Dodaj do ulubionych

Do właścicieli psów

IP: 213.199.253.* 19.06.11, 15:23
Wyprowadzajcie swoje psy na smyczy! Szłam ze szczeniakiem a jakieś dwa kundle prawie rzuciły się na moje psiaczka! Bez smyczy, bez niczego. A właściciel jednego jeszcze mnie pouczał, że nie umiem się "posługiwać" psem! Śmieszne. Szczeniak młody (prawie 4 miesiące), uczę go chodzić na smyczce, wiadomo, że się boi innych psów!
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 15:42
      Sprzątajcie kupy po swoich pupilkach!
    • Gość: j Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 15:47
      A co to znaczy "prawie"?
      4-miesięczne szczenię nie powinno bać się innych psów. Jeżeli tak jest, to jest jakiś poważny problem z socjalizacją.
      • Gość: kasjopeja Re: Do właścicieli psów IP: 213.199.253.* 19.06.11, 16:15
        Prawie to znaczy, że dokładnej daty i godziny narodzin nie znam, gdyż psiaka dostałam od ludzi, których nie stać było nawet na utrzymanie psa! Psiak wygląda na 3-4 miesiące. Pies wyglądał jakby był bity i nie karmiony. Długo by u nich nie pociągnął :( Być może dlatego boi się innych psów i obcych ludzi. Serce się kraja na widok krzywdzonego psa!
        • Gość: j Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 16:29
          Nie chodzi o to gdzie i kiedy psiaczek przyszedł na ten świat, a o sprecyzowanie użytego przez Ciebie słowa, w kontekście niecnego atakowania Twojego kundelka przez inne kundle.
          • Gość:   Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 16:49
            Nie szukaj dziury w całym. Przekaz jest prosty. Nie ważne ile miesięcy ma pies ani czy się boi innych psów. Ty może się nie boisz 2 wyższych o głowę karków w ciemnej uliczce? Ludziom którzy mają niższe IQ niż pies nie powinno się pozwalać być opiekunami zwierząt. Tak jak traci się prawo do jeżdżenia autem czy rowerem powinien być orzekany zakaz opieki nad zwierzętami. Psy które biegają luzem powinny być wyłapywane i jest to obowiązek gmin. Obowiązek olewany ale są sposoby żeby go wyegzekwować.
            • Gość: Agata Re: Do właścicieli psów IP: *.play-internet.pl 19.06.11, 18:02
              Kasnopejo-nie przejmuj się głupim gadaniem.W tym mieście większość osób nienawidzi zwierząt a to świadczy trochę o ludziach.
              Osoby,które wyprowadzają bez smyczy i kagańca duże psy i jeszcze próbują moralizować innych są zwyczajnymi idiotami.Następnym razem dzwoń po straż miejską.Pies to członek rodziny i nie zasługuje na to aby być rozszarpanym z winy nieodpowiedzialnego właściciela.Już raz widziałam na powstańców jak chłopiec wyprowadzał ukochanego psa i na jego oczach ten pies został rozszarpany przez amstaffa(właściciel oczywiście nic sobie z tego nie robi i dalej wyprowadza psa bez kagańca,mimo iż jego pupil zagryzł już kilka innych zwierząt).
              • Gość: gosc Re: Do właścicieli psów IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 19:58
                ludzie w tym miasteczku nie mają żadnych skrupułów nie liczą się z niczym ani z nikim,szczególnie właściciele psów, najgorsze jest to, że ni policja ni straż miejska nic z tym draństwem nie robi, nie chce, boi się, nie chcą się narażać, bo Ciechanów jest mały i wszyscy wszystkich znają,a na aleksie dzieją się straszne rzeczy, i to na oczach stróżów prawa-tak chyba to się nazywa, jak to się mówi że pod latarnią najciemniej? Niech każdy weźmie się za to co do niego należy, ale należycie a nie po łebkach! Może w końcu w tym za..anym mieście będzie jak należy!
                • Gość: j Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 21:28
                  No to pytanie z zakresu społeczeństwa obywatelskiego - co Ty zrobiłeś, aby było lepiej?
                  • Gość:   Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:00
                    Gość portalu: j napisał(a):

> No to pytanie z zakresu społeczeństwa obywatelskiego - co Ty zrobiłeś, aby było
                    > lepiej?

Co zrobiłem lepiej? Absolutnie nigdy przez wiele lat nie posiadałem żadnego zwierzęcia żeby nie być złym opiekunem. Może kiedyś zdecyduję się na kociaka bo wymaga tylko jedzenia, opieki weterynaryjnej i pieszczot (żadnej psychologii stada ani zagrożenia dla otoczenia). Mieszkam na wsi więc mógł by mieć dużo własnych ścieżek.
                    • Gość: sobieradek Re: Do właścicieli psów IP: 213.199.253.* 21.06.11, 09:58
                      "Co zrobiłem lepiej? Absolutnie nigdy przez wiele lat nie posiadałem żadnego zwierzęcia żeby nie być złym opiekunem. Może kiedyś zdecyduję się na kociaka bo wymaga tylko jedzenia, opieki weterynaryjnej i pieszczot (żadnej psychologii stada ani zagrożenia dla otoczenia). Mieszkam na wsi więc mógł by mieć dużo własnych ścieżek."
                      Sądząc po twojej wiedzy na ten temat myślę, że dobrze się stało, że nie posiadasz żadnego zwierzęcia ... I niech to się nie zmieni!
                      • Gość:   Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 13:29
                        Gość portalu: sobieradek napisał(a):
                        > "Co zrobiłem lepiej? Absolutnie nigdy przez wiele lat nie posiadałem żadnego zw
                        > ierzęcia żeby nie być złym opiekunem. Może kiedyś zdecyduję się na kociaka bo w
                        > ymaga tylko jedzenia, opieki weterynaryjnej i pieszczot (żadnej psychologii sta
                        > da ani zagrożenia dla otoczenia). Mieszkam na wsi więc mógł by mieć dużo własny
                        > ch ścieżek."
                        > Sądząc po twojej wiedzy na ten temat myślę, że dobrze się stało, że nie posiada
                        > sz żadnego zwierzęcia ... I niech to się nie zmieni!

No od razu widać, że dużo wiesz - o lansowaniu się na mądralę.

• Gość: j Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 21:19
              No tak. Bardzo "ciekawy i pouczający" post, tylko co najmniej nie na temat. Wbrew Twojej opinii nie szukam żadnej dziury, lecz jedynie próbuję ustalić pewne fakty, na podstawie których będę mógł wyrobić sobie pełniejszą opinię w tej sprawie i być może pomóc właścicielce "biednego szczeniaczka". Zapewne ma ona dobre serce, ale zero wiedzy o psach i ich wychowaniu i jest na najlepszej drodze do stworzenia kolejnego psiego terrorysty, który ze strachu będzie atakował wszystkie psy i ludzi w okolicy.

Odnośnie psów biegających luzem proponuję ciekawą lekturę animalpedia.pl/wazne-adresy/szkoly-tresury/happy-dog/pies-dobry-mieszkaniec-wroclawia/
              Tak wygląda próba rozwiązania pewnych problemów w sposób cywilizowany, ale czy w Ciechanowie komukolwiek by się chciało?

• Gość: pass Re: Do właścicieli psów IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 06:30
      Ja widze wiekszy problem z Waszymi pupilkami - kupska sa wszedzie !!! Trawniki na osiedlach to jedna wielka kupa !!!
      • Gość: Kamil Re: Do właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 19:57
        Widzę promyk nadziei. Dziś jakiś gość sprzątnął kupę po swoim psie. Widziałem na Armii Krajowej na własne oczy.
        • Gość: . Re: Do właścicieli psów IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 20:01
          Wszystko sprowadza się oczywiście do jednego-do kup psów.
          Po co robicie offtopa.Temat jest o tym by zachować rozwagę mając dużego psa a nie o kupach.Czytać nie umiecie?
    • Gość: pass Re: Do właścicieli psów IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 21:24
      W kazdym temacie dotyczacym piesków, warto poruszac temat ich odchodów, a raczej ich włascicieli - baranów,którzy gdzies maja czystosc trawników, czy duży czy mały co za różnica
      • Gość: . Re: Do właścicieli psów IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 21:36
        Zaśmiecasz.Szkoda,że na tym forum nie banuje się za offtopy.
        A jak chcesz coś zrobić to napisz petycje do władz o więcej koszy na śmieci i o papierowe torebki ,,na psy'',bo mnie powoli zaczyna krępować chodzenie z kupą przez pół miasta.
    • Gość: ! Re: Do właścicieli psów IP: 213.199.253.* 23.06.11, 18:28
      każdy pies powinien byc wyprowadzany na smyczy, mały czy duży, agresywny czy tez nieagresywny ! Wadze miasta powinny zrobic porzadek z wlaścicielami zwierząt biegających luzem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka