Dodaj do ulubionych

liceum staszica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 14:48
kto z was wie ile trzeba mieć punktów, żeby dostać się do staszica albo do bema?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 18:06
      zapewne niewiele .. nie reprezentują wysokiego poziomu
      • Gość: Arkadiusz Solecki Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 22:43
        Bzdura. Poziom nauczania w Bemie jest najlepszy spośród ciechanowskich liceów.
        Co pokazują zresztą ubiegłoroczne wyniki maturalne oraz kariery absolwentów tej
        szkoły w dalszym życiu, gdzie na wysokopłatnych stanowiskach znajdujemy więcej
        osób, które ukończyły popularnego "Bema", niż Krasiniaka, czy "Dwójkę".
        • Gość: lkj Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 23:06
          Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
          <leży>

Sądząc po osobach, które poszły do tej szkoły z mojego gimnazjum,
          trzeba naprawdę BAAAARDZO niewiele punktów.
          • Gość: Arkadiusz Solecki Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 23:14
            Mój drogi, wartość liceum poznaje się nie po tym, kto do niego idzie, lecz kto
            je kończy i jak je kończy. Absolwenci "Bema" statystycznie osiągają w życiu
            zawodowym więcej, niż uczniowie kończący pozostałe ciechanowskie licea. To jest
            zasługa doskonale przygotowanej kadry pedagogicznej, która nawet z trudnych
            uczniów potrafi uczynić "orłów". Kpiny z tego stanu rzeczy uważam za zupełnie
            nie na miejscu.
            • Gość: . Re: liceum staszica IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 23:34
              Powiedz mi, ilu absolwentów bema poszło np. na medycynę, prawo czy
              psychologię. Z tego co wiem to wiekszośc idzie na turystykę albo
              socjologię oczywiście na lokalne uczelnie
              • Gość: tux Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 20.06.10, 00:15
                ja skończyłem rok temu staszica i poziom... hmm jest nooo xD pozostańmy przy
                tym, że jakiś jest :D
                Staszic i Bem to podobne poziomem szkoły więc tu jakiejś super dużej różnicy nie
                będzie, w staszicu czasem coś więcej wymagają po tym jak zauważyłem z opowieści
                wielu znajomych z Bema gdzie za leżenie na ławkach (dosłownie) dostawali 3 i 4 ;o
                karierę to można zrobić i po zawodówce więc tutaj niech nikt nie wciska kitu, że
                to czy tamto liceum lepsze, wiadomo, Krasiniak to renoma bla bla bla, ale co
                komu po Krasiniaku jak może skończyć tylko kracha a na studiach odpadnie a osoba
                z tych pozornie słabszych liceów skończy studia i będzie kosić kasiorkę :)

a ile trzeba mieć pkt.? no cóż, na pewno nie wiele, ale zawsze można załatwić
                sprawę "przy stoliku" i z miejsca się dostaję

a teraz legalny trick: składajcie oryginalne papiery tam gdzie chcecie się
                dostać a na 90 % się dostaniecie (tj. oryginał świadectwa i oryginał testu gim.)
                nie dawać tych kopii, bo z własnych doświadczeń i obserwacji wywnioskowałem, iż
                składając oryginalne papiery, zarząd widzi, że ta osoba jest już zdecydowana na
                tą szkołę i praktycznie przyjęcie jest tylko kwestią dni? godzin?

pomijam raczej w tym Kracha, bo to wyższy poziom, choć z drugiej strony krach
                ostro zszedł na psy więc i tam się dostają "tłumoki" :P
                • Gość: anonim:) Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 18:15
                  Ja skończyłam 'edukację' w staszicu i niestety odradzam tą szkołę...Nie ze względu na poziom nauczania jaki tam jest, bo nie jest aż tak źle. Problem leży raczej w dyrekcji...nigdy tak okropnych osób nie spotkałam. Szkoła ledwo stoi, jedynie damskie toalety wyremontowano. Poza nimi wszystko się sypie ze starości, tylko nie w gabinecie dyrektorki...Przynajmniej można się domyślać na co idą pieniądze wpłacane na radę rodziców pod groźbą nie wydania świadectwa ;)
                  P.S. Opinia o krasiniaku ostatnio faktycznie się zmienia...Szkoła dobra dla tych, których hobby to uczenie się, uczenie się, a w wolnych chwilach...rozmawianie o uczeniu się.
                  Pozdrawiam ;)
                  • Gość: Karalus Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 18:24
                    Staszic to szkola dla tych gdzie sa ludzie ktorych nigdzie nie przyjeli...
                    poziom dno..
                    a co do bema, tak to prawda ze najwiecej ludzi znajduje prace..
                    potrzeba wielu budowlancow, rowokopow itp. wiec zawod wymarzony
                    • Gość: tux Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 01.07.10, 23:46
                      nie przesadzaj, Staszic nie jest taki już strasznie tragiczny ;/
                      • Gość: zip Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:53
                        jest.
                  • Gość: ala Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 15.07.10, 20:53
                    Chyba bardzo podpadłaś tej dyrekcji i pewnie rzadko chodziłaś do szkoły bo nie
                    wiesz o innych remontach.A kasa z rady rodziców jest,i każdy rodzic może
                    przyjść na zebranie i posłuchać.Najpierw trzeba mieć wiedzę moja droga,a nie
                    pisać bzdury!
                    • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.108.* 27.07.10, 22:18
                      Ten poziom szkół to pic na wodę.
                      Do takiego Krasiniaka chodzi po prostu zdolniejsza młodzież,ale poziom nauczania
                      wcale nie jest wyższy.To nieprawda,że tam uczą lepiej.
                      Tajemnica edukacji leży w tym,że w Krasiniaku wymaga się od uczniów więcej a w
                      takim Staszicu mniej.Jednak jeśli Ty autorze tematu będziesz sam od siebie dużo
                      wymagał to bez względu jaką szkołę ukończysz-osiągniesz swój wymarzony cel.
                      I tego Ci życzę.
                  • Gość: H Re: liceum staszica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 20:24
                    Szkoła ledwo stoi, jed
                    > ynie damskie toalety wyremontowano.

TO TY SIE TAM POSZŁAS UCZYC CZY SRAC?
                    • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.108.* 27.07.10, 22:12
                      Jak się będziesz przykładał/przykładała do nauki to po każdej szkole dostaniesz
                      się na wymarzone studia.
            • Gość: bem Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 18:55
              licea te są własnie najlepsze !
              nie polecam Lo typu Krach.

a do tych szkół musisz miec 90-80 pkt.
              • Gość: Karalus Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 19:08
                najlepsze ?
                popatrz zdawalnosci i wyniki matur... glab na glabie i glabem pogania
                • Gość: ON Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 19:18
                  Glab na glabie powiadasz? Wróć na forum kiedy dowiesz się jak pisać "głąb".
            • Gość: mała mi Re: liceum staszica IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 16:12
              Panie Arkadiuszu, statystyki sobie a życie sobie! statystyczny Polak nie istnieje, reklam pan nie ogląda?:)
          • Gość: uczennica z karach Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 15:09
            Zgadzam się, nie trzeba wielu punktów, żeby dostać się do Bema, wiadomo jakie
            tam ewenementy chodzą.
            • Gość: Uczeń Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 28.07.10, 21:57
              A do twojej szkoły to co ,chodzą same asy i elita?zastanów się
              trochę!!!!!!!Ludzie,są wakacje a wy ciągle o szkole!!!!
    • Gość: kikz Re: liceum staszica IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 01:48
      z pewnością bardzo mało.. to słabe szkoły są.
      sprawdz na stronie. tam powinno pisać
      • magik1985 Re: liceum staszica 02.07.10, 03:48
        tam powinno pisać
        "Tam powinno być napisane"
        • Gość: tux Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 15.07.10, 19:52
          po raz kolejny powtarzam: lepiej chyba skończyć słabszą szkołę niż nie skończyć
          kracha <muahahahha> :>
          • Gość: Halinka Re: liceum staszica IP: *.centertel.pl 20.07.10, 11:27
            w TC podali, że w Satszicu jest dużo wolnych miejsc (prawie 100).
            Uważam, że świadczy to o niskim poziomie nauczania, nieudolności
            dyrekcji - mam nadzieję, że Starostwo naprawi błąd i na następną
            kandencję wybierze kogoś innego a nie tak nieudolną, niekompetentą,
            leniową, bez pomysłów na kierowanie palcówką dyrektor jak obecną.
            • Gość: uczeń Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 23.07.10, 00:36
              Droga Halinko,nie potrafisz nawet poprawnie zapisać nazwy Staszic.Nieprawda,że w
              Staszicu jest tyle wolnych miejsc,w LO i Lp mają komplet,jest tylko kilka
              wolnych w technikum i zawodówce.Na jakiej podstawie piszesz o nieudolności
              dyrekcji?Albo że jest niekompetentna,leniwa-tu też zrobiłaś niestety błąd-bez
              pomysłów???????Masz jakąś wiedzę na ten temat?Chyba zerową.Co,nie przyjęli
              cię,wylali czy może nie zatrudnili?Ciekawe.
            • Gość: lili do Halinki Re: liceum staszica IP: 109.243.108.* 27.07.10, 22:23
              Za wolne miejsca nie odpowiada dyrektor lecz niż demograficzny.
              Uważam,że to nie na miejscu pisać tak o wykształconej i starszej(zapewne od
              Ciebie Pani Dyrektor).
              Widzę,że na tym forum bez żenady można obrażać dyrektorów,starostę,lekarzy i
              inteligencje tego miasta a jak skrytykuję się fryzury Pani Barbary to jest afera.
              Niezła hipokryzja,nie ma co hehe :)
              • Gość: Uczeń do Lili Re: liceum staszica IP: *.chello.pl 28.07.10, 21:55
                Lili,podzielam Twoje zdanie!Widzisz,Halinka już się chyba w ogóle nie
                ujawnia!!!!!!!!!!
          • Gość: Wyborca Licea w Ciechanowie IP: 109.243.48.* 20.07.10, 11:36
            Szkolnictwo średniego stopnia, w tym Licea Ogólnokształcące i Technika Zawodowe,
            działające na terenie miasta i powiatu ciechanowskiego są jednostkami samorządu
            powiatowego i przez ten samorząd finansowane a dyrekcje tych placówek są
            powoływane i są odpowiedzialne przed zarządem powiatu ciechanowskiego. Pośrednio
            więc za jakość nauczania, poziom tych szkół odpowiedzialny jest samorząd
            powiatowy. Stąd należy przyjąć, że takie szkoły średnie mamy w powiecie, jakich
            mamy radnych powiatowych. Stąd właściwym jest podziękować dotychczasowym radnym
            powiatowym za ich dokonania w zakresie szkolnictwa średniego na terenie powiatu
            ciechanowskiego. Od wielu już lat można z przykrością zaobserwować postępujący
            upadek poziomu i jakości szkolnictwa średniego, drastyczne obniżenie prestiżu
            tych szkół ich opinii i wypracowanej renomy, czego jaskrawym obrazem jest tzw.
            "krasiniak" czyli obecne I Liceum Ogólnokształcące im. Z. Krasińskiego,
            kierowane przez panią dyrektor, totumfacką obecnej ekipy rządzącej samorządu
            powiatowego. Obiektywnie można stwierdzić z pełną odpowiedzialnością, że
            szkolnictwo średnie w Ciechanowie leży i kwiczy za co w pełni odpowiedzialny
            jest dotychczasowy układ polityczny w samorządzie powiatowym.
            • Gość: # Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 13:03
              Merytorycznie odpowiedzialne są kuratoria a jednostki samorządu tylko za sprawy
              gospodarcze i personalne.
              • Gość: Wyborca Re: Licea w Ciechanowie IP: 109.243.208.* 20.07.10, 13:09
                Stąd słuszne staje się stwierdzenie, że jaki kram taki pan. W takim razie, kto
                personalnie odpowiada za jakość nauczania w szkole?
              • Gość: tato ucznia Re: Licea w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 21.07.10, 15:40
                Gościu#! Skoro jednostki samorządu są odpowiedzialne za sprawy
                personalne, to ponoszą odpowiedzialność za poziom merytoryczny i nie
                tylko osób powołanych do kierowania szkołami a tym samym za poziom
                nauczania w tych placówkach.
                • Gość: halinka do ucznia Re: Licea w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 23.07.10, 08:45
                  to zwykłe literówki i chcesz je wykorzystac do odwrócenia uwagi od
                  obecnej sytuacji w tej szkole, jak na ucznia to jesteś za dobrze
                  poinformowana. Czy to prawda, że w szkole nie najlepiej układa się
                  współpraca miedzy dyrektorami?
                  • Gość: szakal Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:37
                    Halinka a Ty chyba nie masz co robić tylko plotki zbierasz z miasta.
                    O tobie pewnie też mówią. A dyrekcja w Staszicu raczej sie dogaduje.
                    Przynajmniej tak się wydaje...
                    • Gość: Halinka do szakala Re: Licea w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 23.07.10, 13:16
                      no właśnie, tak Ci się zdaje...
                      • Gość: szakal Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 13:26
                        widocznie jesteś bardziej wtajemniczona...ja nic nie wiem.jeśli
                        chodzi o poziom szkół, wydaje mi się, że w dużej mierze zależy od
                        tego jacy są uczniowie.jeśli większość ma "czerwone paski" nie
                        trudno o sukces.
                  • Gość: uczeń Re: Licea w Ciechanowie IP: *.chello.pl 23.07.10, 19:56
                    Droga Halinko,no widzę ,że i szakalowi podpadłaś.Co się tak czepiasz tego
                    Staszica?A wiedzę masz oczywiście z miasta.Dyrektorki w 3-ce są extra,młode i
                    fajne.Działam w samorządzie i coś wiem na ten temat.I bzdura,że coś między nimi
                    się nie układa,bo wydaje mi się że grają jedne skrzypce.I tego niech im inni
                    zazdroszczą.PA Halina!!!!!
                    • Gość: szakal Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 23:26
                      drogi uczniu lepiej Halince nie mogłbym napisać...
                      • Gość: a Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 20:48
                        po Staszicu dostałam się na Uniwersytet Warszawski, i jaki z tego
                        wniosek?, że nie ważne która szkoła, ważne jak podchodzisz do nauki
                        i co chcesz osiągnąć
                        • Gość: k Re: Licea w Ciechanowie IP: 85.222.87.* 27.07.10, 21:58
                          na jaki kierunek? - jeśli to nie tajemnica
                          • Gość: Do a Re: Licea w Ciechanowie IP: 109.243.108.* 27.07.10, 22:32
                            Potwierdzam.
                            Ja po zdz dostałam się na Uniwersytet Wyszyńskiego w Warszawie na filologię
                            polską podobnie jak moi koledzy z dwójki czy z Krasiniaka.
                            Dlatego śmieszą mnie opinię,że tylko w szkołach ,,prestiżowych'',do których idą
                            najlepsi uczniowie człowiek jest w stanie się nauczyć.
                            Teraz pozostaje tylko czekać na falę jadu i ironii.Jednak wierzcie-nie robi ona
                            w tym przypadku żadnego wrażenia.
                            • Gość: absolwent Kracha Re: Licea w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 08:24
                              Przypadki potwierdzają regułę. Ile osób po Bemie czy Staszicu
                              dostaje się na medycynę a ile po Krasiniaku na przykład? Czy w ogóle
                              w historii ktoś po Bemie czy Staszicu się dostał?
                              • Gość: . Re: Licea w Ciechanowie IP: 109.243.166.* 28.07.10, 09:58
                                Ten kto się przykłada do nauki dostaje się na każde studia.
                                To,że w Krasiniaku więcej wymaga się od uczniów(poziom nauczania wcale nie jest
                                wyższy) nie oznacza,że tylko on daje realną szansę na wymarzone studia.
                                Właśnie takie przypadki jak dziewczyna po Staszicu czy po zdz,która dostała się
                                na dobre studia potwierdzają regułę o której napisałam na samym początku.
                                • Gość: d Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 17:30
                                  dostałaś na na Uniwerytet Warszawski ale na co? na Fizykę chemię? czy inny
                                  ścisły kierunek gdzie nie jest nowością że tam przyjmują każdego bo nie ma w
                                  ogóle chętnych? możesz zdawać same podstawy w tym fize czy chemie na 40 % i się
                                  na pewno w którejś próbie dostaniesz, także nie szczyć się tak tym że studiujesz
                                  na UW , a UKSW? od kiedy to prestiżowy uniwersytet?
                                • Gość: ... Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 18:14
                                  chyba właśnie odwrotnie- wymagania są narzucone odgórnie, więc
                                  wymaga się wszędzie tego samego. Tylko że w Krasiniaku (na ogół)
                                  nauczyciele są bardziej kompetentni, a co za tym idzie, lepiej
                                  przygotują ucznia do matury. Nie mówię, że po Staszicu nie można
                                  dostać się na dobre studia. Ale żeby to osiągnąc, trzeba by na pewno
                                  sporo siedzieć w książkach i uczyć się poza szkołą. Po nauce w
                                  Krasiniaku średnio zdolny uczeń pamięta 3/4 materiału z lekcji, a
                                  przed maturą nie musi wcale tak dużo powtarzać, żeby napisać ją
                                  dobrze.
                                  • Gość: . Re: Licea w Ciechanowie IP: 188.33.102.* 28.07.10, 23:40
                                    A w Krachu to uczniowie nie uczą się poza lekcjami? Kogo Krasiniak przygotował
                                    do matury? Niemal każdy uczeń tej szkoły pobierał dodatkowe lekcje.
                                    Poza tym skąd wiesz na jaki kierunek dostała się absolwentka Staszica? Być może
                                    przyjęli ją na polonistykę tudzież prawo,więc nie wiem po co te spekulacje.
                                    A UKSW jest bardzo dobrą i renomowaną uczelnią(przykro mi,że wypowiadasz się na
                                    tematy bez podstawowej wiedzy) na którą idą uczniowie po renomowanych liceach.
                                    Nie wiem czemu lansujecie te zaściankowe poglądy i na siłę negujecie fakty.Mogę
                                    jedynie stwierdzić,że to błędne myślenie i nie chciałabym być w skórze waszych
                                    dzieci,gdy nie przyjmą ich do pseudo-elity Krasiniaka.
                                    • Gość: ... Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 00:13
                                      Nic nie pisałam na temat UKSW, ale zgadzam się z tym, co napisał
                                      ktoś przede mną- to nie jest prestiżowa uczelnia. Trafiają tam
                                      zazwyczaj ci, których nie przyjęto na UW.
                                      "Negujecie fakty" O jakie fakty Ci chodzi? Spójrz na zdawalność
                                      matury, spójrz na jakie uczelnie idą absolwenci Krasiniaka, a na
                                      jakie absolwenci Staszica czy Bema (o ile w ogóle gdzieś idą).
                                      Faktem jest, że to Krasiniak jest najlepszą szkołą w tym mieście, a
                                      pisanie, że nauczanie w Staszicu jest na takim samym poziomie
                                      (prawdopodobnie dlatego, że do Krasiniaka nie przyjęto albo Ciebie
                                      albo Twojego dziecka), to jakaś bzdura.
                                      • Gość: . Re: Licea w Ciechanowie IP: 188.33.102.* 29.07.10, 00:43
                                        A co Ty myślisz,że w Krasiniaku to cuda czynią i prowadzą lekcje na nie wiadomo
                                        jakim poziomie?
                                        Zwyczajnie takie szkoły przyciągają ludzi, którzy mieli wysokie wyniki (z
                                        egzaminów gimnazjalnych, jakieś olimpiady), mają pewnego typu zdolności, potem
                                        Ci ludzie się jeszcze spotykają i motywują nawzajem, albo przynajmniej nie
                                        zniechęcają do nauki.Nauczyciele więcej wymagają,ale nie słyszałam by wykładał
                                        tam ktoś z Harvardu czy Cambrige hehe
                                        Pisze o faktach czyli o tym,że jak ktoś ma wewnętrzną motywację i nie potrzebuje
                                        mieć innych bodźców to i z Antarktydy sobie poradzi.
                                        Może UKSW w rankingach zajmuje niższą pozycję co UW(chociaż ta pierwsza uczelnia
                                        może się pochwalić bardziej znanymi nazwiskami co UW i niekiedy więcej się na
                                        niej wymaga),ale jeśli ktoś się tam dostał po Staszicu to uważam,że i tak może
                                        się cieszyć.
                                        • Gość: . Re: Licea w Ciechanowie IP: 188.33.102.* 29.07.10, 00:46
                                          A jeśli chodzi o Twoje spekulacje to dzieci nie mam ani nigdy sama nie składałam
                                          papierów do Krasiniaka.
                                        • Gość: ... Re: Licea w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 13:23
                                          "Pisze o faktach czyli o tym,że jak ktoś ma wewnętrzną motywację i
                                          nie potrzebuje mieć innych bodźców to i z Antarktydy sobie poradzi"
                                          Prawie to samo napisałam kilka postów wyżej i akurat w tym od
                                          początku się z Tobą zgadzałam. Uważam tylko, że po Staszicu dostanie
                                          się na jedną z najlepszych uczelni w Polsce wymaga ogromnej pracy
                                          poza szkołą, po Krasiniaku większość dostaje się tam, gdzie chce, a
                                          nie wydaje mi się, żeby siedzieli jakoś strasznie dużo w książkach.

Nie rozumiem, czemu tak się upierasz, że poziom w Krasiniaku i
                                          Staszicu jest taki sam. Nauczyciele wcale nie wymagają więcej, tylko
                                          uczą lepiej. Matury po Krasiniaku nie zdają pojedyncze osoby, a jak
                                          to wygląda po Staszicu? Po Krasiniaku co roku ktoś idzie na medycynę
                                          czy prawo. Kiedy ostatnio udało się to komuś, kto skończył Staszica?
                                          I naprawdę uważasz, że to zasługa wyłącznie tego, że do Krasiniaka
                                          idą ci, którzy mają zdolności?
    • Gość: gość portalu Re: liceum staszica IP: 188.33.102.* 28.07.10, 23:53
      Uważam,że człowiek w ogólniaku jest już na tyle dorosły,że nauczyciel nie musi
      prowadzić go za rączkę i sam się nauczy.Jeśli oczywiście ma chęci.
    • Gość: . Re: liceum staszica IP: 188.33.102.* 29.07.10, 00:10
      To co uczniowie Krasiniaka robili na lekcji,uczniowie gorszych szkół (którym
      zależało) musieli robić to sami w domu.
      Uważam,że absolwentom takiego Staszica było trudniej cokolwiek osiągnąć,ale tym
      bardziej mogą oni teraz cieszyć się ze swych sukcesów.
      Nauka w gorszej szkole wiążę się z wyrzeczeniami,godzinami korepetycji i
      ślęczenia nad książkami,ale za to uczy samodzielności, samodyscypliny i
      pracowitości.
      Pozdrawiam wszystkich ambitnych po czasie i ,,Niech Wasze osiągnięcia zarówno
      jak plany będą dla Was źródłem radości'' :))
      • Gość: Halinka Re: liceum staszica IP: *.centertel.pl 29.07.10, 08:32
        ta młode to one były 20 lat temu. a jeśli ich fajnosc a szczególnie
        naczelnej wyraża się w tym, że ubiera się jakby szła nie do pracy
        ale na odpust do lipy to współczuję !!
      • Gość: Halinka Re: liceum staszica IP: *.centertel.pl 29.07.10, 08:32
        ta młode to one były 20 lat temu. a jeśli ich fajnosc a szczególnie
        naczelnej wyraża się w tym, że ubiera się jakby szła nie do pracy
        ale na odpust do lipy to współczuję !!
        • Gość: x Re: liceum staszica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:16
          absolwentka Staszica dostała sie na Uniwersytet Warszawski na
          Filologie Germańska, gdzie na jedno miejce było 7 kandydatów
          • Gość: Halinka Re: liceum staszica IP: *.centertel.pl 30.07.10, 14:52
            no i jaki z tego wniosek? że trafiło się ślepej kurze ziarno
            • Gość: , Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 15:26
              najtrudniej dostać się jest na filologię angielską = najbardziej
              rozpowszechniony język, wymagany w pracy itp.

filologia niemiecka i inne, furory nie robią, zresztą filologie też powoli
              przechodzą już do historii, teraz dla pracodawców liczy się twoja biegła
              znajomość języka , jakieś ukończone kursy czy certyfikaty i jakiś kierunek
              porządny a nie sama filologia chyba że chcesz skończyć jak nauczyciel.

zresztą te durne statystyki tyle i tyle osób na miejsce miałyby sens gdyby
              absolwenci mogli składać w jedno miejsce a tak z tych 7 osób na miejsce dla 60%
              z nich to jest kierunek rezerwowy złożony od tak
              • Gość: . Re: liceum staszica IP: 94.254.204.* 30.07.10, 23:10
                Nie rozumiem po co na siłę chcesz umniejszyć sukces tej dziewczyny.Jaki masz w
                tym interes? Jeszcze w dodatku na siłę piszesz takie głupstwa.
                Fakty mówią same za siebie.Z tego co wiem to dużo osób na filologię germańską
                idzie po Krasiniaku(niektóre osoby się nie dostają).Anglistów jest teraz od groma.
                Suma summarum gratuluję Ci absolwentko Staszica to ogromny sukces i życzę
                również takich sukcesów na studiach :)
              • Gość: ... Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 23:56
                A ja myślę, że jeżeli chodzi o filologie to rzadko ktoś składa na
                nie, jako na rezerwowy kierunek. Na angielską na UW w tym roku było
                bardzo ciężko się dostać, podejrzewam, że na niemiecką niewiele
                łatwiej, więc rzeczywiście, to jest sukces. Niemniej, to jest
                pojedynczy przypadek, który nie świadczy o poziomie szkoły.
                • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.14.* 31.07.10, 12:32
                  Ale my tutaj nie rozmawiamy o poziomach szkoły tylko o tym,że jak ktoś chce to
                  wszędzie się nauczy,niezależnie do jakiej szkoły chodzi.
                  Do Krasiniaka idą po prostu ludzie zdeterminowani i to ich determinacja i
                  ambicja sprawia,że dostają się na dobre studia a nie poziom szkoły.Tak jest w
                  każdym przypadku.
    • Gość: do x Re: liceum staszica IP: 94.254.204.* 30.07.10, 23:15
      Haha widzę,że po Twoim poście niektórym zrzedła mina i na siłę jeszcze próbują
      pisać jakieś głupoty(po co??)
      Dobrze tak dupkom żołędnym,którzy ślepo wierzą,że wszystkie dzieci z innych
      szkół niż Krasiniak nie są przekreślone :D
    • Gość: do x Re: liceum staszica IP: 94.254.204.* 30.07.10, 23:15
      *Są przekreślone.
    • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.16.* 01.08.10, 10:44
      Tak,a później absolwenci Krasiniaka po dobrych studiach zasilą rzeszę
      bezrobotnych,ewentualnie będą zamiatać podłogę w Tesco lub pójdą na słuchawki do
      tp.,,Szczęśliwcy'',którym uda się pracować w zawodzie będą zarabiać 600-1500 zł
      miesięcznie.Ewentualni jeszcze Ci po medycynie i po prawie(którym udało się
      ukończyć aplikacje) mają jakieś pole do popisu.
      Czyli ,,Welcome to Poland''.
      To nie komuna,że na osobę ze świstkiem po dobrej szkole/uczelni państwo czeka z
      otwartymi rękami i ofertą pracy. Niestety dziś dyplom to tylko bezużyteczny
      świstek,którym co najwyżej można się pochwalić.
    • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.16.* 01.08.10, 10:46
      *pochwalić w gronie znajomych.
      • Gość: xxx Re: liceum staszica IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 03.08.10, 08:32
        po staszicu, co prawda skonzyłam go jakis czas temu,skonczylam dobre
        studia zaoczne, skonczyłam równiez studia podyplomowe, i zarabiam
        spore pieniadze jak na Ciechanów, widzicie Staszic nie zamknął mi
        drogi do sukcesu
        • Gość: . Re: liceum staszica IP: 109.243.46.* 03.08.10, 12:48
          Pewnie,że tak.Można skończyć zawodówkę i odnieść większy sukces niż dzieciaki z
          krasiniaka,które myślą,że dobre LO załatwi wszystko a nie wiedzą jaka trudna
          droga ich czeka w wolnej Polsce.
          • Gość: rety Re: liceum staszica IP: 80.50.134.* 03.08.10, 14:08
            toż jak się kto chce nauczyć, to wszedzie się da radę. Chyba mocno
            ten krasiniak niektórych boli. Wiadomo, że o wyniku szkół świadczy
            większość, a nie jednostki.
            • Gość: absolwentka I LO Re: liceum staszica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 20:14
              O wynikach szkół decydują w dużej mierze uczniowie jacy do niej
              przychodzą. Do Krasiniaka 95% uczniów po gimnazjum ma świadectwo z
              wyróżnieniem, więc z takimi uczniami nie trudno o dobre wyniki.
              Uczniowie w 100% w klasie maturalnej chodzą na korepetycję. Zatem
              czy nauczyciele odnoszą sukces? Sukcesem jest jak przyjdą uczniowie
              z samymi dopuszczającymi i dostatecznymi, a jednak zdają maturę i
              dostają się na studia.
    • Gość: lila Re: liceum staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 01:56
      osobiście skończyłam Bema i studiuję w warszawie na AWFie, pewnie zaraz ktoś
      skomentuje, sposób rekrutacji do tej uczelni mimo, ,ze nie ma zielonego pojecia
      jak to wyglada. Poszłam tam bo kocham sport i nie interesuje mnie prawo czy
      medycyna, nie musi to odrazu swiadczyc o tym ze nie dostalam sie na powyzsze
      kierunki,gdyby na swiecie byli sami prawnicy i lekarze nie bylo by zadnego
      postepu, potrzebne sa przeciez tez inne zawody! osobie ktora tak bardzo gardzi
      Bemem chce napisac tylko jedno! skoro ludzie z tej szkoly sa tak niedoksztalceni
      to po co korzystac z uslug elektrykow czy mechanikow, przeciez mozna sobie
      poradzic samemu, jak nie potrafi sie szanowac ludzi z takim wyksztalceniem!
      NAJWAZNIEJSZE JEST TO ZEBY ROBIC TO CO SIE LUBI:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka