Dodaj do ulubionych

Poliklinika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:05
Mam pytanie z którym nie mam a w zasadzie nie chcę do nikogo znajomego zwracać. Otóż jestem studentką i potrzebuję pilnie zapisać się do lekarza do polikliniki na nfz a że nigdy wcześniej jeszcze tego nie robiłam nie wiem co jest mi potrzebne do tego... czy wystarczy sama książeczka zdrowia studencka czy książeczka rumowska? co z ubezpieczeniem? czy właśnie wystarczy do tego ta książeczka studencka? jestem w sprawach przychodzi kompletnie zielona.. proszę pomóżcie pytam poważnie i wiem że to wstyd nie wiedzieć takich rzeczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjentka Re: Poliklinika IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 19:04
      do zalezy jakiego lekarza chcesz sie zapisac. np. do ginekologa nie potrzebne jest skierwonie od lekarza rodzinnego. poprostu idziesz i sie zapisujesz
      • Gość: IW Re: Poliklinika IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 19:25
        Do takich lekarzy jak dermatolog, ginekolog, psychiatra, onkolog nie musisz miec skierowania, idziesz gdzie chcesz na terenie kraju, zapisuja sie wczesniej w rejestracji. Do lekarza pierwszego kontaktu tez mozesz isc gdzie chcesz, jednak idac do danej przychodni na wizyte zostaniesz tam automatycznie przepisana i Twoje dokumety zostana tam przeslane. Taka zmiane lekarza rodzinnego mozna zrobic 2 razy w roku. I jak najbardziej ksiazeczka studencka stanowi dowod ubezpieczenia! Chociaz niestety Panie w wielu przychodniach sa niedoinformowane moze niedouczone i wymagaja innych niestworzonych dowodow ;)
        • Gość: pilne Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 20:15
          dziękuję bardzo mi pomogłyście :)
          • Gość: pilne Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 20:18
            mam jeszcze jedno głupie pytanie, czy jeśli lekarz zleca jakieś dodatkowe badania to zgłaszam się też do polikliniki i są tam gabinety w których się to przeprowadza i to też jest na ubezpieczenie czy trzeba już płacić?
            • Gość: paw Re: Poliklinika IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 20:45
              eh widac, ze czestym bywalcem lekarzy to Ty nie jestes ;) ale z tego to tylko trzeba sie cieszc. Jak lekarz zleca Ci badania to zazwyczaj zrobisz je w przychodni albo w szpitalu, bez oplat. No chyba, ze chcesz przyspieszyc niektore badania (np. Usg) to mozesz isc prywanie i wtedy placisz sama.
              • Gość: oczko Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 23:14
                IW dlaczego obrażasz piszac > niedouczone< .ATy studentka idz do Polikliniki spytaj w rejestracji bedzie szybciej.Wez ze sobą dowód osobisty, legitymacje studecką i ksiażeczkę rumowska bedzie wiadomo ze jestes ubezpieczona. Prawde mowiąc nie pamietam co jest potrzebne aby zapisac sie do Polikliniki ale biorąc na zdrowy rozum pewnie którys z tych dokumentów. Ksiązeczkę rumowska wydają tylko osobom ubezpieczonym. I jeszcze jedno w Poliklinice maja USG ,RTG
                • Gość: 0 Re: Poliklinika IP: *.play-internet.pl 15.04.11, 00:57
                  Niedouczone zapewne dlatego,bo nie posiadają podstawowych informacji,których posiadać powinny :) Książeczka rumowska nie jest żadnym dowodem ubezpieczenia,ponieważ w każdej klinice,do której się zapisywałam(a jestem naprawdę stałym bywalcem wielu przychodni;)) zawsze chcą książeczkę rumowską+książeczkę ubezpieczenia.Bez tej drugiej nic nie wskórasz w przychodni NFZ.
                  Dlatego weź: Dowód osobisty,książeczkę rumowską ze skierowaniem(jeśli idziesz do specjalisty lub psychologa) i koniecznie dowód ubezpieczenia.
                  • Gość: m Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 09:13
                    chciałam tylko zauważyć że książeczek ubezpieczeniowych już nie ma , pobiera się zaświadczenie z miejsca pracy
                    • Gość: do m Re: Poliklinika IP: *.play-internet.pl 15.04.11, 11:25
                      A co to za różnica jak to się nazywa? Wiadomo o co kaman.
    • Gość: do pilne Re: Poliklinika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 09:28
      Z lekarzem rodzinnym to są tam kłopoty, jest 4 lekarzy- przyjmują raz lub dwa razy w tygodniu po 3-godz. i jest ciężko się dostać. Panie w rejestracji są też nieuprzejme !!
      • Gość: oczko Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 13:41
        Uprzejme czy nie .Trudno powiedziec. Należę do Polikliniki juz ładnych parę lat. Czasami jak tam jestem, widzę dziweczyny dwoją się i troją ale każdemu pacjetowi nie dogodzi się.Kolejki są do rejestracji ale co jedna bidula może zrobic. Ludzie przy okienku , 2 telefony i komputer a tylko 2 ręce do pracy. Moim zdaniem tam powinny pracowac conajmniej 2 osoby. Jedna rejestrowac pacjentów a druga udzielac infirmacji i odbierac tel . A tak odbija się to na pacjentach,muszą czekac w kolejkach. Albo zapisywanie tych co stoją przy okienku albo odbieranie tel. Nie wspomnę już o tych co chcą tylko informacji i z boku przekrzykują tych w kolejce. A co z siusianiem, w ciągu 8 godzin należy się chwila na WC. Uważam ze zmęczone bardzo.
        • Gość: pojebany Poliklinika MSWiA IP: *.146.9.3.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 13:49
          Po co jeszcze w Ciechanowie ten relikt bolszewickich czasów dla wybrańców narodu mundurowych funkcjonariuszy MO i SB oraz ich rodzin, kierowany przez byłego kapitana MSW? Ten bolszewicki przybytek z czasów komuny to kuriozum, chociaż od 20 lat de facto stał się prywatnym folwarkiem jej szefa, prominentnego działacza PZPR, SdRP a obecnie SLD...
          • Gość: IW Re: Poliklinika MSWiA IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 22:43
            Oczko :) piesze "niedouczone" gdyz z wlasnego doswiadczenia wiem, ze w niektorych przychodniach panie w rejestarcji (najczesciej pielegniarki) nie maja bladego pojecia o przepisach i o tym, ze dodowdem ubezpieczenia jest jak najbardziej ksiazeczka studencka!!! a nie zadna ksiazeczka "rum" ani nawet dowod osobisty, ktory moze byc jedynie potrzebny do pelnej identyfikacji osoby :)
            • Gość: oczko Re: Poliklinika MSWiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 01:12
              IW radziłam studentce wziac wszystkie dokumenty po to zeby 2 razy nie biegała . Pisałam wyzej ze nie pamiętam jak mnie rejestrowano a chciałam pomóc .Skororo pielegniarki sa niedouczone to po co pracują w SZ.Zagrażają zdrowiu pacjentów. Chyba zagalopowałas się. Od znajomości przepisów są prawnicy. Może głos na forum zabierze pielęgniarka i wyjasni jak wyglada praca pielęgniarki.
              • Gość: IW Re: Poliklinika MSWiA IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 21:24
                Oczko masz racje, tez sie zastanawiam, po co w niektorych przychodniach i szpitalach pracuja niedouczone pielegniarki. No ale... tak juz jest. Wyystarczy miec "plecy" ;) I widzisz jak sie mylisz, nie tylko prawnicy powinni znac prawo, bo jak wiadomo "nieznajomosc prawa szkodzi" i nie zwalnia od obowiazku jego przestrzegania! A poza tym istniej cos takiego jak prawo pacjenta! Widac, ze (chyba) studia pielegniarskie dawno za Toba, a to chyba taki zawod, ze czlowiek powinien sie uczyc przez cale zycie. No chyba, ze sie myle oczko? ;)
          • Gość: oczko Re: Poliklinika MSWiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 01:34
            oj pojebany:):):): dla mnie relikt bolszewickich czasów to Pałac Kultury w Warszawie. Może nie zauważyłeś że mamy demokracje :):):) idąc tokiem Twojego myslenia powinniśmy wyburzyc 90% budynków:):):):):). Pojebany a co mnie obchodzi jaki on ma stopień wojskowy -jest lekarzem wiec jak najbardziej na odpowiednim stanowisku. Przecież to przychodnia lekarska:) Ciekawa jestem jaki Ty masz stopien wojskowy :):):):) jesteś facetem wiec w wojsku byłeś albo będziesz:):):. Mam pomysł moze ktoś kompetentny kto wie jak sie do tego zabrac zrobi zestawienie wszystkich przychodni w Ciechanowie .Chodzi mi tylko o liczbę osób które sa zarejestrowane do danej przychodni. Myslę ze nie jest to poufne. Panowie dziennikarze zróbcie to i napiszczie w gazecie. Po liczbie osób zrejestrowanych do danej przychodni zoriętujemy sie która jest najlepsza. Wiadomo każdy chce nalezec tam gdzie leczą najlepiej. Mysle że Poliklinika bedzie w czołówce rankingu jak nie na pierwszym miejscu . Już nie moge się doczekac wyniku:):):):):):): Panowie dziennikarze :) chyba niezły pomysł.
            • Gość: pojebany Poliklinika MSWiA IP: *.180.61.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.11, 07:37
              Pałac Kultury i Nauki imienia Józefa Stalina w Warszawie, to dar narodu radzieckiego dla narodu polskiego. Nasz Prezydent RP, towarzysz Bolesław Bierut miał do wyboru: linie metra, pałac lub osiedle mieszkaniowe. Został nam się PKiN im. Józefa Stalina. I tak się składa, że to jeden z najlepszych architektonicznie budynków w stolicy naszego mocarstwa. Natomiast Poliklinika MSWiA w Ciechanowie, dożywotnio kierowana przez towarzysza kapitana MSW, stała się jego prywatnym folwarkiem, a co do frekfencji w tym przybytku, to tłumaczy jedno, w Ciechanowie tyle mieszka byłych i obecnych funkcjonariuszy resortów i ich rodzin oraz pospolitych kapusiów i spółdzielni gumowe ucho....
              • Gość: oczko Re: Poliklinika MSWiA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 22:20
                pojebany :)0 kużwa to ja nie wiedziałam ze my same sbeki w tym Ciechanowie:):):) otworzyłeś mi oczy :) oj kaprawe te moje oczka:)
    • Gość: do OCZKO Re: Poliklinika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 07:46
      Tak się chwalisz tą POLIKLINIKĄ ,a zgodnie z NFZ lekarz rodzinny winie przyjmować od 8do 18tej. Przyjmuje dwa razy po 3 godz.
      • Gość: ... Re: Poliklinika IP: *.play-internet.pl 21.04.11, 22:02
        ostatnio chciałam się zapisać na wizytę do ginekologa ...nie było już wolnych miejsc do lekarza więc zapytałam kiedy mam się dowiadywać...pani w rejestracji odburknęła mi A KIEDY PANI SOBIE CHCE!!!i nie była jedna pani tylko 3 z czego dwie szukały karty jakiejś swojej koleżanki a w kolejce stało 10 osób.....PEŁEN PROFESJONALIZM!!!
        • Gość: oczko Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 22:29
          Przychodni ci u nas dostatek ginekologów też. Do wyboru do koloru ja w kolejkach nie stoję.Wole zapłaci 100 za wizytę i iśc na umówioną godzinę. Nie bedę pokazywała pierwszemu lepszemu:):):):):):. Nawet nie wiem jaki ginekolog przyjmuje w Poliklinice.
      • Gość: oczko Re: Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 22:24
        Kto się chwali był temat to się pisze:) . Z tą pracą lekarzy to masz racje. Przyjmuja po 10 etatow zawsze im mało.Wszedzie się spózniają. Trzeba im uswiadomic ze u nas nie Indie.Świętych krów nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka