Dodaj do ulubionych

Otwarcie Media expert

IP: 77.255.218.* 14.12.09, 21:21
To już za kilka godzin..., jak myslicie, czy ludzie będą zabijac się o
tanie agd/rtv, tak jak o mięso z pewnego sklepu w ciechanowie? Mam
nadzieję, że ta, bo ja tam też będę..., i wszyscy łapacze, co łapali
tanie mkięsko również, jesteśmy już umówieni, co kto łapie... i jak
będziemy sie pchac do drzwi. Będzie pyszna zabawa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja pie... [...] IP: *.chello.pl 14.12.09, 22:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 15.12.09, 01:01
        W tym samym czasie w reszcie salonów można kupować bez vatu więc te super mega
        promocje to tylko kilka procent taniej. Przecież sklepom o to chodzi, żeby
        ludzie się przestali kontrolować a zaczęli robić wszystko pod dyktando promocji.
        Wolę kupić drożej ale zastanowić się przed tym poczytać opinie i poszukać dobrej
        ceny.
        • Gość: gość Re: Otwarcie Media expert IP: 213.199.253.* 15.12.09, 07:59
          ja byłem sklep zwiedziłem, bardzo mi sie podobał a co do zakupów to nie wiem bo
          brak funduszy mam.
      • Gość: pol Re: Otwarcie Media expert IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.12.09, 08:35
        nie rozumiem dlaczego obrazasz ludzi z Ciechanowa
        w kazdym innym miescie jest tak samo...
    • Gość: ja pie... Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 15:16
      nie, w innych miastach tak nie ma, bo tam jest standard jakiś a tu, dziki tłum,
      który pierwszy raz widzi większy sklep hah, banda plotkarzy, hien (rzecz jasna
      nie wszyscy ale większość)

karambo - właśnie pewnie tacy jak Ty się rzucają na tic-tacki jak są po 50 gr
      dlatego Ty także zapewne należysz do tej grupy a tak BTW nie jestem z Ciechanowa :)
      • Gość: addhoc Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 16:56
        Zasmucę Cię przedmówco: nie tylko jest tak w Ciechanowie, w Polsce ale również
        na całym świecie. W UK zginęła jedna osoba w czasie otwarcia Harroldsa. W
        stanach i Niemczech też były takie tragedie więc twoją wypowiedź usprawiedliwiam
        brakiem wiedzy w temacie ew. brakiem dostępu do mediów:)
        • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 15.12.09, 17:38
          Też dumnie przemaszerowałem przez sklep z balonem w ręku :D. Tam jest z 50
          różnych telewizorów pomieszanych producentami i rozmiarami jeśli ktoś nie wie
          dokładnie co chce ma problem spowodowany nadmiernym urodzajem i brakiem
          jakiegokolwiek porządku.
          Nie lubię takiego tłoku. Po świętach pooglądam wszystko na spokojnie. Sprzedawcy
          grupują się po 3-4 więc widać ich pełno jak się wchodzi ale jak się chce o coś
          zapytać żadnego nie widać w zasięgu wzroku. Kupiłem odkurzacz za 99 zwykły,
          prosty, plastikowy ale działa. Sprzedawca odradzał bo stary model i nigdzie ni
          kupię worków. Miło z jego strony ale najwyraźniej nie wyszkolili go do końca
          wobec kogo ma być lojalny :D.
          • Gość: klient Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:25
            Założę się, że w internecie sprzęt rtv i tak jest znacznie taniej. Po co przepłacać.
            • Gość: pingwin Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:31
              dla mnie żadna rewelacja...Co do obsługi to fakt,było jej dużo ale
              chyba sami nie wiedzieli po co tam są. Byli bardziej zagubieni niż
              napierający tłum.Grupowali się pewnie w obawie przed trudnymi
              pytaniami.
              • Gość: też byłam Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:43
                tam sprzedawcy to masa gó...arzy takich około 20 lat dziewczynek które nic nie
                wiedziały i jeden chłopak który tłumaczył mi o telewizorach w taki sposób że
                pokazując 2 różne firmy mówił to to samo tylko ten ma więcej cali.
                • Gość: hose qrra Re: Otwarcie Media expert IP: 188.33.64.* 15.12.09, 20:11
                  ja też tam byłem i to wszystko przeżyłem...
                  piersi skąpcy i ciekawscy gromadzili się już godzinę przed otwarciem przed
                  drzwiami,a niektórzy koczowali w samochodach na parkingu.Towarzystwo było
                  mieszane od mocherów po młode małżeństwa z 3-letnimi małymi dziećmi na rekach.
                  Po wpuszczeniu ludu do sklepów jak te mochery ruszyły z dziadkami że aż młodych
                  w tyle zostawili. Zaraz łapali za darmowe cukierki "Krówki" i smycze z logiem
                  sklepu,farta miałem że i dla mnie smycz została. Sklep jak sklep ceny nie
                  powiedział bym że aż takie niskie/.... obsługa chodziła zakręcona ale miałem z
                  nich beke he he tacy przerażeni
                  Najmilej wspominam Hostessy młodziutki i ładne od jednej mam nawet nr tel,
                  zobaczymy co z tego będzie he he.
                  • Gość: ja pie... Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 20:29
                    addhoc - ale niestety tylko w ciechanowskiej wsi jest banda plotkarzy i
                    beznadziejnych lamerów ;o
                    co do samego "media eKSpert" to jest zalosnie drogo i beznadziejnie ;/ ładne
                    dziewczyny tylko :D
                    • Gość: T.S. Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 20:42
                      No obsługa w sumie też sie musi nauczyć co i jak. Nie muszą wszystkiego wiedzieć. Dość często bywam w niby gigancie, zwanym Media Markt i z obsługą też jest baaaardzo bardzo różnie. Jak tylko przyjade do Ciechanowa, to oblukam, co za "cudo" tam powstało po powiększeniu.
                    • Gość: do lol Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 01:18
                      lol.. chlopcze.. nie pogarszaj swojej i tak juz nedznej sytuacji ;))
                      • Gość: ja pie... Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 16.12.09, 14:51
                        nędzny to masz ryj, człowieku do jakiego lol'a Ty właściwie piszesz? czy pisze w
                        tej chwili tu ktoś taki?
    • Gość: Gosc Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 20:45
      Ludzie nie kupujcie w sklepach w Ciechanowie elektroniki.Ja od kilku
      lat kupuje TV , Laptopy, aparaty w sprawdzonych sklepach
      internetowych. Przez ten czas zaoszczędziłemn kilka tysiączków.... A
      najlepszy jest w cenach jak dla mnie NeoNet. Za LCD chcieli o
      1980pln więcej niż cena w internecie ..... Powodzenia na
      zakupach !!!!
      • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 15.12.09, 22:50
        Wiesz w necie jest taka różnica, że kupujesz coś czego sklep jeszcze nie ma a
        jak sklep dojdzie do wniosku, że po tej cenie się nie opłaca przeproszą lub
        podadzą zaktualizowaną cenę. Według mnie aż tak drogo nie jest a za to, że można
        zobaczyć i dotknąć sprzęt a jak się nie spodoba natychmiast zacząć oglądać inne
        warto dopłacić 3% ceny. A i nie zapomnij pomniejszyć swoich oszczędności o
        koszty kurierów wtedy przestaną być imponujące.
        • Gość: addhoc Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.12.09, 22:59
          Co do ładnych dziewcząt z obsługi sklepu: widziałem jedną, zaplątaną w
          odkurzacz. Poza tym sami mężczyźni:)
          Generalnie chyba niewiele osób poznało Pana Prowadzącego, starego kabareciarza z
          grupy Rafała Kmity - chyba jeszcze istnieje?!
          www.youtube.com/watch?v=rGXp9n64BOs
          To ten w czerwonym:)
          Poza tym Panowie mieli jakiś dziwny trend odradzania jednego towaru na rzecz
          innego, na moje oko bardziej tandetnego. Powiedzieć o towarze w sklepie, że to
          szmelc. No no...
          • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 15.12.09, 23:12
            Masz rację to ten gość pląsał między pralkami :D. Nadal nie zmienił fryzjera :D.
            Jakoś nikt nie klaskał a nawet mało zwracał uwagę - to musi być trauma dla
            kabareciarza ale może rekompensata była słuszna ;).
            Zrypali z tym przejściem jest gotowe wejście prosto od parkingu. Może liczyli,
            że cały ten tłum wpłynie przy okazji do marketu budowlanego ale się nie udało.
            • Gość: ask Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:56
              To ten sam, który był jednym z głownych bohaterów odcinka o
              detektywie Rutkowskim na TVN... ?
        • black_rn Re: Otwarcie Media expert 16.12.09, 18:47
          Byłem wczoraj w tym sklepie po prostu (zapewne tak jak większość) z ciekawości, zobaczyć co mają, popatrzeć na ceny i nie tylko :). Tu bym się nie zgodził z tym, że drogo nie jest - różnica 1200zł na telewizorze to może dla niektórych nie dużo, ale dla mnie nie. Jeśli chodzi o kupno przez internet czy od producenta wyjdzie z kosztami przesyłki znacznie taniej, jeżeli chodzi o towary, które kosztują "powiedzmy" od 500 zł wzwyż i nie jest to różnica rzędu 3%. Co do obsługi może z biegiem czasu się wyrobi, bo wiedza u niej mizerna, zresztą tak samo jak niektóre opisy towarów.
          • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 16.12.09, 20:28
            1200 różnicy jest na takim za 6 000 którego i tak nie kupi nikt poza snobem i
            gazeciarzem kiedy obok stoją tak samo dobre po 3 000. Ten za 1688 można kupić w
            sieci koło 1750 w innych salonach ME też tylko nie wiem czy warto. Jak dołoży
            się 5 00 można mieć plazmę nowej generacji bez pixelozy.
            • Gość: ;) Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 16.12.09, 20:31
              Jak dziadek nie widzi roznicy to juz pora wybrac sie na wizyte kontrolna do
              okulisty.
              • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 16.12.09, 20:43
                Zwłaszcza na tych żółtych planszach widać było różnice ;D. Dobry telewizor HD
                można kupić za 3-4 k jeśli się nie chce mieć 4 gniazdek HDMI których nigdy się
                nie użyje i innych średniżytecznych bajerów. Jak ktoś chce przepłacić zawsze
                może kto bogatemu zabroni.
            • black_rn Re: Otwarcie Media expert 17.12.09, 01:19
              Akurat pisząc to miałem na myśli TV jeszcze nowszej generacji (LED, ale mniejsza o to), a czy ludzie kupujący sprzęt za 6 000 czy nawet za 32 000, który w takim sklepie byłby zapewne na poziomie 9 000, 40 000 są zaraz snobami i gazeciarzami, jeżeli kogoś stać to dlaczego ma nie kupić, zresztą, co ja będę się rozpisywać (to temat rzeka wiadomo niektórzy patrzą też na jakoś, możliwości - współgranie np. z innym sprzętem, markę, a co za tym idzie i cenę). Takie sklepy są dla ludzi: którzy chcą zobaczyć jak coś działa, się przysłowiowo "napalili" (nie tylko na asortyment :)), chcą kupić coś po okazji (nie koniecznie zawsze - tańsze artykuły), albo po prostu słabo znają rynek RTV czy AGD, słowem prawie dla wszystkich. Zresztą Media Markt, Saturn itd. to wszystko na jedno kopyto, czym tu się zachwycać, sklep jak sklep.
            • black_rn Re: Otwarcie Media expert 17.12.09, 01:22
              Akurat pisząc to miałem na myśli TV jeszcze nowszej generacji (LED, ale mniejsza o to), a czy ludzie kupujący sprzęt za 6 000 czy nawet za 32 000, który w takim sklepie byłby zapewne na poziomie 9 000, 40 000 są zaraz snobami i gazeciarzami, jeżeli kogoś stać to dlaczego ma nie kupić, zresztą, co ja będę się rozpisywać (to temat rzeka wiadomo niektórzy patrzą też na jakoś, możliwości - współgranie np. z innym sprzętem, markę, a co za tym idzie i cenę). Takie sklepy są dla ludzi: którzy chcą zobaczyć jak coś działa, się przysłowiowo "napalili" (nie tylko na asortyment :)), chcą kupić coś po okazji (nie koniecznie zawsze - tańsze artykuły), albo po prostu słabo znają rynek RTV czy AGD. Zresztą Media Markt, Saturn itd. to wszystko na jedno kopyto, czym tu się zachwycać, sklep jak sklep.
    • Gość: ja Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 16.12.09, 22:24
      fajny sklep
      • Gość: misiek Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 23:22
        Sklep fajny.. Mają ciekawe promocje i duży wybór czego o pozostałych sklepach
        elektronicznych w naszym mieście powiedzieć się nie da. Obsługa miła.. Potrafią
        konkretnie coś doradzić.. Ciągle się uczą więc więcej wyrozumiałości..a poza tym
        nie sposób jest znać się na wszystkim!!!! Lepszy młody i atrakcyjny sprzedawca
        niż stary i obleśny dziad, któremu nic się nie chce robić i ma klienta w d...!!!
        • Gość: haha Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 16.12.09, 23:44
          promocje? uważasz, że tam jest tanio????? ;o ;o ;o hahaha proszę Cię przestań ;)
          tam jest drogo jak cholera, chyba nie byłeś w innych sklepach z elektroniką w
          ciechu :<
          poza ładnymi dziewczynami z obsługi nie ma tam nic nadzwyczajnego, to taka
          niedorobiona podróba MM (Media Markt dla mniej kumatych) tyle, że tu mają barwy
          żółto-czarne w MM czerwono-czarne :D
          • Gość: klient Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 17.12.09, 18:25
            Najtaniej w internecie. Porównałem tv z gazetki mediaexpert z tv z internetu (ten sam model) i wyszło, że uwzględniając koszty przesyłki można zaoszczędzić na tym konkretnym modelu 250 zł - kupując w internecie.
            • Gość: haha Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 17.12.09, 18:31
              nie trzeba porównywać by wiedzieć, że jest drogo, wystarczy logicznie pomyśleć:
              czy w takim Ciechanówku będzie tani sprzęt?? Odpowiedź brzmi: NIE! Bo u nas nie
              ma prawdziwego sklepu tylko podróby, zauważcie, czy w jakimś dużym mieście jest
              takie coś jak media expert? nie ma bo tam po 2 tygodniach by przestało istnieć!
              • Gość: venom Re: Otwarcie Media expert IP: 81.219.156.* 17.12.09, 19:34
                praw które rządzą sprzedażą to ty nie znasz. Nie wiesz też pewnie dlaczego sieci
                Media Markt, Saturn czy Electro World nie szukają miejsca dla siebie w Ciechanowie?
    • Gość: maratończyk Re: Otwarcie Media expert IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 19:22
      Byłem, widziałem, nic nie kupiłem i wyszedłem. Co do obsługi to jakaś
      jedna wielka porażka, goście nie wiedzą co sprzedają. Na pytanie gdzie serwis
      danego produktu?? Nie wiem!!! Jak się podłącza?? Nie wiem Pan sam zobaczy z
      tyłu!!!! Czym się różni dany model od drugiego!!! yyyy ten jest model wyższy!!!
      co to ma być, widzę zatrudnili bandę dwudziestolatków którzy mieli parę dni
      szkolenia z którego i tak nic nie wynieśli. A najlepsze w tym wszystkim jest to
      że doradzają ludiom co jest lepsze a pracują dopiero w tej branży parę dni i
      skąd on to ma niby wiedzieć. Wracając do cen to jedyne co tam mogę kupić to
      tylko produkty z gazetki co mieli na otwarcie bo tylko to się opłacało. Reszta
      towaru około 100-300zł drożej niż w innych sklepach w ciechanowie które także
      były na ekspozycji a skąd wiem bo byłem i zrobiłem sobie maratonik po
      Ciechanowie (reklamować nie będę które miały najtaniej :-)). Weźcie sobie
      jeszcze pod uwagę że nie negocjowałem cen w tych sklepach czyli różnica
      spora!!!!!!!! Mam już nową świąteczną gazetkę media ekspertu pod tytułem
      "świąteczne raty" i w niej już takich rewelacji nie ma jak na wielkim otwarciu.
      A więc nie bądźcie naiwni tylko przejdźcie sie po innych sklepach w Ciechanowie
      a gwarantuje że kupicie taniej. Pozdrawiam
      • Gość: haha Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 17.12.09, 19:58
        venom - tak jestem ciemny i nie znam się na produktach elektronicznych i
        specjalnie polecę do takiego sklepu bo jest drożej :)
        no wiadomo czemu MM i inne nie wejdą do takiej wsi: bo za mało mieszka tu ludzi,
        którzy za mało zarabiają by kupować dużo ;] proste
        maratończyk - cytat: "(reklamować nie będę które miały najtaniej :-))" a to
        dlaczego? no pochwal się :) jak już tak wszyscy otwarcie narzekają (czy nie
        narzekają) na ten media expert to nagle taka tajemnica gdzie taniej? hah sam
        nawet narzekasz na obsługę więc w czym problem, byś podał gzie można taniej
        kupić, nie rozumiem Cię w ogóle ... ;o
        • Gość: venom Re: Otwarcie Media expert IP: 81.219.156.* 17.12.09, 22:06
          wiesz, we wsi zazwyczaj mało ludzi mieszka, zazwyczaj nie zarabiają najlepiej,
          kupują mało ale cenią sobie sklep który mają blisko.
          • Gość: haha Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 17.12.09, 23:11
            cenią sobie drogi sklep? ok, jak by to był spożywczak jeden jedyny na cały
            ciech... ale po np. lapka w cenie 3 tys w media expert to lepiej chyba jechac do
            tej wawy i kupic o polowe mniej, czyzby bilety wyszly cenowo drozej niz laptop
            za 3 patyki na miejscu?
            • Gość: kamil Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:16
              Jeśli chodzi o MM, to ich najnowsza strategia marketingowa zakłada utworzenie sklepów w miastach średniej, a nawet mniej niż sredniej wielkości. Najmniejsze miasto w którym działa Media Markt, to bodajże, 30-tysięczna Czeladź. Fakt, na Śląsku, w aglomeracji, ale nie jest to ostatni sklep w mniejszym niz 100 tys. mieście. Choć w Ciechanowie oczywiście nie mamy co liczyć na MM.
              • Gość: Paweł Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:36
                Ten expert jakoś tak biednie wygląda - dużo żułtego mixerów i
                czajników :)
                A ci co mówią o Media Markcie, Saturnie itp - chyba nigdy nie byli w
                takim sklepie i nie zdają sobie sprawy z różnicy w skali !!

AGD RTV ogląda sie dzisiaj w sklepach a zamawia w necie.
                Sklepy z tym walczą jak mogą i są przerażone. Ciekawe jak to się
                skończy ...
                • Gość: maratończyk Re: Otwarcie Media expert IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.09, 17:45
                  Paweł - kupuj dalej w internecie tylko weź sobie pod uwagę że wcale nie jest tak
                  kolorowo a dlaczego??? Pozwól że przedstawię Ci parę sytuacji z życia mojego i
                  moich znajomych. Pierwszy przypadek: Przyjeżdża kurier z pralką, otwieram,
                  oglądam czy nie uszkodzona wszystko w porządku. Po dwóch dniach stwierdzam że
                  jednak jest za duża (gdybym widział ją wcześniej gdzieś na sklepie to bym jej na
                  pewno nie wziął ale niestety był to model wysoki i drogi i nigdzie go nie było)
                  a więc wymienię na inną bo z tego co stanowią przepisy mam 10 dni na
                  zrezygnowanie z towaru od daty zakupu. Niestety nie było takiej możliwości
                  ponieważ towar był rozpakowany a przepisy stanowią że masz prawo zwrócić towar
                  ale w stanie nienaruszonym. Drugi przypadek: Towar przyjeżdża kumpel odbiera ale
                  nie rozpakował i nie obejrzał. Okazuję się później że towar uszkodzony
                  mechanicznie, kumpel reklamuje a Pan w słuchawce mówi że mógł obejrzeć towar jak
                  odbierał i że nie da rady nić zrobić bo towar wyjechał cały nieuszkodzony i
                  najprawdopodobniej uszkodził go kurier a niestety on nie odpowiada za kuriera
                  tylko firma przewozowa a że był ciapa i nie obejrzał to tylko jego wina. No to
                  dzwoni do firmy kurierskiej a oni że nie został spisany protokół szkody przy
                  odbiorze że nic nie da się zrobić Trzeci przypadek: Przyjeżdża lodówka wszystko
                  cacy, odebrane nie uszkodzona działa jak należy po paru miesiącach popsuła się,
                  no to nie wiele myśląc został wezwany serwis. Pan serwisant przyjeżdża i
                  stwierdza że jest nie do naprawienia tylko trzeba wymienić na nową!!!! i co
                  teraz??? musi Pan się zgłosić do sklepu gdzie została zakupiona i przedstawić
                  moje zgłoszenie serwisowe że towar ma zostać wymieniony na nowy bo tego już nie
                  da rady naprawić. Jak sie okazało lodówka musiała zostać odesłana do sklepu
                  internetowego na własny koszt, i lodówki nie było ponad miesiąc kiedy w końcu
                  odesłali nową (A weź sobie jeszcze pod uwagę co by było gdyby ten sklep
                  internetowy już nie istniał!!! co jest normalką) Czwarty przypadek: Bardzo
                  często okazuję się że na towar zakupiony w internecie nie ma gwarancji
                  producenta tylko jest sklepowa czyli ja coś się zepsuje towar musisz odesłać do
                  sklepu. Bardzo często także towar nie jest przeznaczony na rynek Polski i wiedz
                  że serwis lokalny tego ci nie przyjmie. Piąty przypadek: Przyjeżdża zmywarka,
                  nie uszkodzona nie widać żadnych wad. Po zamontowaniu okazuję się że nie działa.
                  W takim przypadku wiedz że czeka cię szereg wypełniania formularzy, robienia
                  zdjęć i odesłania do nich na własny koszt, czas realizacji reklamacji to tyle
                  ile im się podoba. Nie chce nikogo zniechęcać do zakupów przez internet bo
                  wszystko jest pięknie jak wszystko przyjeżdża nie uszkodzone i działa beż
                  zarzutu a niech tylko będzie coś nie tak to będzie lament, mnóstwo straconego
                  czasu i nerwów a niestety na AGD RTV nie wydajemy 100zł tylko tysiące więc się
                  najpierw zastanówcie.
                  haha - nie podaję nazwy sklepu bo po co mam podawać (chcę być bezstronny)wielu
                  innych nie ma raptem 6 (Avans, Neonet, 2x Partner, Dynamic, i Majka) A jak ktoś
                  chce to się przejedzie i porówna. Pozdrawiam
                  • Gość: mieszkaniec Re: Otwarcie Media expert IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.09, 17:55
                    uu chyba to jest odpowiedź działu marketingu media expert, słabo wypadło :))
                    • Gość: klient Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 21:03
                      Brawo dla takiego markietu w Ciecanowie.
                      A poważnie to tak, ceny były super w dniu otwarcia. nastęnego dnia
                      brak promocji.
                      Kupić można wszystko typu ADG i TV i Komp.
                      Broblem mają z wyjściem przy kasach, każdemu każą się zawracać bo
                      coś piszczy i ochrona ma problem.
                      Telewizoru sprzedają jak ciepłe bułeczki tylko klienci odczują po
                      rachunkach za energię za dwa miesicąe, bo Plazmy sprzedają jako LCD.
                      W sumie nie patrząc na ceny, to super można kupić wiele.
                      Pozdrawiam załogę.
                      • Gość: Paweł Re: Otwarcie Media expert IP: *.centertel.pl 18.12.09, 21:32
                        Ja mam plazmę 42 cale od 2-ch lat i sobie chwalę :)
                        Jasne że LCD zużyje trochę mniej prądu - ale przez to że jest
                        droższy różnica w cenie zwraca się kilka lat. A plazma zawsze lepiej
                        sobie radzi z sygnałem słabszej (czyli dzisiaj u nas jeszcze
                        normalnej) jakości (rozdzielczości).
                        LCD wciskają sprzedawcy bo lepiej na nich wychodzą. Jak chcesz
                        telewizor od 42 cali w górę bierz plazmę!!!
                    • Gość: krótki Re: Otwarcie Media expert IP: *.centertel.pl 18.12.09, 21:28
                      Zasadniczo za długie tłumaczenie się
                      Mi się czytać nie chce - a czy komuś bezstronnemu chciało by się
                      pisać tyle ???
                      Żal!
                  • Gość: Rany Re: Otwarcie Media expert IP: *.centertel.pl 18.12.09, 21:26
                    Rany - a ty z którego sklepu ???
                    • artciech Re: Otwarcie Media expert 18.12.09, 23:46
                      byłem dziś ogladałem telefony , klapa całkowita tylko stare modele a ceny kosmos
                      , z takimi cenami to daleko nie zajadą . Samsung z gazetki co był za 79zł
                      kosztuje 149zł , nokia była 109zł teraz 129zł . Byle neonet ma taniej i nowe
                      modele Ci chyba przenieśli z innego sklepu co zostało bo takich już nie produkują :)
                      • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 20.12.09, 00:00
                        Plazma pobiera zależnie od tego co wyświetla często mniej niż LCD bo tam zawsze
                        świeci świetlówka (lub diody led) nawet kiedy ekran jest całkowicie czarny.
                        Ostatnio kupowałem ze znajomym plazmę 42' pobór maksymalny (przy wszystkich
                        pixelach świecących na biało z pełną jasnością ) to 225 W. Przy przeciętnym
                        obrazie pobiera 150 - 200W. No i już nie da rady zakręcać kaloryfera kiedy
                        odpala się plazmę :).
                        • Gość: winter Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 18:45
                          Byłem, zobaczyłem i jestem zadowolony.
                          Po pierwsze sklep jest duży i ma szeroki asortyment.
                          Odnośnie cen - nikt nie jest zmuszany do zakupu.Można u nich
                          obejrzeć i kupić u konkurencji lub odwrotnie.
                          Jak będą myśleli w tym sklepie to dostosują ceny do zamożności osób
                          z Ciechanowa i okolic.Jak nie to podzielą los, którzy nie
                          dostosowali się do rynku.
                          A swoją drogą TO DLACZEGO W TYM SKLEPIE SĄ TAKIE TŁUMY???
                          Już to wystarczy, że taki sklep jest potrzebny i nie tylko do
                          kupowania...
                          I chwała osobie/grupie osób, która zainwestowała w galerię Mrówka bo
                          innych szybko nie będzie.
                          A GALERIANKI i GALERIANIE wolą spotykać się w takich centrach
                          handlowych niż np. w BIEDRONCE czy CARREFURZE wśród słoików i jabłek
                          • Gość: Rozczarowany Re: Otwarcie Media expert IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.09, 18:08
                            A gdzieś Ty widział takie tłumy?
                            Ja dziś zwiedziłem ten market. Fakt robi wrażenie, bo i duży i ładnie
                            zaprojektowany, ale ...właśnie są ale.
                            Przez tydzień analizowałem pewien model LCD, po burzy mózgów wybrałem.
                            Przychodzę, a tu lipa. Okazuje się, że promocja obowiązywała tylko przez 3 dni.
                            Teraz model jest 700zł droższy...
                            Przeglądałem więc resztę produktów i rozczarowanie jeszcze większe, bo mnóstwo
                            produktów ma ceny wyższe niż w promocyjnej gazetce.
                            Coś takiego zrobić klientom, ale i sobie przed świętami. Gratuluję - czyste
                            samobójstwo.
                            Widać to zresztą po ilości klientów. Garstka ludzi (powiedzmy, że pogoda...), a
                            już jak ktoś wejdzie i zobaczy to dość szybko wychodzi. Trochę przykro przyznać,
                            ale z dużej chmury... wielki pikuś...Pan Pikuś...
                            • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 21.12.09, 19:09
                              Pisałem, że do 16 można kupować pewne rzeczy bez vatu. Promocja się skończyła
                              zbyt długo myślałeś. I tak postępują lepiej bo nie robią jak spożywczaki. Nad
                              produktem wielki plakat z ceną 5 PLN a przy kasie kosztuje 8 bo na plakacie
                              małymi literami jest napisane, że taka cena obowiązywała 3 dni temu albo będzie
                              od jutra. Bardzo tanio było na nocnym kupowaniu widać było, że wietrzą magazyny
                              ale to było kilka dni przed otwarciem sklepu u nas. Niedługo pewno będą nowe
                              promocje tylko tym razem bądź szybki :).
                  • Gość: kejs Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 26.12.09, 21:29
                    muszę się zgodzić z maratończykiem, chociaż wiele rzeczy kupuje przez net to jeśli chodzi o drogie rzeczy typu tv idę jednak do sklepu. W kupowaniu przez net wszysko jest ok do momentu jakiegokolwiek problemu. Mam przykład na sobie gdzie poskąpiłem 350zł.... Kupiłem 37" samsunga, TV przyszedł w miare szybko, przesyłkę sprawdziłem - nie uszkodzona, podłączyłem do prądu, działa więc wszysko niby ok... do czasu kiedy zaprogramowałem kanały. Otóż na ekranie pojawiły się śliczne 2 białe ciągle świecące piksele!!! Nie było ich naturalnie widać bez wystrojenia gdzie na ekranie odbywa się tzw walka mrówek białych i czarnych :P i co powiedział mi sprzedawca internetowy? "Takich rzeczy nie da się przewidzieć bla bla to nie jest wada która uniemożliwia korzystanie bla bla zwrócić Pan nie może bo nie ma powodów bla bla niech Pan odda na gwarancje... Pani z infolinii (w niezykle miły sposób) powiedziała że pikseli musiało by być 3 w bliskiej odległości od siebie żeby można było to reklamować :/ no i co? I nic... walcze z nimi od jakiegoś czasu ale wygląda na to że próżne moje starania... a w sklepie sprawdziłbym na miejscu wszystko odrazu i nie tracił teraz nerwów...
                    Co do sprzedawców w nowym arkecie to muszę przyznać rację większości którzy tu pisali że niewiele wiedzą nt sprzedawanego towaru, żona prosząc o falownicę dostała do ręki lokówkę (!!!) a miła Pani twierdziła że to to samo. No cóż może się wyrobią w miare czasu. Wrażenie zrobił na mnie tylko jeden Pan na tv z którym rozmawiałem, był nie tylko obcykany ze sprzętem w większości o co zapytałem ale nawet jak go zapytałem o coś czego nie wiedział (w sumie trudno się dziwić kilka marek, kilkadziesiąt modeli gdzie każdy producent ma swoje nazwy określające w sumie to samo) to mnie nie okłamywał i nie wciskał ciemnoty tylko poleciał do kompa wydrukował sobie info ze strony producenta i wyjaśnił niezrozumiałe (niby dla mnie:P) terminy, nie wiem jak reszta ale ja wole już takiego sprzedającego niż takiego który niewiele wie i wciska ciemnote i wprowadza w błąd. Co więcej na cały sklep tylko ten jeden gość potrafił mi w miare jasny sposób przedstawić jeden z zestawów kin domowych jakie tam mają. Wracając do tematu medii w ciechu moim zdaniem taki sklep był u nas potrzebny bo niestety nie było u nas salonu tak kompleksowego i z takim wyborem jaki mają oni. Co do cen rzeczywiście niektóre towary można kupić taniej, ale można zawsze negocjować. Co do innych salonów cen nawet nie pojade sprawdzić bo chyba poza neonetem to przy innych sklepach całkowicie nie ma sie gdzie zatrzymać samochodem, aż dziw bierze że nic z tym nie robią, taki avans np, niby wielka sieć w całej polsce a chcąc do nich jechać szczególnie po pracy to czeka mnie dłuższy spacer bo szansa że zatrzymam się przed salonem jest równa z szansą trafienia 6 w totolotka szok... generalnie jak sie nie podoba to nie odwiedzać i nie kupować ja tam i tak bywam często w galerii więc pewnie będę odwiedzać i złośliwie testować sprzedawców hehe
    • Gość: cieć Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:32
      a to dziadku wylądowałeś w mediaexpert ?
      • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 21.12.09, 19:47
        Nie pracuję tam jeśli o to pytasz. Dziadek nie nadaje się do ładnego wyglądania
        koło pralki :). Bywam w takim samym sklepie w Przasnyszu czasem biorę do domu
        ulotki.
    • Gość: cieć Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:50
      a to w takim Przasnyszu już mają mediaexpert bez galerii i bez tłumów ?
      • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 21.12.09, 20:08
        Mają. Na otwarciu ponad rok temu wiało pustką. Teraz jest więcej sprzedawców i
        klientów ale i tak jak brak niema żadnego. Sklep jest może nawet większy a latem
        jest jeszcze namiot z rowerami, kosiarkami i skuterami. Galeria Stokrotka jest
        obok ale na spożywce mają chore ceny. No i są jeszcze 3 Biedronki nie to co w
        Ciechanowie :P. Jedna z nich (na Orlika) ma być zmieniona w Carrefour. Mają też
        Polo Market i Lidla.
      • Gość: cieć Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 20:23
        a jak dz1adku o zacięciu artystycznym oceniasz zestaw kolorów tęczy naszej
        ciechanowskiej galerii ?

• dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 21.12.09, 21:11
          Nie mam zdania cieciu o zacięciu czepialskim :P.
          nowa
          promocja 30x0%
          Podobno z ubezpieczenia da się wyłgać. 2670 telewizor led
          32' to mi się podoba.
          • Gość: wanad Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 20:42
            Nie taki dziadek straszny jak go malują.
            I co ! kupiłeś ten LCD bez ubezpieczenia?
            Czy tylko chodzisz po sklepach i sondujesz by potem w ciepełku,
            wieczorem dać sobie UPUST na tym forum.
            Pozdrawiam
            PS. My zabiegamy o nowe telewizory na święta a nadawcy telewizyjni
            serwują nam w tym roku to samo co 5 lat temu istny KOGEL MOGEL.
          • Gość: cieć Re: Otwarcie Media expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 21:18
            Gal3r1a Mrówka to z3staw trz3ch s3gm3ntów w różnych kolorach to podpow13dz dla
            dz1adka co o tym sądz1?
            • dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 22.12.09, 22:18
              Nic nie sądzę. Nie jestem z tych co dopatrują się znanych tylko sobie znaczeń we
              wszystkim.
    • Gość: sasiad Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 22:40
      dziadek to daltonista i wszystko jasne
      • Gość: hehe Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 20:15
        A ja sie wypowiem tak ze taki sklep w ciechanowie jest potrzebny i
        bedzie potrzebny. Ceny sa przystępne i konkurencyjne. Z neta nigdy
        bym takiego sprzetu nie kupił bo zawsze jest problem z gwarancja i
        wieloma rzeczami. Jeżeli chodzi o wiedze pracowników to nie ma sie
        czego przyczepić a napewno beda jeszcze lepsi bo praktyka czyni
        mistrza. To tak samo jak by was postawił jako sprzedawce i wiele
        osób by sie pytało o rózny sprzet i napewno by było wam tródno cos
        powiedziec o każdej technologi. Wiadomości takiej ilości przyswaja
        sie z czasem a nie kuje na pamiec bo tego nie da sie wyuczyć na pałe
        jeżeli chodzi o liczbe mark telewizorów lub odkurzaczy. Każdy z was
        jest wielki bo chcecie kupic sprzet i nic was nie obchodzi a
        postawcie sie na miejscu sprzedawcy i juz nie bedzie tak kolorowo a
        tym bardziej jeżeli obsługuje 154-osobe z koleji. Ja osobiście
        jestem zadowolony bo wypowiedzi sprzedawców sa konkretne i nawet
        pokrywaja sie z tym co mówia mi znajomi jeżeli sie zapytam o
        znajomośc sprzetu. super, super i jeszcze raz SUPER!!! Oby tak dalej
        a bedzie jeszcze lepiej. A ci którzy sie wypowiadaja negatywnie to
        potrafia tylko siedziec na 4 literach i albo nie szanuja cudzej
        pracy, albo sami nigdzie nie pracowali i nie wiedzą jak to jest lub
        siedzą na stołku i myślą że wszystko sie im poda na tacy!!!
        • Gość: Kaja Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.01.10, 13:38
          Czytając Wasze posty wnioskuję, że Wy wszyscy macie wiedzę na temat sprzętów RTV a AGD w jednym paluszku?a sprzedawcy w Media Expert nie posiadają żadnych wiadomości na temat sprzedawanego sprzętu?

Może osoby, które wypowiadają się na forum i posiadają tak wielką wiedzę na temat każdego sprzętu powinny zatrudnić się w Media Expert.

• dz1ad3k Re: Otwarcie Media expert 15.01.10, 15:20
            To bezsens uczyć się wszystkiego na pamięć ale warto potrafić przeczytać symbole
            na kartonie i wiedzieć co znaczą podstawowe skróty no i troszkę się wczytać w
            technologię żeby wiedzieć co ma jakie zalety a jakie wady. Jeśli ktoś mnie pyta
            jaki ma kupić telewizor zadaje 2 podstawowe pytania:
            jak jasno ma oświetlony pokój
            czy ma lub zamierza mieć urządzenia HD (np tuner "N").
            Jest wielka różnica między chodzącą encyklopedią a człowiekiem z łapanki
            olewającym temat. Jak zwykle to co najlepsze jest po środku.
            Ostatnio kupowałem sprzęt foto u człowieka z jednego portalu aukcyjnego. Proszę
            sobie wyobrazić, że zna z pamięci parametry całego systemu canon eos gdzie jest
            kilka puszek, kilkadziesiąt obiektywów i setki innego sprzętu. Ale on jest
            pasjonatem nie podchodzi do pracy z musu. Dzięki temu ma frajdę i pieniądze oraz
            setki klientów którzy zawsze wracają do niego bo dobrze poradzi i tanio sprzeda.
            Chciałem pracować w tym sklepie ale najwyraźniej wolą estetycznych ignorantów
            niż przeciętnie wyglądających specjalistów.
            • black_rn Re: Otwarcie Media expert 15.01.10, 22:08
              Tu dz1ad3k ma rację, że w tym sklepie "najwyraźniej wolą estetycznych ignorantów" którzy po prostu mają "wyglądać" a nie pomagać - doradzać, niż osoby które chociaż trochę mają pojęcie o towarze lub po prostu interesują się czy też mają zamiłowanie do tego. Wolą mieć "ciemnotę" (chociaż czasami trafiają się wyjątki), bo wiadomo takimi ludźmi łatwiej się zarządza, ale przez to traci sklep na renomie i klient, który albo wyjdzie "zdezorientowany", albo kupi coś co nie będzie spełniać do końca jego oczekiwań :).
              • Gość: Michał Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 15.01.10, 23:01
                No to mało wiecie o tym sklepie, bo pracownicy przechodzili szkolenia.
                • Gość: tak Re: Otwarcie Media expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 23:13
                  BHP
                  • Gość: Agnes Re: Otwarcie Media expert IP: *.chello.pl 22.01.10, 16:07
                    Jasne BHP również i wiele innych.
                    Co za ludzie, wszyscy błyszczą znajomością sprzetów rtv i agd ale tylko na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka