Dodaj do ulubionych

Starosta Morawski Ugotowany

IP: *.chello.pl 17.09.09, 17:58
Józio Borkowski jako szef powiatowych dróg nie dopilnował oddania mostu 3 maja
na czas co odbije się czkawką Morawskiemu. Moim zdaniem to jest celowa robota
nowej koalicji Wardziński-Kiwit (każdy wie, że Józio to kolega partyjny
Kiwita). Kiwit jak wiadomo od kilkunastu lat ma chrapkę na stanowisko
Starosty. Już widzę wtorkowe wydania gazet, wiadomości KRC o zawaleniu roboty
przez Morawskiego. Koalicja jak widać kwitnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.centertel.pl 17.09.09, 18:03
      to może powoli zaczynają się ruchy przed wyborami prezydenckimi?
      • Gość: pppppppp Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.chello.pl 17.09.09, 18:12
        Po zawiązaniu się nowej koalicji tz. 2 lipcowej Kiwit zabezpieczył Wardzińskiemu
        wygraną w I turze. Kiwit gwarantuje Wardzińskiemu, że żadna osoba z nazwiskiem
        nie wystartuje. Kiwit wystawi na Prezydenta Józia Borkowskiego znanego z
        sukcesów na froncie budowy dróg z za wysokimi krawężnikami i remontów mostów.
        Tak w nawiasie. Może Józio chce oddać most 3 maja na przyszłoroczne obchody 3
        maja? Waldek masz tylko jeden problem, tj. wątroba Kiwita i w związku z tym czy
        Morawski nie naśle kontroli drogowej na Kiwita. Bo każde dziecko wie, że Kiwit
        przestaje być politykiem po pierwszej kontroli drogowej z użyciem balonika.
        • Gość: sss Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.centertel.pl 18.09.09, 07:10
          to co to za koalicja 2 lipca?
          jakieś dogadanie się?
          to kto kandyduje na prezydenta?
          • Gość: Niezależny Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 07:48
            Jedyne koalicje jakie obecnie znamy to:
            Miasto: PO - PSL - Wspólnota Sanorządowa
            Powiat: PO - PSL - Wspólnota Samorządowa - Ziemia mCiechanowska
            czyli SLD - Samoobrona.
            • Gość: Marek Jeszke Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.09, 13:44
              Szanowni Dyskutanci !
              Czytając Państwa wypowiedzi na tym forum, zaczynam rozumieć
              dokładnie określenie „polskie piekiełko”. Jako człowiek zawodowo
              związany z budownictwem drogowym i mostowym od ponad 30-tu lat, wiem
              doskonale jakie procesy zachodzą podczas prac remontowych –
              szczególnie gdy ma się do czynienia z obiektem zabytkowym. Każdy
              inżynier, technik czy pracownik związany z wykonywaniem remontów wie
              doskonale, ile niespodzianek niemożliwych do przewidzenia na etapie
              projektowania czeka na wykonawcę w trakcie prowadzonych prac. Z
              takimi tu mamy do czynienia . Wszyscy zawodowo związani z poruszanym
              tu przeze mnie tematem rozumieją to doskonale. Dlatego zdziwiony
              jestem a wręcz nawet zbulwersowany faktem zabierania głosu w w/w
              kwestiach przez ludzi, którzy – sądząc po przeczytanych
              wypowiedziach – są kompletnymi laikami i dyletantami w kwestii
              budownictwa mostowego. Zapewniam też „osobę” – bo jak nazwać kogoś,
              kto ma „odwagę” wypisywać różne bzdury o wykonywanych pracach, nie
              mając najmniejszego pojęcia o ich zakresie, technologii czy
              złożoności – że obiekt zostanie oddany przed „przyszłorocznymi
              obchodami 3 Maja – (cytat.).
              Ciechanów to piękne miasto z ciekawymi, sympatycznym ludźmi. Prace
              remontowe na moście spotykają się z pełnym zrozumieniem mieszkańców,
              czego niejednokrotnie byłem świadkiem. Dlatego proszę – tu zwracam
              się do dyskutantów tego forum – nie mieszajcie sztuki inżynierskiej
              do Waszych rozgrywek, waśni, żali, niespełnionych ambicji.
              • Gość: do Marka Jeszke Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.chello.pl 18.09.09, 14:49
                Drogi Panie Jeszke, podejmując się zadania jakim jest remont mostu podpisał Pan w umowie terminy wykonania, którym Pan nie sprostał. Tym bardziej, że jak Pan wspomina zajmuje się Pan drogami i mostami 30 lat. Musiał Pan sobie zdawać sprawę z zakresu i niebezpieczeństw prac. Na nic się zdają Pana tłumaczenia, bo każdy wie, że ten most nie jest żadną przeprawą przez Nil, a tylko mostkiem przerzuconym przez rzeczkę zwaną dumnie rzeką Łydynią, w której nie pamiętam, żeby ktoś się utopił podczas przeprawy. Co tam jest za technologia? Trochę stali, beton plus izolacja? Gdyby przyłożył Pan tyle wysiłku do remontu co do siedzenia i pisania na forum to myślę, że dzisiaj moglibyśmy po tym okazie technologi już jeździć. Jesli chce Pan porozmawiać z laikiem to zapraszam do dyskusji. Jestem w stanie przedstawić Panu kilka przykładów o wiele większych remontów z o wiele krótszym terminem, wykonywane nie tylko w okresie letnim.
                Teraz do Starosty. Jak robi Pan przetargi to proszę o wybieranie poważnych firm z potwierdzoną opinią z Mazowsza. Bo ta Pana Jeszke aż z Gdańska musiała szukać sobie zajęcia pewnie za zaniżoną cenę, a co za tym poszło nawaliła z terminem.
                • Gość: Marek Jeszke Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.09, 15:08
                  Drogi Panie "jakiś tam". Zapraszam do rzeczowej dyskusji na temat
                  remontu a nie do szastania ogólnikami. Po pierwsze : podpisując
                  umowę na wykonanie określonych ilościowo w projekccie prac kazda
                  firma tworzy harmonogram robót. Właśnie na podstawie zakresu
                  przedstawionego w przedmiarze robót. Jeżeli ten zakres zmienia się,
                  zmienia się też czas wykonywania tychże prac. Postaram się to
                  wytłumaczyć tak, aby i Pan to zrozumiał : JEŻELI MA PAN DO
                  PRZERZUCENIA TONĘ PIACHU, TO ZROBI TO PAN W OKREŚLONYM CZASIE -
                  POWIEDZMY W GODZINĘ. JEŻELI DORZUCĄ PANU DO TEJ TONY JESZCZE DWIE,
                  TO ILE CZASU POTRZEBA PANU NA WYKONANIE PRACY ? . Matematyka,
                  prawda ? Co do wyboru wykonawcy, co raczy Pan tak eksponować ...
                  Proponuję zapoznać się z Ustawą o Zamówieniach Publicznych i będzie
                  Pan wiedział dlaczego. Chociaż wydaje mi się , że Pan doskonale wie
                  jak ta ustawa działa, a Pana wypowiedź ma charakter czysto osobisty
                  a nie merytoryczny - inaczej przedstawiłby się Pan z imienia i
                  nazwiska, tak jak ja to zrobiłem. Dlatego jeszcze raz apeluję, nie
                  załatwiajcie swoich spraw kosztem sztuki inżynierskiej. Jest to
                  małe, płytkie i niesmaczne.
            • Gość: do niezależnego Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 16:54
              Chyba się pomyliłeś w stosunku do koalicji w mieście tj:
              PO, PSL, Wspólnota samorzadowa, ORS-SLD.
    • Gość: gizmo Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: 193.243.143.* 18.09.09, 14:37
      Przykro powiedziec ale tu ktoś próbuje takimi paszkwilami ugotowac jeszecze własny rożen z dzikiem , oj żebyś się nie przeliczył , jeżeli masz coś daj dowody szastać ryjem potrafi każdy ,a im mniejszy tym głosniejszy
      • Gość: do Pana Jeszke Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.chello.pl 18.09.09, 15:01
        Mam nadzieję, że Starosta naliczy Panu kary za nieterminowe wykonanie robót.
        Przypilnuje Józia za naliczenie kar. Że Józio lubi te sprawy załatwiać pod
        stołem to każdy w Ciechanowie wie. Pan zaś za straty może ukarać pracowników.
        Dowód poniżej. W każdym Sądzie pracy Pan wygra.
        1.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/Sk0lCvoP3VI/AAAAAAAAAZE/luCrI8Z8Rhc/s1600-h/P1010397.JPG
        • Gość: albert Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 15:15
          Brzydzę się takimi zdjęciami. Zrobione w 2009 roku, podczas gdy most
          wysadził Wehrmacht w styczniu 1945 roku. Wtedy w zimie saperzy
          dochodzili pod ostrzałem sami niosąc ładunki, wysadzili most zgodnie
          ze sztuką minerską, bez zarzutów. Więc po co te kpiny ze służb III
          Rzeszy? Czy tak trzeba kpić z obecnego prezydenta, kpiąc z Frontu
          Wschodniego? Starcza nam na dzisiaj to co wynika ze schematu
          kompetencji UM, np.
          • Gość: ;) Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:58
            Albert, nie wiem, co spożyłeś, ale podoba mi się:) Kilku dyskutantom z tego
            forum warto by ów specyfik zaaplikować:)
        • Gość: Mark Jeszke Re: Starosta Morawski Ugotowany IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.09, 15:21
          No cóż. Pamiętam to zdjęcie - oglądałem je na forum na samym
          początku budowy. Na podstawie tego zdjęcia, przedstawiony tam
          pracownik został ukarany. W dalszym ciągu jednak nie jestem w stanie
          zrozumieć Waszego piekiełka. Nie prościej i bardziej "po męsku"
          pójść i powiedzieć patrząc prosto w oczy, co się ma komu do
          zarzucenia ?
          • lazikamator Re:w sprawie ukaranego pracownika 19.09.09, 00:02
            forum.gazeta.pl/forum/w,557,97403865,,tylko_dla_doroslych.html?v=2&wv.x=1
            W tym wątku pojawiło się moje zdjęcie i początkowo czytałem ,że to czas przerwy i gdyby tak było to za co ten czlowiek został ukarany?
            Wtedy była godzina 13 plus/minus kwadrans i wiekszość z nich nic nie robiła.
            Zdjecie samo w sobie jest śmieszne ,ale czy może być dowodem w sądzie, gdy sprawa zbyt błaha.
            Łazikamator podrzuci przez umyślnego mały prezencik na przeprosiny jeśli nie jest kłamstwem,że ukarano jednego pracownika za te taczki.
            Niech inni przyjezdni wiedzą ,ze mamy gest i przeprosić potrafimy w Ciechanowie.
            • Gość: do Pana Jaszke Re:w sprawie ukaranego pracownika IP: *.chello.pl 19.09.09, 08:03
              To ja Panu odpowiem tak, żeby Pan zrozumiał. Jak tą jedną tonę piasku przerzuca
              1 pracownik w godzinę, a zakres robót został z jakiś przyczyn powiększony do
              dwóch ton, a w harmonogramie ma Pan zapisane wykonanie robót w godzinę to wg
              prostych zasad matematyki do tego zadania potrzeba dwóch pracowników. Chyba, że
              tak jak to w przypadku pańskiej firmy pracownicy nie wiedzą do czego służy
              taczka. I uznali ją za stalową leżankę , którą trzeba grzać w czasie pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka