Gość: brum Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:56 A gdyby odesłał pacjentkę bo leci na Bali? A gdyby odesłał pacjentkę bo ma cięcie drzewek na działce? Ma urlop - każdy może mieć urlop i podczas tego urlopu robić co chce. Temat bardzo emocjonalny - z jednej strony lekarz (ci nie mają u nas najlepszej prasy), który do tego chce iśc w politykę a z drugiej pacjent w kolejce (już to wystarczy by być po jego stronie) z podejrzeniem nowotworu. Temat samograj, odzew społeczeństwa gwarantowany, dziennikarz się nie musi narobić - nośna będzie sama treść, forma się nie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:23 Chcielista "sluzbe zdrowia" to ja macie. W duzym miescie jeden chirurg onkolog naprawde nie jest do wycinania zmiany skornej, to powinien zrobic gabinet na rejonie, zasady wycinania takich zmian sa znane, reszta po badaniu mikroskopowym jesli potrzeba, i wtedy dopiero wchodzi w gre specjalista. Moze byl za otwarty i niepotrzebnie gadal o swojej kandydaturze, ale i tak chyle czola , ze w czasie wlasnego urlopu doglada potrzebujacych pacjentow chociaz raz w tygodniu. Odpowiedzialny za jego zastapienie w czasie urlopu jest jego przelozony, on jest pracownikiem. Przez taka upierdliwosc pacjentow, co im sie "wszystko nalezy" szereg krajow Europy znacznie wzmocnilo swoje szeregi w opiece zdrowotnej. Byle tak dalej to i jego w kraju zabraknie, w koncu ile mozna wytrzymac ? PS Te 50 zeta za zaswiadczenie to i tak ubezpieczyciel powinien oddac w ramach umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 15:22 Toni, ty gnoju pewnie też jesteś lekarzem?! ŻYCZĘ CI I TWOJEJ RODZINIE ABY W GODZINIE POTRZEBY ZAJĄŁ SIĘ WAMI W TAKI SAM SPOSÓB TAKI SAM LEKARZ!!! Gdyby taki stosunek miał do pacjenta lekarz np w Wlk. Brytanii to utopiono by go w łyżce wody... i nie wiem czy nawet na głębokiej prowincji mógłby praktykować, bo ja bym do niego nawet z psem nie poszedł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontra Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 08:03 A ty gnoju żałujesz ,że nim nie jesteś.Zabrakło zdolności!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.centertel.pl 19.05.09, 08:45 przyjmuje w czasie urlopu, bo zbiera na kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita02 Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:40 "autorowi" Toni życzę dużo zdrowia i oby nigdy nie zasilił szeregów koleji pod gabinetem dr Pankiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:12 Głosuj na Pankiewicza!!! KRA. KRA .KRA.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Szanowna pani Redaktor!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:26 Zapomina pani ,że w Polsce obowiązuje jeszcze kodeks pracy, który daje człowiekowi mozliowość wzięcia urlopu a nie tyrania przez 365 dni w roku. Pani zapewnie tez korzysta z tego przywileju i zapewne nie pisze artykułów ( nawet tak bezmyslnych jak powyższy). Jest pani zupełnie nieobiektywna - sama przyznaje , że ten doktor a zarazaem człowiek , mimo urlopu przychpodzi do pracy , chyba w czwartki . Bo chce pomóc ludziom a mógłby się z tego wyłączyć . Ciekawe za jakie przyrzeczenia pani pisze takie bzdury od jakiej partii lub partyjki ma pani popracie-wyraźnie traci to chęcią utrącenia człowieka. Nieładnie tak , niełądnie. Co do pacjentki to musi sobie uśwaidomić ,że leczy sie w publicznej służbie zdrowia za nasze, czyli wszyslkich i nikogo pieniądze. Przecież są specjaliściu w Katowicach, Sosnowcu czy może w Bielski-Białej - tam też mozna pojechać i skorzystaż z porady i zabiegu- ale co tam , dulsczyzna tryumfuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Szanowna pani Redaktor!!! IP: *.net.stream.pl 18.05.09, 15:31 Ciekawe co bys pisal ,jakby to twoja matka byla . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WISTANEO Re: Szanowna pani Redaktor!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 16:06 NO I JEDEN GLOS MNIEJ glosuje na wojciecha Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Szanowna pani Redaktor!!! 18.05.09, 16:48 Nie wiem czy Miguel wie, ale zgodnie z Kodeksem Pracy , pracownikowi NIE WOLNO przebywać w miejscu zatrudnienia w czasie urlopu !!! A gdyby pan dochtór w tym czasie nie przebywał na terenie przychodni, nikt by do niego nie miał pretensji... I to by było na tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamroz Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:47 Tak apropos tego artykułu chciałem powiedzieć że kto pójdzie do tych wyborów ( i do wszelkich innych)jest głupi. "Nasze Państwo" i rządzący nim cały czas i w każdej dziedzinie pokazuje jak mają swojego obywatela w du..pie. Cały czas podwyżki, podatki, zamykanie zakładów, brak mieszkań itd itd itd. A gdy nadchodzą wybory znowu uśmiechają się do swoich wyborców, chodzą na mecze aby tam naobiecywać kibicom złote góry itd itd itd. Jeśli ONI nas mają gdzieś to nie idźmy na żadne wybory i też pokażmy wreszcie że też ich mamy GŁĘBOKO W D....E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 17:02 Zgadzam się z tobą co do tego ,że rząd ma nas w "głębokim poważaniu", ale gdy nie pójdziesz na wybory i nie zagłosujesz na inną partię, to tak jak gdybyś oddał głos na obecnie sprawujących władzę nierobów... Nieobecni nie mają racji Niestety MUSISZ znaleźć ugrupowanie będące w opozycji do obecnej i ewentualnie poprzedniej (poprzednich)władzy, która i tobie nie odpowiada... Na znak protestu możesz oddać głos na kogoś kto nie ma szans na wybór, lub oddać głos nieważny (przekreślona kartka)!!! Pamiętaj, że jeżeli nikt nie pójdzie na wybory to do sprawowania władzy wybiorą się sami zainteresowani z tej prostej przyczyny, że w Polsce nie istnieje minimalny próg uczestnictwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 17:09 PLATFORMA ZLODZIEJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: 78.133.205.* 18.05.09, 18:07 A więc pytam, po co pan Dyrektor tak się poświęca, że nawet na urlopie przychodzi do pracy. Czy po to aby odsyłać pacjentów z kwitkiem, czy może prowadzi w szpitalu kampanię wyborczą?! A może zapytajcie pana Dyrektora co z Cyganką, któa niedawno uciekła z odziału położniczego z dzieckiem i nik jej nie zatrzymał? Czy tylko pacjenci to zauwazyli, sa pracownicy szpitala nie? Może sami powinni leczyć wzrok! Ludzi przejrzyjcie na oczy i zróbcie porządek z lekarzami, zanim oni nas wszystkich wykończą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadam Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: 78.133.205.* 18.05.09, 18:21 Why? For money ;))) haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.7.91-79.rev.gaoland.net 18.05.09, 18:23 Wszyscy zeszli na pole polityczne,ale faktu takiego zachowania nic nie tlumaczy.Czy to PIS czy PO jest mi zupelnie obojetne,tak robic nie mozna z moralnego punktu widzenia,perspektywa ogromnej kasy zmienia ludzi w glodne wilki.Tylko dlatego(jezeli jest to prawda co napisala pacjetka)zycze Panu KP powodzenia w pracy zawodowej,a z polityka niech da sobie spokoj i mam nadzieje,ze zostanie w szpitalu i przemysli wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
maverick9991 Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 18:54 "Słyszysz Pamelo ten śpiew i dźwięki gitar? To śpiewają chłopcy z naszego puebla. Jutro o świcie idziemy w świat. Głód wypędza nas z tego pustego stepu, na którym rosną tylko kolczaste opuncje... Może w dalekim miescie znajdziemy odrobinę chleba i odrobinę szczęścia... Niebo skąpi naszej ziemi kropli deszczu! Niebo skąpi szczęścia biednym tak jak my! UKOCHANI... to jest nasz ostatni wieczór... Odejdziemy, gdy nadejdzie siny świt... Za tym pustym stepem miasto jest ogromneeeeeeeeeeeeeee!" Kaziu?! Już tylu chłopców odchodziło z naszego puebla... a ty najwyraźniej pragniesz tu pozostać po kres czasu... Ty, kaganku, albo raczej łuczywko częstochowskiej mądrości zdrowotnej, nie wiedziałeś, że praktyka lekarska i kampania wyborcza to dwie różne rzeczy?... Brak styku na synapsach? Odpowiedz Link Zgłoś
xy.2.0 Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 18:50 Co polityka potrafi zrobić z człowieka i to nawet tak światłego jak lekarz.Strach myśleć co potrafi zrobić ze zwykłego Kowalskiego.I tu mamy już częściowe tłumaczenie dziwnych zachowań pewnych ludzi!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nody dr pankiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:30 odnośnie tego odszkodowania, to ubezpieczyciel nie zwraca za takie wydatki jak wydanie zaświadczeń tylko za pobyt w szpitalu liczy każdą dniówkę. Swoją drogą to w naszym państwie jest takie prawo że nie można wziąść od drugiej osoby pieniędzy nie wystawiając dokumentu (tj. paragon, faktura) więc uważam że dr Pankiewicz w tym przypadku postąpił nieuczciwie, bo chyba pieniędzy nie odprowadza od swojej szuflady. Ktoś napisał że rankingi nie leczą. Zgodzę się z tym, ale jeśli ktoś miał okazję być na śląsku i widzieć na jakim poziomie tam są szpitale (onkologiczne) to taka parkitka to pod tym względem jest tragiczna. Nie rzucam tu pustych słów ponieważ sam doświadczyłem już jedną błędną opinię pana doktora Pankiewicza i wielokrotnie słyszałem opinie ludzi leczących się na parkitce, większość z nich mówiła podobnie, jak najdalej z pakrkitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.alfanet24.pl 18.05.09, 20:56 Ktoś słusznie zauważył że zgodnie z kodeksem pracy pracownikowi przebywającemu na urlopie nie wolno przebywać na terenie zakładu pracy no- chyba że to nie dotyczy dyrektorów szpitali, kierowników poradni onkologicznych,radnych miejskich i chętnych na eurodeputowanego...czyli p.dr K.P...a w czwartki w poradni...chodzi o ulotki!!!! a nie o pacjentów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ira-ro Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 21:13 Boże miej w opiece biedną Częstochowę jeżeli jedynym chirurgiem onkologiem jest w niej ten Pan. Bratu zdiagnozował mięsaka złośliwego jako tłuszczaka. Po przecięciu go zaszył z powrotem i dopiero wtedy odesłał do Gliwic (lekarze w Gliwicach stwierdzili, że zmarnował mu 50% szansy na przeżycie - byłoby lepiej gdyby to byle jak wyciął). W trakcie Programu diagnozowania raka czerniaka siedział zdegustowany w przychodni na Mireckiego. Była u niego moja córka i koleżanka z pracy. Z za biurka, z odległości 2 metrów stwierdzał "jak się powiększy albo zacznie sączyć zgłosić się do lekarza". Do onkologa nie potrzeba skierowania, każdemu odradzam wizytę u tego Pana (może faktycznie zagłosujmy na niego niech już nie leczy i nie szkodzi) TYLKO I WYŁĄCZNIE GLIWICE jeżeli życie nam miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 18.05.09, 22:01 Czegoś takiego nam zrobić nie wolno, bo nie dość , że jest nieudacznikiem jako lekarz, to jeszcze będzie szkodził wizerunkowi Polski jako euro-osioł. Jest przecież taka instytucja Odpowiedzialności Zawodowej Lekarzy i należy do tej instytucji zgłosić umotywowaną skargę na tego "lekarza" , najlepiej przez stowarzyszenie pacjentów "Primum non nocere" po prostu dążyć do odebrania mu prawa do praktyki lekarskiej... (wiem ,że to prawie niemożliwe, ale może w końcu do nas też zawita cywilizacja i takie rzeczy staną się możliwe w uzasadnionych przypadkach, pomimo znanych powiedzeń ws rodzaju "ręka rękę myje"...czy "kruk krukowi oka nie wykole"! Jeszcze jedno. Czy w PiS gdy było u władzy było tyle samo arogancji, czy było jej więcej, czy mniej? Bo umoczonych w różnych aferach członków partii to chyba było mniej, pomimo nagłaśniania każdego przypadku przez media, które wyskoki Platfusów raczej starają się tuszować! Twierdzę,że ten pan dochtór jest typowym przedstawicielem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.09, 22:22 po co wydawac pieniądze na badanie hist-pat.wystarczy Pankiewicza doktora posadzic na stołku ,a pacjenci będa się przesuwac przed jego zatroskanym obliczem i Pankiewicz diagnozuje,rak ,nie-rak nie- rak ,rak, może się pomyliłem , nie ja się nie mogłem pomylic ,jestem onkologiem od 30 lat, inni profesorowie jak nieuki jakie korzystają ze wszystkich zdobyczy nauki a taki geniusz niedoceniony widzi na oko,przecież tylko geniusz może pracowac w ciągu 8 godz. etatu na pięciu posadach za wszystko brac pieniadze i teraz do nich chce dołączyc szóstą co to za kłopot wpasc na chwilę do szpitala z Brukseli i kogoś zbadac ,mam nadzieję że nikt na niego ni będzie głosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugeniuszmg Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.as.kn.pl 18.05.09, 22:10 Masz rację "ira-ro" będzie bezpieczniej dla pacjentów,widocznie Pan doktor nie zdaje sobie nawet z tego sprawy,jacy ludzie i z czym do niego przychodzą.ZGROZA. Ps.Z niego będzie taki deputowany,jak z koziej d...y trąba.Takim samym będzie fachowcem,jak obecnie lekarzem onkologiem(opieram się na temacie,jak opisałeś fachowość w/w lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powsiec Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:37 Dałeś plamę doktorye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.centertel.pl 19.05.09, 08:47 może wyciągnie wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:05 Głosuj na Pankiewicza!!! KRA KRA KRA Kolesiostwo Wzajemnej Adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.s. Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.net.stream.pl 19.05.09, 18:30 a jakież to dokonania i doświadczenie w polityce ma pan k.p. co takiego zrobił chociażby w tym swoim szpitalu,żeby go ratowac? nic to czego może dokonac w europarlamencie? raczej pewne że nic,więc szkoda myślę marnowac to miejsce w Brukseli pan k.po prostu ucieka jak szczur z tonącego okrętu bo,że kiedyś zatonie to pewne do tego jeszcze zarobi!!!!!!! może dacie się nabrac Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 22.05.09, 18:58 "- Opowiadałam rodzinie i znajomym, co spotkało mnie na Parkitce. Nikomu nie mieściło się w głowie, że lekarz mógł powiedzieć pacjentowi coś takiego - denerwuje się pani Ania." Pani Aniu, lekarz mógł tak powiedzieć, mógł. On wziął przykład z Pana Premieraz D.T. - miał mecz i tam się udzielał, zamiast w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
szatanskipomiot Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory 22.05.09, 21:28 Ja widze to tak: Zaden lekarz, nawet bardzo doswiadczony, na podstawie rzutu okiem nie jest w stanie stwierdzic na 100% czy znamie nie jest zlosliwe. Aby to stwierdzic trzeba albo pobrac probke do badania albo usunac znamie i juz po zabiegu zbadac jaki to rodzaj nowotworu. Wiadomo, ze zlosliwe nowotwory nalezy usowac jak najszybciej aby zapobiec przerzutom. Wiadomo, ze niektore nowtwory moga rosnac bardzo szybko. Skoro lekarz nie przeprowadzil odpowiedniego badania nie mogl zagwarantowac, ze pacjentka moze spokojnie czekac miesiac na zabieg. Pacjentka zrobila to co dla niej najlepsze czyli poszla do innego lekarza i usunela znamie. Jesli nie byl to nowotwor zlosliwy to nic wielkiego nie stracila, jesli byl to byc moze uratowalo jej to zycie. Kiedys przeczytalam, ze jednym z najwiekszych problemow w skutecznym leczeniu nowotworow jest odkrywanie ich w zbyt poznym stadium. A tu prosze pacjetka wykazala sie rozsadkiem i poszla do lekarza a ten zbagatelizowal problem. Co do urlopu. Lekarz twierdzi, ze pojawia sie w pracy w czwartki z troski o pacjetow. Moim zdaniem lepiej by bylo gdyby szpital na czas jego nieobecnosci zatrudnil zastepstwo lub odsylal pacjetow do innej placowki. Jaki bowiem pozytek z lekarza, ktory tak naprawde nie ma czasu dla pacjeta, spoznia sie i zaabsorbowany jest kampania? Lekarz ma prawo do uropu i moze go sobie wykorzystac jak chce, ale niech nie udaje, ze moze w tym samym czasie zajmowac sie pacjetami z takim samym zaangazowaniem jak kiedy jest to jego jedyne zajecie. A rozdawanie ulotek wyborczych w gabinecie lekarskim jest zenujace. W gabinecie ten pan powinien byc wylacznie lekarzem a nie kandydatem w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 15:29 Gdyby każdy lekarz był taki jak Pankiewicz,byłoby dobrze.Odesłał pacjentkę ,widocznie nie przeszkodziło to w leczeniu i nic się nikomu nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 18:05 Facet dał ciała i po jego wzniosłych ambicjach politycznych i co doktorku nie tęga mina blamaż na całego za wysokie progi panie P. kupa smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent wdzięczny Re: Lekarz odsyła pacjentkę, bo ma eurowybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 14:25 johny5678 napisał: > A co tam w częstochowskim PiS tak a propos ? W porządku, S. wrócił. 21 radnych głosowalo za sprzedażą miejskiej działki instytucji kościelnej z 15 % bonifikatą, ale wstydzili się pod tą decyzją podpisać imieniem i nazwiskiem. Różnicę w cenie zobowiązali się pokryć wystawiając na sprzedaż swoje nieruchomości w cenach z oświadczeń majątkowych, a brakujące kwoty pokryć odpracowując dobrowolnie wraz z rodzinami za wynagrodzeniem 8,04 zł za godzinę brutto. Czy w Cz. nadal wzywa się personel szpitala do ograniczenia wynagrodzeń? Odpowiedz Link Zgłoś