Dodaj do ulubionych

drogi rowerowe

07.05.09, 10:46
Oto Częstochowskie drogi rowerowe
>> www.fotosik.pl/search.php?search=destylarka <<
Czystka kpina! Kto na to zezwolił aby z kostki brukowej drogi
rowerowe budowac?!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: cyklista Re: drogi rowerowe IP: *.21.pl 07.05.09, 13:13
      chyba ktoś ma niezłą kase za taki stan rzeczy
      • njurek7 Re: drogi rowerowe 07.05.09, 14:15
        pisałem o tym niedawno w wątku "żałosne ścieżki rowerowe"
        • Gość: sly Re: drogi rowerowe IP: *.159.15.11.static.crowley.pl 07.05.09, 20:52
          kostka to jeszcze pół biedy, jeśli jest dobrze położona i jeśli korzenie drzew, wzdłuż ktorych biegnie ścieżka nie rozrastają się na boki tworząc wyboje (takie jak np na Niepodległości)
          Mnie natomiast najbardziej wkurzają wysokie krawężniki nawet na przejazdach dla rowerów oraz ścieżki prowadzące do nikąd.
    • lookas.prv.pl Re: drogi rowerowe 07.05.09, 21:32
      Czy to jest "droga rowerowa" na Parkitce?

Wydaje mi się, że chyba tamtędy dzisiaj przejeżdżałem..
      • Gość: ddas Re: drogi rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 22:17
        tak
        a w tym roku oddali dalszą część na Lisiniec, zielono-czerwony brukowy potworek,
        który zaraz wypłowieje
        • lookas.prv.pl Re: drogi rowerowe 07.05.09, 22:44
          Dzięki.

W takim razie oprócz stanu tej "drogi rowerowej", która rzeczywiście jest
          tragiczna, dodam jeszcze, że prowadzi ona przez jezdnię.. nasz MZD wpadł na
          pomysł, że zafunduje rowerzystom guziczki do wciskania, gdyby któryś chciał
          przejechać legalnie przez jezdnię na drugą stronę tej "drogi rowerowej".
          Oczywiście jak na nasze częstochowskie warunki te guziczki nie działają!!

Kto w ogóle zaakceptował takie rozwiązanie? Dlaczego kierowcy na tym
          skrzyżowaniu nie mają guziczków? Czy nasza Konstytucja kogoś faworyzuje?

Na tej "drodze rowerowej" jak widać na zdjęciach jest sporo trawy i wyrw po
          zapadnięciach, oprócz tego miejscami potłuczone szkło - czy MZD zwróci mi
          pieniądze za przebitą oponę i dętkę lub pokrzywioną obręcz? Dlaczego w
          Częstochowie nie dba się o drogi rowerowe (czy chodniki) na równi z jezdniami?
          • Gość: MZD Re: drogi rowerowe IP: 193.138.241.* 08.05.09, 00:14
            MZD ma serdecznie w dupie, co tutaj wypisujesz.
            • lookas.prv.pl Re: drogi rowerowe 08.05.09, 23:29
              Gość portalu: MZD napisał(a):

> MZD ma serdecznie w dupie, co tutaj wypisujesz.

Doskonale sobie z tego zdaję sprawę dlatego złożyłem dzisiaj u nich pismo w tej
              i innych sprawach.
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: drogi rowerowe IP: 193.138.241.* 08.05.09, 01:33
            >Dlaczego w Częstochowie nie dba się o drogi rowerowe (czy chodniki) na równi z
            jezdniami?
            ???!
            Gdyby Miejski Zarząd Dziur dbał o jezdnie przynajmniej tak jak o ścieżki
            rowerowe to oponiarze i mechanicy od zawieszeń by z głodu powymierali.
            • lookas.prv.pl Re: drogi rowerowe 08.05.09, 23:34
              Gość portalu: Wietnamski kucharz napisał(a):

> >Dlaczego w Częstochowie nie dba się o drogi rowerowe (czy chodniki) na rów
              > ni z
              > jezdniami?
              > ???!
              > Gdyby Miejski Zarząd Dziur dbał o jezdnie przynajmniej tak jak o ścieżki
              > rowerowe to oponiarze i mechanicy od zawieszeń by z głodu powymierali.

No nie wiem...
              zimą jezdnie są odśnieżane, po zimie łatane (w jaki sposób itd. to inna kwestia,
              ale chodzi o sam fakt wydawania na to pieniędzy), a na drogi rowerowe ile się
              wydaje (oprócz znikomej ilości malowań)? Dlaczego nikt ich nie sprząta ze szkła,
              nie wyrywa trawy i nie wyrównuje nawierzchni z wyrw spowodowanych przez
              korzenie, roboty ziemne i inne czynniki?

O to mi chodzi i wydaje mi się, że nie masz racji w tym przypadku.

Pozdrawiam.
    • Gość: el Re: drogi rowerowe IP: *.iplus.com.pl 08.05.09, 09:41
      ..pewnie some kind of idiot :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka