mamaeli 03.07.09, 22:19 Chciałabym was prosić o pomoc w wybraniu dobrej lokaty krótkoterminowej:3m-ce. Znalazłam ofertę Noble Banku na 7%, ale pierwszy raz o nim słyszę? Co możecie o nim powiedzieć:dobry?, zły? ewentualnie jaki bank możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janosik Re: dobra lokata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:45 Ja bym jednak polecil ing lub pko bp. Jest mniej % (5,5 na 4 miesiace w ing i 5 w pkobp) ale wydaje mi sie ze bezpieczniej. Do Polski dociera kryzys, jesien, zima i wiosna mogą być gorące, u nas jeszcze zaden bank nie splajtowal ale lepiej dmuchac na zimne! Prawdopodobienstwo upadku w Polsce jakies banku jest nikle ale nie wynosi ono 0%. Prosze o tym pamietac i nie trzymac wszystkich jajek w jednym koszyku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WhitePride00 Re: dobra lokata IP: *.domainunused.net 04.07.09, 09:54 Tylko pamiętajcie, że banki podają stawkę w skali roku. Więc jeśli jest to 7%, możesz sobie to podzielić na 4 bo tyle jest kwartałów i wyjdzie Ci stawka procentowa na trzy miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: dobra lokata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 10:20 Mam podobny problem chce odlozyc na jakis procent drobna sume- wczorajchodzilem po bankach. Zastanawialem sie na dokupieniem jednostek funduszy ING ( ale pobieraja z miejsca 4,5 proc oplaty dystrybucyjnej), Getin Bank 6 proc lokata niezaleznie od okresu, BOS - konto 8 proc do kwoty 3000 zl, bezplatne przez pol roku.... no i Eurobank z kontem 6,06 ale bez podatku Belki i kapitalizacja dzienna. Najbardziej zastanawiam sie nad tymi 2 ostatnimi opcjami kont oszczednosciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: dobra lokata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 14:57 w fundusze bym się teraz nie ładował. zbyt duże ryzyko wahań na giełdach. ja osobiście wpłaciłem kase na oszczędnościowy rachunek w pko 5,5% w skali roku co przy 10tys daje ok. 35zł/miesięcznie na rękę. przekabaciłem też moich rodziców aby załozyli takie rachunki i widzę ze są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_corka Re: dobra lokata IP: 80.63.56.* 04.07.09, 15:10 Wszystkim Zdzisławom i Stefanom co pracuja lub sie lenia co na rencie wlaom konia emerytom tym malutkim i mlodziutkim tym Juniorom i Seniorom braciom dziadkom wnuczkom menzom ojcom iiiiiiii KOCHAKOM zdrowka szczescia powodzenia estrogenu i do spermy uwielbienia kasy wiele i spelnienia sklada Asia Wam Zyczenia *-> *-> PIERWSZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: dobra lokata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 16:19 Przepraszam,a jaki sens ma poprzedni post w odpowiedzi na założony post? Niżej że chamstwu nie- a dla mnie właśnie takie wstawki to zwykłe świństwo. Pieniądze mój ojciec trzyma na lokatach krótkoterminowych- przeważnie w Getinbanku. Na razie tam chyba było najwyższe oprocentowanie, bez nakazu założenia konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYHG Re: dobra lokata IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 23:45 A CO SADZICIE O CITIBANKU ALBO LUKASIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: dobra lokata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:33 Juz Ci mowie co sadzimy o Lukasie- cwaniaki takie same jak PKO (pol roku temu- konto 10,5 proc na poltora roku, w rzeczywistosci 7 proc- w tamtym okresie byl to standard w ofercie bankow = wysoka kara od KNF, ale co sie dorobili na klientach to im zostalo). Lukas dawal konto oproc. 8 proc ( ale przez pierwsze 3 miechy). U Lukasa trzeba uwazac na wysokie oprocentowanie-tak bylo kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cash Re: dobra lokata IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 07.07.09, 19:54 Ja na dniach biorę lokatę internetową w Noble Banku, bez Belki na 6,5% z dzienną kapitalizacją odsetek lokaty.open.pl Odpowiedz Link Zgłoś