Dodaj do ulubionych

Ryby w łydyni

IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 21:08
Czy może ktoś z was wie czy w łydyni- Ciechanów i okolice są jakieś ryby?
Obserwuj wątek
    • Gość: inez Re: Ryby w łydyni IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 09:06
      z całą pewnością są moj sąsiad przyniusł mi na święta pyszne rybki złowione w Łydyni
      • Gość: Misiek5523537 Re: Ryby w łydyni IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 12:32
        a czy kolega mógłby powiedzieć jaki rybki dostał, bym był wdzięczny ;))
    • Gość: INEZ Re: Ryby w łydyni IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 12:02
      przepraszm ze dopiero teraz Ci odpisuje te rybki to jaś i jeszcze jedna ryba-zapomnilam jak się nazywa(wielkości średniego karpia poszedł na galaretke)pyszne płotki,smaży się je z łepkiem(ale to pewnie wiesz)a we wtorek dostałam szczupaka co prawda nie był duży ale jak zapewniał pan Janusz takiego smacznego nie ma w zadnej rzece i chyba mial rację.Życze udanych połowów!
      • Gość: NEO Re: Ryby w łydyni IP: *.chello.pl 10.04.10, 14:41
        TEN sąsiad to KŁUSOWNIK...
        jeszcze trwa okres ochronny na szczupaka/../
        i nie jaś tylko jaż
        • Gość: ktosik Re: Ryby w łydyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 16:08
          zgadzam sie z NEO. jest okres ochronny na szczupaki, zwyklu kłusol nic wiecej.
          U nas w rzece mozna zlowic płocie, okonie, jazie, leszcze, szczupaki, kiedys,
          nie wiem jak teraz, w gorze rzeki mozna bylo pstrągi złowić. Ja uwielbiam sobie
          usiasc czasem nad rzeka, z wędką, puscic splawiczek i niech sobie splywa z
          nurtem, swietny relaks;P

co do innych łowisk.
          Na trasie miedzy Gołyminem a Pułtuskiem jadąc od gołymina jest staw, żwirownia,
          tam jest ciekawe miejsce, placac 10zl masz dobowe zezwolenie na połów. Mozna
          złowić ładne ryby.

Nużewo, jest jakis prywatny staw, ale nie wiem o nim zbyt wiele, jak ktos byl
          tam i zna cene itd to niech napisze.

Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: Ryby w łydyni IP: *.dialup.ice.no 10.04.10, 23:17
            o nużewie były już tematy kolego :) 12 zł za kg pstrąga + 5 zł od
            osoby, ale z tego co wiem stawek narazie nieczynny, bo przyucha
            wybiła rybki... A gdzie wy na Łydyni łapiecie aż tyle gatunków ryb?
            Te jazie, szczupaki, pstrągi? :) Pozdrawiam :) a do kolegi który
            założył watek, to ja mam zamiar powędkkować w tym roku na Łydni,
            głównie za jaziem, tylko ze ja spininguje :)i ja chce te rybki tylko
            lapac, bo jesc ich nie lubie :) Jak cos to mozna sie zgadac :) moze
            ktos zna jakies jaziowe miejscowki?
            • Gość: ktosik Re: Ryby w łydyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 11:29
              aha , dzieki za informacje.
              a gdzie sie łowi?
              Co do Pstrągów to bylo kilka lat temu, poszedlem z ojcem na ryby, samochodem
              podjechalismy kilka km za ciechanów a dalej szlismy z godzine wzdluz rzeki,
              strasznie trudny teren do chodzenia, samochodem sie nie dojedzie, pstrągi były,
              widziałem, jednego ojciec wyciagnal ale wypuscilismy.
              Co do Szczupaków, rok temu złowiłem szczupaka 65cm w miejscu gdzie za zamkiem
              jest rura co scieki wyplywaja, tylko to bylo ze 100m w gore rzeki od rury. czail
              sie w tataraku. Jeden mi urwał zestaw bo mialem za slaby, ale po zmianie
              kołowrotka z żyłką drugi wział, z którym fajnie sie walczyło.
              Kiedyś Glinojecku (nie pamietam nazwy wsi, wkra przeplywa) jak jest most,
              zeszlismy z ojcem pod most i skierowalismy sie jakies 50m w gore rzeki, wtedy
              złowiłem szczupaka 30cm na białego robaka, oczywiscie wypuszczony:D

Lapac ryby tez lubie, ale nie jeść, wiec wypuszczam wszystkie.
              • Gość: NIT Re: Ryby w łydyni IP: *.chello.pl 13.04.10, 17:11
                Proponuję Sonę ,w Sońsku ,Gołotczyźnie i Komorach.
        • Gość: Piotr Re: Ryby w łydyni IP: *.chello.pl 18.04.10, 19:57
          TEN sąsiad to KŁUSOWNIK...
          jeszcze trwa okres ochronny na szczupaka/../
          i nie jaś tylko jaż

jeśli kogoś poprawiasz to rób to dobrze. Nie jaż tylko jaź :p
          • Gość: NEO Re: Ryby w łydyni IP: *.chello.pl 19.04.10, 00:24
            pała!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka