Dodaj do ulubionych

Młode mamy ;)

IP: 188.33.100.* 17.02.10, 11:39

Cześć ;)
Czy są w Ciechanowie jakieś młode mamy ?
Mam na myśli takie w wieku 15-18 lat.
Jeśli tak to piszcie ;)

Obserwuj wątek
    • Gość: mamusia Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 13:31
      Myślę, że jest sporo młodych mam w Ciechanowie. Ale uważam też, że
      gimnazjalistki powinny zająć się nauką a nie seksem.
      Sama młodo wyszłam za mąż, bo zaraz po maturze, rok później urodziłam córeczkę.
      Także mam teraz 22 lata, jestem młodą mamusią, studentką, żoną, ale dla mnie
      seks w wieku 15,16 lat jest w ogóle nie do pomyślenia
      Pozdrawiam młode mamy:)
      • Gość: młoda mama Re: Młode mamy ;) IP: *.biznesdsl.etel.pl 17.02.10, 13:59
        Jestem młodą mamą i mam czas zarówno na naukę i seks.
        "Dziękuję"
        • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 188.33.100.* 17.02.10, 14:08
          Ja jeszcze nie jestem młodą mamą ale za miesiąc mam termin ;)
          I cieszę się z tej Kruszynki :)
          • Gość: wiktoria Re: Młode mamy ;) IP: 77.255.165.* 17.02.10, 16:53
            Gosh, jest moc młodych, nieodpowiedzialnych matek w Ciechanowie...,
            ojców zresztą też..., do książek dzieciaki, a nie...
            • Gość: Marta Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 22:29
              Kto normalny uprawia seks w wieku 15 lat?
              • Gość: . Re: Młode mamy ;) IP: 77.255.165.* 17.02.10, 22:46
                nie, no, ok, jak musza to niech to robia..., ale powinny/i zadbac o
                zabezpieczenie
                • Gość: On Re: Młode mamy ;) IP: 94.254.224.* 17.02.10, 23:07
                  Kopulacja to ludzkie i naturalne zajęcie służące prokreacji, a w wiek nie ma tu
                  nic do tego. Każdy człowiek sam dysponuje własnym ciałem.
                  • Gość: kirojec Re: Młode mamy ;) IP: *.chello.pl 17.02.10, 23:14
                    ważne ze statystycznie przybywa a z kim i kto i dlaczego to nieważne heheh ważne ze zdrowe:) . dla zdrowo myślących pozdro :););)
                    • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 10:36
                      Wiktoria nie rozumiem czemu mówisz że nieodpowiedzialnych..
                      Twoim zdaniem bardziej odpowiedzialne jest usuwanie ciąży ?
                      No dla mnie nie ...
                      Jestem jedna z takich matek i uwierz nie jest łatwo jak ludzie na Ciebie patrzą .
                      Ale ja mam to gdzieś bo mam wsparcie w rodzinie, chłopaku i przyjaciołach..
                      Na nich zawsze mogę liczyć a szczeniackie jest zachowanie osób które ustaną i
                      komentują 'taka młoda a już z brzuchem'
                      Ciekawe co by zrobiły gdyby ich córka przyszła do domu i powiedziała ze jest w
                      ciąży?
                      Zapewne wyrzucili ja na ulice.
                      Dla mnie najważniejsze jest żeby moje maleństwo urodziło się zdrowe ;)
                      • Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 12:02
                        Wolność kopulacji jak najbardziej ok. Tylko dlaczego ja mam
                        utrzymywac małoletnią mausię i jej dziecko?
                        • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 12:57
                          A kim jesteś dla tej małoletniej mamusi ?
                          • Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:10
                            Płace podatki, z których dostana becikowe, zasiłki porodowe a pewnie
                            tatus też nieletni lub nieznany, więc trzeba jeszcze płacić alimenty
                            z państwowej kiesy, bo mamusia pewnie sama na siebie i swoje dziecko
                            nie zarobi chyba, nie?
                            • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:21
                              Ciekawi mnie czy tak byś podchodził do sprawy jeśli to Twoja córka przyszła by z
                              brzuchem czy może wyrzucił byś ją na ulice...
                              • Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:30
                                Dokładnie tak samo, przecież odpowiedzialnie i świadomie poczęła
                                dziecko z partnerem, więc jest wolna i odpowiedzialna za swoje
                                zycie. Niech partner utrzyma swoje dziecko i matkę jego dziecka a
                                nie zyć na garnuszku pozostałych.
                                • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:42
                                  Szczerze współczuje twoim dzieciom o ile je masz ...
                                  • Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:45
                                    Dziekuje, moje dzieci mają się dobrze. Ja współczuje Twoim rodzicom
                                    i swoim podatkom.
                                    • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 13:49
                                      Widzę że jesteś człowiekiem któremu zależy tylko na pieniądzach no cóż i tak
                                      bywa ...
                                      • Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 13:55
                                        Na moich własnych pieniądzach. Jak dzieci mające dzieci są
                                        odpowiedzialne i zdolne do utrzymywania własnego potomstaw to ich
                                        sprawa, ale z jakiej racji dzieci mające dzieci maja być utrzymywane
                                        za publiczne pieniądze. Tatuś Twojego dziecka pracuje i utzrymuje
                                        Ciebie i wasze dziecko? Jesli tak to spoko.
                                        • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 109.243.151.* 18.02.10, 14:00
                                          Tak pracuje, utrzymuje nas i nawet odprowadza podatki...
                                          • Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 14:03
                                            Nawet? Jeśli pracuje, to jego obowiązek odprowadzać podatki.
                                            • Gość: ja72 Re: Młode mamy ;) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.02.10, 16:30
                                              Olać Tutejszego. On chyba nic nie robi poza zalewaniem forum swoimi
                                              "mądrościami"... Martwi się o swoje podatki? bu ha ha ale jakoś nie płacze, że z
                                              jego podatków utrzymywany jest ten burdel przy Wiejskiej.
                                              • 17karolina Re: Młode mamy ;) 18.02.10, 17:14
                                                Seks jest bardzo rozpowrzechniowny w dzisiejszych czasach, i kiedyś
                                                młodzież w wieku 15-16 lat uprawiała seks, ale robiła to
                                                odpowiedzialnie. Uważam że nie po to jest tak popularna
                                                antykoncepcja, tania, nawet w zwykłym sklepie spożywczym kupimy
                                                prezerwatywy, aby ją ignorować. Decydujesz się na seks to i musisz
                                                liczyć sie z konsekwencjami. Zarówno utrzymujemy nastolatni jak i
                                                rodziny patologiczne i wielu leni bezrobotnych, do każdego z nich
                                                moglibyśmy się przyczepić. Jeżeli nastolatka zaszla w ciąże, cóż no
                                                zdarza się, ale żeby potrafiła zachowywać się odpowiedzialnie. A nie
                                                jak niektóre małolaty wstawiają zdjęcia na nk z usg czy swoich
                                                brzuchów, to akurat nie jest odpowiedzalne, albo chodzą z brzuchem i
                                                idą z fajkiem w mordze i piwek w ręku. A coraz częściej to się
                                                zdarza. A ty Karola jeżeli jesteś młoda matką to pozostaw to dla
                                                siebie i zajmij się soba i przygotowaniami to przyjścia dziecka a
                                                nie bezsensownymi rozmowami na forum.
                                                dziękuję serdecznie i pozdrawiam ;)
                                                • Gość: Tutejszy Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 17:22
                                                  Jestem pod wrażeniem, celnie ujęty problem. Bez negacji i
                                                  personalnych ataków. Niestety, troską napawa to, że nikt nie nauczył
                                                  tych dzieci odpowiedzialności za swoje czyny czy zdolności
                                                  przewidywania konsekwencji swoich działań. Napisałaś o pijących i
                                                  palących "małolatach", ciekaw jestem jakie dzieci będą one rodzić?
                                                  Kto zapłaci za leczenie genetycznych mutantów z zespołem
                                                  poalkoholowym? A co do małoletnich tatusiów, to ciekawym jest czy
                                                  będzie jeden z drugim potrafił zapewnić byt swojej kobiecie i ich
                                                  dziecku? Do seksu się ślinią ale do pracy to jakoś się nie garną,
                                                  zresztą uciekają od mamuś szybciutko tanie cwaniaczki.
                                              • Gość: ona Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:18
                                                Hmm ... moim skromnym zdaniem 15 - 18 lat, to wiek troszke "za
                                                mlody" na macierzynstwo, no ale z drugiej strony najlepsze wyjscie z
                                                sytacji, kiedy tak mloda dziewczyna zajdzie w ciaze to jednak
                                                urodzenie dziecka, a nie poddanie sie aborcji.Ale patrzac z drugiej
                                                strony, urodzic dziecko w tak mlodym wieku to jednak jest
                                                jakby "wycieta" mlodosc z naszego zycia, bo jednak kiedy przychodzi
                                                dziecko, zycie wywraca sie do gory nogami.... ja mam 21 lat i jak
                                                narazie nie mysle w kategoriach maz, dziecko, rodzina, a bardziej w
                                                kategoriach skonczenia studiow, przyszlej pracy ....jednak trzymam
                                                kciuki za mlode mamy i zycze powodzenia i pociechy z malenstw :)
                                                • Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 18.02.10, 17:25
                                                  Młode mamy i młodzi tatusiowie przed kopulacją niech pomyślą o
                                                  antykoncepcji, jak robia to ich bardziej odpowiedzialni rówieśnicy.
                                                  Prezerwatywy są ogólnodostępne.
                                                  • 17karolina Re: Młode mamy ;) 18.02.10, 20:19
                                                    seks piękna sprawa ;) a antykoncepcja jeszcze lepsza ;) he . Więc naprawdę
                                                    młodzież używajcie jakiejkolwiek antykoncepcji. !
                                                    a nasza młoda mamusia niech o siebie dba i życzymy jej powodzenia i jak
                                                    najlepszej przyszłości, i równiez tego aby była odpowiedzialną i rozsądną mamą ;)
                                                  • Gość: Tutejszy Re: Młode mamy ;) IP: 213.77.42.* 19.02.10, 09:59
                                                    Automaty z prezerwatywami w każdej szkole, prezerwatywy dostępne w
                                                    każdym szkolnym sklepiku, dopłaty do perzerwatyw aby barierą ich
                                                    dostępności nie była cena. Bezpieczeństwo współżycia i
                                                    odpowiedzialność młodzieży wszak dobrem najwyższym.
                                                  • Gość: Ala Re: Młode mamy ;) IP: 213.199.253.* 20.02.10, 19:45
                                                    Karola, ile masz lat?
                                                    Domyślam się, że już skończyłaś liceum, bo sądząc po Twoich
                                                    wypowiedziach, nie rozumiesz problemu i dlaczego ciąże u dziewczyn,
                                                    chodzących do szkoły budzą tak wielkie poruszenie i jakie to musi
                                                    być dla niej obciążenie.
                                                  • Gość: Karola Re: Młode mamy ;) IP: 188.33.158.* 21.02.10, 19:43
                                                    Mam 17 lat i chodzę do szkoły...
                                                  • Gość: , Re: Młode mamy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 20:47
                                                    Karolina zakładając ten wątek mijasz się z celem, bo nikt Ci nie odpowie na post
                                                    w takim sensie w jakim go założyłaś a zaczyna się natomiast umoralniająca gadka...

co do przedziału wiekowego 15-18 lat to powiem tyle, że w tym wieku jak i w
                                                    każdym innym trzeba myśleć głową a nie d*pą .. tyle w temacie

owszem może cieszysz się z dziecka ale tak teraz jest że dzieci mają dzieci , i
                                                    może zamiast szukać kontaktu z innymi brzuchatymi małolatami zajmij się
                                                    skończeniem szkoły i przygotowywaniem na przyjście maleństwa
                                                  • 17karolina Re: Młode mamy ;) 22.02.10, 13:55
                                                    zgadzam sie z moim poprzednikiem.
                                                    Chcesz rozmawiać o tym i myślisz ze każdy będzie Cię podziwiał.A szczególnie
                                                    wtedy gdy na forum rozmawiasz o osobistych problemach.
                                                    Jeżeli już udajesz taką odpowiedzialną i rozsądną to bądź taką i skończ ta
                                                    rozmowę i zajmij się soba i dzieckiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka