Dodaj do ulubionych

Handel w niedzielę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.09, 15:46
Handel w niedzielę powinien być zakazany
Obserwuj wątek
    • Gość: emeryt Re: Handel w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 16:30
      nie powinien
      • Gość: Gośka Re: Handel w niedzielę IP: *.opera-mini.net 08.11.09, 17:12
        Właśnie że powinien.
        • Gość: PRZEWIDYWACZ Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 08.11.09, 17:32
          zakazy tego typu są bzdurnymi, prymitywnymi hasłami których nie ma możliwości
          wytłumaczyć racjonalnie poza tym ŻE MA BYĆ ZAKAZANY ? DLACZEGO?
          • Gość: Felek Re: Handel w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.09, 18:42
            Mam takie zdanie jak Ty.Jak komuś nie pasuje to niech nie chodzi na zakupy,a jak
            zakaz to dla wszystkich tj. pracy w szpitalach, policjantom, strażakom ,
            sprzedaży paliwa, chodzenia do kościoła itp...
          • Gość: zielonka Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 09:48
            a chociażby dlatego, że np. w sklepikach osiedlowych (czesto
            czynnych w niedziele) pracuja osoby ktore maja rodziny, ktorym tez
            nalezy sie jakis odpoczynek... to nie sprawiedliwe ze ludzie
            pracujacy w biurach robia w godz. 8- 15, sob, ndz. wolne i jeszcze
            to oni najglosniej krzycza zeby zakazu nie bylo!!!!! JA JESTEM ZA
            ZAKAZEM HANDLU W NIEDZIELE I SWIETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zakaz Re: Handel w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 18:48
      Jeżeli zakazany to i zakazany na wszelkiego rodzaju jarmarkach, odpustach i
      stacjach benzynowych. Jak demokracja to i równo i sprawiedliwie dla wszystkich
      zakazany.
      • Gość: jo-la 21 Re: Handel w niedzielę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.09, 19:14
        Handel powinien być zakazany ale na zasadzie jaka obowiązuje teraz w
        święta że sprzedawać może sam właściciel.Wszystkie duże sklepy powinny
        być zamknięte ze względu na pracowników którzy powinni ten czas spędzić
        z rodziną a nie dorabiać zagraniczne sieci które i tak nie płacą u nas
        podatków.
        • dz1ad3k Re: Handel w niedzielę 08.11.09, 21:08
          Jola ma rację. Spierając się zakazany czy nie zakazany do niczego nie dojdziemy
          raczej podyskutujmy w jakim stopniu ograniczony. Konieczne sprawy typu stacja
          benzynowa czy apteka nie ma dyskusji to samo w miejscach turystycznych ale
          wielkopowierzchniowe sklepy spokojnie mogły by być zamknięte. Niech ta niedziela
          różni się jakoś od innych dni w tym w ponad 90% katolickim kraju.
          • Gość: pracoholik Re: Handel w niedzielę IP: *.centertel.pl 08.11.09, 22:46
            Przez ponad dwadzieścia lat grupa fanatyków za......lania miała w d...e głos
            leni optujących za kolejnymi wolnymi sobotami i niedzielami. Mało tego grupa
            leniwych właścicieli interesów na warszawskiej szuka od momentu modernizacji
            ulicy winnych braku miejsc parkingowych. Apeluję do ludzi posiadających interesy
            przy tej ulicy - weźcie się w końcu za zapier.....ie i przestańcie się użerać z
            potencjalymi klientami. Ad wocem Jerzy Niewiadomski ze wspólnikiem ma do
            sprzedania młyn, który można przerobić na super centrum handlowe. Wyautować
            śmietnik na peryferiach i zrobić centum na poziomie. Gdyby ktoś z Państwa miał
            ochotę uczestniczyć w tego typu przedsięwzięciu proszę o info.
            • Gość: Ad wocem h...om Re: Handel w niedzielę IP: *.centertel.pl 08.11.09, 23:11
              Gdyby ktokolwiek miał chęć wydymania frajerów, którzy w białych rękawiczkach
              próbują Was w imię grupy kapitałowej wydymać piszcie na tą emalię.
              • Gość: TOMEK Re: Handel w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 03:12
                O a Wspulnika Niewiadomskiego jeszcze nie posadzili za spowodowanie śmiertelnego
                wypadku pod Starostwem
              • Gość: PRZEWIDYWACZ Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 12:30
                ja przeważnie robię zakupy w niedzielę i co mnie nie dziwi markety typu BIEDRONA
                są zawalone klientami - trudno dojść do kasy. Jeżeli jest taki ruch to oznacza,
                że tym tysiącom ludzi jest to potrzebne. Jeżeli zakazalibyśmy handlu w niedzielę
                to cały ruch przeniósłby się na sobotę JESTEM CIEKAWY MINY PACANÓW KTÓRZY
                MUSIELIBY ZROBIĆ ZAKUBY W SOBOTĘ - GDYBY CZEKALI W KOLEJCE ZAMIAST 10 min. Np 30
                zapewne zmieniliby zdanie.
                • Gość: jo-la 21 Re: Handel w niedzielę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 18:23
                  Kiedyś sklepy były w niedzielę zamknięte i ludzie jakoś żyli a teraz
                  proszę jaka WIEŚ rozpasana postawcie się na miejscu tych ludzi którzy
                  muszą pracować w niedzielę np.w takiej Biedronce .A temu się w kolejce
                  nie chce dłużej postać bo on pan idzie w niedzielę na zakupy a
                  dziadostwo niech go obsługuje.
                  • Gość: PRZEWIDYWACZ Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 09:25
                    jakie dziadostwo. Jest wolny rynek KOMUNA JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁA. Sam przez wiele lat
                    pracowałem we wszystkie niedziele i święta bo było to opłacalne ( setki za te
                    dni) A I NIE PISZ JAK TO BYŁO DOBRZE KIEDYŚ BO NIE BYŁO. Praca to praca,
                    niedziela czy wtorek CO TO ZA RÓŻNICA? Mogę się założyć, że gdyby zrobić
                    anonimową sondę WOLNE NIEDZIELE -NIŻSZE WYNAGRODZENIE bądz pracujące z wyższym
                    wynagrodzeniem ( do wyboru) to większość opowie się za wyższymi zarobkami bo
                    opierdzielacze przemineli z minioną epoką. Do Częstochowy na kolanach możesz
                    śmiało powędrować na URLOPIE
                    • Gość: zielonka Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 09:53
                      w jakich ty czasie zyjesz?? zadko sie zdaza zeby pracodawca (a
                      zwlaszcza przywaciarz..) placil setki za niedziele!!!! moja siostra
                      robie w sklepie spozywczym i co?? dostraje 50 zl za niedziele-
                      przeciez to smieszne :-) zamiast tego woli sobie posiedziec z
                      dzieckiem i mezem w domu- przynajmiej jakas korzysc...
                      • Gość: mały_miś Re: Handel w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 13:04
                        Zgadzam się z "zielonką"!! I powiem więcej.. Jeśli handel ma odbywać się w
                        niedziele to niech pozostałe zakłady pracy (państwowe lub prywatne)również
                        pracują!! Bo niby w czym jest lepszy pracownik urzędu od pracownika sklepu??
                        Chyba jedynie w tym, że ten pierwszy przesmradza się po biurze 8 godzin dziennie
                        przez 5 dni w tygodniu, a ten drugi musi pracować..ciężko pracować!!!!!!
                        • Gość: sołtys Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 14:40
                          A mówiłem,było się uczyć na urzędnika państwowego! A teraz mi tu nie
                          narzekać!
                          • Gość: zielonka Re: Handel w niedzielę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 15:20
                            kur...cze... jak to uczyć?? przeciez w urzedach to pracuja zazwyczaj
                            znajomi znajomych, siostrzenice i bratankowie dyrektorow ów
                            urzedow... a poza tym czesto ludzie bardzo dobrze wyksztalceni musza
                            z roznych przyczyn ciezko pracowac w sklepach, budowach... niestety
                            takie czasy... a tak na marginesie- czy ludzie z nizszym
                            wyksztalceniem sa gorsi od tych z wyzszym?????? nie
                            sądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: JA Re: Handel w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 17:23
      Ludzie, a czy jest przymus pracy i robienia zakupów w niedzielę? Jak komuś nie
      pasi praca w niedzielę to niech zwolni się z takiego sklepu i założy sobie swój.
      A tam będzie pracował 16 godz.i będzie zadowolony. Czasy obowiązku pracy to już
      dawno minęły. Jest tylko kwestia wolnego za niedzielę w innym dniu. Ja
      pracowałem w firmie i mogłem mieć w miesiącu wolną sobotę i niedziele raz , a za
      pozostałe wolne w inny dzień i na to się godziłem. Jak ktoś chce spróbować
      swojego handlu niech wejdzie w układ z ŻABKĄ ,a tam będzie pracował od 5 rano do
      23,30 i będzie okej.
      • Gość: ;/ Re: Handel w niedzielę IP: *.chello.pl 10.11.09, 23:09
        a ja nie mam zdania.
        ale tak sobie myśle - skoro jest część, która ma `nie dorabiać` właścicieli sklepów to co ze stacjami paliw? Oni też mają rodziny. Co z lekarzami, policjantami, strażakami? Oni też mają rodziny! Skoro jedni mają wolne to czemu drudzy pracują? Powinni chociaż mieć jakiś dodatkowy dzień wolny !
        Może nie w Ciechu ale w duzych miasta w galeriach są tłumy bo w codziennej gonitwie najszybciej można wyrwać sie do sklepu, dzieciakom jakies buty czy kurtkę kupić.. Co innego, że lepiej byłoby później do parku iść na spacer a nie do KFC opierdzielić udko z oleju tygodniowego ;/
        i dalej nie wiem czy jestem za czy przeciw :P
        • Gość: lukrecja Re: Handel w niedzielę IP: 77.255.186.* 11.11.09, 08:40
          Z perspektywy osoby która musi pracować w niedziele, to nie jest tak fajnie.A i tak pracownik zarobi niewiele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka