Dodaj do ulubionych

apteka przy Farze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.10, 19:18
Witam
Chcisłem podzielić się moim spostrzeniem co do apteki przy Farze. Wczoraj poszedłem do tej apteki jako jednej z nielicznie otwartych po godzinie 19 w miescie Ciechanów po leki dla dziecka. Syn mój 6 lat bardzo mocny ból zęba,płacze z bólu. Dentysta prowadzacy niestety niedostepny o tej porze ale po konsultacji telefonicznej podaję mi nazwe antybiotyku który powinien pomóc. Anytobiotyk jest na receptę której nie posiadam,mam jedenk zapewnienie że receptę otrzymam w dniu jutrzejszym po powrocie dentysty z długiego weelendu.Ide wiec do wspomianej apteki i tłumacze starszej Pani która tam sprzedaję cała sytuacje. Jestem gotów zostawić dowód osobisty jak gwarancje na dostarczenie recepty.
I co otrzymuję informację ze nie ma takiej możliwość. Moje błagania nic nie dają .Starsza Panie jest nie ugięta , wychodzę z niczym. Syn cierpiał cała noc nie mogąc spać.
Proszę o zboikotowanie Apteki przy Farze ze wzgledu na obsługę -coś okropnego .Jezeli macie możliwosć omijacie tą aptekę -dziekuje z góry.

Hubert
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: apteka przy Farze IP: 94.254.188.* 14.11.10, 19:29
      Napiszę tak,szkoda mi dziecka bo cierpiało,ale prawda jest taka że farmaceuta nie może wydać leku na receptę bez recepty i tyle,i radzę zmienić stomatologa bo który lekarz bez obejrzenia pacjenta,tym bardziej małego dziecka przepisuje antybiotyk?!A co tej kobiecie po tym,że zostawiłbyś jej swój dowód?jaką miała pewność że to twój dowód a nie podrobiony,albo że użyjesz leku zgodnie z przeznaczeniem,gdyby coś się stało od razu wina byłaby zrzucona na farmaceutę.
    • Gość: Karina Re: apteka przy Farze IP: 188.33.78.* 14.11.10, 19:41
      Jesli tak się działo to należało zabrać malca na pogotowie,i mimo tego że nie ma tzw.ostrego dyżuru stomatologicznego to lekarz dyżurujący przepisałby antybiotyk.
    • Gość: gość Re: apteka przy Farze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.10, 22:09
      i do tego droga lek tam 41 zł a na Kolbego 34 zł chyba lekka przesada co do ceny.
      • Gość:   Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 01:43
        Trzeba było podać lek przeciwbólowy a antybiotyk to nie witamina. Moja siostra regularnie wykupuje tam leki dla całej rodziny bo są najtańsze.
        • Gość: a Re: apteka przy Farze IP: *.tktelekom.pl 15.11.10, 08:40
          a gdyby okazało się, że np dziecko jest uczulone na ten antybiotyk i dostałoby jakiegoś wstrząsu to kto by za to odpowiadał? Przecież nie lekarz, który zaocznie, "na gębę" zaordynował antybiotyk. Zamiast nawoływać do bojkotu należałoby rozejrzeć się za uczciwym i odpowiedzialnym lekarzem
          • Gość: .... Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:09
            pomijając kwestię antybiotyku to fakt, że tam nie ubłagasz żadnego leku.
            Co do sprzedawania leku na receptę bez recepty to w innych aptekach jakoś mogą dokonywać tego cudu.
            Polecam inne apteki, jest tyle ich w Ciechanowie :)
            • Gość: ... Re: apteka przy Farze IP: 188.33.122.* 15.11.10, 09:13
              szkoda że dopalacze zamknięte tam mógłbyś się dopiero zaopatrywać dowolnie i podować co popadnie swoim najbliższym...
              • Gość: .... Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:23
                nikt nie podaje swoim najbliższym tego co popadnie. Chyba autor wątku napisał wyraźnie, że poszedł do apteki. Poza tym doświadczony ojciec czy matka dobrze wiedzą co podać dziecku, wiedzą też na jakie leki ich dziecko jest uczulone i czego podawać nie wolno. Tu czasem wystarczy krótka konsultacja z lekarzem.
    • Gość: apf Re: apteka przy Farze IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:20
      Pani w aptece postąpiła bardzo profesjonalnie!
      Antybiotyk to nie jakieś tam cukierki, tylko poważne leki, które należy stosować ze szczególną ostrożnością. Nie bez celu są one rejestrowane jako preparaty wydawane z przepisu lekarza!
      Lekarze i farmaceuci ze względu na powagę swojego zawodu nie powinny rozwiązywać taki spraw na tzw. gębę.
      Uważam, że post Huberta stanowi tylko reklamę tego miejsca, ponieważ świadczy tylko o profesjonalizmie personelu.
      • Gość: a Re: apteka przy Farze IP: *.tktelekom.pl 15.11.10, 12:36
        Tylko pogratulować profesjonalnej obsługi.
      • Gość: ??? Re: apteka przy Farze/do Huberta IP: 46.113.252.* 15.11.10, 13:06
        Lekarstwo to nie cukierek!od kiedy to lekarze leczą przez telefon?...niezależnie od tego czy jest to witamina, środek przeciwbólowy czy antybiotyk, zawsze należy liczyć się z negatywnymi konsekwencjami przyjmowania do organizmu większych lub częstszych-ogólnie nieodpowiednio dobranych dawek preparatów czy leków.
    • Gość: Opus Re: apteka przy Farze IP: *.146.136.19.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.11.10, 12:51
      Od takich naglych sytuacji sa szpitale i lekarze pelniacy tam dyzur. Podejrzewam rowniez, ze w szpitalu jest apteka czynna do poznych godzin nocnych, a nawet calodobowa.
      • Gość: ... Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 14:38
        teraz to walnąłeś śmiech na sali idź sprawdź a potem pisz :D
        • Gość: sisi Re: apteka przy Farze IP: 46.112.9.* 15.11.10, 17:57
          W Ciechanowie nie ma całodobowego dyżuru stomatologicznego ani na szpitalu,ani w żadnej innej placówce.Ja mniałam taki sam problem z moją córką,pojechałyśmy na szpital,czekałyśmy długo no ale lekarz który dyżurował przepisał dla córki antybiotyk bodajże był to Augumentin i kazał jaknajszybciej udać się do stomatologa,więc nie ma co wieszać psy na farmaceutce,jaka jest pomoc na szpitalu każdy chyba wie,no ale wolałam jechać na szpital i dostać receptę od lekarza niż kombinować z ,,telefonicznym lekarzem" i prosić farmaceutę o coś czego nie powinna zrobić.Ludzie leki to nie cukierki,a my przyzwyczailiśmy się do takiego samopasu,jak cos tylko boli to łykamy przeciwbólowe leki jak popadnie,i jaki jest tylko pod ręką,
        • Gość: Opus Re: apteka przy Farze IP: *.opera-mini.net 22.11.10, 12:28
          Sugerujesz ze nie ma w nocy lekarzy na dyzurze w szpitalu ? bo z apteka to napisalem "podejrzewam", a nie ze wiem, wiec nie oplij sie a bardzo z tego smiechu.
    • Gość: haha Re: apteka przy Farze IP: *.xdsl.centertel.pl 18.11.10, 14:48
      a mi zabrakło luteiny ,dosłownie 2 tabletek(to lek na podtrzymanie ciązy)i prosiłam ,błagałam niestety tak jak i w Pana p[rzypadku moje prośby spełzy na niczym...
      Trzeba było wsiadać w samochód i gnać do Mławy
      Nie lubię tej apteki i nie chodze tam od tamtej pory.
      Co do twierdzenia że to było podejście profesjonalne to gorszej bzdury już dawno nie słyszałam.Wszyscy jestesmy ludzmi a Panie tam pracujące najwyrazniej o tym zapominają.
      • Gość: Justyna Re: apteka przy Farze IP: 188.33.96.* 21.11.10, 12:27
        Luteina to syntetyczny progesteron czyli hormon,a nikt normalny nie sprzeda hormonu bez recepty więc nie dziw się...,stosowany może być pod ścisłą kontrolą lekarza więc pretensję można mieć do lekarza że za mało Ci jej przepisał...
    • Gość: hubert Re: apteka przy Farze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.10, 09:56
      Witam
      Jednak jest kilka osób które sie ze mną zgadza dziekuje za przeczytanie tego wątku.
      Hubert
      • Gość: ;] Re: apteka przy Farze IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 10:09
        masz racje jest kilka tak bezmyślnych osób jak ty... no ale cóż.
    • Gość: zgredek Re: apteka przy Farze IP: *.multimo.pl 21.11.10, 10:55
      Ludzie wypowiadajac sie negatywnie o takim postepowaniu jak opisane POTEPIACIE osobe ktora postapila zgodnie z przepisami!!!!!!!!!!!!!!!
      Jezeli po wydaniu antybiotyku bez recepty cos by sie stalo Wam lub Waszym bliskim to wtedy gotowi jestescie taka osobe zlinczowac.
      Jesli Pani konczyly sie leki na podtrzymanie ciazy to trzeba bylo pomyslec o tym wczesniej. Chyba widac ile jest pastylek w opakowaniu??
      Co do dziecka z bolem. Od czegos jest intytucja zwana Pogotowie Ratunkowe.
      Zachowujecie sie jak dzieci ktorym odmowiono lizaczka w sklepie, wiec dawaj opluc na forum kogos kto Wam nie ulegl i nie postapil wedle Waszego zyczenia (nie wazne ze chcecie zlamac jakies przepisy). Moim zdaniem to brak wyobrazni.
      Zdrowia zycze:))
      • Gość: AAA Re: apteka przy Farze IP: *.tktelekom.pl 21.11.10, 11:21
        Zgadza się. Pisanie o "ludzkim podejściu" to czysta, wierutna bzdura. i bardzo dobrze, że jest tyle głosów rozsądku. A ci którzy chcą się faszerować lekami bez recepty niech to robią dalej. Ich sprawa i problem. Ale bojkotować kogoś za przestrzeganie przepisów to istna schizofrenia
        • Gość: haha do Zgredka IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.10, 15:19
          wiem ile jest tabletek w opakowaniu ale zdrzyło sie ze jednak sie pomyliłam i zabrakło.
          Napewno Ty zawsze np masz prawo jazdy przy sobie,dowod rejestracyjny ,pamiętasz o wizycie u lekarza która wyznaczyli Ci miesiąc wcześniej,dokupujesz masło żeby mieć rano na kanapki itp
          Ja napisałam że jesteśmy ludżmi a ludziom zdrza się zapomnieć i oczekuje zrozumienia w takich chwilach a nie zawsze zasłaniania się przepisami.
          • Gość: Justyna Re: do Zgredka IP: 188.33.204.* 21.11.10, 22:51
            Luteina to syntetyczny progesteron czyli hormon,a nikt normalny nie sprzeda hormonu bez recepty więc nie dziw się...,stosowany może być pod ścisłą kontrolą lekarza więc pretensję można mieć do lekarza że za mało Ci jej przepisał... a nie do farmaceutki czy nawet do samej siebie...
            • Gość: haha Re: do Zgredka IP: *.xdsl.centertel.pl 22.11.10, 11:51
              czego sie czepiasz kobieto ,pojechałam i pokazałam wypis ze szpitala a tam jak wół wbite przyjmowanie luteiny,chciałam zostawić dowód tak jak ten Pan który zaczął wątek i nic !
              Nie chciałam kupić narkotyków tylko lek dzięki ktoremu mogłam donosić ciązę .
              Tak czy siak kupiłam tego samego dnia gdzie indziej i jakoś ktoś inny mogł zrozumieć moją sytuację a to babsko nie.
              • Gość: ... !!! IP: 46.113.70.* 22.11.10, 12:33
                Apteka to nie lombard droga Pani!!! że zostawię dowód pod zastaw i tyle,a skoro to ważny preparat to tym bardziej trzeba mieć na niego receptę!!!takie są przepisy i tyle,a Pani farmaceutka nie miała obowiązku nadstawiać swojego tyłka za Pani niedopatrzenie!!!
    • Gość: listopad Re: apteka przy Farze IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.10, 19:42
      W ostatnią sobotę chciałem kupić tam syrop przeciwkaszlowy. w kolejce było przede mną 3 osoby, po 15 minutach stania kolejka ani drgnęła, więc zrezygnowałem. Farmaceutka tak długo obsługowała jednego pacjenta (wpisywała coś do komputera). To sie nazywa dbałość o klienta, więcej tam nie będę nic kupować (frontem do chorego!!!!!).
      Apteka przy Farze do poprawki!!!!!
    • Gość: . Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 19:16
      Dobrej reklamy to Tim nie robisz. Bez recepty leki na receptę znaczy nielegalnie i powiniem ktos im się do ....dobrać za takie praktyki.
      • Gość: Pimpek Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 20:20
        Postąpiła zgodnie z przepisami a one po coś są. Ludzie, ocknijcie się. Zwasze wam źle, jakby dzieciakowi coś się stało po antybiotyku wydanym "na lewo" psy byście równo wieszali na kobiecie.
    • Gość: gość Re: apteka przy Farze IP: 94.254.214.* 25.11.10, 09:19
      A ja zwracam się z prośbą o zbojkotowanie ludzi pokroju p. huberta, bo widocznie chciał zrobić krzywdę dziecku. Antybiotyk bólu NIE WYLECZY! Od tego są leki PRZECIWBÓLOWE. A poza tym dziecko pewnie dawno na wizycie kontrolnej u stomatologa nie było i tu widać efekty miłości ojcowskiej. Podejrzewam galopującą próchnicę u dziecka, czyli zaniedbanie obowiązków rodzicielskich p.huberta. Więc nie rozumiem jego bezzasadnych pretensji, a Pani z apteki życzę mniej takich pacjentów. Czy ktoś jej okazał wdzięczność za zdrowy rozsądek? Gratuluję opieki nad pacjentami na wysokim poziomie, a p.hubertowi już podziękujemy :-D
      • Gość: haha Re: apteka przy Farze IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.10, 11:30
        wez się nie podniecaj bo takich bzdur jak tu wypisujesz to juz dawno nie widziałam.
        Nie jestem stomatologiem a mimo to wiem ze torbiel pod zębem moze dać gwałtowne poczucie bólu bez widocznych oznak próchnicy,podaje się wtedy antybiotyk w celu zmniejszenia torbieli a tym samym zmniejszenia ucisku na nerwy.Srodki przeciwbólowe ani nawet znieczulenie podane przy ekstrakcji nie zmniejsza uczucia bólu gdy pod zębem znajduje się torbiel.Jedynym wyjsciem z sytuacji jest antybiotyk.
        • Gość: gość Re: apteka przy Farze IP: 46.113.27.* 25.11.10, 22:42
          To mógł facet do Rosji jechać. Tam nie trzeba recepty na nic. Widocznie jesteśmy w ogonie za braćmi ze Wschodu, i widzę że Ty wolisz postęp... :-) A data 18 listopada coś Tobie mówi? Z szacunkiem, gość
        • Gość: apf Re: apteka przy Farze IP: 89.73.167.* 26.11.10, 16:46
          wypowiedzi niektórych osób są szalenie żenujące!!!
          niestety uważam, że ludzi takich jak osoba haha powinno się pociągnąć do odpowiedzialności karnej za wypisywanie takich bzdur, albo przynajmniej odciąć jej dostęp do Internetu
          • Gość: haha Re: apteka przy Farze IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.10, 18:02
            O antybiotykach wiem napewno więcej od Ciebie,znam całą masę osób które leczą się kombinacją 3 antybiotyków przez parę lat non stop i nie są to dawki minimalne tylko dwu,trzykrotnie wyższe niż normalnie.
            • Gość: apf Re: apteka przy Farze IP: 89.73.167.* 26.11.10, 23:37
              leczenie antybiotykami non stop przez kilka lat?
              współczuję tym osobą dolegliwości, niezbyt przyjemnych, ze strony układu pokarmowego, nie mówiąc już o innych dolegliwościach niepożądanych.
              jeśli jesteś lekarzem lub mgr farmacji i znasz takie przypadki z praktyki zawodowej, to zwracam honor. medycyna jest jednak dziedziną bardzo obszerną.
              tak na marginesie dodam, że coś nie coś orjętuję się w farmakoterapii z racji wykonywanego zawodu
    • Gość: hubert Re: apteka przy Farze IP: 213.199.253.* 01.12.10, 08:46
      Witam
      Dziekuje wszystkim którzy się ze mną zgadzają . Jeszcze raz dziekuję za wparcie .
      Hubert
      • Gość: ja Re: apteka przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:26
        Wsparcie? Chciałeś narazić zdrowie i życie swojego dziecka...Nie wiem kto Cię wspiera w takim podejściu. Antybiotyki to nie cukierki, które można kupić w supermarkecie.
        • Gość: Anka Re: apteka przy Farze IP: 46.113.120.* 01.12.10, 10:58
          Zgadzam się!!!ja chodzę do tej apteki ponieważ leki są dużo tańsze niż np.w aptece Przy Rondzie-tam gdzie mieszkam, Przy Farze obsługa jest miła a że czasem trzeba poczekać to własnie przez klientów którzy marudzą bo chcą coś czego farmaceuta nie może im dać,ja polecam,ale każdy ma swoje zdanie.Tania jest akże apteka przy Carrefourze na Aleksandrówce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka