Dodaj do ulubionych

instruktor kat. A

IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 20:27
kto w tym mieście szkoli motocyklistów pozwalając kursantom jeździć w krótkich spodenkach typu bahama, podkoszulku i bez rękawic? Dzisiaj widziałem takiego pseudo fachowca bo instruktorem nazwać go chyba nie można, obraziłbym tych prawdziwych. Co z bezpieczeństwem?
Może czas się zająć dajmy na to handlem warzywami na bazarku a nie udawać fachowca od jazdy motocyklem?
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: instruktor kat. A IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 17:48
      polecam ciechanowskim "fachowcom" puszczać ten filmik swoim nieświadomym kursantom przed tym jak wsiądą w krótkich gaciach bez rękawic na motor.
      www.youtube.com/watch?v=c9GQ_0gXZog
      • Gość: 1kierowca Re: instruktor kat. A IP: *.centertel.pl 17.05.11, 23:23
        nie jeżdzę na motocyklu ale mam taki plan. Prawo jazdy mam niestety tylko kat "B" . Kierowco czy orientujesz się może jak wygląda procedura robienia kat "A"? Tzn czy wszystko od nowa czy może jakaś taryfa ulgowa. Będę wdzięczny za odpowiedź. A co do tematu wątku to ciekaw jestem czy właściwy strój na motocykl zapewnia organizator kursu czy może każdy we własnym zakresie.
        • Gość: kierowca Re: instruktor kat. A IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 16:39
          żadnej taryfy ulgowej, 30h teoria i 20h praktyka. Strój albo przynajmniej ochraniacze na kolana i łokcie i rękawice tak jak jest w przypadku kasku powinna mieć szkoła jazdy. To nie są duże pieniądze. Problem jest jednak taki, że nie ma przepisów wymagających jazdę w stroju ochronnym. Nie dziwię się zatem jak widzę kolesia w krótkich gaciach, klapkach na nogach i koszulce na "szlifierce". Jego sprawa, to on będzie przy nawet przy małym szlifie miesiącami się z tego wylizywał, dziwię się natomiast instruktorom , którzy z racji wykonywanej profesji powinni to jako pierwsi egzekwować. No cóż... Jak się samemu jeździło ostatnio Junakiem lub wfm 30 lat temu to strojów i ochraniaczy nie było...
          • Gość: moto Re: instruktor kat. A IP: *.play-internet.pl 18.05.11, 21:56
            kolego 1kierowca tak w zasadzie jaki instruktor takie zabezpieczenia jak jeździ czynnie to na pewno nie wypuści kursanta w krótkich spodenkach ewentualnie bez kurtki z protektorami i na pewno nie będzie oszczędzał na zakupie ochraniaczy (kolana łokcie) przecież kursant powie kursantowi gdzie się uczył i to jest najlepsza reklama. Pozdrawiam
            • Gość: 1kierowca Re: instruktor kat. A IP: *.centertel.pl 18.05.11, 22:44
              dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że niedługo dołącze do szczęśliwych użytkowników jednośladów.
              • Gość: moto Re: instruktor kat. A IP: *.play-internet.pl 20.05.11, 23:44
                Witam widziałem dzisiaj instruktora z kursantem jechali na dwóch motocyklach kursant w krótkich spodenkach instruktor w pantoflach grubo przekraczali 50 km kolega mówił mi że to jakaś szkoła Hestia z Gąsek bo on też tam chodził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka