Dodaj do ulubionych

PWSZ ma problemy

IP: *.centertel.pl 23.02.10, 17:29
w TC czytałem problemy, że PWSZ ma problemy. Na kierunku zarządzanym
przez pana L.W. ma zostac wstrzymany nabór, a L.W. próbuje usunąc
jakieś braki, żeby wznowic nabór. Mam pytanie: jak mogło dojsc do
takiej sytuacji? czy zostaną wyciągnięte jakieś wnioski? na czym
polegają te 'niedopatrzenia' mające tak poważne skutki dla PWSZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: Informator Re: PWSZ ma problemy IP: 74.50.119.* 28.02.10, 17:21
      Nim redaktor RN opisze powody decyzji PKA i MNiSW i podjęte przez
      PWSZ działania w tej sprawie, przedstawiam poniżej głównego
      bohatera publikacji dr inż. Leona Wyszyńskiego dziekana Wydziału
      Inżynierii PWSZ.
      1) W 1980 obronił pracę doktorską na wydziale Mechaniczno-
      Technologicznym Politechniki Warszawskiej
      2) W latach 1980 – 2000 m.in. krótko pracował naukowo na PW,
      kierował doradczą firmą finansową, był dyrektorem w polskiej filli
      znanego zachodniego koncernu samochodowego
      3) ……….
      4) W 2002 roku rozpoczął pracę na stanowisku profesora w PWSZ w
      Ciechanowie. W 2003 został mianowany przez rektora na stanowisko
      dyrektora Instytutu Inżynierii
      5) W 2008 wybrany został na stanowiski dziekana Wydziału
      Inżynierii (WI) na czteroletnią kadencję.
      6) Wykłada w PWSZ wiedzę z zapisu konstrukcji, podstaw
      konstrukcji maszyn, ekonomii, zagadnień i podstaw działalności
      gospodarczej, technologii napraw oraz obróbki plastycznej.
      7) Współpracował z wieloma profesorami i doktorami
      habilitowanymi z Politechniki Warszawskiej i innych uczelni m.in. z
      prof. prof. J. Wiesikiem, J. Naumczykiem, Z,. Szperlińskim, K.
      Skalmowskim czy też z pierwszym rektorem PWSZ oraz byłym rektorem PW
      prof. S. Mańkowskim. Ostatnio nawiązał ścisłą współpracę z prof. M.
      Dakowskim w dziedzinie biologi, budownictwa oraz ekologii.
      8) W okresie pracy w PWSZ był organizatorem i animatorem życia
      studenckiego (spływy kajakowe, obozy narciarskie, koła naukowe, koła
      sportowe, wyjazdy naukowe na międzynarodowe wystawy branżowe dla
      studentów WI)
      9) Dzięki staraniom Leona Wyszyńskiego MNiSW oraz PKA
      pozytywnie zaopiniowały wnioski i zezwoliły na utworzenie kierunków:
      rolnictwa oraz informatyki na WI PWSZ.
      10) Kierując się największą troską o losy uczelni zainicjował,
      wraz z innymy dziekanami PWSZ, proces naprawy polityki
      administracyjnej i finansowej uczelni.
      11) Był autorem i współautorem kilku publikacji i referatów
      konferencyjnych. Brał udział w pracach zespołów pracowników
      naukowych PWSZ wykonujących ekspertyzy na rzecz miasta, gminy i
      powiatu.
      12) Otrzymał kilka wyróżnienień pochwał i nagród rektorskich za
      dotychczasową prace na WI PWSZ
      13) ………………..
      • Gość: Prawie 0 Zdziwień Re: PWSZ ma problemy IP: *.pl 29.03.10, 20:57
        Wczytałem się w CV Wyszyńskiego, dziekana WI. Ktoś tu sugeruje że
        Wyszyński rzucił posadę dyrektora w „polskiej filli zachodniego
        koncernu samochodowego” i przyjechał do Ciechnowa nieść ogarek
        wiedzy technicznej. Raczej najpierw to jego posuneli z tej „filli”
        a potem Kolasa przygarnął go i to od razu na stanowisko profesora.
        Faceta bez „stażu” akademickiego. No ładnie. A po roku mainował
        dyrektorem. No pięknie.
        Jedyne co mnie tu dziwi to wybranie Wyszyńskiego na dziekana w 2008
        po tym jak rok wcześniej otrzymał ocene warunkową PKA. Wybierali go
        w pracownicy WI. Może był jedynym kandydatem chcącym się podjąć tak
        odpowiedzialnej roli, albo innej opcji rektor nie przewidywał.
        • Gość: Prawie 0 Zdziwień Wyszyńskiego cd. IP: *.pl 30.03.10, 15:55
          A skąd ten facet zna się na ekonomii i działalności gospodarczej, co
          prawda chodzi o podstawy. Studiował i robił doktorat mechaniczno-
          technologczny więc zapis konstukcji i podst. konstr. maszyn jak
          najbardziej, ale ta ekonomia. W obróbkę plastyczną w wykonaniu
          Wyszyńskiego nie wierzę – za duża przerwa w życiorysie naukowym –
          musiał pewno przeczytać ostatnio coś na ten temat. Technologi napraw
          szukałem po uczelniach normalnych i nie znalazłem. Oj chyba przez
          komisję PKA Wyszyńskiemu ten przedmiot zabrali. A swoją drogą
          ciekawe jak argumentował na Radzie Wydziału że mu ten przedmiot
          klepneli. No stronie PWSZ WI nie można się doszukać jakie treści
          programowe ukryte są po nazwami przedmiotów. Szkoda
          Co ciekawe facet głosi wykłady na tematy jak powyżej a naukowo
          wyżywa się w zagospodarowywaniu odpadów.
          • Gość: bronek ciekawski Re: Wyszyńskiego cd. IP: *.chello.pl 31.03.10, 11:41
            Gość portalu: Prawie 0 Zdziwień napisał(a):

> A skąd ten facet zna się na ekonomii i działalności gospodarczej,
            co
            > prawda chodzi o podstawy. Studiował i robił doktorat mechaniczno-
            > technologczny więc zapis konstukcji i podst. konstr. maszyn jak
            > najbardziej, ale ta ekonomia. W obróbkę plastyczną w wykonaniu
            > Wyszyńskiego nie wierzę – za duża przerwa w życiorysie naukowym –
            > musiał pewno przeczytać ostatnio coś na ten temat. Technologi
            napraw
            > szukałem po uczelniach normalnych i nie znalazłem. Oj chyba przez
            > komisję PKA Wyszyńskiemu ten przedmiot zabrali. A swoją drogą
            > ciekawe jak argumentował na Radzie Wydziału że mu ten przedmiot
            > klepneli. No stronie PWSZ WI nie można się doszukać jakie treści
            > programowe ukryte są po nazwami przedmiotów. Szkoda
            > Co ciekawe facet głosi wykłady na tematy jak powyżej a naukowo
            > wyżywa się w zagospodarowywaniu odpadów.

Ciekaw jestem, co widzi w tych odpadach: szmelc czy szmal?!
            • Gość: rawie 0 zdziwień Wyszyńskiego teil 3 IP: *.pl 31.03.10, 21:30
              Zapewne o szmal. Rektor Kolasa powołał Wyszyńskiego – szczawika
              zielonego w recyclingu – na szefa zespołu. Samemu mu nie wypadało.
              Wyszyński jako dyrektor był bardziej do przełknięcia przez
              zleceniodawców pomimo swojej totalnej niewiedzy w temacie ale do
              zarządzania się nadawał. Zespół wykonał jakieś zlecenia dla gminy
              czy powiatu za szmal a nie ku chwale pólnocnego mazowsza. Po
              podziale mamony z zespołu ostał się jeno Wyszyński. Miedzy innymi to
              spowodowało te braki kadrowe. Co ciekawe wymienieni przz Informatora
              profesorowie stanowią prawie minimum kadrowe na jednym kierunku.
              Dlaczego by któregoś z nich nie poprosić o ponowne uzupełnienie
              braków kadrowych wytknietych przez PKA
              Pierwszy referat śmieciowy (za Informatorem 2) to efekt pracy
              zespołu. Autorem referatu jest tylko Wyszyński. Pozostałe dwa –
              chyba jako dziekan po prostu się dopisał bo merytorycznie nie był w
              stanie wnieść czegokolwiek
        • Gość: Pracownik Re: PWSZ ma problemy IP: *.acn.waw.pl 25.04.10, 20:01
          Pracownicy WI NIE wybrali go dziekanem!!!!!!!!!!! Wybrała go reszta uczelni.
          Większość elektorów WI była przeciw!!!!!!!!!!
    • Gość: żak Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 28.02.10, 18:04
      żle postawione pytanie!to nie PWSZ ma problem.problem ma kierujący
      WI.!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 28.02.10, 18:38
        pamiętacie powiedzenie po czym poznaje się faceta? jak kończy...
    • Gość: x Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 21:16
      Ze strony www.pka.edu.pl

Ocena negatywna może być wydana, jeżeli jednostka utworzyła kierunek studiów z naruszeniem przepisów prawa lub prowadzi kształcenie na poziomie znacznie niższym od niezbędnego minimum, co spowodowane jest w szczególności:

* brakiem wystarczającej kadry nauczycieli akademickich o odpowiednich kwalifikacjach merytorycznych i formalnych,

* wadliwą konstrukcją koncepcji kształcenia,

* prowadzeniem kształcenia według planów studiów i programów nauczania niespełniających wymagań określonych w standardach kształcenia, w związku z czym absolwent nie uzyskuje wiedzy i umiejętności istotnych oraz charakterystycznych dla danego kierunku studiów,
      * niewdrożeniem wewnętrznego systemu zapewnienia jakości kształcenia,

* nieokreśleniem zasad i kryteriów oceny efektów kształcenia,

* nieokreśleniem zasad i kryteriów przygotowywania oraz oceny prac dyplomowych lub przyjęcie takich zasad i kryteriów, w wyniku których prace te nie odpowiadają podstawowym wymaganiom metodologicznym i merytorycznym oraz są niezwiązane tematycznie z danym kierunkiem studiów,

* niezapewnieniem należytych warunków materialnych - brak odpowiednich pracowni, laboratoriów, aparatury, zasobów bibliotecznych itp.,

* nieprowadzeniem badań naukowych w zakresie i na poziomie uprawniającym do realizacji kształcenia na poziomie magisterskim.

Pytanie czego nie spełnia Wydział Inżynierii PWSZ?

PS. PWSZ jak sama nazwa wskazuje to uczelnia państwowa więc groźba jest likwidacji jest bliska zeru.
      • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 02.03.10, 07:00
        bez podstawy uczelnia nie dostałaby złej oceny, nie wiem o co
        chodzi: za dużo magistrów uczy? brak przydatności kierunków
        kształcenia? W każdym razie człowiek odpowiedzialny za ten wydział
        dał plamę. I nie chodzi tu o podawanie jego biografii, gdzie
        pracował itd (dobrze, że bez zarobków :)) ale trzeba powiedzic
        szczerze: wg. mnie to on ponosi winę za zaistniałą sytuację
        • Gość: x Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 21:08
          Jako student PWSZ widzę że szkoła ma problemy kadrowe np. niektóre przedmioty
          wykładają osoby kompletnie się nie znające na rzeczy. Program studiów zmienia
          się płynnie np. w trakcie semestru okazuje się że dany przedmiot przesunięto na
          inny semestr itd. itp.
          • Gość: Absolwent Re: PWSZ ma problemy IP: 213.251.189.* 03.03.10, 20:20
            Stary, bez paniki, trzeba tylko we wrzesniu koniecznie im
            przypomnieć że przedmiot przełożyli to może go w końcu puszczą. U
            nas Wyszyński zapomniał o wytrzymałce na 3 semestrze i przypomniało
            mu się dopiero w trakcie 7. No i braki nadrobiliśmy tuż przd
            dyplomem.
            • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.24.* 04.03.10, 08:09
              "pora ze sceny zejsc (nie)pokonanym"
              • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.48.* 05.03.10, 13:32
                i co usunięto 'te drozbiaźdżki'? będzie nabór czy nie? bo na ich www
                nic nie mogę znalezc
                • Gość: Zero zdziwień Re: PWSZ ma problemy IP: 194.29.132.* 06.03.10, 19:50
                  Jak się powołuje na stanowisko dyrektora i dziekana wydziału gościa
                  który co najmniej 15 lat przed tą nominacją nie miał do czynienia ze
                  szkolnictwem wyższym tylko zajmował się dyrektorowaniem to efektom
                  tego powołania nie należy się dziwić. Choroba dość popularna w III
                  RP. Zawód „dyrektor” wiecznie żywy. Studenci - brać przykład.
                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 07.03.10, 12:08
                    czytałem na www. że planuję otworzyc nowe kirunki: ratownictwo,
                    filologię, administrację, ciekawe czy im się uda jak już z otwartymi
                    kierunkami mają problemy i odebrali u L.W. akredytację.
                    Najpierw wg. mnie to powinna byc zapewniona kadra a nie otwierają
                    kierunki a potem nie ma komu uczyc.
                    • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 08.03.10, 07:49
                      a mają jakiś system naprawczy?
                      • Gość: Zero zdziwień Re: PWSZ ma problemy IP: *.pl 08.03.10, 10:22
                        Czy prof M Dakowski w PWSZ od biologii budownictwa i ekologii to ten
                        dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=50

Bo jeżeli tak, to zmieniam nick.
                        • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 12:25
                          Tak to ten, ale prowadzi wykłady głównie z ekologii, i z budownictwa troszkę, z
                          biologii nie
                          • Gość: prawie 0 zdziwień Re: PWSZ ma problemy IP: *.pl 10.03.10, 11:59
                            poguglałem na stronie PWSZ w Ciechanowie i mi wyszło ze
                            Na zakładce „ Obsada zjęć dydaktycznych prof. Dakowski (poz.3) ma
                            przypisane: Odnawialne źródła energii, Fizyka, Budownictwo, Podstawy
                            ochrony środowiska, oraz Biologia z ekologią.
                            W planach zajęć znalazłem że prof. Dakowski ma przypisane zajęcia z
                            Budownictwa (środa od12.15 do 14.00 w grupie IK-41 sem. IV razem z
                            dr Jelcem) oraz prowadzi samodzielnie Biologię z Ekologią (Piątek
                            godz. 14.15-16.00 Gr. 22 i 23 na sem. II) Na studiach
                            niestacjonarnych nie sprawdzałem.
                            Faceta od rozszczepiania jąder dawać do budownictwa, ekologii i
                            biologii - no nie powiem ten dziekan Wyszyński ma fantazję. To ci
                            dopier Chłop z jądrami.
                            • Gość: ss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.60.* 10.03.10, 15:16
                              to dlaczego władze akceptują takie posunięcia dziekana?
                              • Gość: pa Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 18:27
                                Mam pytanie czy ktoś z wypowiadających się tutaj osób uczęszcza do PWSZ?? Czy te
                                wszystkie wiadomości macie od osób ,,trzecich,, bądź z cudownych mediów TC! Może
                                wypowiedziały by się tutaj bardziej zorientowane osoby- to moja rada
                                • Gość: alo Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 10.03.10, 18:54
                                  a ja tu mieszkam i chcę wiedziec co się dzieje w moim mieście
                                • Gość: Ziomek Re: PWSZ ma problemy IP: 74.50.119.* 11.03.10, 09:12
                                  PA zadał kilka pytań - odpowiadam na pierwsze
                                  • Gość: Ziomek Re: PWSZ ma problemy IP: 74.50.119.* 11.03.10, 09:13
                                    Na szczęście już nie
                                    • Gość: aktulana studentka Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 20:31
                                      problemy dotycza kadry, bo tak juz jest zapisane w usatwie, ze kazdy
                                      kierunek w szkole Panstwowej, musi miec wykfalifikowana kadre 5
                                      ludzi czyli musi być 3 profesorow z tytulem profesora
                                      (nadzywczajnego- (chyba)juz nie pamietam dokladnie), oraz dwoch
                                      doktorow.... nijak jak tu pisza ma sie tu do poziomu
                                      nauczania...brakuje jednego dokotora w skladzie kadry i jezeli
                                      szkola do wrzesnia nie obsadzi stanowiska, bedzie miala problem
                                      • Gość: ;( Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 11.03.10, 21:35

... pożal się Boże nad aktualną studentką (...)! Niech milczą
                                        student...ki/-ci, którzy swoją wiedzą, intelektem i błyskotliwością,
                                        własną uczelnię ściągają do dna!!!
                                        • Gość: al Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.51.* 12.03.10, 07:16
                                          o to szczerze wątpię czy w Ciechanowie są doktorzy.
                                          • Gość: koala Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 08:29
                                            A czy w PWSZ uczą tylko wykładowcy z Ciechanowa??? Ktoś tu chyba nie posiada
                                            zbyt aktualnych wiadomości
                                            • Gość: ad Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 12.03.10, 13:31
                                              nie wiem kto uczy bo to mnie nie interesuje, ale chyba tych
                                              wykładowców jest za mało jeśli zabrali wam akredytację. hahaha
                                              • Gość: ;) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 14:01
                                                Chciałam tylko uświadomić niektóre osoby, które może nie wiedzą, że brak
                                                akredytacji nie wiąże się z tym, iż studia zostają wstrzymane, jest obowiązek
                                                umożliwienia studentom dokończenia studiów. Jedynie jest wstrzymywany nabór na
                                                rok I studiów...:)
                                                • Gość: alo Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 12.03.10, 14:07
                                                  wiedzą wiedzą ale to sie wiąże z mniejszą iloscią studentów, godzin
                                                  i pieniążków dla kadry, także mówicie, że naboru u was nie będzie !!
                                                  • Gość: zak Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 13.03.10, 10:26
                                                    a może tak o pozytywach studiowania w PWSZ coś przeczytamy.
                                                  • Gość: B Re: PWSZ ma problemy IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 15:16
                                                    Media są chyba negatywnie nastawione do tej szkoły...
                                                    Jak Wydział inżynierii nie dostał akredytacji to wielki szum w mediach się zrobił a jak pielęgniarstwo dostało akredytacje na maksymalny czas to nikt się o tym nie dowiedział a to jednak jest sukces uczelni.
                                                    Co do wykładowców to PWSZ nie odbiega jakością kadry od innych uczelni. Profesorowie i doktorzy przyjeżdżają z najlepszych polskich uczelni...
                                                    Tu po prostu brakuje dobrego gospodarza ze zmysłem ekonomicznym i marketingowym niekoniecznie technicznym... :)
                                                  • Gość: alo Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 13.03.10, 16:52
                                                    mnie interesuje jedno: kto jest odpowiedzialny za to, że
                                                    1. akredytacja została odebrała.
                                                    2. czy wobec tej osoby zostaną wyciągnięte konsekwencje
                                                    3. czy zły wynik kontoli nie zaważy na uzyskaniu zgody na otwarcie
                                                    nowych kierunków?
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:39
                                                    Proszę z odpowiedzią na te pytania udać się do dziekana
                                                  • Gość: alo Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 13.03.10, 19:09
                                                    to chyba rektor lub dziekan zna odpowiedź na to pytanie. i może
                                                    komuś nie zabraknie odwagi powiedziec o co chodzi z odebraniem
                                                    akredytacji.
                                                  • Gość: oooo Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 14.03.10, 08:55
                                                    wspólodpowiedzialni to prorektor(vacat)dział kształcenia(szef),
                                                    dziekan zainteresowanego wydziału.sukcesów w dochodzeniu prawdy.
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 14.03.10, 09:15
                                                    dziękuję za wskazanie osób odpowiedzialnych za bałagan, zaistniałą
                                                    sytuację, karygodne zanidbania, które dla niektórych pracowników
                                                    PWSZ mogą skończyc się brakiem pracy.
                                                    A ci w/w prowadzą strusią politykę i chowają głowy w piasek błędnie
                                                    myśląc, że sprawa przsychnie.
                                                    miłej niedzieli
                                                  • Gość: figo Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 16.03.10, 07:05
                                                    a kto jest teraz kanclerzem?
                                                  • Gość: ;) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 09:18
                                                    Wójcik
                                                  • Gość: xyz Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:14
                                                    uczelniani frustraci leczą swoje kompleksy.
                                                  • Gość: blum Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 16.03.10, 21:55
                                                    xyz!!! Twoja frustracja ma już charakter chroniczny i nieuleczalny,
                                                    śmiganie po wszystkich wątkach nic ci nie pomoże, niestety.
    • Gość: Informator 2 Do czego zdolny jest Wyszyński IP: *.pl 18.03.10, 10:59
      Panowie i Panie. Forum powstało po informacji w TC że wydział
      inżynierii PWSZ ma kłopoty. Dwie oceny negatywne na dwa prowadzone
      przez dziekana Wyszyńskiego kierunki. Autor publikacji RN obiecał że
      wkrótce napisze o genezie i podjętych działaniach odnośnie tej
      sprawy. Mija prawie miesiąc i nic. LW twierdzi w artykule TC, że
      wszystkie zastrzeżenia zgłaszane przez PKA zostały przez PWSZ
      usuniete. Hmm, nadal nic nie wiemy co władze uczelni zrobiły w tej
      sprawie.
      Uzupełnię tymczasem krótkie CV Wyszyńskiego zamieszczonym przez
      Informatora na tym forum o osiągnięcia Wyszyńskiego z okresu
      rządzenia Wydziałem Inżynierii:

2003 kwiecień
      Na Pierwszwej Krajowej Konferencji Biegłych Sądowych wygłasza
      referat pt. Zjawiska patologiczne w sektorze leasingowym - opis,
      przyczyny powstawania, reperkusje, propozycje przeciwdziałania

2004 wrzesień
      Wyszyński z delegacji rektora Kolasy zostaje szefem Ekspertów
      Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Ciechanowie nadzorującego
      poszczególne fazy projektu opracowania i wdrożenia zintegrowanego
      systemu gospodarki odpadami dla obszaru pólnocnego Mazowsza

2007 listopad
      Z okazji 30-lecia NOT w Ciechanowie podczas konferencji naukowo-
      technicznej wygłosił referat nt. Podstaw systemu zagospodarowania
      odpadów Północnego Mazowsza.

2009 maj
      Na seminarium Odnawialne źródła energii w Mławie referat nt. Źródła
      energii odnawialnych w realizacji zintegrowanego systemu gospodarki
      odpadami dla regionu pólnocnego Mazowsza. (współautor dr inż.
      P.Jelec)

2009.
      Rozdział w książce “Kompleksowe zarządzanie gospodarką odpadami”
      pod. red T.Marcinkowskiego PZiTS
      Dobrowolne formy samo-ograniczania oddziaływania na środowisko
      a efektywne gospodarowanie odpadami komunalnymi
      Voluntary instruments for self-limitation of environmental impacts
      and
      their role in effective municipal waste management (współautor dr M
      Rybaczewska-Błażejowska.)
      I to by było na tyle.
      • Gość: !!!!!!!!! Re: Do czego zdolny jest Wyszyński IP: *.chello.pl 18.03.10, 14:49
        Niech pisze i wygłasza( to jest rozwój dorobku naukowego).Jego
        podstawowy obowiązek to zarządzanie wydziałem.I ten element jego
        twórczej pracy jako Dziekana OCENIŁA PKA ze znanym dla uczelni
        rezultatem.
      • Gość: Czytelnik TC Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.boo.pl 24.03.10, 12:49
        Podsumujmy wg. Rockiego szefa PKA - 2 negaty dla PWSZ WI wynikały z
        a) braków kadrowych
        b) niewłaściwych programów i planów nauczania
        c) niewłaściwej organizacji zajęć na studiach zaocznych (na
        zaocznych na WI studiuje więcej studentów niż na dziennych)
        d) wadliwego procesu dyplomowania
        e) wadliwego systemu oceny wewnętrznej
        Dla Kolasy to nie są istotne zastrzeżenia. Braki kadrowe to podobno
        jeden niewłaściwy doktor, a reszta to pikuś, Pan Pikuś. Kolasa usuwa
        je od ręki. W sumie nic się nie stało.
        To dziwne że dopiero teraz. W 2007 r. Wyszyński i WI otrzymał ocenę
        warunkowa dla kierunku mechanika i budowa maszyn. Zastrzeżenia były
        niemal identyczne jak te obecnie. Było o poziomie dyplomów,
        programie nauczania, organizacji zaocznych itp. Co zrobili Wyszyński
        i Kolasa od 2007. Ano niewiele, jeno brali kasę przez dwa kolejne
        lata ciesząc się z posad.
        (dle niezorientowanych – Kolasa wykłada na kierunku mechanika i
        budowa maszyn)
        • Gość: alo Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.centertel.pl 24.03.10, 17:46
          czyli problemy jak licho
          • Gość: lokalny patriota Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.chello.pl 24.03.10, 20:57
            Podzielam opinię "Czytelnika TC"...
            P.S. Gnębi mnie problem: NIERZETELNOŚĆ REDAKTORA CZY NIEFRASOBLIWOŚĆ
            JEGO ROZMÓWCY-Rektora PWSZ w C...?! Pozdrowienia...., L.K.
            • Gość: Sie pytam Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.dutchcse.com 25.03.10, 12:40
              Jeżeli PWSZ w Ciechanowie wykorzystuje 50 procent swoich mozliwości
              kształcenia to czy rektor Kolasa - szef tej instytucji pobiera 50
              procent wynagrodzenia.
              • Gość: Erewan odpowiada Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: 74.118.192.* 25.03.10, 18:05
                Ależ nie. To że PWSZ wykorzystuje 50 swoich możliwosci oznacze ze
                rektor Kolasa bedzie musiał być rektorem przez kolejną kadencje po
                to by był wykorzystany w 100 procentach.
                • Gość: i tak i owak Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.chello.pl 25.03.10, 19:58
                  Sorry Winetou!!! Na da się opłacać kadry i kosztów utrzymania
                  uczelni z zaciągniętych kredytów konsumpcyjnych!!! (w Tygodniku
                  Ciechanowskim rektor wypowiadał się li tylko o splacie kredytu
                  inwestycyjnym na budowę Uczelni) Jak długo mozna egzystować z
                  kredytów?! Odpowiedź brzmi:
                  Byle do emerytury rektora A.K. i dziekana L.W. (naczynia
                  połaczone)???!!!
          • Gość: xyzz Re: Wyszyński Rozgrzeszony IP: *.chello.pl 25.03.10, 20:21
            coś cikawego
    • Gość: gość Re: PWSZ ma problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 13:04
      problem narastał od lat i co ? kto tuszował wpadki ? kto jest winny ?
      • Gość: :( Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 25.03.10, 14:07
        Problemu nie było, kiedy w PWSZ kształciło się 2 razy więcej
        studentów w stosunku do aktualnej sytuacji. Trzeba odpowiedzieć
        sobie na pytanie: dlaczego coraz mniej młodzieży decyduje się na
        studiowanie w PWSZ? To nie tylko kwestia niżu demograficznego!
        Negatywna ocena PKA wydziału inzynierii (zawieszenie naboru na 2
        kierunki inzynierii) na pewno nie rozsławiła uczelni. Ale tak w
        ogóle... jak wynika z mediów (TC, TV) to wszystko jest OK. Same
        drobiażdźki, poza nielicznymi drobiazgami;)
        • Gość: picuś Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 25.03.10, 20:03
          Ale jaja jak berety !!!
          • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 25.03.10, 20:17
            no ale jaja, ciekawe czy
            1. odejdą na emeryturę, bo tu jest dana plama
            2. czy uda im się otworzyc nowe kierunki
            • Gość: Romek Re: PWSZ ma problemy IP: *.prothost.com 27.03.10, 13:11
              Dlaczego kierunek Informatyka ma powstać na wydziale inżynierii
              który otrzymał dwie negatywne oceny na oba prowadzone kierunki a dwa
              lata temu ocenę warunkową. Już widać ten poziom informatyki.
              Dlaczego naturalnie nie wzmocnić mławskiego wydziału Elektroniki.
              Przecież informatyka w Ciechanowie to próba ratowania padającego na
              pysk wydziału inżynierii, dziekana Leona i rektora Andrzeja.
              Dlaczego nie daje się szansy na rozwój nowemu wydziałowi
              elektroniki. Elektronice bliżej do informatyki niż mechanice czy
              inżynierii środowiska, że o Leonie już nie wspomnę.
              • Gość: 0000000 Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 27.03.10, 14:09
                brawo za odwagę! tylko czy te teksty są czytane prze wladze uczelni?
                Wladza ma swoja jedynie słuszna drogę rozwoju uczelni i kadry.
                • Gość: ss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 27.03.10, 14:47
                  chyba żarty,
                  to niemożliwe, żeby tak ten wydział pod 'opiekę' człowieka, któremu,
                  jako jedynemu, zabrali akredytację na prowadzone przez niego
                  kierunki.
                  Dlaczego rektor nic nie robi!!!
                  • Gość: DziekRek Re: PWSZ ma problemy IP: *.com 28.03.10, 15:21
                    Już próbowali w zeszłym roku ale potem musieli napisać cyt. ze
                    strony PWSZ w Ciechanowie 09.2009:
                    SZANOWNI PAŃSTWO KANDYDACI
                    Z powodu niewielkiego zainteresowania kierunkami – ROLNICTWO oraz
                    INFORMATYKA informujemy , że nie zostaną one uruchomione w
                    nadchodzącym Roku Akademickim .
                    Prosimy SZANOWNYCH PAŃSTWA KANDYDATÓW o wybór innych równie
                    atrakcyjnych kierunków studiów z naszej aktualnej oferty.

Sczególnie bawi mnie to "..wybór innych RÓWNIE atrakcyjnych..."
                    Mieli bodajże aż 3 chętnych.

Wczytałem się w forumowe dossier Wyszyńskiego. Ciekawe. Na razie
                    tylko to co ponizej
                    Podsumowując: z nominacji Kolasy Wyszyński stał się lokalnym
                    fachowcem od śmieci. I to dosłownie.
                    • Gość: ss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 28.03.10, 16:35
                      to i kandydatów brak w były zakusy na NKJO (tak mi zdaje, z tego co
                      czytałem, to NKJO miało byc połączone PWSZ) ale ta druga cierpi na
                      brak kandydatów.
                      Podobno już oddają budynki: mały drewniany przy Powstańców i taki
                      mały poniemiecki też oddali czy wypożyczyli, ten na Zagumiennej,
                      chyba się uczelnia nie rozwija
                      • Gość: ktoś Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 02.04.10, 13:39
                        jak wygląda sprawa stypednium na kierunkach zamawianych?
                        • Gość: kasa Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 02.04.10, 17:07
                          kolejne ASY zostały ruszone.Stypendia temat rzeka i ci sami ludkowie.
                          Też ASY tej uczelni.
                        • Gość: Adam Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 05.04.10, 20:24
                          W tym roku akademickim nie ma kierunkow zamawianych a tym samym nie
                          ma stypendiow. Dlaczego tak jest? Wiadomo!!!
                          • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 06.04.10, 08:35
                            u to nieźle się tam dzieje!!! a kto za to odpowiada??? jakie
                            poniesie konsekwencje???
                            • Gość: Romek Re: PWSZ ma problemy IP: *.prothost.com 07.04.10, 10:24
                              Kolasa stwierdził że to „nadmiernie rygorystyczni urzędnicy z PKA”
                              przeszkadzają w organizacji uczelni. Czy zastanawiał się może
                              dlaczego urzędnicy PKA okazali się „nadmiernie rygorystyczni”. A
                              może dlatego, że w trakcie wizytacji trudno im się było skontaktować
                              z dziekanem Wyszyńskim, który jak raz w tym czasie miał wiele innych
                              ważnych spraw na głowie. Pan rektor Kolasa też nie widział potrzeby
                              konwersacji z panami z PKA pomimo że jest nie tylko rektorem ale i
                              wykładowcą na WI, członkiem Rady Wydziału oraz Senatu itd. Oabj
                              panowe woleli argumentować pisemnie w odwołaniach. Liczyli na cud
                              czy co.
                              • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 07.04.10, 10:43
                                to wyjątkowo nieodpowiedzialna postawa, prowadzenie strusiej
                                polityki nikomu nie wyszło na dobre. Pewnie uczelenia nie będzie
                                miała naboru na I rok kierowany przez dr inż. L.W. A inne kierunki?
                                czy zostaną otworzone? czy będą ludzie, którzy popraowadzą je?
                                • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.22.* 09.04.10, 08:26
                                  i co nic się nie stało, akredytacji chyba nadal nie ma a ci co do
                                  tego dopuścili nadal pracują...
                                  • Gość: ..... Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 08:45
                                    Przecież od razu nie zamkną uczelni, bo studiują tutaj studenci, nie zwolnią
                                    wszystkich, którzy są za to odpowiedzialni, bo uczelnia przestałaby
                                    funkcjonować. Z czasem ktoś poniesie konsekwencję tego co się dzieje!!!
                                    • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.22.* 09.04.10, 09:37
                                      tylko, żeby dalej nie szkodził
                                      • Gość: cz Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 10.04.10, 09:21
                                        wg kierownictwa UCZELNI ,szkodzi jej PAK-a a nie działania dziekana
                                        L.W i koło się zamyka(PKA- be, zakłóca rozwój uczelni, my(LW) cacy
                                        nagrody itp).
                                        • Gość: mieszkaniec Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 16.04.10, 11:15
                                          dlaczego władze uczelni nie zrobią merytorycznej dyskusji o stanie
                                          PWSZ przy udziale publiczności, która mogłaby z I ręki dostac
                                          informacje i zadawac pytania?
                                          • Gość: Informator Re: PWSZ ma problemy IP: *.com 20.04.10, 08:18
                                            Drogi "mieszkańcu" chciałbym zauważyć że merytoryczna dyskusja o
                                            stanie PWSZ może odbyć sie tylko w gronie pracowników PWSZ.
                                            Społeczeństwo Ciechanowa i Mławy zostało poinformowane
                                            o "problemach" PWSZ i podjętych działaniach publikacją w "Tygodniku
                                            ciechanowskim" 23 marca. Rektor Kolasa wystosował także list
                                            otwarty, którego fragmęty przytoczone są m.in.w w/w publikacji.
                                            • Gość: xxx Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 20.04.10, 14:58
                                              Drogi INFORMATORZE!!! po roku oczekiwania i dotkliwych
                                              konsekwencjach personalnych i finansowych oczekujemy takiego
                                              spotkania załoga.
                                              • Gość: mieszkaniec Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 20.04.10, 16:50
                                                wg. mnie strusia polityka chowania głowy w piasek nie rozwiąże
                                                problemów...
                                                • Gość: yhm Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 20.04.10, 18:43
                                                  tylko burza piaskowa (tudziez nny "kataklizm") moze przyjsc z pomoca
                                                  • Gość: pytanie Re: PWSZ ma problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 09:33
                                                    Czy Leon Wyszyński poniesie konsekwencje swoich działań? Ilu ludzi straci pracę?
                                                  • Gość: Były Re: PWSZ ma problemy IP: *.elka.pw.edu.pl 23.04.10, 15:14
                                                    A dlaczego to akurat teraz "dziekan" Wyszyński ma ponosić
                                                    konsekwencje swoich działń. Czy naraz zaczął się jakoś inaczej
                                                    zachowywać niż przed podwójną negatywną decyzją PKA. Czy też może
                                                    jego działania uległy zmianie w stosunku do tych przed decyzją o
                                                    ocenie warunkowej w 2007 r.
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 23.04.10, 15:49
                                                    jak to? dwa razy negatywna decyzja i nic? nie rozumiem?
                                              • Gość: DziekRek Re: PWSZ ma problemy IP: *.com 25.04.10, 23:32
                                                .... no to se poczekacie.

a może by tak wyjść z inicjatywą i nieśmiało zagadnąć na radzie
                                                wydziału, albo po prostu pójść do Andrzejka, toż to człek dusza i
                                                swój chłop - powinien zrozumieć w końcu profesor i to habilitowany.
                                                • Gość: gość Re: PWSZ ma problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 14:18
                                                  qwqw
                                                • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: 178.56.12.* 26.04.10, 14:56
                                                  a to gamoń niewyuczalny
                                                  • Gość: sylwia Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 18:10
                                                    Jestem studentka PWSZ. Nie rozumiem dlaczego tak prostackie osoby wypowiadają
                                                    się na temat PWSZ nic nie wiedząc. Nie rozumiem z jakiej racji ma Rektor zrobić
                                                    spotkanie i komukolwiek z ciechanowian się tłumaczyć? My studenci przecież jak
                                                    mamy problem to idziemy i pytamy, a nie za plecami siejemy nieprawdziwe plotki.
                                                    Wykazujecie się niesamowitym infantylizmem, zapraszam do nas do pokoju Samorządu
                                                    Studenckiego na ul.Narutowicza 9, pokój 222. Jak anonimowo jesteście odważni
                                                    krytykować, to zapraszam na rozmowę twarzą w twarz, odpowiemy na wszelkie
                                                    wątpliwości drodzy sąsiedzi, myślę że jesteśmy najbardziej kompetentni do
                                                    wyjaśnienia wszystkich rozterek. Tak jak mój dziekan dr.Wyszyński i Rektor są
                                                    osobami które bardzo nam sprzyjają, pomagają we wszystkich(!) inicjatywach, a
                                                    studenci zadowoleni to na pewno najlepszy dowód na stan Uczelni.
                                                    A wiec zapraszamy codziennie pokoj 222! Pozdrawiam
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 26.04.10, 19:07
                                                    droga studentko, nie jesteś osobą upoważnioną do udzielania takich
                                                    informacji
                                                    - chyba nie ty zawiniłaś, bo nie jesteś dziekanem, więc niech sie
                                                    tłumaczy właściwy człowiek
                                                    - po drugie zamiast pisac na formum kup sobie słownik ortograficzny,
                                                    po dr nie piszemy kropki
                                                  • Gość: AO Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 28.04.10, 15:14
                                                    Dajcie spokój studentce, bo nie wie, co pisze...
                                                  • Gość: sylwia Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 20:04
                                                    bardzo dobrze wiem co pisze, to wy nic nie wiecie.Znalezliscie sobie hobby w
                                                    krytykowaniu mojej uczelni, a odwagi porozmawiac nadal nikt z was nie ma. Nie
                                                    jestescie warci aby sie wami przejmowac. A Oni (dziekan i rektor) nie musza sie
                                                    wam z niczego tlumaczyc i usprawiedliwiac.
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 03.05.10, 21:05
                                                    to jest uczelnia państwowa, opłacano min, z moich składek i mam
                                                    prawo wiedziec co się tam dzieje.
                                                    Gdyby to była ich prywatna własnosc to nie budziłoby to w
                                                    najmniejszym stopniu mojego zaintersowania
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 21:22
                                                    Z twoich składek opłacanych jest wiele innych państwowych posadek... każdą się
                                                    tak interesujesz?? :)
                                                    Zresztą swoim gadaniem i tak nic nie zdziałasz i niczego konkretnego się nie
                                                    dowiesz, więc nie wiem po co ta dyskusja.
                                                    Może łatwiej umówić się na spotkanie z dziekanem bądź rektorem uczelni i rozwiać
                                                    swoje wątpliwości.
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 05.05.10, 06:33
                                                    oczywiście, że każdą się intersuję, na którą idą moje pieniądze.
                                                    Nie mam czasu na spotkanie z dziekanem i rektorem:)
                                                  • Gość: zak Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 05.05.10, 07:33
                                                    szkoda "sss",ze brakuje Ci czasu na spotkanie z rektorem i dziekanem.
                                                    ucieka ci prawda na temat twoich pieniedzy i innych nurtujacych cie
                                                    pytań na temat uczelni.zrob cos dla siebie i uczelni.zycze sukcesów
                                                    w poszukiwaniu czasu(straconego)!!!!
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 14:09
                                                    Nie masz czasu na spotkanie, a masz czas, by zainteresować się każda instytucją,
                                                    na którą idą twoje pieniądze?! to muszę przyznać, że widzę tu jakąś sprzeczność!!
                                                    Ale czas na wypowiadanie się nawet po godzinie 6 rano znajdujesz hehe dla
                                                    ważnych spraw jak to nazwałaś/eś warto znaleźć czas.....:)
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 05.05.10, 16:11
                                                    ale to nie mi odebrali akredytację więc nie mnie atakuj na forum
                                                    hahah
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 21:18
                                                    Ja nikogo nie atakuję, nie taka moja natura :)
                                                    A poza tym to ty się tak bardzo tym przejmujesz, że uczelni odebrali
                                                    akredytację, a nie ja... hahaha
                                                    A dla twojej wiadomości i tak uczelnia zrobi wszystko, by utrzymać kierunek
                                                    inżynieria środowiska, dlatego, że to najbardziej okupowany kierunek na uczelni
                                                    i bez niego upadną( no może jeszcze ekonomia popularna, ale to już inny
                                                    wydział). A znalezienie profesora i 2 doktorów wymaga troszkę czasu. A do
                                                    października wiele miesięcy ;)
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 06.05.10, 07:03
                                                    to po co bierzesz na siebie rolę 'adwokata z urzędu" ? przec Ciebie
                                                    stracili akredytację? Ty wyłożyłesz się na 'drobiażdżkach'?
                                                    Wiele osób pisało, że źle się dzieje.
                                                    A inżynieria najbardziej okupowanym kierunkiem?? no może w
                                                    porównianiu z informatyką gdzie było 3 chętnych, a tak z ciekawości
                                                    to ilu osób tam się starało o przyjęcie? chyba nie za dużo bo
                                                    każdego przyjęli (w większości z Bema i Staszica),
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 09:01
                                                    Jestem kobietą, więc proszę zwracać się w odpowiedniej formie i szacunku do mnie:)
                                                    A akredytację stracili tylko i wyłącznie przez swoje działanie.
                                                    Nie wiem jak jest na dziennych studiach, bo raczej chodziło mi o studia
                                                    zaoczne(gdzie studiują ludzie z poza Ciechanowa)na których uczelnia najwięcej
                                                    zarabia.
                                                    Na I roku jest ok 120 osób, więc policz sobie ile zarabiają :) A na II rok
                                                    przechodzi już tylko ok połowy.
                                                    Wiele osób pisało owszem, ale trzeba zaznaczyć, żeby poruszać jakiś temat mieć o
                                                    tym pojęcie :) A nie siać plotki!!
                                                    Pozdrawiam i na tym zakończmy naszą dyskusję!!
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 06.05.10, 11:56
                                                    to ty zakończ nadawac, ja chcę sie dowiedziec dlaczego zabrano
                                                    akredytację, kto za to jest opowiedzialy itd.
                                                  • Gość: Refleksja Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 06.05.10, 12:17
                                                    Kto za to jest odpowiedzialny? Zmierzając tropem myślenia "tych
                                                    odpowiedzialnych"... Jak nie ma winnych, to na pewno wina kolejnego
                                                    kanclerza!!!;) Tylko teraz już nikt nie łyknie
                                                    absurdalnych "przedsięwzięć ratujących uczelnię", rzucających w
                                                    ofierze ludzi tudzież trzepiąc po kieszeniach zatrudniony tam
                                                    personel (administracja), który nie ma wpływu na dzialania
                                                    najwyższych zwierzchników. Żeby było jasne... to rektor odpowiada za
                                                    wszystko!
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 15:39
                                                    Nie jestem z tobą po imieniu....( ale czego tu oczekiwać od Ciechanowianina)
                                                    Skoro nurtują Cię tak ważne pytania istotne dla twojego życia to kilka
                                                    wiadomości temu napisałam co możesz zrobić
                                                    Życzę miłej bezcelowej dalszej dyskusji
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 06.05.10, 15:59
                                                    to zwykłe chamsto wytykac komuś, że mówi na 'ty' kiedy sama piszesz
                                                    do mnie w tej samej formie. Jak się wymaga dla siebie szacunku to
                                                    trzeba szanowac innych, a jak ci się nie podoba Ciechanów to spadaj
                                                    na palmę banany prostowac
                                                  • Gość: ............... Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 06.05.10, 17:03
                                                    "Prze... czy psze... Pana!!!! Proszę zachowć szacunek do Siebie
                                                    przede wszystkim (mimo wszystko!)
                                                    Kreujmy NNOWY LEPSZY ŚWIAT, oparty na PRAWDZIE..
                                                  • Gość: "once egain" ;) Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 06.05.10, 18:38
                                                    Gość: Refleksja 06.05.10, 12:17

Odpowiedz Kto za to jest odpowiedzialny?

Zmierzając tropem myślenia "tych
                                                    wszystko!
                                                  • Gość: :) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:41
                                                    Nie podobasz mi się ty!! O mieście się nie wypowiadam....
                                                    A kto powiedział, że ja jestem stąd?? ;) hehe
                                                    Dla mnie jest różnicą napisać słowo ty z małej czy z dużej litery.
                                                    Poza tym jeśli nie umiesz prowadzić konwersacji w sposób kulturalny, to
                                                    pozostaje mi tylko współczuć.
                                                    I na tym kończę, proszę więcej nie kierować odp do mojej osoby.
                                                  • Gość: WOW! Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 06.05.10, 18:53
                                                    "Szanowna Studentko", Twoja bufonada jest zatrważająca!!!!A jeszcze
                                                    bardziej brak zrozumienia tematu!
                                                  • Gość: sss Re: PWSZ ma problemy IP: *.centertel.pl 06.05.10, 20:50
                                                    napij się ziółek na uspokojenie, albo wiadro lodowatej wody, czytaj
                                                    ze zrozumieniem a nie podniecasz
    • kusyp1 Re: PWSZ ma problemy 26.04.10, 14:25
      231
      • 2sylf Re: PWSZ ma problemy 26.04.10, 14:26
        2
        • Gość: Czy...? Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 01.05.10, 23:03
          Czy to już koniec problemów PWSZ, czy też koniec ...???
          • Gość: i...jeszcze raz! Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 06.05.10, 18:39
            Gość: Refleksja 06.05.10, 12:17 Odpowiedz Kto za to jest
            odpowiedzialny? Zmierzając tropem myślenia "tych
            wszystko!
            • Gość: Anty Re: PWSZ ma problemy IP: *.pl 12.05.10, 13:11
              No i stał się cud. Przywrócono Mechanikę i Budowę Maszyn. Jeszcze
              tylko 2 dr i 1 prof. i IŚ też ruszy.
              A co zatkało kakao??? (jak mawia Ferdek)
              No fajnie, życzę sukcesów tym niemniej pragnę zaznaczyć że oceny PKA
              i MNISW nie dotyczyły incydentalnego przypadku tylko były oceną
              PROCESU kształcenia w dość szerokim zakresie czasu. Nowourysz od
              śmieci na północnym Mazowszu - Wyszyński - teraz przejrzał na oczy i
              zrozumiał gdzie błądził sterując osiem lat wydziałem. Podniósł dwa
              paluszki do góry i powiedział że już teraz będzie OK. Rektor
              uwierzył, no bo taki specjalista jak Wyszyński zawsze się przyda np.
              jak trzeba wystąpić z jakąś inicjatywą np. posunięcie kanclerza.
              Przypomnę że w 2007 PKA ostrzegała dając ocenę warunkową (takie 3=)
              na mechanikę i budowę maszyn (i to tylko dlatego że IŚ nie było
              oceniane a to ten sam wydział, ten sam dziekan, te same procedury).
              Wyszyński zaczął poprawiać. Efekt dwie negatywne w 2009 r. Czyli od
              2007 do 2009 była kaszana i jazda zupełnie nie w ta stronę. A i
              przed 2007, należy domniemywać, też kryształowo nie było.
              Co się zmieniło na WI od maja 2009 że MNISW dało akredytację. Może
              choć jaka studentka oświeci społeczeństwo skoro władze PWSZ i WI
              celebrują zaletę skromności milcząc o swoich wysiłkach i
              osiągnięciach
              • Gość: Były Re: PWSZ ma problemy IP: *.cnow.pl 14.05.10, 00:08
                Cud - może i tak
                Wg ostatniego rankingu PWSZ-tek nasza ciechanowska alma mater z
                racji osiagnięć "dziekana" Wyszńskiego nie została zklasyfikowana.
                KLasyfikowano 25 PWSZ-tek.
                Podziwiam upór władz PWSZ.
                • Gość: kaka Re: PWSZ ma problemy IP: *.acn.waw.pl 16.05.10, 15:36
                  układy, układy i tylko układy. podobno, któryś z profesorów ma układy w
                  ministerstwie, a może to tragedia z Smoleńska?
                  to jest obraz naszego kraju, nic tylko kumoterstwo na każdym kroku.
              • Gość: zak Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 16.05.10, 18:42
                "No i stał się cud" pisze gość portalu Anty.O opisanym cudzie brak
                śladów materialnych na stronach PKA i MNiSzW(stan na 16.05.2010
                godz.18:42).Jezeli władze uczelni dysponują innymi dokumentami niż
                te zamieszczone na w/w stronach PKA i ministerstwa to w imieniu
                potencjalnych kandydatów na studia na tych feralnych kierunkach
                (mechanika i budowa maszyn oraz inżynieria środowiska)proszę o
                zamieszczenie ich kopii na stronie głównej PWSZ itp.to jest równiez
                element rekrutacji.zyczę sukcesów w budowie wizerunku uczelni.
                • Gość: ;) Re: PWSZ ma problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 15:28
                  W roli ścisłości akredytacji nie posiada tylko inżynieria środowiska.
                  Również uważam, że uczelnia powinna powiadomić na swoich stronach potencjalnych
                  kandydatów, jaka jest sytuacja na tym kierunku(mimo tego, że specjalizację
                  wybiera się dopiero po 1 roku)
                • Gość: informator Re: PWSZ ma problemy IP: *.com 19.05.10, 08:48
                  W sprawie śladów materialnych: polecam TC z marca i audycję Kurier
                  Mazowiecki z 1.05. Sczegóły na wątku o "Usunietym wątku o braku
                  akredytacji dla WI". Watek podbiłem żeby łatwiej było znaleźć.

Ministerstwo jest raczej powolne w działaniu. Ma na głowie nie tylko
                  PWSZ w Ciechnowie. Informacja o przywróceniu uprawnień napewno się
                  kiedyś tma pojawi.
                  Chyba nie zakładasz "zak" że możliwa była by zw strony rektora
                  Kolasy aż taka mistyfikacja.
                  • Gość: zak Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 19.05.10, 15:06
                    kto chce znać prawdę mówi sprawdzam u żrodeł czyli w PKA i
                    Ministerstwie .Odopwiedzi ????!!!!!
                    • Gość: Cenzor Re: PWSZ ma problemy IP: *.internet.v.pl 21.05.10, 20:27
                      w styczniu 2009 r. A. Kolasa mówił tak:
                      Renata Machnik: Wszystkim nam zależy na tym, żeby to było szkolnictwo
                      bezpłatne, zgodnie zresztą z zapisem konstytucyjnym, który ciągle
                      obowiązuje, żeby to było szkolnictwo na wysokim poziomie i dostępne dla
                      każdego kto tylko chce studiować.

prof. Andrzej Kolasa: Szkolnictwo wyższe jest też pewną formą usług,
                      które są świadczone na rzecz młodych ludzi i wszyscy się zgodzą co do
                      tego że powinno to być szkolnictwo na jak najwyższym poziomie i .....

www.radio.rzeszow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=650%3Aprof-andrzejem-kolasa-
                      przewodniczcy-konferencji-rektorow-pastwowych-wyszych-szko-
                      zawodowych&catid=112%3Ago-premiera&Itemid=106&showall=1

Nie minęło pół roku od wywiadu jak PKA oceniła negatywnie x 2 wysiłki
                      Kolasy i Wyszyńskiego na WI.

Nie ma się czemu dziwić (ocenie PKA). Jeżeli szefem wydziału - dziekanem -
                      odpowiedzialnym za m.in jakość kształcenia robi się faceta który:

doradca-wyszynski.republika.pl/
                      I ten facet w dodatku uczy i wykłada na Wydziale Inżynierii.

No chyba że to nie ten adres i telefon. A to sorry WyNieTu
                      • Gość: andrzej Re: PWSZ ma problemy IP: *.chello.pl 21.05.10, 22:17
                        trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść
                      • Gość: Link Re: PWSZ ma problemy IP: *.kimsufi.com 12.06.10, 11:46
                        link dziekana Wydziału Inżynierii PWSZ w Ciechanowie znów działa
                        doradca-wyszynski.republika.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka