Dodaj do ulubionych

pilot do auta

IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 19:23
Witam. chciałabym dorobić pilota do auta, tzn mam centralny zamek, ale nie mam pilota i otwieram z kluczyka. Nie mogę znaleźć w Ciechanowie elektromechanika, który zrobiłby mi to. W necie podany jest tylko Pan Gałązka, a ja chciałabym porównać ceny za te usługę, gdyż kwota jaką podał mi ten Pan wydaje mi się trochę za wysoka. Zatem jeśli ktoś z Was znałby takiego "machera" od pilotów, to proszę o podanie namiarów. Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 20:35
      ja dorobilem u..nazwiska nie pamietam.jego zaklad miesci sie w Rynku..w piwnicy.
      • Gość: Ewa Re: pilot do auta IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 20:43
        w którym to jest miejscu i ile to kosztowało?
        • Gość: aaa Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 21:23
          Plac J.P.II.pod ksiegarnią..to bylo ze dwa lata temu..a kosztowalo ok 300zl
          • Gość:   Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 21:53
            Lepiej sprawdzić jaki to alarm jeśli nie jest zakładany fabrycznie to kupić nową centralkę z 2 pilotami wyjdzie na połowę albo i taniej.
            • Gość: rt Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 22:34
              Zakładałam nową centralke u P.Zajkowskiego na Mleczarskiej z 2 pilotami za wszystko 140zl.
              • Gość: popek Re: pilot do auta IP: *.ll81.iam.net.ma 28.06.11, 22:57
                zapytaj się o cenę w serwisie - bedziesz miała punkt odniesienia
                • Gość: Na zdrowy rozum Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 04:22
                  Nie mylcie pojęć centralnego zamka i alarmu.
                  Samo urządzenie zdalnie otwierające i zamykające centralny zamek to grosze [coś w rodzaju pilota TV]
                  Natomiast centralka alarmowa,również sterująca centralnym zamkiem to już inna półka cenowa.
                  • Gość:   Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:51
                    Nic nie napisano o alarmie wiele osób nie ma alarmu a ma immobiliser i centralny zamek. Proste zestawy alarmowe z 2 czujkami piezo i sterowaniem zamka zaczynają się od 70 PLN. Nie jest to mistrzostwo świata ale świetnie sygnalizuje obecność much w zamkniętym aucie :D. Oczywiście są też alarmy zintegrowane z elektroniką auta i wtedy tylko dorobienie klucza. Warto jednak podzwonić bo różnice w cenach usług zależnie od miasta potrafią wynosić 300%. Musi to zobaczyć ktoś uczciwy i ocenić co najbardziej się opłaca. Sprawdzenie czy pierwszy specjalista mówił prawdę u drugiego - bezcenne :).
    • Gość:   Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:54
      oferia.pl/zlecenie/item9623-dorobienie-pilota-do-alarmu
      • Gość: Ewa Re: pilot do auta IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 20:29
        Dzięki za podpowiedzi, ale ja nie potrzebuję alarmu, tylko zwykłego pilota do otwierania drzwi, żeby nie motać się z kluczykiem. Na allegro takie urządzenie kosztuje min 50 zł, nie rozumiem wiec skąd się biorą ceny rzędu 200 - 300 zł u elektromechanika.
        • Gość:   Re: pilot do auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 22:59
          To jest opłata za gratisowy montaż i jego lata spędzone na najlepszych uczelniach technicznych w USA :D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka