznej zakłócili odbywającą się w auli UAM w Poznaniu uroczystość przyznania pośmiertnego tytułu „Sprawiedliwi wśród narodów świata” Leokadii i Kazimierzowi Srokom. Podczas II wojny światowej małżeństwo ocaliło żydowską dziewczynkę. Tytuł odebrali członkowie ich rodziny. Podczas przemówienia ambasadora Izraela w Polsce Dawida Pelega anarchiści rozwinęli transparent z napisem „Dość rzezi w Gazie”. Po interwencji jednego z uczestników koncertu wywiązała się bójka. W końcu manifestanci zostali usunięci z sali." „W wyniku zajścia obywatel Izraela trafił do szpitala, a trzech młodych Polaków zostało zatrzymanych przez policję. Według wielkopolskiej policji na razie nie wiadomo jeszcze, czy zostaną im postawione zarzuty. – Musimy przeanalizować, czy zatrzymani złamali prawo – tym bardziej że najprawdopodobniej to oni zostali zaatakowani – poinformował przedstawiciel policji.” Żyd trafił do szpitala chyba w wyniku urazu swojej pięści jakiego doznał po uderzeniu nią demonstranta w okolice głowy – trzask po uderzeniu pięścią wyraźnie jest słyszalny w 34-35 sekundzie nagrania video - www.itvp.pl/pub/sdt/itvp.asx? request_id=77.254.130.231_5SuFxfmnvCc4HYkW3YS44Y5t0UMzvQae_1232049342 035&rand Czy znajdzie się chociaż jeden poseł RP, który zażąda wyjaśnień w związku z tym skandalicznym zachowania się osobnika w jarmułce? A przy okazji spyta jaką rolę pełni ten osobnik na terytorium RP, no i na tej uroczystości, i dlaczego tego osobnika nie zatrzymała policja, a zatrzymała napadniętych i pobitych przez niego? Czy jest to zapowiedź początku tego co nas Polaków czeka, gdy jako Naród Polski powiemy dość tego panoszenia się różnej maści osobników w Polaków Ojczyźnie? Boguchwała A.D. 15 stycznia 2009r. - Józef Bizoń --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~ Otrzymałeś/ -aś tę wiadomość ponieważ jesteś zapisany/ -a do Grupa "magazyn europejski" w serwisie Grupy dyskusyjne . Aby publikować na tej grupie, wyślij wiadomość e-mail na adres sowa- frankfurt@googlegroups.com By wypisać się z grupy wyślij e-mail do sowa- frankfurt+unsubscribe@googlegroups.com Więcej opcji na stronie grupy groups.google.de/group/sowa- frankfurt?hl=pl -~----------~----~----~----~------~----~------~--~--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EkOnOm Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.rev.inds.pl 17.01.09, 13:39 Prezydent tutaj raczej nie ma nic do tego. Jak sama nazwa wskazuje >Prezydent Miasta Częstochowy< zajmuje sie miastem a od takich spraw jak Blachownia czyli miasto w powiecie jest Starosta Powiatowy !!! Jak takie myslenie maja wszyscy w Czewie to nie dziwie sie ze to miasto jest takie jakie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.euv-frankfurt-o.de 24.01.09, 23:52 a ja poprosze o nr tel do pana Zbigniewa bardzo chcialabym mu przeslac troche pieniedzy na zycie bo wiem przynajmniej gdzie one trafia ale nie na konto bo nie bede wspierala komornika jak oni sie nie wstydza 900 zl to troche wiecej niz 200 eu to nawet nie minimun egzystencjalne dla czlowieka tak chorego, ktory polowe renty na leki traci, a panie komorniku bys sie pan wstydzil... pewnie nie masz pan na nowy zegarek albo zachcianki zony... sprawdz jeszcze raz przepisy kwoty wolnej od oplat komrniczych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Apel - pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.getta.trustnet.pl 30.01.09, 21:48 Apel! Jesli ktoś jest chętny aby pomóc panu Zbyszkowi, proszę o kontakt: r.berdys@wp.pl Chcemy zorganizować kwestę na rzecz tak wspaniałego Społecznika jakim jest niepełnosprawny i niedoceniony w tej chwili Zbyszek. Miałoby się to odbyć w niedzielę, 8 stycznia 2009 roku w Blachowni i w okolicy. Każda pomoc będzie mile widziana. Pozdrawiam, Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Sprostowanie - Apel - pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.getta.trustnet.pl 01.02.09, 21:08 Oczywiście termin kwesty to 15 luty a nie 15 styczeń. Za pomyłkę przepraszam. Apel! Jesli ktoś jest chętny aby pomóc panu Zbyszkowi, proszę o kontakt: r.berdys@wp.pl Chcemy zorganizować kwestę na rzecz tak wspaniałego Społecznika jakim jest niepełnosprawny i niedoceniony w tej chwili Zbyszek. Miałoby się to odbyć w niedzielę, 8 LUTEGO 2009 roku w Blachowni i w okolicy. Każda pomoc będzie mile widziana. Pozdrawiam, Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Sprostowanie - Apel - pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:44 Mam nadzieję, że Kościół w Częstochowie i Blachowni włącza się w tę akcję, wszak Zbyszek zasłużył się wielce ruchowi pielgrzymkowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blachowiak Re: Sprostowanie - Apel - pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 17:21 Nie wiem jak przysluzyl się na WOŚP i dla kościoła, ale dla mnie ten Pan to oszust. Mieszkam niedaleko z resztą w Blachownii wszyscy sie prawie znają i miałem styczność z tym Panem. Po pierwsze to rozprowadzał nielegalnie internet! I zarabiał na tym pieniadze dosyc dobre i aż dziwne, że nic nie odłożył. Wszystko przejadł? Chyba tak, skoro mu takie dlugi urosły. Gdyby tego było mało Pan ten zajmował się handlem benzyną i ropą. Nie wiem skąd miał, teraz mniejsza o to skąd - ważna jest inna rzecz. Był do tego stopnia bezczelny, że potrafił sprzedac ludziom 25 litrowy kanister w którym 80% płyny to woda a tylko 20% benzyny. Bylo to jakis czas temu ale moj znajomy nie zglosił tego na policje ale powinien. Można by spokojnie poszukac ludzi, którzy być może mieli styczność z tym Panem w podobnych nieprzyjemnych sytuacjach. Ja absolutnie nie poczuwam się do obowiązku aby mu pomóc. Uwierzcie mi, że są w Blachownii o wiele bardziej potrzebujący ludzie, którzy mimo wszystko nie proszą o pomoc. Ja wole pomóc innym, którzy na to zasługują. Ten Pan cwaniakował całe życie i wcale bym sie nie zdziwił jakby i teraz robił "cyrk". Czas pokaże - ja mówie NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Sprostowanie - Apel - pomóżmy Zbyszkowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 20:17 Bardzo się cieszę, że ktoś w końcu napisał prawdę o tym Panu. Internetem handlował i chyba nadal handluje, bo z jego okien wciąż rozchodzą się kable do kilku lokatorów. Z lewym paliwem to też prawda. Jeszcze niedawno posiadał samochód (może nie był to jakiś super wóz, ale zapłacić ubezpieczenie musiał a i do baku wody nie lał). Komornik zabiera 300 zł - skoro narobił długów, musi je spłacić (banki się nie szczypią). Wszyscy lokatorzy z osiedla którzy regularnie opłacają czynsz, płacą za tego Pana. On ma to w nosie, ma gdzie mieszkać, ciepła woda mu z kranu leci a zimą mu ciepło, bo grzeje c.o. Szkoda, że autor artykułu nie wspomina o innych dochodach jakie uzyskuje rodzina - wystarczyło to zweryfikować, a nie pisać takich bzdur. Znam rodziny, których miesięczny dochód jest duuużo niższy niż tych Państwa, a mimo to nie są w żaden sposób zadłużeni, ani wobec spółdzielni, ani wobec banków. Dopiero teraz widzę, jak nieobiektywny artykuł może wyrobić mylne zdanie o wielu sytuacjach. No cóż - media czasami kłamią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merkury Re: Całe życie pomagał innym. Dziś prosi o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:33 Zbyszku, całe życie byłeś z nami i nam pomagałeś. Nigdy Cię nie zapomnimy. Zbyszek, to człowiek ao wielkim sercu i ogromnej duszy, czas terażniejszy , bo zawsze będziesz w naszych sercach[*] Kondolencje dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Zapalmy znicz ku pamięci Zbyszka [*] IP: 94.254.220.* 11.03.09, 16:19 Zbyszku, nie ma Cię już wśród nas. Byłeś dla nas przykładem jak dobrze żyć. Żyć nie dla siebie, ale dla bliźnich. Twój zapał i chęć niesienia pomocy innym nigdy nie zostanie przez nas zapomniany. [*] Odpowiedz Link Zgłoś