Gość: Zen-ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 22:11 Błagam, sprzedajcie skuteczne pomysły na odstraszenie komarów! Jestem w cętki, cała pokąsana. Łykam wit. B, ale nie pomaga, Raid w kontakcie też do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenka Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 23:11 Polecam lampę taką z wysokim napięciem wabi i zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 15:07 Jeśli na posiedzenie w ogórdku to olecam kadzidełka w postaci takiej spirali. Podpala się to i elegancko tli. Skutecznie odstrasza komary i przyjemny zapach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen-ka Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 16:13 Dziękuję za rady ! Wypróbuję, bo pogoda aż za dobra, w ogródku pięknie, a ja siedzę w domu wypsikana lekarstwem na ukąszenia. Pozdrawiam wszystkich uczulonych na komary i służących radą w potrzebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoska89 Re: Help - szukam sposobu na komary 12.06.10, 16:31 Ja znalazłam cos super na komary na allegro. mialam juz takie opaski, swietnie dzialaja, chyba zaopatrze sie w wieksza ilosc bo w rodzinie mi zazdroszcza i podkradaja moja opaseczke :D ;p allegro.pl/item1076425797_opaska_na_komary_opaski_przeciw_komarom_taniocha.html allegro.pl/item1076424789_opaska_na_komary_przeciw_komarom_paczka_10_sztuk.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 17:54 Dzięki za cynk ,tez jestem uczulona :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Help - szukam sposobu na komary IP: 213.199.253.* 13.06.10, 12:37 polecam liście orzecha włoskiego(muszą być świeże) ekstrakt(zapach do ciast) lub kadzidełka waniliowe. Komary nie znoszą zapachu wanilii jak również orzecha włoskiego polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 14:39 jak bylem mlodym pacholeciem to po komarze mialem plac wielkosci miniCD spuchniety a na czubku miejsce po ugryzieniu, na szczescie teraz alergia mija, ale pamietam ze mama smarowala mi nadgarstki kostki lokcie itp zapachem waniliowym. ale tu uwaga, Waniliowy , nie pomylic z Wanilinowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.multimo.pl 13.06.10, 15:56 Ja uzywam jakiegos srodka w sprayu. Nazwy nie pamietam, ale dziala. jak siedze na rybach to stosuje rowniez dym papierosowy, ale nie namawiam do tego zlego nalogu. Kiedys na daszek czapki puszczalem kilka kropli octu. Smierdzi i nie pamietam czy skuteczne. W domu w okna sprobuj zamontowac moskitiery, to wampir krwiopijca nie wlezie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.10, 19:02 jeśli chodzi o komarzyska w domu to polecam takie niebieskie prostokąciki do specjalnych wtyczek, i nie ma co przepłacać za raid, takie same robi firma bros sporo taniej, naprawdę działa, można spokojnie spać przy otwartym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meszka Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.multimo.pl 13.06.10, 20:18 Jestem uczulona na ukąszenia komarów i naprawdę przetestowałam już różne preparaty i sposoby na te małe jakże uciążliwe owady. Po wielu próbach i testach mogę polecić w pomieszczeniach zamkniętych płytki nasączone formaliną np. firmy Catch (czerwone opakowanie dostępne np. w Farbex'ie). W 100% eliminują komary jednocześnie nie będąc uciążliwe dla mieszkańców. Na zewnątrz podobnie jak wiele armii i jednostek specjalnych stosuję preparat firmy Mugga. Dość tani i bardzo skuteczny i co najważniejsze ma przyjemny zapach w odróżnieniu do innych tego typu. To wszystko piszę jako osoba na którą komary naprawdę lecą.. :), życząc wszystkim zainteresowanym wygranej batalii z komarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 00:15 Nie ma złotego środka na komary jeśli jesteśmy na zewnątrz. Jak dokuczają przy otwartych oknach w domu czy mieszkaniu polecam moskitiery ale takie troszeczkę lepsze. Nie te przyklejane, które można w marketach kupić. Ja założyłem w domu w każde okno po jednej sztuce i mam spokój. Śpimy przy uchylonych albo otwartych oknach i nic nie wlatuje i kąsa. Siatki kupowałem na Pułtuskiej 3 w firmie Mac-tech. Zadzwoń i zapytaj o te siatki. 23 673 72 89 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Help - szukam sposobu na komary IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 23:51 Ciągle wycinają mnie z forum.Kim jest moderator?Co się tu dzieje? Stąd powtarzam swój wycięty tekst przy każdym wątku. Nie życzę sobie podszywania się w prymitywny sposób z zamiarem ośmieszenia sprawy pod "ja" w innych wątkach(patrz imprezy na deptaku),(mój jest o imprezach plenerowych). Kto to robi?Nie trudno się domyśleć. I z kim tu rozmawiać i o czym?No cóż,tonący brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
segame Opaski na komary 16.06.10, 00:09 Opaski na komary są całkiem OK - nie idealne, ale wieeelka ulga z nimi www.2future.pl/Produkt/380/opaska_przeciw_komarom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen-ka Re: Opaski na komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:59 Wielkie dzięki wszystkim za rady. Wypróbuję po kolei, najbardziej mi się podoba ten zapach waniliowy do ciasta, bo chemii za bardzo nie lubię. To będzie ciężkie lato ... Odpowiedz Link Zgłoś