Dodaj do ulubionych

Organizacja ruchu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 15:03
Jak wiemy, zmieniła się organizacja ruchu na skrzyżowaniu 11 Pułku z 11 listopada. No właśnie, jak to teraz dokładnie wygląda? Czy kierowcy jadący 11 listopada od strony ronda w kierunku placu kosciuszki mogą teraz jeździć prosto przecinając 11 Pułku? Bo znak nakazu ze strzałkami w lewo i prawo nie został zaklejony. Wychodzi na to, że dalej można jechać tylko w prawo i lewo, a prosto nie. A tak w ogóle widać, że jeszcze nie wszyscy się przyzwyczaili, że jadąc z przeciwnej strony, to prosto można jechać z prawego pasa, a nie lewego jak dotychczas i grozi to częstymi kolizjami i nieporozumieniami, jak z obu pasów ktoś pojedzie prosto.
Obserwuj wątek
    • Gość: WCI Re: Organizacja ruchu IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 17:13
      drogowcy nie pozdejmowali znaków zarówno od strony ronda jak i od strony
      komendy. Szanowni drogowcy, przecież można ten nakaz jazdy lewo-prawo przenieść
      skrzyżowanie dalej koło sądu. Tam mozna teraz jechać w prawo lub w lewo. No ale
      może to zbyt skomplikowane jest :)
      • Gość: gość Re: Organizacja ruchu IP: *.chello.pl 21.05.10, 21:45
        A może jest to celowe żeby nie skręcać z 11 Pułku w lewo jadąc od strony
        Płońskiej bo to tamuje ruch na tej ulicy i wg mnie jest to słuszne. Jadąc od
        ronda na 11 Listopada w stronę placu Kościuszki również byłby większy ruch na
        tym krótkim odcinku gdzie jest tylko 1 pas ruchu. jak są znaki to należy się do
        nich stosować a nie zrzucać winy na drogowców. A może jeździć tak jak robi to
        większość kierujących przy Biedronce na Aleksie. Tyle czasu zmieniona jest
        organizacja ruchu a wielu nie patrzy na znaki tylko jedzie na pamięć pod prąd.
        • Gość: 11 Listopada 1 Re: Organizacja ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 23:16
          mieszkam pod wyżej podanym adresem. Jak mam dojechać do domu z ul.Płońskiej lub z Placu Kościuszki? Ten problem mam nie tylko ja ale również mieszkańcy bloku SML-W Zamek przy ul 11 Pułku Ułanów Legionowych-wjazd od ul. 11 Listopada, TBS-u oraz właściciele prywatnych posesji. Czy organizator ruchu brał pod uwagę warunki dojazdów do tych posesji i jak to ma być rozwjązane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka