Dodaj do ulubionych

opinie o internecie netii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 11:39
Tak jak w temacie, bardzo proszę o opinie tylko tych, którzy na terenie
naszego miasta korzystają lub korzystali w oferty internetu w Netii .
Konkretnie i na temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 09:38
      Hm, miałem awarie od 4 lipca, która została usunięta... wczoraj, bez
      komentarza :(
    • Gość: gość Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 11:31
      Lipa, ja też nie polecam... Same problemy :/ Mam teraz 8 mb i przy
      pdopisaniu umowy Pani sie zarzekala, ze bedzie bez problemu działało
      na starym modemie (sagem fast800) a co sie okazuje, ze net traci
      sygnał i wyłącza sie co kilka min :/ Jedyna rada netii to kupic od
      nich modem za 99 zł i ma nie byc problemu, chociaż od tych co to
      zrobili wiem, ze to nie rozwiązuje probemu... Jeszcze prawie 2 lata
      musie się z tym męczyć:/
      • Gość: korzytam z netii Re: opinie o internecie netii IP: 85.222.87.* 30.07.10, 11:38
        ja mam 4mb i nie narzekam awarii praktycznie nie było raz tylko ale wtedy chyba
        jakiś nadajnik na mazowszu miał awarię...poprzednik pisał że ma problemy z 8mb
        na sagemie...tu akurat powinien korzystać z routera widocznie ph o tym nie
        wiedział co zdarza się nie tylko w netii:) a co do tych możliwości to rzadko
        kto w Ciechanowie może mieć takiego neta więc może z tego wynika słaba jakość
        tego łącza... jak dla mnie najlepsza oferta na łączu...nie biorąc pod uwagę
        kablówek...
        • Gość: . Re: opinie o internecie netii IP: 94.254.204.* 30.07.10, 11:50
          To dziwne,że w salonie mu nie powiedzieli z jakiego musi korzystać routera.Poza
          tym Netia rzekomo oferuje modem za złotówkę(chyba papierowy) a nie za 99 złotych.
          W każdym razie ja mam bezprzewodowy z Play i jestem bardzo zadowolona.
          Jak pracowałam w tp to klienci często mówili,że będą przechodzić do Netii.Jednak
          ja słyszałam,że Netia nie mówi na początku o wszystkich opłatach związanych z
          posiadaniem u nich internetu i dobrze poczytać regulaminy na ich stronie.Czy to
          prawda? Podobno trzeba opłacać specjalny system antywirusowy?

• Gość: korzytam z netii Re: opinie o internecie netii IP: 85.222.87.* 30.07.10, 12:46
            jest pakiet bezpieczeństwa 3 mies. po 1gr później 10zł...ale oczywiście można w
            każdej chwili zrezygnować- ja zrobiłem to po drugim miesiącu:) co do tego
            routera to ja go wynegocjowałem przy przedłużeniu umowy i kurier mi przywiózł
            potem przyszła faktura chyba na 1,22 lub 1zł. Inny plus to możliwość negocjacji
            przy przedłużaniu nie to co w tp...teraz mam 4mb na 12 mscy z routerem za 1zł za
            49zł mies...to teraz porównajcie co daje tp w tej cenie...
          • Gość: paula Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:51
            Internet w netii mam od 2 lat, żadnych problemów, nie przypominam sobie żadnych
            awarii. Korzystam z internetu codziennie, ale to bardziej rekreacyjnie, nie
            ściągam ani filmów ani muzyki, no może kilka razy się zdarzyło, ale nie było z
            ty problemu. Za internet płacę 49 zł, nigdy moje rachunki nie były zwiększane
            poprzez jakieś dodatkowe systemy.

• Gość: terefere Re: opinie o internecie netii IP: *.tktelekom.pl 30.07.10, 14:37
              Moja historia z netia wygladala tak:

Na koniec lutego zlozone zamowienie na 8MB za 69zł. OK.
              Po dwoch dniach byl kurier z umowa (bez sprzętu o czym nie poinformowala mnie
              mila pani konsultantka). Podpisalem bo myslalem ze to kilka dni i podlacza. Po
              10 dniach czekania na modem telefon na infolinie gdzie dopiero mnie
              poinformowali ze na podlączenie internetu musze czekac miesiąc!!! O zgrozo
              minelo dopiero 10. Zastanawialem sie czy nie zerwac tej umowy ale stwierdzilem ze
              dluzej beda ją rozwiazywac niz ja bede czekal na podlączenie.Wiec
              znowu oczekiwanie. Po 30 dniach dzwonie na infolinie kiedy w koncu przysla ten
              cholerny modem!Znowu pani mowi ze jutro wysylaja kurierem.Czekalem 5 dni.
              Przyjechal. Ucieszony ze w koncu bedzie ten internet podlaczam modem. Nie
              dziala!!! Znowu telefon na infolinie. Wszystko poprawnie zainstalowane okazuje
              sie ze Tepsa nie uwolnila łącza. Teraz to juz sie wkur... i zdrowo zjechalem ta
              ''milą'' pania konsultanke. Powiedziala ze wystosowali pismo do tp i maja zwonic
              to lacze w przeciagu dwoch dni. Czekalem kolejny tydzien!!! Tak wiec w XXI wieku
              oczekiwanie na internet trwalo prawie poltora miesiaca. Teraz sie
              zacina,zawiesza az trzeba resetowac modem zeby dzialalo. Porazka totalna.
          • Gość: salon? Re: opinie o internecie netii IP: *.tktelekom.pl 30.07.10, 21:01
            w salonie? teraz to handlowcy chodza i namiawiaja do podpisywania umowy. a maja
            takie triki zeby namowic klientow ze hohoho(pozdrawiam firme FUKS) bardzo duzo
            gadaja a z tego 30%to prawda. Troche odskoczylem od tematu.

Ja naszczescie wolalem isc do salonu, dopytac sie wszystkiego i mam 8mega, 0
            problemow. POLECAM
    • Gość: any-any Re: opinie o internecie netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 13:59
      mam internet w netii od 2 lat 1MB i nie narzekam. Nie mam żadnych
      awarii.
      Co prawda, kieeedyś była jakaś awaria - ale to taka panująca na całym
      mazowszu, chyba kilka dni trwała.
      • Gość: NIE Re: opinie o internecie netii IP: 213.199.253.* 30.07.10, 14:36
        Nie polecam ...Miałam Netię ponad rok!Przez miesiąc nie mialam internetu ... i
        jeszcze miałam za niego zapłacic(!)Oczywiscie nie zapłacuiłam bo w umowie jest
        napisane jasno,"płacę za usługę" a jeśli usługi nie było to za co mam
        płacic(?!)Kpina jakaś...jakos sie od nich uwolniłam ..
    • szyszkownik-kilkujadek Re: opinie o internecie netii 30.07.10, 16:57
      W sierpniu 2007 podpisałem umowę. Czekałem 6 tygodni na umożliwienie mi
      korzystania z usług internetowych i oo kilku telefonach odpuściłem Przeszedłem
      na Blue Connect. W kwietniu 2008 otrzymałem fakturę! "za świadczenie usług" w
      okresie od października 2007 do marca 2008. Postanowiłem sprawę wyjaśnić
      telefonicznie. Po 15 minutach oczekiwania na zgłoszenie się konsultanta sprawę
      wyjaśniłem:
      1)Netia nie dotrzymała terminu uruchomienia usługi
      2)nie ściągnąłem nawet 1b
      3)Netia nie dała mi szans skorzystania ze swoich usług nie dostarczając mi
      modemu!

Po kolejnych minutach i przełączeniach do księgowości sprawę uznałem za
      wyjaśnioną. Niestety faktury napływały nadal. W czerwcu 2008 wysłałem list
      polecony z opisem sprawy. Po tygodniu dostałem korektę faktur do salda 0,00 oraz
      karę 1000,28 za "zerwanie umowy". Od tego czasu miałem zaszczyt otrzymać
      wezwania do zapłaty od Netii, Kruka oraz kilku firm windykacyjnych. Mam dobry
      ubaw i spokojnie oczekuję sprawy sądowej.
      • Gość: obywatel Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 17:17
        mam 3 rok, początki były słabe, później do dnia dzisiejszego jest wszystko w
        porządku. Krótkotrwałe awarię się zdarzają. Obsługa klienta fatalna.
    • Gość: Black Re: opinie o internecie netii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 17:27
      Mam już kilka lat internet z Netii. Najpierw 1Mb, później 2Mb a
      teraz 20Mb i o dziwo nigdy nie było najmniejszego problemu. Dodam że
      nie mieszkam w mieście, tylko na wsi. Co prawda nie osiągam
      prędkości 20Mb tylko jakieś 14-15Mb ale myślę że to i tak dużo
      zwłaszcza, że abonament miesięczny to 59zł. Owszem słyszałem o
      różnego rodzaju awariach, i jest prawdą, że jak już coś padnie to
      nawet kilka dni potradią naprawiać. Jest to spowodowane tym, że
      najpierw zgłoszenie idzie do TP a potem dopiero jest naprawiane.
      Jednak w Neostradzie też zdarzają się problemy, więc przynajmniej ja
      jak na razie nie zamierzam zmieniać operatora, choćby dlatego, że
      nikt nie jest mi w stanie zaoferować tak szybkiego netu w takiej
      cenie (tak jak wspomniałem mieszkam na wsi, spory kawałek od
      Ciechanowa).
      • Gość: hahaha Re: opinie o internecie netii IP: *.tktelekom.pl 30.07.10, 21:06
        chyba sobie troche dodales tych mega:) na wsi taka szybkosc? nie osiagalne
        • Gość: hahaha Re: opinie o internecie netii IP: *.tktelekom.pl 30.07.10, 21:07
          nie na tych kablach
    • Gość: SZUKAM Re: opinie o internecie netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 18:21
      Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Wyłonił się z nich raczej
      nieprzychylny obraz dla Netii, pomimo kilku opinii pozytywnych,
      pozostają mi więc dalsze poszukiwania oferty godnej uwagi. Dzięki!
    • Gość: remek Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 18:31
      zostań w neo
      • Gość: Lady K Re: opinie o internecie netii IP: 213.199.253.* 30.07.10, 18:54
        Ja mam matcom :))
        I jestem baaaardzo zadowolona :))
        • Gość: lego Re: opinie o internecie netii IP: *.chello.pl 30.07.10, 19:05
          a ja korzystam z upc i też jest ok.
          • Gość: Lady K Re: opinie o internecie netii IP: 213.199.253.* 30.07.10, 19:45
            Wszystko inne ...tylko nie Netia :))
        • Gość: any-any Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 21:33
          też miałam matcom
          porażka i nie polecam
          Miałam go przez 2 lata, na szczęście już od 2 lat nie mam internetu u
          nich.
          Mając internet w matcomie - zdarzyła się awaria, zadzwoniłam,
          zgłosiłam awarię, zapewniono że za 3 dni przyjadą naprawią....3 dni
          minęły i nikt nie przyjechał. Kolejnego dnia dzwonię i mówię, że
          zgłaszałam awarię, miał ktoś przyjechać wczoraj a nikt nie pojawił
          się. To pani powiedziała że jutro przyjadą i naprawią.
          I tak dzwoniłam przez równe 2 tygodnie, a za każdym zapewniano mnie
          że będą jutro. W pewnym momencie zwątpiłam i chciałam już zrezygnować
          z kolejnego dzwonienia do nich,,,,,ale szkoda mi było bo już tyle dni
          ich nękałam.
          Oczywiście za okres, który nie miałam internetu musiałam zapłacić.
          Umowa też była cudnie stworzona....aby nie płacić za internet trzeba
          było nie mieć internetu przez jakiś dłuugi, który można było zgłosić
          tylko listownie....
          nigdy więcej tej firmy
          • Gość: lenka Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 14:47
            prośba do tych co mają neta w netii na kablach tpsa i mają 4 MB. Jak u was to
            chodzi? Mi w czasie burzy zrywa połączenie i niestabilnie dość to działa.
            • Gość: lenka Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 14:48
              dodam, że do niedawna chodziło wzorowo.
              • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 13:48
                Jak to jest z tą max prędkością w netii?
                Mam (sagem fast800)i internet w netii 1Mb/s na łączu TPSA z abonamentem socjalnym czyli za około28zł i właśnie kończy mi się umowa i nawet już dzwonili do mnie z netii. Chcę 4Mb/s za 49zł + ten router (ASMAX AR1004G) za 1zł. Pani natomiast oferuje mi 2Mb/s za 44zł ponieważ twierdzi że większa prędkość mi nie pójdzie, tylko max do 2Mb/s. Na forum czytam że niektórzy z Ciechanowa mają po 4 i nawet 8Mb/s na łączach TPSA.Nadmieniam że również jestem z Ciechanowa. Dzwoniłem nawet do obsługi technicznej Netii i facet przetestował całą drogę mojego łącza i powiedział że to daleko od nich i że faktycznie tylko max do 2Mb/s.
                Wyczytałem też na tym forum że do tej większej prędkości potrzebny jest router.
                Jak to jest z tą prędkością?????
                Czy mogę mieć więcej niż te 2Mb/s ???????
                Dziś wieczorem będą do mnie dzwonili - jak z nimi rozmawiać i o co się pytać???
                Poradźcie.
                • Gość: yy? Re: opinie o internecie netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 16:41
                  Zapytaj czy jesteś w zasięgu LLU i jakie są możliwości techniczne na Twojej
                  linii. 1 mega to aż za dobre łącze do zwykłego przeglądania internetu i
                  okazjonalnego ściągania niewielkich plików. Tylko jeśli często ściągasz duże
                  pliki warto iść wyżej.
                  • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 17:30
                    No u mnie z tym zrywaniem podczas brzydkiej pogody też jest problem.
                    Ale faktycznie jak na 1Mb/s chodzi mi nieźle nawet robiłem teraz test
                    www.speedtest.pl/results/11039045.jpg
                    no jeszcze muszę popołudniu zrobić.
                    Czyli co, jak mi dają 2Mb/s za 44zł + router za zł to brać. :)
                    O zasięg LLU też zapytam. A jak jestem to co??
                • Gość: netia Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 16:47
                  ja miałem 4MB i chodziło super aż im się skaszaniło albo za dużo podpieli i
                  teraz można tylko 2 MB a i tak zrywa podczas opadów deszczu ale tylko w tedy.
                  Zgłoszona reklamacja i ping pong czyli Netia na Tpsa i na odwrót.
                  • Gość: yy? Re: opinie o internecie netii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 17:37
                    Jak jesteś w zasięgu LLU masz szanse na większe szybkości ale zanim się
                    zdecydujesz poszukaj wątku o problemach z internetem w Netii na tym forum.
                    Podobno ostatnio działa nawet w deszcz. Nadal nie odpowiedziałeś czy taki
                    internet jest Ci potrzebny. Nie ma po co brać dużego żeby przepłacać i nie
                    wykorzystać.
                    • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 19:21
                      Tak przepraszam że nie odpowiedziałem czy potrzebny jest mi taki wielki transfer. Otóż chyba nie. Chodzi mi mniej więcej że jak przyjdzie weekend wieczór to się troszeczkę spowalnia, ale to chyba zależy od dużej liczby użytkowników która w tym czasie zasiada w największej ilości. W sumie ten 1Mb/s mi wystarczał, a i jak miałem coś większego do ściągnięcia raz na jakiś czas np: ze 3 filmy po 700Mb to ustawiałem je na noc i na rano były:) Więc faktycznie może i macie rację nie ma co przepłacać i te 2Mb/s powinno wystarczyć, jeżeli faktycznie bym je miał.
                      Tak czy inaczej dzięki za podpowiedź.
                      • Gość: netia Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 19:26
                        tyle, że między 4 a 2 Mb jest tylko 5zł różnicy. Póki co mają kaszanę na
                        Ciechanowie i proponują tylko 2 Mb.
                        • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 19:32
                          A może każę dodać aneks do umowy że jak prędkość z czasem się podwyższy to będę mógł sobie ją podnieść do tych 4 MB/s z dopłatą do 49zł w danym czasie trwania umowy bez dodatkowego przedłużania jej??
                          • Gość: netia Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 20:02
                            raczej na to nie pójdą .
                            • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.10, 20:21
                              Miałeś rację nie poszli na to :)
                              Ale powiedzieli że jeśli poprawi się prędkość do Ciechanowa to mogę zmienić w każdej chwili ( a podobno mam na lini LLU)no ale umowa rozpocznie się znów od dnia kiedy bym zmieniał, ale póki co..
                              .. dali mi 2Mb/s za 44zł + router (ASMAX AR1004G) za 1zł +
                              u dziadowałem pierwsze 2 miesiące po 1zł:)
                              Chyba nie tak źle co??
                              • Gość: netiatokpina Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.10, 20:20
                                Jestem ich klientem od 31 marca.Przy kazdych opadach deszczu internet nagle
                                przestaje dzialac ,jak deszcz minie odrazu zaczyna dzialac spowrotem.Na poczatku
                                myslalem ,ze to jakies jednostkowe przypadki i jakos z tym zylem.Ostatnio jednak
                                pogoda dosc deszczowa i co chwila ten problem sie powtarzal.Zadzwonilem jakies 2
                                tyg temu na ich infolinie.Po wysluchaniu mojego problemu z tym rozlaczaniem
                                podczas opadow ,mily Pan przyjal zgloszenie i potwierdzil ,ze cos jest
                                faktycznie nie tak ,bo nie moze sie polaczyc z centrala w Ciechanowie(akurat
                                padal deszcz).Problem dalej sie powtarza do tej pory.Zadzwonilem dzisiaj
                                ponownie na infolinie ,niestety trafilem na jakas niekumata konsultantke ,ktorej
                                przez ponad 30 minut tlumaczylem o co chodzi.Zaczela mi wmawiac ,ze to wina
                                mojego modemu ,bo u niej w logach jest ze moj modem rozlacza i nie przyjmie
                                zgloszenia bo nie ma podstaw...Po nastepnych 10 minutach tlumaczenia wkoncu
                                zrozumiala ,ze to nie wina mojego modemu i polaczyla mnie z jakims
                                "specjalista".Pan(bardzo sympatyczny zreszta)wzial mnie za jakiegos laika i
                                pytal o rozne bzdety.Po chwili zaczal costam 'grzebac" i po kilkunastu minutach
                                internet zaczal dzialac.Ponoc zostalem przelaczony na inne porty.Ucieszony ,ze
                                wkoncu problem zostal zazegnany i moge korzystac z lacza podczas opadow(akurat
                                padalo;])zakonczylem rozmowe.Jednak dlugo sie nie nacieszylem...Wlasnie przed
                                chwila znowu padalo i znowu net padl.Dodzwonic na infolinie juz mi sie nie
                                udalo.Jesli ktos sie zastanawia nad ich uslugami niech sie powaznie zastanowi bo
                                potem moze byc nieciekawie.
                                • Gość: Ciechan Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 13:49
                                  Mam od dzisiaj kontynuacje internetu w Netii. Miałem 1, od dziś mam 6Mb.
                                  Sprawdzałem na stronach testowych pokazuje w granicach 6Mb i up 500Kb.
                                  Spostrzeżenie - przeglądając strony www niewielka różnica w szybkości- 1Mb
                                  powinno wystarczyć, ale sciagając większe pliki - wtedy widać różnicę.
                                  W deszcz, burze zawsze chodzi. Nie wiem skąd takie opinie na forum, że w Ciechu
                                  można max wyciągnąć 2Mb na łączu TP?
                                  • Gość: netia Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 18:24
                                    Nie wiem skąd takie opinie na forum, że w Ciechu
                                    można max wyciągnąć 2Mb na łączu TP?

to nie opinie tylko informacje otrzymane z infolinii Netii.
                                    • Gość: użytkownik netii Re: opinie o internecie netii IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 20:45
                                      Tak dokładnie to są informacje z infolinii Netii. Ja też mam kontynuację od 1.09.2010. i mam 2Mb/s za 44zł. Miałem wcześniej 1 za 49, i chciałem wyciągnąć od nich te 4 z promocji za 49, ale powiedzieli mi że mogę max dostać 2. Nawet dzwoniłem potem jeszcze 2 razy do działu technicznego, i też mi powiedzieli że mogę max dostać 2Mb/s.
                                      Więc Ciechan albo nasz tu w jajo robisz , albo mnie netia w ptaka zrobiła.
                                      Powiedz jak to jest - mam dzwonić do nich z awanturą czy nie??

Ps:
                                      dziś też dzwoniłem dowiedzieć się kiedy mi przyślą ten router. I ta przemiła pani powiedziała mi że na razie nie mają na magazynie, a dostawę na magazyn mają raz na tydzień. A gdzie ja jestem w tej kolejce oczekujących - też mi nie była w stanie odpowiedzieć. Więc może za pół roku się doczekam ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka