Dodaj do ulubionych

Kierowcy w ZKM

IP: 213.199.253.* 06.02.10, 23:35
Ostatnio spotkałam się z pretensją pana kierowcy, dokładnie w 3,
który stwierdził iż skoro podobno wracałam ze sklepu to powinnam
mieć bilet, kiedy chciałam go kupić od niego. Cóż, nawet gdybym
wracała z tego sklepu, to nie powinno go to obchodzić tylko łaskawie
sprzedać mi ten bilet. Ehh...czy Wam też zdarzyło się mieć takie
dość nieciekawe sytuacje w roli głównej z kierowcą w ZKM? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kierowcy w ZKM IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.10, 23:49
      Mi zdarzyła się sytuacja, kiedy to pan kierowca zobaczył mnie na przystanku
      (przy panoramie) podejrzanie się uśmiechnął i dodał gazu. Nie miałem wyboru i
      poszedłem na przystanek po drugiej stronie ulicy, gdzie czekałem aż autobus
      zakręci przy szpitalu. Muszę powiedzieć, że to zachowanie było o tyle dziwne co
      śmieszne.
      • Gość: ja Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 23:58
        Taki kierowca musie mieć przej...ebane użerać się z takimi pasażerami, którzy
        mają poprzestawiane w du...pach.
        • Gość: gosc Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 07.02.10, 10:42
          taki kierowca powinien zrozumieć, że to on jest dla pasażera.
          nigdy odwrotnie. jesli mu taka praca nie odpowiada powinien
          natychmiast z nie odejśc. dla dobra wszystkich.
          a tak na marginesie to panowie kierowcy powinni czasami spojrzeć
          w lusterko i zobaczyc czy nie biegnie do autobusu jakiś pasażer.
          wczoraj widziałam taką sytuację w 3 kolo gosposi.
          autobus szybko odjechał i starsza kobieta nie zdążyła dobiec.
          nie była to niestety jakaś "laska"
          • Gość: aaaa Re: Kierowcy w ZKM IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 11:01
            Po co chciałeś jechać na pętle ?
            Musiałbyś 2 razy bilet skasować.
          • Gość: , Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 11:30
            "jeśli mu nie odpowiada powinien natychmiast z niej odejść"? hahaha ale się
            uśmiałam ! ile Ty masz lat że myślisz iż ludzie w Ciechanowie a tym bardziej
            kierowcy autobusu wykonują swoją pracę dla przyjemności albo z powołania? haha

każdy pracuje po to żeby mieć za co wyżywić siebie i swoje rodziny , a nie
            dlatego żeby być miłym dla ludzi wsiadających do autobusu,

zresztą nie oszukujmy się każdy z nas ma czasami zły dzień...
            • Gość: Kasia_22 Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 16:37
              To w Ciechanowie są autobusy ZKM? myślałam,że tylko PKSy. W Warszawie to jest
              dopiero dużo autobusów...
              • Gość: sołtys Re: Kierowcy w ZKM IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.10, 16:47
                No! W Warszawie jest duuużo miejskich autobusów.Kierowcy są tak
                uprzejmi,że zatrzymują się na każde skinienie paluszkiem, nie
                zważając na przepisy a nawet je naginając.Trza to wprowadzić w C-
                nowie , tak jak wsiadanie przednimi drzwiami.
    • Gość: znieczulica Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:51
      W ubiegły piątek byłam świadkiem w 3 o godz.10,20 jak starsza kobieta o kulach,
      chciała wysiąść przednimi drzwiami na 17 stycznia, kierowca zamiast otworzyć
      drzwi zaczął ją pouczać, że od wysiadania są tylne drzwi, dopiero jak
      pasażerowie zaczęli szumieć, łaskawie wypuścił ją przodem.
      • Gość: gosc Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 07.02.10, 18:11
        jakoś tak się dziwnie składa, że wpisy dotycza linii nr 3.
        może jest to ten sam kierowca.
        • Gość: Toja Re: Kierowcy w ZKM IP: *.wejherowo.vectranet.pl 07.02.10, 19:52
          arogancja w ZKM Ciechanów kwitnie od kierowców po zarząd dziwi tylko obojętność naszych radnych
          • Gość: 1954a4 Re: Kierowcy w ZKM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:31
            Niech radny Jagodziński pouczy kierowców jak mają się zachowywać bo
            też byłem świadkiem jak starszej kobiety kierowca nie wypuścił
            przednimi drzwiami i pognał do tyłu.
            • Gość: autobusowy Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 08.02.10, 13:16
              beznadziejni są ci kierowcy, brak kultury a wręcz chamstwo!
              • Gość: n Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:43
                wyobraź sobie że kierowcy autobusów są kontrolowani przez specjalne osoby po
                cywilnemu czy przestrzegają przepisów przyjętych przez władze miasta i za nie
                przestrzeganie i nie pouczanie ludzi zabierają im premie , i to że babcia
                musiała wsiąść takimi a nie innymi drzwiami to już nie jego wymysł....

skoro ktoś napisał że jak nie odpowiada kierowcy jego praca to niech zmieni inną
                to może wam jak nie odpowiada jazda autobusem i ludzie którzy was wożą ruszcie
                swoje 4 litery i idźcie pieszo ! nie dość że podwiozą was na miejsce to jeszcze
                narzekacie że kierowca uśmiechnął się inaczej niż chcieliście..

żal

więc może kieruj swoje pretensje Ty jak i ta babcia gdzie indziej
                • Gość: autobusowy Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 08.02.10, 14:33
                  akurat mnie autobus do niczego nie jest potrzebny, pisze to co widzę
                  oczami przechodnia albo innego kierowcy. Nie raz widziałem jak jakaś
                  babcia ledwo co chodząca próbowała się dotelepać do autobusu a ten
                  zamykał drzwi ! Mnie też to nie powinno ruszać bo to nie mnie zamknął
                  drzwi tylko jej a ty panie / pani n też będziesz kiedyś taką babcią /
                  dziadkiem o ile takiego wieku dożyjesz. Raczej nie spotkamy się wtedy
                  na tym forum ale to nie tylko o własne dupy chodzi ale o kogoś
                  innego.
                  Z innej beczki - kierowcy autobusów nie używają kierunkowskazów,
                  często jeżdżą bez włączonych świateł i zdarza się, że rozmawiają
                  przez telefon w trakcie jazdy !
                  A te osoby, który niby to wszystko kontrolują to chyba są z tego
                  samego naboru co kontrolujący bilety, też na forum setki tematów
                  można by o tym pisać.
                  Koniec kropka, powiedziałem co miałem powiedzieć. Możesz na mnie nie
                  najeżdżać bo i tak nie odpiszę.
                  • Gość: Ala Re: Kierowcy w ZKM IP: 213.199.253.* 08.02.10, 15:06
                    Kierowca (bodajże albo z 3 lub 6) nie zatrzymał się, kiedy starsza
                    kobieta trochę spóźniła się na autobus, a ten praktycznie kilka
                    sekund wcześniej zamknął drzwi.
                    Ja mam jeszcze uwagę do kontrolerów.
                    Przeraźliwie boją się Cyganek, że nawet ich nie kontrolują, ale
                    małym dzieciom, wracającym ze szkoły to wmawiają, że mają
                    sfałszowane legitymacje! To już jest po prostu skandal.
                    Kilka osób pisze, że osoby wypowiadające się, mają pretensje za to,
                    że kierowca się do nich nie uśmiechnął. Taak, ale pamiętajcie, że to
                    jest praca z człowiekiem i trochę kultury i szacunku by wypadało
                    posiadać.
                    • Gość: gosc Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 08.02.10, 16:20
                      kierowcy nie robią żadnej łaski.
                      pasażerowie nie jeżdża za darmo, tylko płacą i oczekują usługi
                      odpowiedniej jakości .
                      szkoda, że w ciechanowie nie ma prywatnej konkurencji w postaci
                      małych busów. wtedy panowie z zkm zozumieliby na czym polega
                      właściwa obsługa pasażera.
                      jeśli zaczną wozic powietrze, niestety nikt ich trzymał w zkm
                      nie będzie.
                      • Gość: . Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 19:09
                        kierowcy rozmawiają przez telefon, nie używają kierunkowskazów..

ciekawa jestem jak wy przepisowo jeździcie swoimi samochodami, pewnie ani razu
                        nie używaliście telefonu podczas jazdy ;]

pozdrawiam
                        • Gość: ;/ Re: Kierowcy w ZKM IP: *.chello.pl 08.02.10, 20:33
                          autobus zkm to nie `wy` tylko autobus, który wozi ludzi
                          • Gość: L Re: Kierowcy w ZKM IP: 77.255.253.* 08.02.10, 20:39
                            najlepiej to OLAC autobusy... kupic sobie samochod... i nim jezdzic taniej
                            bedzie.. i bez nerwowo
                          • Gość: sabs Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 22:08
                            a ty wozisz tylko siebie?

chyba też wozisz ze sobą pasażerów często i zapewne nie powstrzymujesz się od
                            rozmawia przez telefon gdy zadzwoni.

zejdźcie z tych kierowców, albo pojeździjcie chociażby tydzień na ich miejscu,
                            że się tak okropnie wyrażę "poużerajcie" się z ludźmi , i na pewno jakbyście
                            pracowali tak jak oni to wszystkim byście dogodzili

ja tam szanuję ich pracę
                            • Gość: Ola Re: Kierowcy w ZKM IP: 213.199.253.* 08.02.10, 22:21
                              mwhahaha, uśmiałam się. ;)
                              To może my im mamy jeszcze współczuć?
                              Nie no, wolne żarty. :D
                              Robicie z tych kierowców ofiary, a im, gdyby tak bardzo było źle,
                              jeżdząc w "ciepełku" i co jakiś czas wydać komuś bilet, to by
                              zmienili pracę. ;)
                              • Gość: Lora Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 11:32
                                przeczytałam cały temat i mimo że nie jeżdżę autobusami to uważam że każdą pracę
                                należy szanować tak jak napisał ktoś wyżej.
                                Wychodząc z takiego założenia jak napisał ktoś nade mną wychodzi na to że jak
                                ktoś pracuje np w biurze ( ciepło, siedzi sobie) to znaczy że nic nie robi i
                                pieniądze dostaje za nie wiadomo co?
                                A Pracę kierowcy czy to autobusu czy jakiegokolwiek innego pojazdu trzeba
                                szanować bo chyba żadna praca nie wymaga takiego skupienia, a sprzedaży biletów
                                w autobusie i jakichkolwiek kontaktów z kierowcą powinno się zakazać żeby go nie
                                rozpraszać, powinien być oddzielony jakąś dźwiękoszczelną kabiną i robić to co
                                musi, otwierać do wsiadania te drzwi do których został zobligowany i zatrzymywać
                                się na tych przystankach co trzeba i tyle.

Wszyscy co tu się tak wypowiadają jeśli pracują czy mogą tak z ręką na sercu
                                powiedzieć że tak strasznie sumiennie wykonują swoje obowiązki i nigdy ich nie
                                zaniedbali a ci co mają w pracy kontakt z innymi ludźmi zawsze są tak mili i
                                sympatyczni że do rany przyłóż?

jak to mądrze powiedziano "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem "
                                nie zamierzam z nikim dyskutować napisałam co myślę
                                • Gość: Toja Re: Kierowcy w ZKM IP: *.wejherowo.vectranet.pl 09.02.10, 15:44
                                  "Róbmy swoje" ktoś śpiewał, dlatego masz rację kierowca ma być skupiony nad kierownicą ma z przystanku nie wyjechać za wczesnie bo każdy swój czas szanuje, kontroler /kanar/ ma kontrolować pasażerów i tak jest w normalnych miastach Ciechanówek do nich nie należy za sprawą takich "geniuszy" jak radny Jagodziński
                                  • Gość: Filip Re: Kierowcy w ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 23:11
                                    To może wreszcie wypowie się sam zainteresowany,

otóż pracowałem jako kierowca w naszym ciechanowskim ZKM-ie 1 rok jako kierowca
                                    linii "0". I opowiem może jedną z wielu "beznadziejnych" sytuacji jaka
                                    przydarzyła mi się podczas pracy ukazująca opryskliwość ludzi korzystających z
                                    tej komunikacji. I to jak ciężko zadowolić klientów których to tak musimy
                                    szanować bo bez nich zginiemy. Zanim przejdę do sedna powiem tyle, Komunikacja
                                    Miejska jak cmentarz istnieć i tak będzie więc darujcie sobie stwierdzenia typu
                                    jak kierowcy nie będą mili to będą wozili powietrze <śmiech>.

Przechodząc do opowieści: Pewnego strasznie deszczowego dnia ( woda wylewała się
                                    ze studzienek na ulicy) zatrzymałem się na przystanku nieco wcześniej bo
                                    widziałem że jak zatrzymam się równo z przystankiem ludzie zamoczą się do kolan
                                    żeby wsiąść do autobusu (chciałem dobrze ) i z czym się moi mili klienci
                                    spotkałem? z wrzaskami i obelgami że to ja jestem ślepy bo przystanku nie widzę
                                    a biedni ludzie musieli zrobić o jakieś 6-7 kroków więcej, więc wracając z pętli
                                    następnym razem zatrzymałem się tam gdzie powinienem ( czytaj w wodzie bo
                                    przecież tam trzeba) i co ? znowu innym nie pasowało bo co ja jestem ślepy chyba
                                    widzę że tu jest woda i czy nie można się zatrzymać kilka metrów wcześniej gdzie
                                    jest sucho??

i odpowiedzcie sobie sami na pytanie dlaczego kierowcy mają dość was wszystkich
                                    i nawet nie reagują na wasze burknięcia bo takich w ciągu dnia są setki zawsze
                                    znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje , tak było jest i będzie i można to
                                    powiedzieć o każdej osobie która wykonuje jakąś pracę dlatego nie pasuje to nie
                                    jeździj albo chociaż uszanuj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka