Dodaj do ulubionych

debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 15:40
Ciekawe kto najlepiej wypadł w czasie debaty w KCR oczywiście merytorycznie. Moim zdaniem płeć piękna.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 08.11.10, 16:11
      Płeć piękna? hmmm ale tylko jedna z pań wypadła w miarę dobrze. Panowie górą!
      • Gość: wyborca Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 16:47
        Najlepiej merytorycznie wypadł pan Szeski bo mówił na tematy najważniejsze dla miasta. Pokazał, że ma wiedzę jak sprowadzać inwestorów dzięki marketingowi terytorialnemu i tworzyć nowe miejsca pracy. Mówił też o mieszkaniach komunalnych dla młodych małżeństw. Brawo panie Szeski.
        • Gość: jj Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 17:14
          Niestety pan Szeski wymieniał jak nakręcony co zrobi w mieście i gdyby zrealizować mógł połowę to potrzeba by 500mln zł a budżet to ok 100mln, typowe socjalne obietnice. Największą porażką jest kandydat pis-u niekompetentny, nieelokwentny i nierozgarnięty. Męczył też krzyk pani Romanow, która nie odpowiedziała na żadne pytanie - a skupiła się na krytyce obecnego prezydenta. Nie ma wielkiego wyboru. Dla mnie tylko jeden pan wypadł dobrze.
          • Gość: yes Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 17:37
            Tak. Potwierdzam. Dobrze wypadł tylko pan Jagodziński.
            • Gość: j Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: 213.199.253.* 08.11.10, 17:55
              Można tego gdzieś posłuchać w necie?
              • Gość: słuchacz Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 18:15
                Większość kandydatów obiecywała złote góry, bo sami są przekonani że nie będą musieli tego realizować. Zasmuca fakt, że poza Szymanik, Wardzińskim, Jagodzińskim, pozostali mają tak małą wiedzę o samorządzie.
                • Gość: txt Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 19:06
                  do słuchacza:
                  Do w/w trójki dołączyłbym Tomka Kałużyńskiego i H. Romanow. Widać gołym okiem kto ma doświadczenie samorządowe...
                  Osobiście uważam, że pewnych etapów nie należy przeskakiwać. Widać to po Robercie Kołakowskim. I tak będzie ze Zbigniewem Kędzierskim.
                  Podobnie jak w balecie nie wystawiają do Jeziora Łabędziego początkującą primadonnę.
                  • Gość: an-. Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 19:32
                    Kałużynski - pomyłka i żenada. Fakt: z pracy samorządu "coś"wyniósł....
                    • Gość: elvis ^^^^^^^^^^^^^Głosuję na Wardzińskiego IP: *.cnow.pl 10.11.10, 09:41
                      Skromna ta debata. Niemniej, uważni słuchacze nie mogli nie zauważyć, że tylko Wardziński mówił na temat. Romanow o szpitalu, jakby był jednostką gminną. Kałużyński o eurofunduszach, jakby kandydował do europarlamentu. Zbynek z PiS... Nie kopmy leżącego... Zęby bolały, gdy mówił. Reszta jest bez szans, więc nie ma co komentować.
                      Czekam na debatę z dwoma kandydatami. Otwartą dla publiczności.
                      • Gość: zaTUSKany Re: ^^^^^^^^^^^^^Głosuję na Wardzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:29
                        A ja chcę, żeby powstało pod Ciechanowem największe w Polsce wysypisko śmieci. Dlatego nie będę głosował na Wardzińskiego, który szkodzi inicjatywie gospodarczej, która rozsławiłaby nasze miasto.
                      • Gość: wiki Re: ^^^^^^^^^^^^^Głosuję na Wardzińskiego IP: *.chello.pl 10.11.10, 19:01
                        Wyczytalem dzis w "Tygodniku Ciechanowskim" o zamiarze zalozenia sprawy gazetce "Wokol Ciechanowa" i sie mocno zdziwilem , gdyz skondinand wiem ze takie sprawy zalatwia sie szybko w ciagu 24 godzin .
              • Gość: mozna Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.10, 19:33
                radiokrc.pl/files_sound/debata.mp3
            • Gość: mazowszanka Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:06
              tylko Pan W. Wardziński, dużo zrobił przez 4 lata, gołym okiem widać, jak miasto wypiękniało...
            • Gość: słuchacz Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 22:50
              tak oczywiście, który na zakończenie swojej wypowiedzi użył niezłego hasła "Wojciech Jaruzelski i CBUW..."
            • Gość: mmn Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 13.11.10, 12:10
              Pan Jagodziński to dobrze wypada na wizji.Ma szanse pokazania kwalifikacji w obecnym dobrze opłacanym miejscu pracy.Radnego i Przewodniczącego RM już poznaliśmy chcemy poznać pracownika ZKM Ciechanów rozwiazujacego twórczo codzienne sprawy zakładu . powodzenia w ich rozwiązywaniu życzę.
          • Gość: jj Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:17
            Myślałem o Wardzińskim! Nie stać nas na to by kandydaci uczyli sie teraz 3 lata po objęciu funkcji.
            • Gość: nn Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 22:57
              jj zmień myślenie i nie cofaj się.
              Kiedyś wybierano króli dożywotnio......... .
              Wardziński tez się uczył - a gdyby wyborcy myśleli tak jak ty - nie miał by szansy porządzić miastem 8 lat.
              (rozumując twój wpis i idąc dalej - nie byłoby sensu uczyć się czegokolwiek, rozwijać się - zmieniać pracy na bardziej rozwojową - bo przecież trzeba będzie spędzić trochę czasu zanim przyuczy się nowy pracownik)
              No chyba że napisałeś to w formie żartu:)
            • Gość: as Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.centertel.pl 08.11.10, 22:58
              Idąc twoim tokiem myślenia, to nic innego nie pozostaje jak ogłosić dożywotnie panowanie...
              • Gość: tak Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:19
                P.Wardziński=P.Jagodziński, P.Jagodziński=P.Wardziński jakbym słuchał jednego,co mnie nie dziwi, duet od wielu lat. Oni już mieli swój czas .
            • Gość: Sebal Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:19
              Pełna zgoda z "j". Debata była za krótka, takie chwilówki. Pretendenci obiecali ludowi absolutnie wszystko , tylko nie zająknęli się skąd te miliardy wezmą.
              Short recenzja:
              Jeden Wardziński nie plótł, bo już wie, co się da zrobić za kasę z budżetu a co nie, wypadł rzeczowo. Plus, że nie dał się sprowokować Romanow;
              Romanow zachowała się jak w maglu albo na bazarze, była napastliwa, powtarzała ataki z "Wokół Ciechanowa". Albo wszystko myli albo wciska kit -jak z tym szpitalem;
              Szymanikowa - dość konkretnie, spokojne wypowiedzi;
              Jagodziński tokował powtarzając "ja, prezydent Jagodziński", upajał się własnymi słowami. Na radnego tak, na prezydenta za słabo;
              Ptasiewicz mówił sucho, widać, że to teoretyk. Uczelnia tak, prezydentura nie;
              Kałużyński pomniejszał dotacje z UE, udawał, że nie wie, co to wstępna umowa na unijną kasę. Minus, bo nie lubię, jak ktoś nachalnie przekręca fakty;
              Szeski - nijaki, słaba wiedza o samorządzie. Poniżej poziomu, przedostatni;
              Kędzierski wypadł najgorzej, jąkał się i plątał, nawet na radnego się nie nadaje.

• Gość: jj Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 09.11.10, 16:08
            Jak gościu chcesz pisać nie podszywaj sie pod mój nick
    • Gość: słuchacz Romanow najlepsza! IP: *.chello.pl 08.11.10, 23:09
      Moim zdaniem Henryka Romanow była najlepsza, ponieważ wyróżniała się na tle pozostałych kandydatów. Inni tyko obiecywali i mówili ogólnikami, a pani Romanow celnie punktowała niedociągnięcia obecnej władzy - wniosek: aby poprawić funkcjonowanie miasta nie potrzebne są puste obietnice tylko należy zlikwidować istniejące patologie władzy i pani Romanow celnie wskazała wszystkie problemy. Taką miała strategię - inną, niż reszta, ale moim zdaniem skuteczną. Będę na nią głosował!
      • Gość: ze szpitala Re: Romanow najlepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:24
        chyba tylko ty. mieszkania wszystkim obiecała, to może najpierw odda służbowe szpitalne. ile już u nas nie pracuje? dlaczego nie oddała mieszkania? i plecie że mieszkań brakuje a ona wszystkim da. takie głodne kawałki ,bo ciemny lud wszystko kupi?
        • Gość: haha Re: Romanow najlepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:32
          Romanow była wyrazista ,wie co jest grane,nie podlizuje się,podobała mi się najbardziej.
          • Gość: gość Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:33
            była najgorsza, MAGIEL i jeszce raz magiel
            • Gość: Aniela Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 23:37
              Najgorsza. Potraktowała słuchaczy jak głupców. Niby nie wie, że za szpital nie odpowiada prezydent? Była tam dyrektorką i żyła w nieświadomości, że to marszałka? Jak by została prezydentem pół budżetu darowizny na szpital, a co z resztą? I dlaczego nie startuje tam gdzie mieszka? Bo tam już ją dobrze znają...?
              • Gość: gonzo Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 00:06
                zbyszek pogrzebał swoją szansę. robert, w cholerę, mogłeś chociaż z nim poćwiczyć, jak go wypchnąłeś na pożarcie. nie myślałem, że jest taki słaby. i teraz za cholerę nie mam na kogo głosować :(
              • Gość: Wyborca Re: Romanow najgorsza IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 00:08
                Ludzie nie kompromitujcie się z tym Jagodzińskim. Człowiek ma problemy z postrzeganiem rzeczywistości. Ja Prezydent to, tamto. Może od razu powinien się koronować na króla albo lepiej na królika. Zrobię sylwestra dla ludu na Warszawskiej. Wygrasz koleś wybory to będziesz mógł mówić prezydent, na razie to jesteś kandydatem. O kandydacie PISu nie ma co wspominać. Pisaliście, że robi doktorat. Proponuję żeby najpierw nauczył się czytać to co sam napisał lub ktoś mu napisał. Romanow... bez jaj ;-))))
                • Gość: Zed Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 00:31
                  Kartki szeleściły w studio aż miło ;)
                  Na moje ucho tylko Wardziński, Szymanik i Ptasiewicz nie czytali. Reszta sobie wcześniej przygotowała teksty. Biedny Kędzierski nie umiał nawet przeczytać a Romanow posłusznie odczytała tekstyTyszkiewicza. O matko, co za kandydaci.
                  • Gość: kaa Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 00:54
                    warga i szymanikowa nie czytali, bo znają temat i nie musieli. reszta słabo się przygotowała do klasówki. kędzierski dwója, szeski trzy mniej a romanow pała za negatywną kampanię. plus uwaga do dzienniczka -henryka nie umie odpowiadać na pytania.
                    • Gość: Kamil Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 01:21
                      Mnie rozczarował Kałużyński. Ma jeden temat - w kółko o tych unijnych pienądzach, że za mało itp. Na każde pytanie- za mało z Unii. Zaraz będzie 100 melonów na wewn. obwodnicę to gdzie za mało? Bezrobocie w powiecie myli z miejskim... Szymanik wypadła lepiej niż myślałem, bardzo się wyrobiła od ostatnich wyborów. Jagodziński podlizywał się Wardzińskiemu to co z niego za kontrkandydat? Romanow przegięła w drugą stronę i wyszło chamsko. Trzy boginie z KRC nie umiały jej usadzić ,jak mówiła nie na temat.
                      • Gość: Niezależny Re: Romanow najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 08:04
                        Nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć ze za malo pieniędzy pozyskuje się w Ciechanowie z zewnatrz. kałuzynski był xza delikatny by powiedzieć, ze ta ekipa jest do dupy. Za kredyty i zastawy każdy może realizować swoje wymysły. Szkoda że reszta mieszkańców musi za to płacić. Spytaj się Prezesa Boli jak wypełnił wnioski o dotacje i dlaczego je odrzucili.. Dlaczego nie ma ani zlotowki na ulicę Warszawska oraz na tzw. P ętlę? Ludzie trochę pokoru. Nigdzie tu nie napisałem że to wyłączna wina Wardzińskiego. Ale dlaczego otacza się ludźmi którzy nie potrafia tego robić?
                  • Gość: ninka Re: Romanow najgorsza IP: *.146.254.133.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.10, 18:13
                    Wardziński i Szymanikowa znają się na rzeczy, wiedzą, co mówią. No gdyby Pani Szymanik wygrała, to przynajmniej srodki unijne byłyby pozskiwane bez problemów, bo kobieta sie zna...i do tego kulturalna...Szeski mówi,ze jednostka na mieszkania socjalne......a skąd miasto weżmie pieniądze,zeby wykupic ten teren....?????i co stworzyc getto socjalne...?????niech sie zastanowi pan SZESKI.Pani Romanow chwaliła kandydatke na wójta, Zmudczyńską....to chyba była debata miejska a nie gminy ciechanów. Dziwne podejscie kandydatów do wieu spraw.
    • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 08:20
      nASZ FORUMOWY TROLL , tym razem bez nazwisk i imion ma kłopoty ze snem , obawiam się ,że niedługo czytać będziemy kolejny nekrolog na tym forum.
      nASZ FORUMOWY TROLL ma nerwy na postronku plus brak snu i źle mu nie życzę ,ale obawiam się o niego z powodu politycznego zaangażowania
      • Gość: gość Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:12
        ja tam nie mam kłopotów ze snem. świeżutkie info z urzędu marszałka: w piątek podpisują z miastem umowę na 102 bańki na pętlę. kałużyńskima słabe informacje i zaliczył wtopę.
        • Gość: t34 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:20
          Strategię takiego Kałużyńskiego czy Romanow można krótko opisać jako modlitwę o nieszczęście. Ci ludzie z utęsknieniem oczekują złych informacji, bo sądzą, że tylko one mogą im dać szansę. Bardzo się mylą, bo ciechanowianie nie są głupi i nie wybierają ludzi, którzy źle życzą miastu. Wybierają tych, którzy autentycznie lubią Ciechanów, którzy się z nim identyfikują. Nieprzypadkowe jest też chyba to, że Romanow i Kałużyński to napływowcy, talk naprawdę ściągnęły ich do Ciechanowa stołki.
          • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:39
            mOŻE PRZYPOMNĘ ,że warto postawić na nowe twarze i inna płeć i az nie chce się wierzyć ,że gdzies na świecie moze być piekniej i ładniej i ludzie kochaja swojego prezydenta

Kraj zwany Brazylią od 8 lat dobrze na tym wyszedł:-)

Brazylia po raz pierwszy w kobiecych rękach
            Małgorzata Tryc-Ostrowska 01-11-2010, ostatnia aktualizacja 01-11-2010 19:32

Prezydentem jednego z największych krajów świata została Dilma Rousseff z lewicowej Partii Pracujących.

Polityk z ugrupowania rządzącego Brazylią od 2002 roku w niedzielnej drugiej turze wyborów uzyskała 56 proc. głosów. Na swą następczynię wyznaczył ją prezydent Luiz Inacio Lula da Silva. Jej rywal, socjaldemokrata José Serra dostał ponad 44 proc. głosów, czyli o około 11 mln mniej.

Licząca 193 mln mieszkańców Brazylia, piąty kraj świata pod względem ludności i powierzchni, jeszcze nie miała pani prezydent, choć w Ameryce Łacińskiej nie jest to rzadkością.

62-letnia Dilma Rousseff ze łzami w oczach dziękowała za okazane jej zaufanie. Obiecała kontynuować dzieło poprzednika. – Będę często pukała do jego drzwi i wiem, że zawsze będą otwarte – mówiła. Przyznała, że trudno będzie zastąpić Lulę, ale wierzy, że sprosta wyzwaniu. Jej priorytetami ma być wykorzenienie biedy oraz utrzymanie stabilności i wzrostu gospodarczego. – Nie spoczniemy, póki będą Brazylijczycy cierpiący głód, póki będą rodziny żyjące na ulicy i póki będą ubogie dzieci – zapewniała.

Nikt nie ma wątpliwości, że Rousseff, była szefowa gabinetu Luli, zwycięstwo zawdzięcza prezydentowi, któremu konstytucja nie pozwoliła ubiegać się o trzecią kadencję. Lula, którego po ośmiu latach rządów pozytywnie ocenia ponad 80 proc. Brazylijczyków, pozostawia jej kraj w dobrym stanie.

Wzrost PKB przekroczy w tym roku 7 proc., bezrobocie jest znikome. 29 mln Brazylijczyków wyszło za jego rządów z biedy. Więcej ubogich dzieci chodzi do szkoły, bo rodzice dostają na to zapomogi. Rosnące dochody z eksportu ropy umożliwiają zaś realizację programów socjalnych i rozbudowę infrastruktury. Problemem pozostają korupcja, przestępczość i zbyt rozdęta biurokracja.

Nie brak głosów, że Lula wróci w 2014 roku, a teraz zamierza kierować krajem z tylnego siedzenia. – Dilma będzie próbowała nadać rządom własny styl, ale Lula pozostanie kimś w rodzaju superdoradcy. Nawet jeśli nowa prezydent zechce budować własną spuściznę polityczną, nie można będzie lekceważyć jego wpływów na jej rządy – uważa Rafael Duarte Villa, politolog z Uniwersytetu w Sao Paulo.

Jego zdaniem gdyby wybory wygrał Serra, też byłby skazany na kontynuowanie polityki Luli. – Każdy polityk, który chce dziś odnieść sukces w Brazylii, musi zdawać sobie sprawę, że drogą do tego sukcesu jest upodobnienie się do Luli, a nie eksponowanie tego, co go od niego różni – mówi „Rz“ Duarte Villa.

• Gość: t34 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 11:02
              "że gdzies na świecie moze być piekniej i ładniej i ludzie kochaja swojego prezydenta"

No to może z tobą jest coś nie tak, bo ty nienawidzisz swojego prezydenta tylko dlatego, że jest nie z twojej partii. Normalni ludzie tego problemu nie mają:)
            • Gość: elvis To może Kluzik na miejsce Kaczora? IP: *.cnow.pl 10.11.10, 09:05
              Gość portalu: zaTUSKany napisał(a):

> mOŻE PRZYPOMNĘ ,że warto postawić na nowe twarze i inna płeć i az nie chce się
              > wierzyć ,że gdzies na świecie moze być piekniej i ładniej i ludzie kochaja swoj
              > ego prezydenta
              Należysz do frakcji liberalnej w PiSie?

• bruum Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 09.11.10, 10:47
            Posłuchałem sobie na spokojnie i doszedłem do wniosku, że ta debata nie miała najmniejszego wpływu na to, na kogo zagłosuję. Najbardziej rzuciła mi się na uszy negatywna kampania Henryki Romanow. Zaskoczył mnie kandydat PiS - wypowiadał się jak uczniak przy tablicy, który boi się nauczyciela bo się nie przygotował. Prezydent ma być gospodarzem ale i pełnić rolę reprezentacyjną. A ten jak będzie tak dukał to przyniesie nam wstyd :)
            • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 11:31
              Ach bruum ty to jesteś pajac:-) .
              i ten następny tekst tez twój ?

> Posłuchałem sobie na spokojnie i doszedłem do wniosku, że ta debata nie miała n
              > ajmniejszego wpływu na to, na kogo zagłosuję. Najbardziej rzuciła mi się na usz
              > y merytoryczna kampania Henryki Romanow. Zaskoczył mnie kandydat PiS - wypowiadał
              > się normalnie jak speszony uczeń przy tablicy, który boi się nauczyciela bo się przygotował.
              > Prezydent ma być gospodarzem ale i pełnić rolę reprezentacyjną. A ten jak będz
              > ie tak dukał to przyniesie nam wstyd :)
              • bruum Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 09.11.10, 11:41
                Wolę być "pajac" niż idiota

> Ach bruum ty to jesteś pajac:-) .
                • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 11:50
                  Wiem ,wiem cały czas to piszesz o mnie idiota i powinien jakas sprawe ci wytoczyć za te lata zniewag.
                  A mnie nawet bruum nie przeszkadzałby jako reprezentacyjny prezydent ciechanowa choćby w glanach nas reprezentował i niechby dukał, aby tylko wiedział jak rzadzić z głową .

Nie bój się bruum następny prezydent tez da ci kase na ten twoj psychoart i inne akcje
                  • Gość: janek Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:11
                    Według ciebie, jak ktoś jest z pisu, to z definicji będzie rządził z głową? Jeśli według ciebie pisiaki działają teraz z głową, to gratuluję dobrego samopoczucia. Dla mnie to panika i walenie cepem po omacku:)
                  • bruum Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 09.11.10, 12:12
                    Jeśli masz za co to załóż mi sprawę. Naucz się czytać ze zrozumieniem - napisałem, że wolę być pajacem niż idiotą - gdzie tu słowa skierowane do ciebie?
                    • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:23
                      Ciekawy temat deptaka został poruszony i warto sprawdzic jak to obroty rosną kupcom z deptaka wg wygadanego wardzińskiego.

Inny dyskutant mówił wrecz coś odwrotnego .

Moze warto sprawdzic kto tu mówi prawde ?
                  • Gość: elvis Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.cnow.pl 10.11.10, 09:47
                    Liczysz zatuskany, że gdy wygra autystyczny Zbynek to będziesz miał monopol na dostawę pączków na sesje rady miasta?
            • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 08:23
              czy tobie panie bruum wardziński płaci już za prowadzenie agitacji ? czy robisz mu ksero tego co piszesz i wysyłasz ?

bruum napisał:

> Posłuchałem sobie na spokojnie i doszedłem do wniosku, że ta debata nie miała n
              > ajmniejszego wpływu na to, na kogo zagłosuję
              . Najbardziej rzuciła mi się na usz
              > y negatywna kampania Henryki Romanow. Zaskoczył mnie kandydat PiS - wypowiadał
              > się jak uczniak przy tablicy, który boi się nauczyciela bo się nie przygotował.

> Prezydent ma być gospodarzem ale i pełnić rolę reprezentacyjną. A ten jak będz
              > ie tak dukał to przyniesie nam wstyd :)

#
              Re: DebataIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: Pimpek 09.11.10, 17:39 Odpowiedz
              Odsłuchałem z netu, nic mnie nie zakoczyło, może poza wyjątkowo słabym Kędzierskim. Romanow agresywna jak dawniej, kiedy występowała w KRC. Zdania nie zmieniłem, pozostaję przy sprawdzonym kandydacie.
              PS. Do pana Jagodzińskiego- pamięta pan te bilbordy "Premier z Krakowa"? Rokita do dziś się wstydzi. Tak nachalnie pchać sie do władzy -to odrzuca wyborców.
              • bruum Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 10.11.10, 10:10
                A pokaż mi proszę gdzie w moich słowach jest jakakolwiek agitacja?

> czy tobie panie bruum wardziński płaci już za prowadzenie agitacji ? czy robisz
                > mu ksero tego co piszesz i wysyłasz ?
                >
                > bruum napisał:
                >
                > > Posłuchałem sobie na spokojnie i doszedłem do wniosku, że ta debata ni
                > e miała n
                > > ajmniejszego wpływu na to, na kogo zagłosuję
                . Najbardziej rzuciła mi
                > się na usz
                > > y negatywna kampania Henryki Romanow. Zaskoczył mnie kandydat PiS - wy
                > powiadał
                > > się jak uczniak przy tablicy, który boi się nauczyciela bo się nie przygo
                > tował.

> > Prezydent ma być gospodarzem ale i pełnić rolę reprezentacyjną. A ten jak
                > będz
                > > ie tak dukał to przyniesie nam wstyd :)
                >
                > #

Bo to poniżej to już nie moja wypowiedź. Ale ty i tak wiesz lepiej, prawda? Dlaczego uważasz, że każdy pisze pod kilkoma nickami tak jak ty? Nie dociera do ciebie, że są tacy którzy piszą zawsze pod swoim?
                A gdybym już miał namawiać do głosowania na kogoś to na siebie :)

> Re: DebataIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                > Gość: Pimpek 09.11.10, 17:39 Odpowiedz
                > Odsłuchałem z netu, nic mnie nie zakoczyło, może poza wyjątkowo słaby
                > m Kędzierskim.
                Romanow agresywna jak dawniej, kiedy występowała w KRC. Zdan
                > ia nie zmieniłem, pozostaję przy sprawdzonym kandydacie.
                > PS. Do pana Jagodzińskiego- pamięta pan te bilbordy "Premier z Krakowa"? Rokita
                > do dziś się wstydzi. Tak nachalnie pchać sie do władzy -to odrzuca wyborców.
    • Gość: uchachana Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:04
      Nie no broday posel szczelil ciechanowskiemu PiS w stope taka kandydatura

"deptaku" heheh
      • Gość: olo Re: Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: 99.198.127.* 09.11.10, 14:08
        PrezydentamY, miastamY, prawa i sprawiedlYwości... Merytorycznie cienko i jeszcze ten fatalny akcent!
        brrr
        • Gość: Dyrektor Re: Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: *.biznesdsl.etel.pl 09.11.10, 15:11
          Zbyniu głowa do góry:)może wreszcie nauczysz się wysławiać:D
          • Gość: Wyborca O ku..., co za pie...ny młot z PiS-u. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 16:18
            Niech nam żyje Pani Henryka Romanow - skuteczny i merytoryczny kandydat na Prezydenta Miasta Ciechanowa. Wspaniały menager, rzutki gospodarz i kompetentny urzędnik. Sprawdzona na wielu odpowiedzialnych stanowiskach. W naszym mieście doskonale znana z reformatorskiego dzieła naprawy Szpitala. Dzielna kobieta uderzyła w lokalne układy lekarsko-polityczne, co radykalnie poprawiło jakość pracy zatrudnionych w Szpitalu lekarzy. Takiego Prezydenta potrzebuje nasze miasto, takiego gospodarza naszego miasta potrzebują jego mieszkańcy. wybierzmy Panią Henrykę na prezydenta naszego miasta.
            • Gość: gościu Re: O ku..., co za pie...ny młot z PiS-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:17
              Jeszcze nie zwariowaliśmy, żeby taką napstliwą babę wybrać. Niech wraca skąd ją wiatr przywiał, a raczej PiS w teczce przywiózł. Co, w Ciechu ludzi brakuje?
              • Gość: Pimpek Re: Debata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:39
                Odsłuchałem z netu, nic mnie nie zakoczyło, może poza wyjątkowo słabym Kędzierskim. Romanow agresywna jak dawniej, kiedy występowała w KRC. Zdania nie zmieniłem, pozostaję przy sprawdzonym kandydacie.
                PS. Do pana Jagodzińskiego- pamięta pan te bilbordy "Premier z Krakowa"? Rokita do dziś się wstydzi. Tak nachalnie pchać sie do władzy -to odrzuca wyborców.
              • Gość: wiki Re: O ku..., co za pie...ny młot z PiS-u. IP: *.chello.pl 10.11.10, 13:15
                Piszesz w liczbie mnogiej wiec nie wiem czy to pozostalosci z czasow komuny ,gdy zwrot "my , wy , itp. byly normalka , czy moze jest was wiecej i piszesz np. w imieniu partii , bo jezeli nie to staraj sie mowic w swoim imieniu .
            • Gość: wyborca Re: O ku..., co za pie...ny młot z PiS-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:48
              Skoro Romanow jest takim świetnym menagerem to dlaczego ciągle szuka pracy? W Nowym Dworze też jej nie chcieli?
              • Gość: Niuśka Re: Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 23:46
                Debata była zbędna, bo ile można powiedzieć w minutę? Obiecanki cacanki, a nuż ktoś się złapie. Wiedzieliśmy przedtem, że jedna kandydatka to echo Tyszkiewicza i będą brudne ataki - wiedzieliśmy. Że jeden młody jest nieopierzony i przeczyta, co mu poseł napisze też było wiadomo. Że inny strrrrrasznie chce mieć władzę i już mówi o sobie prezydent - kto go zna wie to od lat. Że kolejny uczynił sobie zawód startując w każdych wyborach mniejsza z jakiej partii - też dało się zauważyć. Że następny mało wie o samorządzie ale zamiast uczniami wolałby rządzić miastem - wiemy. Itd. itp.
                • Gość: roman Re: Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 07:34
                  Romanow ma baba z jajami.
                  • Gość: t34 Re: Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 08:10
                    Chodzi o tę kobitę z bazarku?
                    • Gość: Prezio Re: Nic nowego IP: *.biznesdsl.etel.pl 10.11.10, 08:29
                      Jak dla mnie to najbardziej odpowiednią osobą na to stanowisko jest Pani Szymanik.Najmniej konfliktowa kobieta i najbardziej ułożona z tego grona krętaczy i partaczy.Ludzie dajmy jej szanse, a nie znowu tym samym plebsom.
                      • Gość: pusia Re: Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 19:23
                        Jestem jak najbardziej za. Uważam, że pani Ela Szymanik jest najlepszym kandydatem na prezydenta Ciechanowa. Umie pozyskać pieniądze z unii, jest rzeczowa, niekonfliktowa ale stanowcza i po prostu to dobry, uczciwy człowiek. Miastu potrzebna jest taka zmiana po tym rozpasanym towarzystwie wzajemnej adoracji. Będę na nią głosowała
            • Gość: wiki Re: O ku..., co za pie...ny młot z PiS-u. IP: *.chello.pl 10.11.10, 13:09
              Nie mozna zarzucic Pani Romanow ze nie zna sie na sprawach gospodarczych i w zwiazku z tym , majac na wzgledzie mizerie wsrod kandydatow, nalezalo by rozbic ten ciechanowski uklad rodzinno towarzyski i wpuscic swierzej "krwi" , ktora moglaby poprawic istniejaca sytuacje . Ale jak zwykle , my elektorat , zrobimy zapewne cos nieprzemyslanego bo tak naprawde to mamy wszystko w d...ie i jedyne co potrafimy robic dobrze to narzekac na swoj los .
        • Gość: elvis Re: Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: *.cnow.pl 10.11.10, 09:11
          Gość portalu: olo napisał(a):

> PrezydentamY, miastamY, prawa i sprawiedlYwości... Merytorycznie cienko i jeszc
          > ze ten fatalny akcent!
          > brrr
          A może Zbyniu tak specjalnie ciechanowską gwarą zajechał? Do swoich przemówił mową buraczaną. :) A miał być taki wykształcony. :)
          • Gość: zaTUSKany Re: Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 09:36
            Elyty z Ciechanowa już tak mają , że mówią jak elvis i Sopliński i Chodkowski i Zbyniu i połowa z ratusza :-)
            • Gość: zaTUSKany Re: Ja p...dole! Jaki mlot ten kandydat PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:22
              Od Zbynia to ty się od... farbowany zatuskany. Zbynio nie siedzi w ratuszu lecz w biurze poselskim PiS. TAM JEST POLSKA! A nie w ratuszu tych niby POlonistów. Zbynio mówi buraczano-pastewnym narzeczem, bo jest nasz, polski i katolycki. Zostanie prezydętem i zwycięży sprawiedlywość.
    • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 08:28
      Dorzucę infantylne tłumaczenie wardzińskiego o dzieciakach kręcących lipduba na deptaku jako wyższej formy wykorzystania kostki brukowej :-)

Mógł rzucić hasło i przebić Jagodzińskiego jeden lipdup na każdy miesiąc mych rządów obiecuję dofinansować i emerytom i rencistom i bezrobotnym i wszystkim innym co spacerują po deptaku :-)
      • qklik Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 10.11.10, 09:47
        troszke boli, że Warszawska nie tylko ładna to jeszcze coraz pełniejsza życia
        • Gość: Pisowiec/były Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 09:52
          Oj boli , oj boli, że się udaje i nawet boli to że prezydent Wardziński podpisze w poniedziałek umowę na 102 miliony dla Ciechanowa. Jednym słowem boli SUKCES w Ciechanowie. To nic innego jak ?
          • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 10:07
            i kto te 102 mln złotych zobaczy :-)? ile z tego urzędnicy skonsumują ?

czy chociaż 1metra chodnika zrobi wardzinski na ulicy płonskiej ?

• Gość: Pisowiec/były Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 10:13
              Chciało by się, co? To, zobaczy cały Ciechanów, bo będzie obwodnica i coś jeszcze, a urzędnicy pod wdzą prezydenta Wardzińskiego to załatwili i to Ciebie boli ? Oj boli boli.
              • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:36
                Gdzie ten komunikat o 102mln ?

Zadałem pytanie o chodnik na Płońskiej , bo obwodnicą jeździć nie będę
            • Gość: jjj Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:26
              Jakbyś widział człowieczku wniosek unijny to byś nie zapytał kto zobaczy te pieniądze i nie twierdził byś, że urzędnicy to przejedzą. Totalna ignorancja i brak wiedzy elementarnej z realizacji projektów unijnych.
              • Gość: w Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:54
                To ja rozumiem czemu tak mało tej unijnej kasy w Ciechu ? Nie da się przejeść tych pieniedzy i nie warto sie starać.
    • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 10:12
      Może ktoś ma archiwalne wypowiedzi złotoustego wardzińskiego , może i my się pośmiejemy jak zaczynał jak mówił i co mówił ?
      • Gość: rejs Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 10.11.10, 12:01
        Mówcie co chcecie ale to za Warzdzińskiego Ciechanów z pipidówki robi się normalnym cywilizowanym miastem,
        • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 14:29
          Gość portalu: rejs napisał(a):

> Mówcie co chcecie ale to za Warzdzińskiego Ciechanów z pipidówki robi się norma
          > lnym cywilizowanym miastem,
          Ty POpaprany kosmoPOlyto. Zbynek i PiS przywróco Ciechanowowi dawno przedwojenno świetność. Na plac Jana Pawła II powróco furmanki jak za czasów Marszałka Piłsudskiego. Wróci obustronny ruch na Warszawsko. Żadnych kafejek, pabów, eurofunduszy. Hańba! Tu jest Polska!
          • Gość: jk Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: 213.199.253.* 10.11.10, 16:26
            A w sprawie Płońskiej do wal do Romanowa i Tyszkiewicz. Co oni jako radni powiatowi w tej sprawie zrobili. Bo to nie jest ulica w zarządzie miasta.
            • Gość: eM. Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 18:09
              krótko i treściwie o niektórych uczestnikach debaty:
              p. Kędzierski - czytanie z kartki, zero pojęcia o czymkolwiek,
              p. Romanow - jad i szkalowanie na rządzących w każdym zdaniu (a jak to było podczas jej rządów w szpitalu...)
              p. Szymanik - nic ciekawego i innowacyjnego, lanie wody
              p. Jagodziński - nie wiem czemu wciąż określa się "prezydentem"
              ZWYCIĘZCA debaty? Pan W. Wardziński. Merytoryka wypowiedzi nie dziwi, ale warto zauważyć, że przynajmniej kulturalny, pozbawiony natarczywości i opanowany.
              • Gość: ty Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:29
                eM jesteś z jego rodzinki? Czy masz ciepłą posadę w ratuszu i już robisz się galaretą?
                • Gość: Skorek Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:52
                  Debata jak debata, mnie nie bulwersuje. Decyzję podjąłem dawno, więc tylko z ciekawości... Prawda jest taka, że w urzędującego prezydenta wszyscy walą, chociaż dużo zrobił, bo nie mogą inaczej. Jak mają wygrać - chwaląc?Muszą obsobaczać, tylko to też trzeba umieć . Przekreśliła się Romanow (agresji mam po krawat) i Kędzierski (no coments). Reszta naobiecywała złote góry. Kałużyński nie zna liczb albo przekręca.
                  Rozważyłbym Ptasiewicza (był rzeczowy), ale to niewiadoma. Nie lubię zbędnego ryzyka i chociaż nie jestem z rodziny W. zagłosuję na WW.
                  • qklik Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 10.11.10, 21:13
                    debaty wysłuchałem. o co dalej? po zmianie Prezydenta miasta (hipotetycznie) a moze chipoptetycznie (wybór pozostawiam wyborcom) co nastąpi . Wszyscy urzędnicy w Ratuszu od vice-prezydentów po kierowników wydziałów do wymiany. I spdziewacie się, że nowy Prezydent powoła bezparyjnych, niezależnych, kompetentnych, znających problemy miasta fachowców.
                    • Gość: kacha Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 10:54
                      >I spdziewacie się, że nowy Prezydent powoła bezparyjnych, niezależnych, kompetentnych, z
                      > nających problemy miasta fachowców.

A Ci są nie powołani przez WW? bezpartyjni, niezależni, kompetentni, znający problemy miasta ??? Moze w genach mają takie cechy,haha i trzeba będzie trzymać ich wiecznie, a następnie ich rodziny...skoro takie niezwykłe geny
                      Byłam niedawno w UM, niektórzy tam są tak mili, że głowa mała - więc nie płakałabym gdybym już ich nie zobaczyła
    • Gość: gościu Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 15:36
      Pani Romanow jest straszna .Nie będę na nią głosować.
      • Gość: dee Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 11.11.10, 15:59
        romanow obiecuje ze postawi na mieszkania socjalne, będzie ich więcej , czy to znaczy że odda przyznane sobie na ładnych kilka lat mieszkanie z zasobów szitala? brawo pani romanow!
        • Gość: nienaiwny Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 16:06
          Na razie obiecuje kasę na szpital. Pytam się z czego?
    • Gość: glos Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 11.11.10, 22:14
      Zagłosuję na WW, nie dlatego, że go jakoś uwielbiam, albo uważam, że jest super prezydentem. Ale po prostu nie ma innej alternatywy. To tak, jak głosowałem na Komorowskiego - tylko dlatego, żeby Kaczyński nie wygrał.
      I myślę, że takich osób będzie dużo i WW wygra, bo nie ma innej alternatywy. Zawsze urzędujący prezydent, burmistrz, czy wójt ma większe szanse, chyba że jakoś mocno "nawalił" w trakcie kadencji.
      P.S. Kędzierski...??? Jak słuchałem to się nadziwić nie mogłem, jak tacy ludzie mogą doktoraty robić... Marnie z tą naszą nauką w takim razie :)
      • Gość: Zytka Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 22:44
        Nie chce mi się już pisać, bo późno, ale zgadzam się ze Skorkiem. Pozdrowionka.
    • Gość: ja czyli ja a nie Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 23:07
      A ja pamietam ze szkoły jednej czy drugiej , ze ci wszyscy wyszczekani koledzy i wyszczekane kolezanki to nie takie zloto co sie swieci.

• Gość: ja Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: 188.33.141.* 12.11.10, 06:56
        A to można być prezydentem z wyrokiem? Chodzi o Romanow:

Ze stron TC:
        27.11.2008 17:26:31

Henryka Romanow ponownie skazana

Była dyrektorka ciechanowskiego szpitala, Henryka Romanow, nie ma ostatnio dobrej passy w kontaktach z wymiarem sprawiedliwości. Przed kilkoma dniami ponownie została skazana przez sąd. Tym razem za nadużycie władzy.

Zdaniem prokuratury, Romanow zleciła rozwiązanie obsługi umów grupowego ubezpieczenia na życie z zajmującymi się tym od kilku lat pracownicami szpitala. Zrobiła to w jednym celu – żeby przekazać obsługę tych umów swojej córce. Tym sposobem w ciągu roku i pięciu miesięcy trafiła do niej kwota ponad 17 tys. zł.
        - Krewna dyrektorki nie posiadała uprawnień do tego, żeby zajmować się sprawami obsługi grupowego ubezpieczenia na życie – wyjaśniał prokurator rejonowy Tomasz Bulc.
        Była dyrektorka szpitala skazana została na 1,5 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata, grzywnę w wysokości 1000 zł i zakaz pełnienia funkcji kierowniczych przez 2 lata.
        Romanow jest radną Rady Powiatu ciechanowskiego.

Więcej w numerze 49 TC z 2 grudnia

Może mi to ktoś wyjaśnić?
        • Gość: xp Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 12.11.10, 12:04
          Masz stary artykuł sprzed 2 lat. Sąd w Płocku uniewinnił Henrykę Romanow, więc ma ona czyste konto i może startować. Zresztą, dopiero co wygrała proces w trybie wyborczym, bo jedna ze stron internetowych powtórzyła to, co przed chwilą napisałeś, więc uważaj...
          • Gość: ja Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: 46.112.86.* 13.11.10, 01:15
            Rzeczywiście! Pani Romanow została uniewinniona i oczyszczona z zarzutów w sprawie nepotyzmu. Cytowany artykuł przedstawiał nieaktualną wersję zdarzeń.Przepraszam, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd.
    • magikmix Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 12.11.10, 09:53
      Merytorycznie to napewno płeć piękna na 100 %
      • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:50
        Skoro kandyduje to winna nie z tego paragrafu :-)

Oczywiście w tekście brakuję mi wykazania kwoty na jaką szkodę szpital został oszukany , bo zapewne szpital wyszedł na plus w tym rodzinnym biznesie.
        Warto sprawdzić jak ubezpieczenia grupowe funkcjonują w szpitalu pod rzadami jej następów.
        I tu byśmy mieli przynajmniej jasnośc czy jest dobrym czy złym gospodarzem.
        • Gość: t34 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 12:45
          Na szczęście nie będziemy mieć prezydenta z wyrokiem, bo Romanow przegra z kretesem. Mógłby mi jednak jakiś prawnik wytłumaczyć, jak to możliwe, że osoba z wyrokiem za nadużycie władzy (informacja z Tygodnika) może kandydować w wyborach o najwyższą władzę w mieście?! To jakaś paranoja!
          • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:00
            No widzisz t34 jaki masz mózg jak ten słynny ruski czołg T34 :-) nic nie zrozumiałeś ,że w tej samej gazecie znajdzies inny wyrok uniewiniający Romanow.

Dzis pewien pan dr.w KRC opowiedział pouczającą historię o Jagodzińskim , że zostaje się radnym z głosami poniżej 160 , ale naciskany przez tak zwaną dziennikarkę nie dał się sprowokować po którymś tam pytaniu , że w ocenie tak zwanych dziennikarek najlepszy był WW a najgorszy ZK :-)

Pan dr.powiedział tez bardzo ciekawą historyjke z przed 88laty ,że wtedy frekwencja wyborcza w Ciechanowie wynosiła 90% co oznacza ,że wtedy mieliśmy SPOLECZENSTWO OBYWATELSKIE a teraz szkoda pisać
            • Gość: t34 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:28
              Nie obrażaj najlepszego czołgu I wojny światowej:) Inne były przy nim idiotami:;)
              Rzeczywiście, widzę, że została oczyszczona przez sąd kolejnej instancji. W tamtym artykule nie było sprostowania.
              • Gość: t34 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:41
                Oczywiście chodziło o II wojnę światową:)
          • Gość: xp Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 12.11.10, 16:48
            HENRYKA ROMANOW NIE MA WYROKU!!! Zapamiętajcie to sobie raz na zawsze! Sąd w Płocku ją UNIEWINNIŁ a info z Tygodnika pochodzi sprzed 2 lat I JEST NIEAKTUALNE!!!
            • Gość: Kostek Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 00:32
              Ona się po prostu nie nadaje. I kto w mieście zagłosuje na człowieka z Piaseczna na prezydenta Ciechanowa? Ktoś chce na najwyższy urząd w mieście marionetkę w ręku człowieka, który sam boi się stanąć do walki z Wardzińskim ? Prezydenta chcę mieć z doświadczeniem, wiedzą, z klasą. ZRÓWNOWAŻONEGO, a nie konfliktową purchawkę. Nie stratowała przedtem z PiSu? Konsekwentna też nie jest. Wszystko na minus.
    • magikmix Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa 13.11.10, 09:11
      przypominam każdy powinien głosować na osobę którą uważa za dobrego menagera ...
      • Gość: Anka Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:22
        I kogoś, kto udowodnił, że dobrze rządzi miastem :)
        • Gość: Artur Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 13.11.10, 12:33
          Panie Waldku Pan się nie boi całe miasto za Panem stoi !
          • Gość: gość Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.10, 12:38
            Całe miasto to znaczy Ty, który jesteś z jego kliki i twoje przydupasy? Nie wypowiadaj się za wszystkich ponieważ nikt Cię do tego nie upowaznił
            • Gość: gościu Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 12:52
              a ty może grzeczniej. nie w smak ci, że ludzie popierają nie twojego, masz inny pogląd to się go trzymaj, po co innych obrażasz. ja ciebie nie nazywam przydupasem jakiegoś innego kandydata
              • Gość: gość Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.xdsl.centertel.pl 13.11.10, 13:52
                uderz w stół na nożyce się odezwą co?
                • Gość: gościówa Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 13.11.10, 14:11
                  puszczają nerwy co niektórym wiedzę że są bez szans . A tak wogóle to nie 100 tysiecy tylko 100 milionów kolego na obwodnice miejską żaden tir nie wjedzie do miasta brawo Panie Wardziński!
                  • Gość: wiarus Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 15:15
                    Brednie, a którędy przejedzie TIR z Płocka do Makowa ?
                    • Gość: , Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 15:24
                      wątek jest o debacie , bez off topów please
                      • Gość: radiosłuchacz Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 20:48
                        Wardziński infantylny jak wielu innych ,że dzieci spaceruja po deptaku :-)
                        Romanow baba z jajami, która tą stajnie augiasza moglaby przewietrzyc i oczyscic ,ale niech pokaże kilka pomyslow.

Debata w której nie padło wiele pytań , zbyt wiele pytań o konkrety

o ckis, o pasaz konopnickiej, o wysypisko, o wokol ciechanowa , o role mediów lokalnych, o referenda lokalne , o komunistyczne nazwy ulic ....
                        • Gość: kaa Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 23:09
                          racja, to najważniejsze problemy w ciechu - nazwy ulic, ckis i brukowiec
                          aleś mnie osłabił przenikliwością i troską o przyszłość naszego miasta
                          • Gość: radiosłuchacz Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 16:49
                            Brakowało mi pytania pań prowadzacych czy za 5tyś/mcpanowie kandydaci bylibyscie chetni pracowac czy traktujecie to jako odbicie się od dna pensje 13tys plus inne granty .
                            • Gość: x Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 17:35
                              Pani Romanow już zapracowała na emeryturę? Wiek ma odpowiedni.
                              • Gość: igor Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.chello.pl 14.11.10, 18:22
                                no i mieszkanie z puli szpitala dla mniej zamożnych !
                              • Gość: belfer Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:10
                                jak ma emeryturę to po co się pcha?jeszcze nie u siebie
                                • Gość: riki Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:23
                                  Romanow nie jest z Ciechanowa i to jej wielki atut-może rozwalić klikie!
                                  • Gość: belfer Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:29
                                    i zamienić na własną ze zmudczyńskimi i tyszkiewiczem. ach, ten powab warszawskich śmieci... jaki to atut, że nie jest od nas? największa wada . jakby w jej pruszkowie ktoś z ciechu wystartował toby go wyśmiali a u nas atut! tylko głupi może tak myśleć
                                    • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 10:27
                                      Tak zwane dziennikarki nie zadały pytania o TIRY w dzielnicy mieszkaniowej i dzielnicy pełnej supermarketów o czym Budowniczym Projektantom Polski Ludowej nie śniło się , bo ludzie byli tylko dodatkiem do ideologii i mieli milczeć.
                                      • Gość: k5 Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 10:58
                                        Bredzisz, jak zwykle zresztą. Tiry po prostu są, jadą przez Ciechanów od mieęcy, pętla ich nagle nie przyciągnęła. Lepiej, że pojadą przez osiedle z ekranami i szerokim pasem zieleni, niż 3m. od okien na Placu Jana Pawła i Pułtuskiej. Tak trudno to pojąć? No tak, zatuskanemu trudno, bo nie da się tego skopiować z "Naszego Dziennika" i wkleić do rozumku:)
                                      • Gość: sobieradek Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: 213.199.253.* 15.11.10, 11:11
                                        Cienizna ...
                                        No, może poza jedną Panią (na szczęście - miejscową).
                                        • Gość: zaTUSKany Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 11:48
                                          Dokładnie jest odwrotnie teraz tiry jadą prawie niezamieszkałym terenem
                                          Dwa bloki przy Płockiej i jedna Hala Pułtuska

Dokładnie pózniej bedą jeżdzić przez kilkutysięczne osiedle zasmradzając spalinami setki mieszkań i trując społeczeństwo obywatelskie tak oddane prezydentowi miasta jak nigdy:-)
    • Gość: wardokrata Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:46
      Posłuchac warto juz tylko tego co mówi Rmanow ,a co mówi Wardziński.
      Dosc wardokracji w ciechu !
      Lania wody !
      Menelstwa !
      Pożarów !
      Zabójstw !
      • Gość: x Re: debata kandydatów na prezydenta Ciechanowa IP: *.182.154.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.11.10, 18:01
        Masz rację, im więcej lania wody tym mniej pożarów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka