Dodaj do ulubionych

Do matołów drogowych

IP: *.146.147.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.12.10, 21:40
Apeluje do matolow drogowych, zeby sie w koncu obudzili i nauczyli sie w koncu, ze NA ULICY 11 LISTOPADA PRAWY PAS JEST W PRAWO I PROSTO, SRODKOWY W LEWO, A LEWY W PRZECIWNA STRONE. I zanim jeden matol z drugim mnie obtruka klaksonem jadac srodkowym pasem prosto, niech najpierw zacznie patrzec na znaki, bo nastepnym razem wysiade, zatrzymam sie na srodku ulicy i strzele w pape. Juz 3 matoly mnie tak obtrabily (dzis Pan z gazowni bialym Citroenem Berlingo), mam nadzieje ze to czyta. Co innego jezdzenie na pamiec, taki chociaz wie, ze zle zrobil, ale jak mi menda truka ze zle jade, to sie noz w kieszeni otwiera Dziekuje, dobranoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Do matołów drogowych IP: 213.199.253.* 11.12.10, 21:53
      To jeszcze nic. Mnie na Pułku Ułanów obtrukali, że stoję na CZERWONYM świetle hehe
    • Gość: jestem Re: Do matołów drogowych IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 21:57
      A ja dodam coś do tego, "kierowcy" jeśli zamierzacie skręcić w lewo na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną to bądźcie tak uprzejmi i włączcie kierunkowskaz wcześniej a nie dopiero wtedy gdy zapali się zielone światło i ruszycie żeby za chwilę się zatrzymać i czekać aż jadący z naprzeciwka przestaną jechać. Lampka w kierunkowskazach tak szybko się nie przepali, a jeśli już to na prawdę nie wiele kosztuje, chyba że macie jakieś bardziej luksusowe auta, ale wtedy wymiana żarówki z kierunkowskazu nie powinna stanowić dla was problemu, skoro stać was na takie auto.
      Więc zapamiętajcie, kierunki wrzucamy przed skrzyżowaniem a nie jak już zaczniecie manewr skrętu. Jak ustanę za takim na światłach i ten wrzuci kierunek dopiero po zmianie na zielone i przez niego będę musiał stać aż on skręci bo po prawym pasie będzie jechał sznur samochodów to uwierzcie mi też kiedyś wysiądę i dam w papę.
      Dzię-ku-ję!!
      • Gość: abc Re: Do matołów drogowych IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.10, 22:44
        ale oni tak samo jada prosto w stronę placu kosciuszki z 11 listopada przecinajac skrzyzowanie z 11 pulku, gdzie sa wyrazne znaki nakazu skretu w prawo lub lewo...

Ale spoko, naucza sie moment jaki ich trafi ktos kto bedzie polowal na naprawe auta...
        • Gość: teresa Re: Do matołów drogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.10, 08:40
          W Ciechu to w pape można dostać nawet za wzorcową jazdę.
          • Gość: ./ Re: Do matołów drogowych IP: *.multimo.pl 12.12.10, 10:59
            Opus zgodzę się z tobą.Ludzie zacznijcie patrzeć na znaki a nie jeździcie na pamięć a później trąbicie, znak ewidentnie stoi.Pozdro
            • Gość: wnuczek Re: Do matołów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 11:56
              a ja to bym w papę dawał tym co tak wolno ruszają na zielonym.Moja 80letnia babcia szybciej rusza z kopyta!
      • Gość: stz2 Re: Do matołów drogowych IP: 46.112.132.* 15.12.10, 23:52
        Skrzyżowanie 11 Pułku i 11 Listopada to miejsce cudu nad Łydynią, dopiero co zdałam egzamin na prawko ;-) na egzaminie jakiś TAXI driver już ciach przede mną już na drugim pasie,a na co tam komuś kierunkowskaz...egzaminator tylko głową pokręcił i stwierdził BOŻE DAJ ROZUM !!!
    • bruum Re: Do matołów drogowych 12.12.10, 15:10
      Ja od siebie dodam pozdrowienia dla pana w zielonej astrze, który o mały włos nie pozbawił mnie zdrowia jeśli nie życia na skrzyżowaniu 11. Pułku z Nadfosną. Przeleciał na czerwonym i tylko moja spostrzegawczość mnie uratowała. uważajcie tam, zwłaszcza piesi, bo komuś może stać się krzywda.
      • Gość: przechodzień Re: Do matołów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 15:31
        Dużo samochodów przejeżdża na czerwonym, zwłaszcza teraz w zimie. Wczoraj gdybym nie spojrzał na pasach gdzie już dawno paliło się zielone to by mnie rozjechała rodzinka w sedanie, zadowolona z siebie jeszcze do tego, że pieszy się cofnął szybko z pasów. Przejście na skrzyżowaniu przy wiadukcie to było od strony sienkiewicza.
        • Gość: olof Re: Do matołów drogowych IP: *.cnow.pl 12.12.10, 16:41
          jako pieszy przyznam, że zimą w C. nie jest bezpiecznie; uwaga na 200%, 10 razy oglądanie obu kierunków przed wejściem na pasy - nawet przy sygnalizacji świetlnej itp.; zachowanie wielu kierowców oceniłbym mocno krytycznie - żadnego respektu dla innych użytkowników naszych zaśnieżonych, ubłoconych traktów miejskich
    • Gość: mobilek Re: Do matołów drogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 08:44
      heh Opus mnie tak samo obtrukali dwa razy...z tym że nie mam tyle cierpliwości co Ty...za drugim razem wysiadłem, podchodze do srebrnej astry i zapytalem sie kierowcy grzecznie :kigo hu.. trukasz ciemniaku? Pan szybko zamknal drzwii bo chyba zrozumial swoj blad...
      • Gość: zibo Re: Do matołów drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 09:28
        Panowie, jazda samochodem to nie walka zbrojna. Uśmiech, życzliwość dadzą wam w efekcie więcej satysfakcji, niż awantury o wszystko. Nikt nie jest orłem, a najwięcej "miszczuf" kierownicy to na cmentarzu i na wózkach inwalidzkich...;)
        • Gość: ss Re: Do matołów drogowych IP: 213.199.253.* 23.01.11, 22:24
          Jeszcze jedno na sydnalizatorze S-3 jeździmy tylko w kierunku podanym strzałką . przy strzałce w lewo nie wolno zawracać co czynią niktórzy przy biedronce blisko PKS. I się dziwią że źle jadą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka