Dodaj do ulubionych

gdzie z psami?

27.07.09, 21:44
Gdzie w Częstochowie można iść na prawdziwy spacer z psami?
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: gdzie z psami? 27.07.09, 22:47
      W zasadzie nigdzie. Na ulicy tylko na smyczy i w kagańcu. Bo na pewno zaraz
      ugryzie.Do lasu nie wolno, bo zaraz zapoluje na zwierzynę leśną. Na łąkę - nie
      bardzo jest gdzie bo łąk w okolicy nie ma. A jeśli już coś co takową przypomina
      znajdziesz, też nie bardzo wiadomo, czy jakiś kretyński patrol się nie
      przyczepi, że nie wolno.
      Wolno za to quadom dewastować Jurę / podejrzewam, że część z jeżdżących tam,
      to albo sami z Ratusza albo rodziny albo synalkowie tych co mogą....... dlatego
      policja woli ich nie widzieć.
      Wolno motocyklistom przekraczać normy hałasu bo też nie bardzo wiadomo kto
      pod kaskiem ukryty.......a i dogonić takiego nie jest łatwo. Nie ma natomiast
      problemu zatrzymać emeryta z jamnikiem na spacerze bez smyczy bo to i niezbyt
      szybko się porusza, w mordę też nie da bo już nie ten wiek i rozum inny a w
      raporcie jak byk! - zatrzymano, ukarano, pouczono etc,etc - znaczy firma działa,
      szef
      do odznaczenia a podwładni po 100zł premii.
      Proste?!!!!
      Pozdrawiam,
      Dyzio.
      • dyziek_o Re: gdzie z psami? 27.07.09, 22:52
        Post scriptum:
        ......a jakie okolice tego "dobrego miasta" Cię interesują?!
        Dyzio.
      • Gość: Julka Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 23:46
        Uchwała Rady Miasta mówi: albo smycz, albo kaganiec. Tylko rasy niebezpieczne
        obowiązkowo to i to. Dodatkowo w miejscach ustronnych ani kaganiec, ani smycz.
        Ja mam kilka miejsc a jedno wręcz idealne, ale nie napiszę gdzie, bo zaraz zjawi
        się tam mnóstwo psów.

Ps. To, że albo kaganiec, albo smycz jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
        • dyziek_o Re: gdzie z psami? 28.07.09, 07:34
          Do " Julki", - a możesz mi sprecyzować pojęcie " miejsca ustronnego"??
          Bo w/g mnie to WC albo, jak kto woli toaleta.
          I czy zdarzyło Ci się być świadkiem dyskusji z patrolem straży miejskiej na
          temat, czy ja jestem na terenie miejsca ustronnego już, czy może jeszcze nie?
          No bo wiesz, jeśli racja będzie po Twojej stronie, to strażnicy mają
          obowiązek Cię przeprosić. A widziałaś już przepraszających strażników miejskich?
          Bo ja do dziś czekam na ten
          gest z ich strony.
          I nic! - cisza!
          Dyzio.
          • Gość: Julka Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:31
            Miejsce jest po prostu świetne i w dodatku dobrze strzeżone. Co rusz kamery.
            Zdarzyło mi się nawet porozmawiać z ochroną i innymi pracownikami. Nawet czasem
            udajemy się tam w kilka osób z psami. Jest tam czyściutko, wręcz idealnie.
            Od kilku lat co najmniej raz dziennie moja suńka jest tu porządnie wybiegana:)
            I nie pytaj gdzie to jest, bo i tak Ci nie powiem. Uwierz na słowo, że jak się
            chce to się takie miejsce znajdzie.
            • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 28.07.09, 23:10
              Julka napisała - Miejsce jest po prostu świetne i w dodatku dobrze strzeżone.
              Co rusz kamery.
              Zdarzyło mi się nawet porozmawiać z ochroną i innymi pracownikami. Nawet czasem
              udajemy się tam w kilka osób z psami. Jest tam czyściutko, wręcz idealnie.
              Od kilku lat co najmniej raz dziennie moja suńka jest tu porządnie wybiegana:)
              I nie pytaj gdzie to jest, bo i tak Ci nie powiem. Uwierz na słowo, że jak się
              chce to się takie miejsce znajdzie.
              Ochrona,kamery-to nie dla mnie to bardziej przypomina spacerniak w jakimś
              kryminale a nie miejsce do spaceru z psem.Komuś może to odpowiada,ja wole
              okolice lasku aniołowskiego.
              • Gość: Julka Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 23:27
                No zobacz:) A ja wolę żeby było czysto i bezpiecznie:)
                • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 28.07.09, 23:43
                  Czysto,owszem,ale te kamery,ochrona,permanentna inwigilacja.Jeśli tak
                  wolisz-twoja sprawa,jeden lubi zapach pomarańczy inny smrodek wlasnych skarpet.
                  • Gość: Julka Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:12
                    Permanentna inwigilacja jest już w całej Częstochowie. Tu przynajmniej wiem, że
                    są kamery i wiem, że i ja i mój pies jesteśmy bezpieczni. I wiem, że w czasie
                    zabawy moja suńka nie wejdzie w kupę zostawioną przez psa, czy w inne świństwo.
                    Zawsze trawka jest równo przystrzyżona i jest naprawdę czyściuteńko.
                    A Tobie się wydaje, że gdzie indziej nie ma kamer? Są! Tylko, że Ty nie jesteś
                    tego świadom.
                    Jeśli wolisz, nadal wdychaj smrodek skarpet:)
                    • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 11:42
                      Bez nerwów,po prostu chodze tam gdzie pies się wybiega,ludzi mało(może się boją
                      wieczorkiem do lasku zaglądać)SM tam nie zagląda więc pies bez smyczy i kagańca
                      biega.W dzisiejszych czasach bezpieczeństwo to pojęcie względne,nie dajmy się
                      zwariować.
                  • Gość: zas Re: gdzie z psami? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 08:10
                    Gość portalu: Oi napisał(a):

> Czysto,owszem,ale te kamery,ochrona,permanentna inwigilacja.Jeśli
                    tak
                    > wolisz-twoja sprawa,jeden lubi zapach pomarańczy inny smrodek
                    wlasnych skarpet.

twoje skarpety, kalesony to dopiero je-bją aż miło, smrodzik, ze
                    szkoda słów wiesniaku.
                    • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 30.07.09, 18:15
                      Wieśniak to twoje imie palancie?Weś sie za dojenie koziołka sąsiadowi zamiast
                      pisać bzdety.
        • Gość: Gia Re: gdzie z psami? IP: *.net.stream.pl 28.07.09, 08:39

Nie jest tak do konca jak piszesz .
          § 12.

1. Osoby utrzymujące zwierzęta domowe zobowiązane są do:
          1) zachowania środków ostrożności zapewniających ochronę zdrowia i
          życia ludzi oraz zwierząt, a także dołożenie starań, aby zwierzęta
          te nie były uciążliwe dla otoczenia,
          2) wyprowadzania psa na smyczy, a psa agresywnego na smyczy i w
          kagańcu. Zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest jedynie w kagańcu,
          w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i tylko wówczas, gdy
          posiadacz psa ma możliwość sprawowania nad nim bezpośredniej
          kontroli.

2. Zwolnienia psa od stałego dozoru możliwe jest wyłącznie w
          przypadku, gdy jest uwiązany lub znajduje się w pomieszczeniu
          zamkniętym albo na terenie należycie ogrodzonym. Teren pilnowanego
          obiektu powinien być zabezpieczony przed wydostaniem się psa.
      • Gość: ,., Re: gdzie z psami? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 12:37
        Jam mam taką propozycję, najlepiej do najbliższego hycla !
        • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 13:27
          Ta a głupoli do komór na Cyklon-B
          • Gość: vc Re: gdzie z psami? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 13:46

> Ta a głupoli do komór na Cyklon-B

a ciebie to w głupi łeb aż rozumu przybedzie barani kapucynie.
            a masz codzienne i regularne wyprożnienia ćwoku ?
            • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 15:00
              A ty co proktolog czy kochający inaczej,tępa pało przez przypadek zrobiona.
              • Gość: . Re: gdzie z psami? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 21:04

> A ty co proktolog czy kochający inaczej,tępa pało przez przypadek
                zrobiona.

a twoja pała to nie tępa ty prostaku świński !!
                z wiotkiego człona spłodzony !
                • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 21:17
                  Rozepnij sobie rozporek,wyciągnij to coś i będziecie wtedy we dwóch przy kompie
                  z podobnymi łbami.Papierowy smyku z za klawiatury.Za długo w prezerwatywie za
                  oknem wisiałeś?czy tatusiowi coś kapnęło?
                • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 21:20
                  Na marginesie-prostak to cie zrobił,na dodatek robote spieprzył.
                  • Gość: micha Re: gdzie z psami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:28
                    Jednak najlepiej do chińskiej restauracji! :)
                  • Gość: kjhj Re: gdzie z psami? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 08:09

> Na marginesie-prostak to cie zrobił,na dodatek robote spieprzył.

Cwokiem sie było, jest i bedzie wieśniaku, słoma ci z gumowcow
                    wystaje śmierdzący denny śmieciu.
                    • Gość: oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 30.07.09, 18:17
                      Weś cfelu zrób dobrze koledze,może cie pogłaska jak smoczka pociągniesz chwieju
                      przyciśnięty.
    • Gość: micha Re: gdzie z psami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 22:48
      Do chińskiej restauracji.:)
    • uprzejma5 Re: gdzie z psami? 28.07.09, 07:44
      Mieszkam na osiedlu Trzech Wieszczów, więc najbliżej byłoby mi do parków w
      okolicy Świętej Wieży:-) Tak odważna jednak nie jestem!
      • Gość: mama częstochowski PSEUDO PARK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:13
        mam ten sam problem. niestety nasze miasto o to nie zadbało. Nieważne, że wielu
        ludzi sprząta odchody po swoich pupilach. Dzieci rozwrzeszczane mogą biegać,
        kobiety mogą publicznie przewijać swoje dzieci ale PSOM DO PARKU WSTęP WZBRONIONY.
    • Gość: Kata Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:11
      Ja przez 12 lat chadzałam na łąki ciągnące się wzdłuż lasu
      aniołowskiego, nigdy tam zadnych patroli nie spotkałam, problemem
      byli czasem jedynie właściciele innych psów. Ja miałam łagodnego
      psa, który nie przepadal za "bijatykami" za to czasem spotykalam
      spuszczone psy, które nie przepadały za towarzystwem innych psów.
      Myślę, ze właściciel wie jakiego ma psa i jak spuszcza go
      w "ustronnym miejscu" to jednak warto ten kaganiec zostawić dla
      własnego spokoju a nie płacić potem za szycie ran innego psa (taki
      mialam przypadek).
      Pozdrawiam
    • uprzejma5 Re: gdzie z psami? 28.07.09, 09:35
      Dyskusja dyskusją:-) ale dokąd iść?
      • Gość: Ewa Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:58
        Ja polecam tereny przy ul. Kusocińskiego - Stare Błeszno. Troche daleko od centrum ale tereny do wybiegania dla psów super
        • dyziek_o Re: gdzie z psami? 28.07.09, 17:09
          Rano, tak do 8ej, możesz się przejść w okolicę stawów Bałtyk - Adriatyk.
          Póżniej schodzą się "wczasowicze i trzeba psa na sznurek.
          Podejrzewam, że przez cały dzień możesz połazić z psem w okolicach
          końcowego przystanku 13-ki. Kiedyś kończyła kurs z tyłu za Walcownią.
          W okolicy jest sporo terenu dla psa ale nie wiem czy jeszcze tam autobus
          dojeżdża. Jeśli nie, - pozostaje własny samochód.
          Z terenów "miastowych" możesz spróbować dojechać pod szpital na Parkitce i
          z tamtąd w kierunku Kiedrzyna zarówno Bialską w kier.
          Zabińca lub Lódzką w kier. Kiedrzyna.
          Polecam Bialską, ciekawsza i mniejszy ruch. Trzeba jednak uważać na
          Barszcz Sosnowskiego którego tam nie brakuje.
          Jeśli jednak nie będziesz go dotykać ani wąchać, nic Ci się nie stanie.
          Pozdrawiam,
          Dyzio.
          • Gość: Kazio Re: gdzie z psami? do Dyzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 18:36
            ba Dyziu jestes chyba najmadrzejszym czlowiekiem w Czestochowie
            Zabierasz sie do kazdego pytania na forum wysylasz ludzi z psami na
            spacer na Parkitke Najlepiej to zapros jak jestes taki madry na
            swoja dzielnice albo na swoje pole a od Parkitki to odczep sie
            Madralo
            • dyziek_o Re: gdzie z psami? do Dyzia 28.07.09, 21:50
              Oczywiście, że zaprosił bym na spacer w moją dzielnicę /Raków - Wrzosowiak /
              tylko że tu nie ma gdzie wyjść z psem a straż miejska
              regularnie robi obławy na wyprowadzających psy.
              Z autopsji jednak znam tereny obecnej Parkitki i wiem, że za szpitalem są
              "pustacie" nie ucywilizowane na tyle, by nie wyjść z psem.
              A Ty " Kazio", jak do miasta się niedawno sprowadziłeś i okolic nie znasz,
              to daj se dup.....ie spokój i nie zabieraj głosu w temacie o którym pojęcie masz
              - powiedzmy mierne.
              Ponadto nie podawałem tylko jedynie Parkitki lecz parę innych miejsc -
              czytaj uważnie a najlepiej - vide powyżej.
              Pozdrawiam,
              Dyzio.
    • uprzejma5 Re: gdzie z psami? 28.07.09, 19:25
      a ja dziękuję Dyziowi za tak precyzyjną odpowiedź!
    • dyziek_o Re: gdzie z psami? 28.07.09, 21:54
      Do " uprzejmej"; - a z durniami nie dyskutuj bo jeszcze ktoś nie zauważy
      różnicy i się narobi............
      Pozdrowionko,
      Dyzio.
      • Gość: Kazio Re: gdzie z psami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:44
        Dyzio duren jestes ty Jesli chcesz wiedziec to jestem rodowita
        czestochowianka mieszkam na Parkitce i bardzo dobrze znam te okolice
        Przy ulicy Bialskiej stoi juz kilka blokow i domkow jednorodzinnych
        a ty wysylasz tam ludzi z pieskami zeby zanieczyszczaly Tam rowniez
        bywa Straz Miejska To jest aleja spacerowa dla ludzi a nie dla
        pieskow Wiec zastanow sie i zapros do siebie na wies
        • Gość: Oi Re: gdzie z psami? IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 11:46
          No tak Parkitka to centrum,tylko czemu kartofle tam rosną?Dyziek ma racje jest
          tam sporo nie zabudowanego terenu idealnego dla psów.Ale komu się z miasta chce
          na zadupie z psem doginać co dzień?
    • uprzejma5 Re: gdzie z psami? 29.07.09, 14:45
      Z jakiego powodu każdy wątek poruszany na tym forum w efekcie staje się
      śmietnikiem z wyzwiskami?
      Czy naprawdę nie potrafimy wymieniać poglądów, jednocześnie szanując ich
      odmienność? Czy to tylko wina anonimowości?! Smutne...
      • dyziek_o Re: gdzie z psami? 29.07.09, 18:24
        Do " uprzejmej", - no przecież prosiłem.............!
        Dyzio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka