Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 11:05 czy ma ktoś jakieś namiary na prywatne przedszkola w ciechanowie, bo na państwowe nie mam szans a nie zdecydowałam się na opiekunkę? czy jest jeszcze jakieś oprócz jezykowego na obwodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amo Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 11:52 Akademia Małych Odkrywców www.amoprzedszkole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przedszkola prywatne IP: 195.117.122.* 19.05.11, 13:22 jest cyba na Batalionów Chłopskich Montessori i gdzies na śmiecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: przedszkola prywatne IP: *.xdsl.centertel.pl 19.05.11, 15:21 jest na lazurowej za 300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 17:34 Na os. Zachód jest Niepubliczne Przedszkole Akademia Krasnoludków. www.krasnoludki-ciechanow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 17:46 w moim państwowym przedszkolu nawet teraz są miejsca,co roku zaczynacie ten sam temat a prawda jest taka że np na Sienkiewicza jest mało dzieci w grupach bo brakuje chętnych,każde dziecko jeśli było z Ciechanowa i miało odpowiedni wiek to zostało przyjęte a i tak były jeszcze miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 18:16 Na nadrzecznej jest przedszkole językowe - 2 j. obce w standardzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 21:36 Na Nadrzecznej językowe??? Słyszałam że integracyjne, ale jeszcze nie ruszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:47 Jak dobrze że istnieje taki wątek. Proszę o wypowiedzi na temat wymienionych prywatnych przedszkoli, jest ich kilka. Proszę o poważne komentarze, przecież na pewno są jakieś ich dobre strony. Moje dziecko nie dostało się do publicznego. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 09:32 Na Nadrzecznej rusza nowe przedszkole integracyjne.Zapisałam tam synka,bardzo mi się podobało i mam madzieję,że się nie zawiodę bo oferta zdecydowanie nr.1 w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: przedszkola prywatne IP: *.play-internet.pl 21.05.11, 12:21 Na przyszly rok w Montessori na Płońskiej już nie ma podobno miejsca, pozostaje Szwanke. Ja chyba wybiorę już istniejące bo nowo tworzone to wielka niewiadoma. Mówią ładnie a co będzie? A może ktoś zrobił rozeznanie finansowe, gdzie jak wychodzi za miesiąc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 13:59 Ceny pewnie są różne. może jakieś konkrety? Czy ktoś może coś wie jak jest z prowadzeniem zajęć i przygotowaniem dzieci do szkoły? Kto był w Montessorii, na Nadrzecznej w Zamkowych Skrzatach i w Akademii Małych Odkrywców ? Jakie warunki, sale, podwórka i ogrody zabaw, pomoce, zabawki itd. Nie reklamujcie tylko powiedzcie o wrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 17:15 Ja zapisałam dziecko do akademii małych odkrywców - wydało mi się najbardziej profesjonalne. Tak naprawdę to każde nowo powstałe przedszkole stanie na głowie żeby rodzic i dziecko było zadowolone. Najlepiej jest zadzwonić i umówić się na spotkanie. Można pojechać obejrzeć w środku - ja tak zrobiłam. Co prawda trwa tam jeszcze remont, ale zobaczyć można. Ogród jest z tyłu budynku co jest istotne. Mi się podobało. W połowie lipca jesteśmy zaproszeni na dni otwarte żeby poznać wszystkich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: przedszkola prywatne IP: *.centertel.pl 22.05.11, 22:54 Ja polecam Tęczę na Lazurowej, bo moje dziecko tam chodzi i nie mam zastrzeżeń. Na temat innych nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałam tam dziecka. Jednak wszystkim rodzicom proponuję aby każdą wyrażoną tu opinię traktowali z przymrużeniem oka i sami zdecydowali o wyborze przedszkola i osobiście się przekonali gdzie i jak jest bo każdemu z nas podoba się co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 23:27 Dziękuję za informację, zajrzę do nowych przedszkoli Montessori na Szwanke i Zamkowych Skrzatów na Nadrzecznej jak ruszą, mam nadzieje że to niedługo, a na temat reszty już coś wiem. Proszę o więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 11:36 Chyba więcej przedszkoli prywatnych w Ciechanowie nie ma? Jakich jeszcze informacji oczekujesz? Trzeba samemu pochodzić podzwonić popytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 17:28 Witam, ja słyszałam, że na Kargoszynie też powstaje przedszkole. Będzie to chyba pierwsze w gminie i wszędzie blisko. Gratuluję pomysłu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 17:13 Zapisałam swoje dziecko do Zamkowych Skrzatów i zapowiada się superowe przedszkole z niesamowitą opieką nad dziećmi, atrakcjami i kształceniem maluszków. przedszkole ma ruszyć już od września a zapisy trwają. POLECAM !! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 23:07 Czytam to wszystko i odnoszę wrażenie, że niektóre wpisy to autoreklama. Niech te przedszkola powstaną i zaczną funkcjonować. Wtedy rodzice napiszą, czy są zadowoleni. na początku wszystko wygląda pięknie, by zachęcić potencjalnego klienta a potem już nie jest tak różowo. Najważniejsze powinno być dziecko, bo to nasz skarb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 14:06 Zajrzałam, rozmawiałam, cieszy fakt że nowe przedszkola mają niezależne swoje wizje. Dla każdego coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaammaa Re: przedszkola prywatne IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 16:06 a do których zaglądałaś? trzeba sie umawaić, czy cały czas ktoś tam jest? i można w każdej chwili pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 14:09 jeśli ktos jest zainteresowany przedszkolem państwowym w odległości 8 km o ciechanowa to niech spróbuje w gostkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: przedszkola prywatne IP: *.play-internet.pl 27.05.11, 11:54 już niedługo będzie otwarte przedszkole językowe na armii krajowej - the Academy of Smurfs . mają już jeden oddział w Przasnyszu , to ich strona www.smurfsacademy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przedszkola prywatne IP: *.play-internet.pl 27.05.11, 23:54 Moje dziecko chodzi do tęczy na lazurowej,jest zadowolone, ja zresztą też, wiele tam sie nauczyło choć wczesniej nie miało styczności z taka dużą grupą dzieci. Nigdy nie było problemu ze nie chce iśc, wręcz przeciwnie w trakcie choroby, było strazne dla niego to że nie idzie. Nie płakało, szybko sie zaklimatyzowało, nie bylo załamania. Co prawda nie ma tam placu zabaw ale atrakcji i zajec tyle że nie bylo to problemem. Kadra miła, młode dziewczyny ale mają super kontakt z dzieciakami, w domu ciagle słychać Ciocia Ania to , ciocia Asia tamto. Cena super bo 300,00zł, raczej w każdy piątek ciekawy gość który opowiada o swojej pracy albo hobby. Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmina Re: przedszkola prywatne IP: *.play-internet.pl 27.05.11, 23:59 Gmina ciechanów może i wybuduje przedszkole na kargoszynie ale dla kogo to bedzie blisko, dla nowych osiedli, a co z reszta mieszkańców. Gmina to nie tylko Niestum, Kargoszyn i Chruszczewo, ale Wójt o tym zapomina, wybory były więc co go to obchodzi. W ubiegłym roku byłam na rozmowie u Wójta w sprawie wyrażenia zgody na uczęszczanie mojego dziecka do przedszkola w Ciechanowie, oczywiście jak zwykle i tego należy się po wójcie Kiwicie spodziewać żadnych konkretów, tylko odwracanie kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 12:29 W punkcie przedszkolnym tęczy nie ma placu zabaw, ale nie ma też posiłków. Obiad w południe to podstawowa potrzeba w rozwoju dziecka. Tam chyba nie mogą żywić dzieci , bo nie ma kuchni i dzieci przynoszą swoje kanapki. Nie wyobrażam sobie, że zostawię soje dzieciątko do 16 bez ciepłego, ugotowanego jedzenia na suchym prowiancie. Ale jeśli komuś to nie przeszkadza to jego wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: przedszkola prywatne IP: *.centertel.pl 29.05.11, 17:43 W moim odczuciu jedzenie w przedszkolu nie jest najważniejsze tylko kadra pedagogiczna, która tworzy atmosferę. Dobrze, że w naszym mieście są przedszkola w których jest wyżywienie lub nie ma. Każdy rodzic ma prawo wyboru dzięki temu. Moje dziecko chodzi do tęczy i każdemu polecam te przedszkole. Każdy z nas tak naprawdę wybierając przedszkole dla swojego dziecka kieruje się zupełnie innymi czynnikami. Odpowiedz Link Zgłoś