mromac Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 19.07.09, 12:55 Pan Haładyj udaje że nie wie że wnioski o unijne fundusze produkowane przez naszych urzędników są kiepskiej jakości. To NIEPRAWDA że pielgrzymi byli najważniejszym powodem przyznania dotacji unijnych. Jeżeli 230-tysięczne miasto ma tylko pielgrzymów jako atut w pozyskiwani pieniedzy z UE to znaczy że już JEST pipidówką. Panie Hałady prosze poświęcić choć trochę czasu i dowiedzieć sie na co wydają pieniądze inne miasta także te mniejsze, które pielgrzymów nie mają. I tak na zdrowy rozum - kto uważa że wyremontowanie 500metrowego odcinka ulicy ma wpływ na wzmożenie ruchu ludzi którzy ida kilkadziesią czy kilkaset kilometrów. Oni idą na Jasną Góre i nawet złote krawężniki w Alejach nie przyciągną większej liczby. Pomijam fakt że docierając do pięknych ANMP mijają wiele ulic których wyglądu Pan Wrona powinien sie wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 13:21 100 % racji dla mromac.O statusie cywilizacyjnym miasta decyduje jego szeroko pojęta infrastruktura,komunikacja,inwestycje dające miejsca pracy mieszkańcom i uczelnie na wysokim poziomie. Dekoracje i monstrualne deptaki to temat drugiej kolejności realizacji. Jasna Góra świetnie sobie poradzi stojąc nawet w szczerym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
lulupax Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 19.07.09, 13:48 zgadzam sie z mromac'em Jasna Góra jest samowystarczalną instytucją , ktora jak pochlonie pielgrzymow to ich nie odda, jeszcze trzeba by zbudowac tam dworzec PKP to ich już nie zobaczymy. Własciwie to ich juz od 3-4 lat nie widzimy w miescie odkad zbudowano Dom Pielgrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
k7-0 Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 19.07.09, 13:06 Uważam,że osoby z tego stowarzyszenia,którzy chcą bronić Częstochowę przed rozwojem to DEBILE. Odpowiedz Link Zgłoś
lulupax Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 19.07.09, 13:38 z czego się utrzymujesz DEBILU kto ci daje pracę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.159.15.98.static.crowley.pl 19.07.09, 14:49 ja już tu nic nie rozumiem, Częstochową rządzi prezydent czy jakas pieprzona organizjacja po za rządowa. jak by sprawdzić tą organizacje za 5 groszy to w świtle polskiego prawa napewno działa ona bez prawnie, ku... jebane Prezydent niech sie nie daje zastraszyć tylko działa tak jak jest zatwierdzone w planach przebudowy I,II alei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 15:32 @ jj a Ty ciągle swoje, jak ten chłopek roztropek - przeczytaj te ponad sto wpisów ze zrozumieniem i nie popisuj się tym swoim stylizowanym, jak mniemam, "ku... jebane Prezydent niech sie nie daje zastraszyć tylko działa tak jak jest zatwierdzone w planach"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawomir Kocyqa Ja chcę zrobić z Częstochowy miasto handlu IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 18:52 Informuję, że w przypadku sukcesu organizowanego przeze mnie referendum w sprawie odwołania Prezydenta Tadeusza Wrony, wystartuję jako kandydat w nowych wyborach na prezydenta Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitmen Re: Ja chcę zrobić z Częstochowy miasto handlu IP: *.mts.modulonet.fr 19.07.09, 19:01 mam nadzieje że to jaja!!! Sławek,,kup córce nową brykę, sobie też kup jakieś kabrio i daj se luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławomir Kocyga Sławomir Kocyga do oszusta IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.09, 22:52 Nie podpisuj się cudzym nazwiskiem bo to fałszerstwo.Zdementuj te informacje jeśli masz trochę honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrabolek Re: Sławomir Kocyga do oszusta ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 09:58 sam ze sobą chłop gada??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.ludowa.netcominternet.pl 19.07.09, 21:35 to wreszcie pan kocyga pokazał o co mu chodzi chce władzy to było do przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.ludowa.netcominternet.pl 19.07.09, 21:40 to miasto umiera chyba jedynym człowiek który startował w wyborach i był sensownym kandydatem był krzysztof matyjaszczyk. niejestem zwolennikiem sld ale w wyborach samorządowych liczy się człowiek nie partia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.ludowa.netcominternet.pl 19.07.09, 21:43 czy ktoś wie ile już podpisów zebrali w sprawie referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwizdał Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.chello.pl 19.07.09, 22:24 wyżej było napisane że już 1700 podpisów zebrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariusz 1700 dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:18 Smutno Ci będzie ale 1700 podpisów zbieramy dziennie.Wolontariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 1700 dziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:39 Myślę, że nie tak dużo,jak mówisz,ale na pewno zbierasz.A może zacznijmy dyskusję co z alejami dalej,bo pasjonujecie się tymi podpisami,a co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwizdał Re: 1700 i status quo IP: *.chello.pl 20.07.09, 23:23 gdyby było jak mówisz to w ciągu dwudziestu dni lipca uzbieralibyście 34000 podpisów, niestety kłamstwo to twoje drugie imię ... ciekawe czy tak samo przekonujesz wyborców do podpisywania się pod wnioskiem Odpowiedz Link Zgłoś
sekretarko Re: 1700 dziennie 21.07.09, 23:36 zbierajcie podpisy zeby wreszcie uwolnic to miasto od Wrony bo draaaamaaattt co ten koles tu wyprawia! to za jego niekonczacej sie kadencji miasto zlazło na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:58 Wiem gościu, że nie zbieracie tyle i macie problemy, co jest zrozumiałe!Wakacje.I obawiam się,że nie zbierzecie tych podpisów.I Wrona triumfuje, nie chcę tego! Odpowiedz Link Zgłoś
lulupax Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 21.07.09, 23:24 to trzeba pomóc coś zrobić dla miasta - bo to referendum jest dla NIEGO. Ja je kocham i boleje że nikt do dnia dzisiejszego nie umiał dać mu serca. Odpowiedz Link Zgłoś
sekretarko Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 21.07.09, 23:27 ciekawe czy to 10 mln na przebudowe aleji jest z uni czy prezent od "wspanialej pseudo galerii"? ktora chce miec monopol na handel w czewie... hehe, myslicie ze galeria to "wielki swiat"?i dzieki temu miasto ma sie rozwijac? a co z ludzmi? to miasto nie ma nawet porzadnego basenu krytego, galerii sztuki wspolczesnej, ani innych rozrywek,no chyba ze noszenie siatek to jest rozrywka i tak Was jara otwarcie galerii handlowej Odpowiedz Link Zgłoś
lulupax Re: Ktoś chce zrobić z Częstochowy pipidówkę 21.07.09, 23:35 dla galerianek jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Afera IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.09, 00:07 Ludzie Wrony kradną listy referendalne.Wojna na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś