Gość: dsadas Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 15:19 ludzie trzeba wymyślać pułapki na tych bezmózgich debili na quadach i crossach bo skoro oni nie szanują natury i innych ludzi to ich też trzeba niszczyć... czyli : LINKI STALOWE :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qadowcy to buraki Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 15:54 Do qadowców i motocyklistów trzeba strzelać z paintballa , wiatrówek i linki zakładać pomiędzy drzewami na wysokosci 120 cm ale oczywiście na swojej działce . ! Ludzie walczcie z nimi ! rok temu w lesie na północy polski qadowiec w lesie potrącił matke i wózek z 3 miesięcznym dzieckiem i dziecko wypadło z wózka i się mocno potukło ale przeżyło a sam quadowiec uciekł... wniosek ? NISZCZYĆ QUADOWCÓW TAK JAK ONI NISZCZĄ NATURE I SPOKÓJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quadowie - burak Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.04.09, 16:16 W takim razie trzeba rozjeżdżać rozwieszających linki. I po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 17:01 pisze poraz kolejny dlaczego wszyscy sa okreslani tak samo czemu ja jade rano i wieczorem wracam z pracy czy tez sie zaliczam do tych piiiiiiiii quadowcow poto go kupilem zeby zaoszczedzic na paliwie i nikomu nic nierobie złego odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 16:56 dlaczego pan pisze o wszystkich ludziach ogołem czemu ja jezdzacy do pracy quadem nikomu niezawadzam oczywiscie zajerestrowanym itd. i biore maszyne i jade na tor w niedziele czemu tez sie zaliczam do tych jak pan pisze ......... debil bezmozgow itd. prosze napisac adres swoj to podjade do pana i udowodnie ze ja taki niejestem i ze ja jestem ok co pan nato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rer Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 17:12 niech sie pan tak nie denerwuje. mnie tez zdążyli już błotem obrzucić - o to im chodzi. wrzucają wszystkich do jednego wora i jadą po nas, a złą opinię robi nam paru kretynów, ale ich to nie odchodzi, oto polski naród... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 17:16 zapraszam 25-go (sobota) biskupice koło olsztyna pierwszy quadowy piknik www.jura park 24.pl legalnie na torze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 19:06 i właśnie to miałem na myśli pisząc o normalnych ludziach i parapetach. quadów i crossów powinno się właśnie tak używać jak pan to robi i za to trzeba cenić panu podobnych. wszystko poukładane. niestety, ale coraz większą częśc użtkowników stanowią śmieszne ludziki - szpanerzy - kupujący (jak ktoś pisał) dziecku na komunię quada chociaż w tym momencie rozwoju (i taty i synka) powinien mieć on co najwyżej autko sterowane radiem. i to oni budują opinię o quadowcach. i nawet jeżeli jest pan doświadczonym poukładanym kierowcą szanującym innych to i tak będzie pan w worku z chamami 'mam kłada i jestem pan'. tak jak wszyscy budowlańcy to alkoholicy a lekarze łapówkarze itp. taki kraj. dlatego myślę że właśnie 'starzy' quadowcy powinni sami wywierać presję na innych i proponować rozwiązania. bo przecież jeżeli ma pan zarejestrowanego quada to nie będzie pan krzyczał przeciw, prawda? porządnym wszelkie regulacje życia nie utrudnią, a 'tych insiejszych' trochę utemperują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 17:43 Kilka lat temu, jeden madrala w okolicach Zawiercia rozwiesił linkę. Przez jego pomysłowość, człowiek na skuterze śnieżnym stracił, życie. Podobnie jest w okolicach piaskowni w Ogrodzieńcu. Tam pomysłowi wkopują w ziemie deski z gwoździami. Wiem, że rozjeżdżanie czyjejś własności jest karygodne, ale metody tutaj proponowane są chyba zamachem na ludzkie życie. Jest garstka poje............, którzy ganiają się po lasach. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwym off-road. Przez tych deb......., cierpimy my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartus40 Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 165.72.200.* 23.04.09, 17:51 Chyba wlaściciel ma prawo ogrodzić swój teren, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KolegaPana Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 195.205.202.* 23.04.09, 18:45 Na początek proponuję abyś zadzwoniła sobie do lublińca na ostry dyżur czy aby nie znalazło sie miejscę dla ciebie bo to chyba ty masz coś niebardzo pod sufitem skoro nie masz za grosz obiektywizmu w sobie, ach zapomniałem ze ty też jesteś pokoleniem dorobkiewiczów którzy to mają troche wiecej niż 200 zł przy sobie i którym wydaje sie ze cały świat leży u ich stóp pozdrawiam i życze quada w twoim ogródku !!! do zobaczenia na innym forum kiedy to bedziesz grzmiec iż ktoś śmie wkroczyc na twój teren !!! posiany trawą z castoramy z promocji ot tak aby było taniej !!! przecież reszta chołoty nie bedzie o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 18:52 znów czytam posty typowych polaczków - zawistnych i zazdrosnych o wszystko... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
poe7 Mobilizacja przeciwko quadom 23.04.09, 19:00 Przeczytałem całą "dyskusję" na temat quadów i linek i dodam jedno: smród gówna, którym się obrzucacie Szanowni Burakowie z Częstochowy, dobrego przecież miasta, rozchodzi się na całą Polskę. Myślę, że bardzo nam to pomoże w walce o właściwe miejsce w województwie, a na pewno w walce o własne województwo. Mam rower, rozglądam się za strzelbą do paint-balla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek111 Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:10 To co do wędkarskiego zapie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślenie nie boli Posadzili dzieci na quady i motocykle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:29 quad powinien być zarejestrowany, z tablicami rejestracyjnymi z dowodem. powinny być wytyczone ścieżki dla quadów. tak to wygląda w cywilizowanym kraju. Do kierowców quadów: co zrobicie jak jakiś psychopata nienawidzący ludzi i świata, albo złośliwy mieszkaniec Częstochowy, rozciągnie strunę fortepianową albo albo przewód elektryczny, powbija w ziemie wystające druty zbrojeniowe albo powkopuje podłady kolejowe i jak któremuś z was zetnie głowę, albo skręci sobie kark? idzcie do po rozum do głowy, póki jest czas. czy musi zginąć kilku kierowców quadów, czy jakiś spacerowicz musi zostać rozjechany, żeby odpowienie służby się tym zainteresowały i uporządkowały tą wolną amerykankę w quadach??? sprawa jest poważna i wymaga jak najszybszej reakcji. "(...)Tragedia w Suściu - 14-latka zabiła się jadąc quadem. Do tragedii doszło dziś w nocy. Policja ustaliła, że dziewczynka pożyczyła pojazd od kuzyna i jechała nim prawdopodobnie bez uprawnień. Gdy była na zakręcie - zjechała do przydrożnego rowu i uderzyła w drzewo. Z ciężkim urazem głowy trafiła do szpitala, ale niestety lekarzom nie udało się jej uratować. Przy okazji wypadku - policja apeluje do wszystkich miłośników quadów - zachowajcie ostrożność. Przypomina też o przepisach. Quady które poruszają sie po drogach publicznych muszą być zarejestrowane. Powinny mieć tablice rejestracyjne i aktualne ubezpieczenie OC pojazdu. Do kierowania quadem trzeba miec odpowiednie uprawnienia: jeżeli jest zarejestrowany jako motorower, to osoba od 13 do 18 lat powinna posiadać kartę motorowerową(...)" www.polskieradioeuro.pl/Wiadomosci.aspxsectionNumber=940&id=14478 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek111 Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:35 Nareszcie gość z klasą , daleki od krytyki ,jedynie mądre wskazówki bez pyskowek ,popieram w rękach niedoświadczonej osoby naprawde stwarza zagrożenie dla siebie i innych .Problem jest głębszy bo ludzie kupują motocykle , quady tylko nasuwa sie pytanie gdzie tym jezdzić jesli to jest sprzet stworzony w teren .Ktoś mądry doradził na tym forum żeby sobie zbudować tor .Ja pytam tego kretyna może sobie wybudujesz droge kupująć sobie samochód , żenada czytać tych daremnych wiesniaków ,wielki szacun dla ostatniego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:05 Dzwoń na policję, do straży i gdzie tylko chcesz. Teren /działka/ jest jego i może sobie robić tam co mu się tylko podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:23 Jeszcze jedno, a propos rejestracji, mnie się nie udało mojego grizzlaka zarejestrować. Pan "wszechmogący" w częstochowskim magistracie odmówił. Żądał kwitów o imporcie jednostkowym i tym podobnych zaświadczeń. Chętnie mój traktor zarejestruję, ale na dzień dzisiejszy nie mam takiej możliwości. Na szczęście w błotach które przemierzam, nie ma zbyt wielu spacerowiczów. Mam nadzieję, że nikomu nie przeszkadzam. Pozdro dla wszystkich "potworów z bagien". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 22:37 hej. odwiedź stronę www.atvpolska.pl tam jest forum i kupa materiałów o rejestrowaniu quadów. razem z kolegami coś poradzimy i może się uda Twojego miśka zarejestrować :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travian Mobilizacja przeciwko quadom IP: 193.93.91.* 23.04.09, 22:38 travian.pl/?uc=pl3_47867 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 23:15 mam nadzieje ze ten cwaniak od linek bedzie namiezony przez policje bo tak do konca to nie jest takie eldorado z tym plotem tzn metalowa linka na wysokosci 120-150 cm na tej wysokosci niech sam sie powiesi to sa grozby karalne itp a wy wszyscy madrale zwollennicy linek zastanowcie sie co piszecie wg tego co czytam to kazdy kierowca ktory lamie przpisy a wiekszosc z was to kierowcy np przekracza predkosc to policja powinna mu rozciagnac linke i uj...ac leb bo jechal za szybko !!! czy o to chodzi ze my narod wierzacy katolicy bedziemy sie bez wojny sami zabijac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 23:20 aha zapomnialem napisac ze pozdrawiam autora tego artykulu i zycze powodzenia w zyciu za podzeganie do przestepstwa mam nadzieje ze pani redaktor zyje zgodnie z 10 przykazaniami i jest w zyciu uczciwa i czysta jak przyslowiowa łZA prawie jak ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 23:40 Ci z GW mają tyle samo pojęcia o quadach i całej otoczce wokół quadów co 95% naszego częstochowskiego społeczeństwa... w życiu na quada nie wsiedli i gó... o tym wiedzą... trafili w wątek który delikatnie mówiąc drażni te 95% społeczeństwa i są zadowoleni, bo ludzie teraz to kupili i znienawidzą quady jeszcze bardziej - i o to im na pewno chodziło w tych artykułach. tania sensacja to jest to!!! brawo GW!!! najgorsze jest to, że w swoich artykułach opisują groźby mieszkańców pod Naszym adresem, które mogą się skończyć śmiercią jednego z Nas - świadczy to o głupocie dziennikarzy częstochowskiego dodatku GW i o buntowaniu społeczeństwa przeciwko quadom i ich właścicielom. GW popisałaś się!!! do Faktu coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 24.04.09, 13:21 Czytam twoje komentarze xxxxx i stwiedzam, że nie jesteś do końca normalny. Masz gdzieś innych. Liczy się tylko twój "potwór" na czterech kołach (jeśli go masz) i nic i nikt więcej. Co do linek to świetny pomysł. Na moją (ogrodzoną) dziakę bez przerwy ktoś niepowołany wchodził. W miejscu, gdzie przeskakiwał siatkę rozłożyłem deski nabite gwoździami. I koleś się nadział (pech). Przyjechała Policja i koleś ma sprawę za bezprawne wtargnięcie na moją posesję. Zatem jak wiedziesz w linkę to jeszcze ty będziesz miał przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 27.04.09, 23:04 dlaczego dyskusja w tym temacie nagle ucichła?? czyżby wszystkich awanturników quadowcy rozjechali w weekend kiedy spacerowali/jeździli na rowerkach po lesie i przy okazji zostawili tam tony śmieci?? ps. znalazłem rozwiązanie na wasze pier.....e linki - przy przednim zderzaku zamontowałem razem z kolegą w swoim i jego quadzie specjalne pionowe rurki o długości +/- 1,2 metra, które przyspawaliśmy do ramy quada - teraz to właśnie ta rurka przyjmie uderzenie linki i nasze głowy będą cały czas na swoim miejscu :D musicie teraz jeszcze bardziej wytężyć wasze pacynki, żeby znaleźć na nas sposób... linki to już prehistoria!!! myślę, że będzie to dla was trudne i nie dacie rady... teraz może armaty, granaty, moździerze, kałasznikowy - kolega handluje i chętnie sprzeda :) pozdrawiam przeciwników quadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś