Dodaj do ulubionych

do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza

01.09.09, 15:05
Witam.
Potrzebuję wypowiedzi lekarzy o specjalnościach: gastrolog, chirurg ogólny.
Sprawa dotyczy bólu brzucha - badania wychodzą w normie, nie pomaga żadne
leczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 15:43
      Zwróć się do lekarza rodzinnego!Jakich rad szukasz na forum,od kogo?Oczekujesz diagnozy,rady??Nie ośmieszaj się!Trzeba iść do gabinetu ,a nie tracić czas przy komputerze!
      • donata001 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza 01.09.09, 16:02
        Byłam już u nie jednego lekarza ...
        czego oczekuję?- może innego spojrzenia, podpowiedzi czego szukać.
        U rodzinnego byłam już kilka razy i nic - żadnego sensownego leczenia.
        A pytam na forum - ponieważ nasi lekarze również tu zaglądają i może mogliby
        wpaść na trafną diagnozę.
        Robiłam wszystkie zlecone badania z krwi, USG ... , gastroskopię ..., a ból jak
        był tak jest.
        Właśnie dlatego, że już nie wiem gdzie się udać piszę tutaj!
        Ciesz się , że nic Ci nie jest - i spróbuj się postawić w czyjejś sytuacji -
        jest choroba, diagnozy niestety nie.
    • brzuchaczek Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza 01.09.09, 16:10
      Może jakaś nerwica ? nie wiem jakie masz dolegliwości ,ale moje zdanie jest
      takie żebyś położyła się w szpitalu, czyli jakimś ośrodku poza Częstochową ,bo
      tu łaskę robią ,że w ogóle skierują na badania ,nie trać tutaj czasu , nie wiem
      może Kraków albo WawA ,poszukaj ,różnica w opiece nad pacjentem kolosalna
      ,pewnie nie we wszystkich ,ale możesz wierzyć są szpitale w których leczą i nie
      liczą na kasę
      • Gość: majusek Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:41
        może Wiedeń? może Acapulco?
    • ala.81 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza 01.09.09, 17:12
      podobno w przychodni kolejowej jest b.dobry gastrolog
      • Gość: mit Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 17:45
        I o to chodziło , po co to całe przedstawienie,podaj jeszcze nazwisko i godziny przyjęć!?
        • ala.81 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza 01.09.09, 17:51
          odczep się człowieku!
          odpowiadam na posta, szukaj zaczepki w innym miejscu
          • Gość: donata001 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 19:26
            Dzięki za podpowiedź.
            W czwartek idę jeszcze do rodzinnego (który jest chirurgiem) i na pewno poproszę
            o skierowanie do gastrologa.
            Mówisz nerwica? - raz miałam przypadek, że zaczęło mi drętwieć pół twarzy i pan
            z pogotowia powiedział mi, że to może być właśnie nerwica.
            Po braniu leków uspakajających przez jakiś krótki czas wszystko wróciło do normy.

I tak mam nadzieję, że odezwie się tutaj jakiś lekarz specjalista i spróbuje
            podsunąć mi pomysł na rozwiązanie ew. leczenie moich dolegliwości.
            pozdrawiam

• ala.81 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza 01.09.09, 19:51
              zależy jakie masz objawy. Jesli na tle nerwowym to może to zespół jelita drażliwego?
        • Gość: yyy Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.alfanet24.pl 03.09.09, 21:38
          yyy
    • Gość: jasiu... Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.09, 19:50
      A leki rozkurczowe pomagają? Na przykład No-spa?

Jeśli tak, to powiedz o tym lekarzowi, będzie wiedział co.
      • Gość: donata001 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 20:47
        Tak no-spa i inne tabletki przeciwbólowe pomagają.
        Koleżanka mi zasugerowała zespół jelita drażliwego ale wg mnie sprawa jest
        bardziej poważna.
        Oki -powiem lekarzowi o tych tabletkach - napiszę na forum jak będę już po
        czwartkowej wizycie u rodzinnego.
        Dziękuję za wypowiedzi - może za kilka dni będę mądrzejsza.
        • Gość: ANGIE Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:08
          polecę Ci doktora Janika, specjalista gastrolog ale nie tylko... to przede
          wszystkim CZŁOWIEK....skieruje Cię na szczegółowe badania a jak będzie potrzeba
          skieruje do szpitala
          • Gość: donata001 Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:14
            a czy on przyjmuje w jakiejś przychodni? - bo powiem szczerze nie mam totalnie
            kasy na leczenie prywatne. kiedyś moja mama leżała w szpitalu na Barbary i tam
            był jakiś lekarz o takim nazwisku - czy mówimy o tym samym?
            Jeśli wiesz może w jakiej przychodni pracuje to napisz proszę - resztę dowiem
            się sama
            Pozdrawiam i życzę miłej nocki :)
    • Gość: luck Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:21
      nie jestem lekarzem ale czy robilas tomografię?
      • Gość: dr Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 22:21
        Nie zaprzątaj sobie głowy medycyną !!
        • Gość: miałam podobnie Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 11:47
          Jeśli boli Cię brzuch, a ból promieniuje w okolicy "między piersiami", zrób
          tomografię komputerową przewodu pokarmowego ze szczególnym uwzględnieniem
          "brodawki Vatera". Nie daj sobie wyciąć woreczka, jeśli lekarze nie będą mieli
          100% pewności, że są w nim kamienie, a za pierwszym razem usg z reguły nie
          wychodzi (należy przez kilka dni stosować leki "na odgazowanie").
          Polecam gastrologów w szpitalu na Zawodziu :) Powodzenia
    • Gość: magma Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 12:46
      Zacznij od ścisłej diety , bo lekarz leczy, nie jest specjalistą od cudów.Z płaskim i pustym brzuszkiem idż do gabinetu. Przyjrzyj się też swojej codziennej diecie, może to błędy żywieniowe?
      • Gość: karmel DO MAGMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 13:01
        A dlaczego piszesz, że ma tłusty brzuch?
        Może kobieta wygląda super?
        Może nie jada tłustych potraw co sugerujesz? - drażni mnie jak ktoś tak gada.
        Nie pisała ta kobieta, że cierpi na otyłość - więc dlaczego TY zakładasz, że tak
        jest?
        • Gość: magma Re: DO MAGMY IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 13:13
          Miałam na myśli wypróżnienie,oczyszczenie organizmu , a nie ma mowy o odchudzaniu,czy odtłuszczaniu??!!!
          • Gość: don Andrea Re: DO MAGMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:09
            miałem podobny problem co Ty
            ktoś doradził mi żeby pić zioła Bitnera
            brałem osłonowo Helicyt 20mg
            zaczyna to wszystko pomagać
            pamietaj zioła Bitnera są na alkoholu
            na Googlach pocztytajna ten temat
            • Gość: dr5 Re: DO MAGMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 18:44
              no i żeś laska narobiła.... stado idiotów dorwało się do
              komputerów.... no ale coż nie ma to jak e-medycyna hihihihiiii
              • Gość: Igor Re: DO MAGMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 08:00
                największym idiotą jesteś ty koleś
                bo też pajacu dorwałeś się do kompa
                no ale cóż niema to jak idiocie he he he he
                • Gość: dr5 Re: DO MAGMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 15:03
                  o i odezwało się dziecko neostrady.....
              • Gość: e-dr v5.1 Re: DO MAGMY i vsiech plennych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 08:09
                > stado idiotów dorwało się do komputerów.... no ale coż nie ma to
                > jak e-medycyna, a dianoza sms-em.

Dziś pytanie, jutro odpowiedź, za tydzień pogrzeb.
                Te wszyskie "darmowe" porady "ekspertów (właścicieli zakładów
                pogrzebowych albo ich agentów)" mają chyba jeden wspólny cel:
                przysporzyć klientów zakładom pogrzebowym.

Autorka postu niech odżałuje kilkkadziesiąt złotych zanim będzie za
                późno.

Ludzie błagają Boga o zdrowie. Nikt jednak ze śmiertelników nie
                myśli, że zachowanie zdrowia leży w jego własnych rękach. Demokryt
    • Gość: kasiulkak Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.09, 07:44
      witam Cię
      miałam bardzo podobny przypadek jak Twój. Otóz brzuch bolał mnie "bez
      przyczyny", czasem bóle były tak silne że nie mogłam wykonac prostych czynności.
      Lekarze diagnozowali mnie dziesiątki razy, badania nic nie wykazały, chcieli mi
      wyciąc woreczek, podejrzewali nowotwór przewodu pokarmowego... błędem było
      zbagatelizowanie drętwienia- w moim przypadku najczęsciej nóg i rąk, czasem też
      szczęki... mój lekarz rodzinny wysłał mnie w koncu do psychologa, który od razu
      rozpoznał u mnie silną nerwicę. Lęczę sie od pewnego czasu i ból brzucha już
      prawie wcale mnie nie dręczy:)
      nie wiem jak jest w Twoim przypadku, ale może warto spojrzeć równiez od tej strony
      pozdrawiam i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia
      • Gość: Jadżka Re: do lekarzy - prośba o pomoc - trudna diagnoza IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.09.09, 08:33
        Jakie brałeś leki, sprawdż ich dzialanie uboczne, czasami tu tkwi cała zagadka
    • Gość: g podaj objawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 08:17
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka