Gość: Karola IP: 188.33.100.* 17.02.10, 11:39 Cześć ;) Czy są w Ciechanowie jakieś młode mamy ? Mam na myśli takie w wieku 15-18 lat. Jeśli tak to piszcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamusia Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 13:31 Myślę, że jest sporo młodych mam w Ciechanowie. Ale uważam też, że gimnazjalistki powinny zająć się nauką a nie seksem. Sama młodo wyszłam za mąż, bo zaraz po maturze, rok później urodziłam córeczkę. Także mam teraz 22 lata, jestem młodą mamusią, studentką, żoną, ale dla mnie seks w wieku 15,16 lat jest w ogóle nie do pomyślenia Pozdrawiam młode mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda mama Re: Młode mamy ;) IP: *.biznesdsl.etel.pl 17.02.10, 13:59 Jestem młodą mamą i mam czas zarówno na naukę i seks. "Dziękuję" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 188.33.100.* 17.02.10, 14:08 Ja jeszcze nie jestem młodą mamą ale za miesiąc mam termin ;) I cieszę się z tej Kruszynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktoria Re: Młode mamy ;) IP: 77.255.165.* 17.02.10, 16:53 Gosh, jest moc młodych, nieodpowiedzialnych matek w Ciechanowie..., ojców zresztą też..., do książek dzieciaki, a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 22:29 Kto normalny uprawia seks w wieku 15 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Młode mamy ;) IP: 77.255.165.* 17.02.10, 22:46 nie, no, ok, jak musza to niech to robia..., ale powinny/i zadbac o zabezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Młode mamy ;) IP: 94.254.224.* 17.02.10, 23:07 Kopulacja to ludzkie i naturalne zajęcie służące prokreacji, a w wiek nie ma tu nic do tego. Każdy człowiek sam dysponuje własnym ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirojec Re: Młode mamy ;) IP: *.chello.pl 17.02.10, 23:14 ważne ze statystycznie przybywa a z kim i kto i dlaczego to nieważne heheh ważne ze zdrowe:) . dla zdrowo myślących pozdro :););) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 10:36 Wiktoria nie rozumiem czemu mówisz że nieodpowiedzialnych.. Twoim zdaniem bardziej odpowiedzialne jest usuwanie ciąży ? No dla mnie nie ... Jestem jedna z takich matek i uwierz nie jest łatwo jak ludzie na Ciebie patrzą . Ale ja mam to gdzieś bo mam wsparcie w rodzinie, chłopaku i przyjaciołach.. Na nich zawsze mogę liczyć a szczeniackie jest zachowanie osób które ustaną i komentują 'taka młoda a już z brzuchem' Ciekawe co by zrobiły gdyby ich córka przyszła do domu i powiedziała ze jest w ciąży? Zapewne wyrzucili ja na ulice. Dla mnie najważniejsze jest żeby moje maleństwo urodziło się zdrowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 12:02 Wolność kopulacji jak najbardziej ok. Tylko dlaczego ja mam utrzymywac małoletnią mausię i jej dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 12:57 A kim jesteś dla tej małoletniej mamusi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:10 Płace podatki, z których dostana becikowe, zasiłki porodowe a pewnie tatus też nieletni lub nieznany, więc trzeba jeszcze płacić alimenty z państwowej kiesy, bo mamusia pewnie sama na siebie i swoje dziecko nie zarobi chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:21 Ciekawi mnie czy tak byś podchodził do sprawy jeśli to Twoja córka przyszła by z brzuchem czy może wyrzucił byś ją na ulice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:30 Dokładnie tak samo, przecież odpowiedzialnie i świadomie poczęła dziecko z partnerem, więc jest wolna i odpowiedzialna za swoje zycie. Niech partner utrzyma swoje dziecko i matkę jego dziecka a nie zyć na garnuszku pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:42 Szczerze współczuje twoim dzieciom o ile je masz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:45 Dziekuje, moje dzieci mają się dobrze. Ja współczuje Twoim rodzicom i swoim podatkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:49 Widzę że jesteś człowiekiem któremu zależy tylko na pieniądzach no cóż i tak bywa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:55 Na moich własnych pieniądzach. Jak dzieci mające dzieci są odpowiedzialne i zdolne do utrzymywania własnego potomstaw to ich sprawa, ale z jakiej racji dzieci mające dzieci maja być utrzymywane za publiczne pieniądze. Tatuś Twojego dziecka pracuje i utzrymuje Ciebie i wasze dziecko? Jesli tak to spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 14:00 Tak pracuje, utrzymuje nas i nawet odprowadza podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 14:03 Nawet? Jeśli pracuje, to jego obowiązek odprowadzać podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja72 Re: Młode mamy ;) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.02.10, 16:30 Olać Tutejszego. On chyba nic nie robi poza zalewaniem forum swoimi "mądrościami"... Martwi się o swoje podatki? bu ha ha ale jakoś nie płacze, że z jego podatków utrzymywany jest ten burdel przy Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
17karolina Re: Młode mamy ;) 18.02.10, 17:14 Seks jest bardzo rozpowrzechniowny w dzisiejszych czasach, i kiedyś młodzież w wieku 15-16 lat uprawiała seks, ale robiła to odpowiedzialnie. Uważam że nie po to jest tak popularna antykoncepcja, tania, nawet w zwykłym sklepie spożywczym kupimy prezerwatywy, aby ją ignorować. Decydujesz się na seks to i musisz liczyć sie z konsekwencjami. Zarówno utrzymujemy nastolatni jak i rodziny patologiczne i wielu leni bezrobotnych, do każdego z nich moglibyśmy się przyczepić. Jeżeli nastolatka zaszla w ciąże, cóż no zdarza się, ale żeby potrafiła zachowywać się odpowiedzialnie. A nie jak niektóre małolaty wstawiają zdjęcia na nk z usg czy swoich brzuchów, to akurat nie jest odpowiedzalne, albo chodzą z brzuchem i idą z fajkiem w mordze i piwek w ręku. A coraz częściej to się zdarza. A ty Karola jeżeli jesteś młoda matką to pozostaw to dla siebie i zajmij się soba i przygotowaniami to przyjścia dziecka a nie bezsensownymi rozmowami na forum. dziękuję serdecznie i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 17:22 Jestem pod wrażeniem, celnie ujęty problem. Bez negacji i personalnych ataków. Niestety, troską napawa to, że nikt nie nauczył tych dzieci odpowiedzialności za swoje czyny czy zdolności przewidywania konsekwencji swoich działań. Napisałaś o pijących i palących "małolatach", ciekaw jestem jakie dzieci będą one rodzić? Kto zapłaci za leczenie genetycznych mutantów z zespołem poalkoholowym? A co do małoletnich tatusiów, to ciekawym jest czy będzie jeden z drugim potrafił zapewnić byt swojej kobiecie i ich dziecku? Do seksu się ślinią ale do pracy to jakoś się nie garną, zresztą uciekają od mamuś szybciutko tanie cwaniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:18 Hmm ... moim skromnym zdaniem 15 - 18 lat, to wiek troszke "za mlody" na macierzynstwo, no ale z drugiej strony najlepsze wyjscie z sytacji, kiedy tak mloda dziewczyna zajdzie w ciaze to jednak urodzenie dziecka, a nie poddanie sie aborcji.Ale patrzac z drugiej strony, urodzic dziecko w tak mlodym wieku to jednak jest jakby "wycieta" mlodosc z naszego zycia, bo jednak kiedy przychodzi dziecko, zycie wywraca sie do gory nogami.... ja mam 21 lat i jak narazie nie mysle w kategoriach maz, dziecko, rodzina, a bardziej w kategoriach skonczenia studiow, przyszlej pracy ....jednak trzymam kciuki za mlode mamy i zycze powodzenia i pociechy z malenstw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 17:25 Młode mamy i młodzi tatusiowie przed kopulacją niech pomyślą o antykoncepcji, jak robia to ich bardziej odpowiedzialni rówieśnicy. Prezerwatywy są ogólnodostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
17karolina Re: Młode mamy ;) 18.02.10, 20:19 seks piękna sprawa ;) a antykoncepcja jeszcze lepsza ;) he . Więc naprawdę młodzież używajcie jakiejkolwiek antykoncepcji. ! a nasza młoda mamusia niech o siebie dba i życzymy jej powodzenia i jak najlepszej przyszłości, i równiez tego aby była odpowiedzialną i rozsądną mamą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 19.02.10, 09:59 Automaty z prezerwatywami w każdej szkole, prezerwatywy dostępne w każdym szkolnym sklepiku, dopłaty do perzerwatyw aby barierą ich dostępności nie była cena. Bezpieczeństwo współżycia i odpowiedzialność młodzieży wszak dobrem najwyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Młode mamy ;) IP: 213.199.253.* 20.02.10, 19:45 Karola, ile masz lat? Domyślam się, że już skończyłaś liceum, bo sądząc po Twoich wypowiedziach, nie rozumiesz problemu i dlaczego ciąże u dziewczyn, chodzących do szkoły budzą tak wielkie poruszenie i jakie to musi być dla niej obciążenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 188.33.158.* 21.02.10, 19:43 Mam 17 lat i chodzę do szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:47 Karolina zakładając ten wątek mijasz się z celem, bo nikt Ci nie odpowie na post w takim sensie w jakim go założyłaś a zaczyna się natomiast umoralniająca gadka... co do przedziału wiekowego 15-18 lat to powiem tyle, że w tym wieku jak i w każdym innym trzeba myśleć głową a nie d*pą .. tyle w temacie owszem może cieszysz się z dziecka ale tak teraz jest że dzieci mają dzieci , i może zamiast szukać kontaktu z innymi brzuchatymi małolatami zajmij się skończeniem szkoły i przygotowywaniem na przyjście maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
17karolina Re: Młode mamy ;) 22.02.10, 13:55 zgadzam sie z moim poprzednikiem. Chcesz rozmawiać o tym i myślisz ze każdy będzie Cię podziwiał.A szczególnie wtedy gdy na forum rozmawiasz o osobistych problemach. Jeżeli już udajesz taką odpowiedzialną i rozsądną to bądź taką i skończ ta rozmowę i zajmij się soba i dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś