Dodaj do ulubionych

Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi

22.04.09, 23:34
ci co domagaja sie prestregania pakietu to gnoje walczące o swoje pensje nie o
nasze.Ja moge zarobic mniej bo nie kupiłem nowego autka i zrujnowanej rudery
pod częstochową wiec nie mam kredytu do spłacenia.I żeby nie było alarmu bo
kredyt sie bieże NA SWIJĄ WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚC.Przetrwaliśmy gorsze czasy
bo olaliśmy zwiazki i teraz tym co nie zgadzają sie na plan antykryzysowy
pokazać brane bo to sa ludzie co dawno nie widzieli jak wyglada praca.Hutnicy
macie jaja czy kobiety mają za was zrobic z dziadami to co powinno sie zrobic
juz dawno?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sija Re: Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: *.ovh.net 23.04.09, 08:24
      No i mamy obraz typowego debila.Nawet nie będę komentował tych Twoich wypocin bo
      szkoda słów.A jeśli idzie o oszczędności w hucie to panowie ukraińcy dobrze
      wiedza gdzie one są.Ja pracuję w hucie od wielu lat i jeszcze nie widziałem
      takiej rozrzutności pieniędzy jaka ma miejsce teraz.Wiele osób [bardzo
      wiele]dawnych prominentów siedzi na stołkach i nie wiedzą co mają robić,a pensje
      biorą bardzo wysokie bo gwarantuje im to pakiet.Generuje się stanowiska
      pracowników umysłowych i do tej pory przyjmuje się nowych [z ulicy].Znam miejsce
      na hucie i to nie jedno gdzie w oddziale na 5 pracowników fizycznych jest 4
      umysłowych.Utrzymuje się ludzi którzy już dawno powinni iść na emerytury a
      pracują dalej bo pracę mają łatwą ,lekką i przyjemną biurową oczywiście.Na
      bramach jeszcze nigdy nie widziałem tylu ochraniarzy ,zdarza się że na jednej
      bramie stoi ich pięciu,biura pękają w szwach a panie tam zatrudnione nie wiedzą
      co z sobą zrobić.Tymczasem suwnicowe na halach opadają z sił bo jest ich tak
      mało że każda obsługuje o kilka suwnic itd itd itd.Przykładów mógłbym dawać
      jeszcze bez liku.Mógłbym także szastać nazwiskami nierobów tylko po co.Ludzie to
      widzą,widzą jak się marnują pieniądze a tym czasem chce ich się pozbawić premii
      i wprowadzać postojowe.Związki zawodowe również to widzą i dlatego nie chcą się
      zgodzić na te niby propozycje i maja racje!Oszczędności w hucie bynajmniej
      narazie nie widać.Kiedy inwestor naprawdę poważnie je wprowadzi wtedy i związki
      na poważnie powinny zastanowić sie na jego propozycjami.......

A dodam tylko że i ja nie kupiłem nowego autka ani rudery pod Czestochową :)Ale
      wcale nie dziwię się tym co kupili.Nikt nie przewidział że taka sytuacja
      nastąpi.Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 11:39
        a co ma ochrona wspólnego z tym, że na stanowiskach biurowych w hucie siedzą
        same pierdzistołki? Niech sobie sami pensje poobcinają, to huta wyjdzie z kryzysu.
        • Gość: Sija Re: Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: *.ovh.net 23.04.09, 12:39
          A ma przyjacielu........ja tylko wymieniłem przykłady marnotrawstwa w
          hucie.Jednym z nich jest również przerost ochraniarzy na bramach.Wszak nie stoją
          oni za free a huta płaci za ich usługi.Inną sprawą jest ich zachowanie ale to
          już odrębny temat.
          • Gość: xdziadek Re: Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.09, 20:51
            jaka płaca, taka praca. Szkoda tylko, że nie wiecie jak marne gorsze dostajemy,
            za takie jak to nazywacie nic nie robienie, za te nerwy jakie się traci na
            bramie "przy nic nie robieniu"
    • Gość: dammal14 Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: 94.251.129.* 23.04.09, 18:30
      a stoją ci ochraniarze tylko nic nie robią a hutnicy wynoszą co mogą
      i nie jeden na hucie tanio sie wybudował...
      • Gość: koksik Re: Koksownia jest w dołku, więc zwalnia ludzi IP: 193.138.241.* 23.04.09, 22:27
        jestes w błędzie miszczu najwiecej to wynoszą biurwy (kasa za
        wydanie opału posrednikom)a ci biedni robotnicy to tylko kapiel po
        pracy w tym syfie i do domu papa
    • angrusz1 Co za pierdoły 23.04.09, 22:49

"Dziś dwie stare baterie z lat 60., pozostałe z sześciu hutniczych"

Z tych baterii z lat 60-tych to już dawno śladu nie ma .
      One już w latach 80-tych zostały do nowa zbudowane , chociaż nazywał
      się to remont ..
      • Gość: fffff Re:Koksownia IP: 195.88.28.* 26.04.09, 16:47
        Co z tą nową baterią.
        • kokerei.czwa Re:Koksownia 26.04.09, 18:23
          Spox. Będzie, z poślizgiem, ale będzie. II kwartał br. ma być spokojniejszy,
          jeśli chodzi o tzw. kryzys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka