Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pana Starosty

IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.11, 16:57
W ostatnim TC jest artykuł o zarobkach dyrektorów i kierowników jednostek samorządowych. Przykładowo zarobki dyrektorki Krasiniaka (tylko z tytułu umowy o pracę ):
2007r----65tys
2008r----86tys
2009r---108tys
2010r---117tys
stciechanow.bip.org.pl/index.php?tree=246
Zarobki jak zarobki, ale skąd taki wzrost? Czym starostwo tłumaczy to podwojenie pensji?
Obserwuj wątek
    • Gość: uważny Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 18:00
      A po ile był kiedyś cukier i benzyna?
    • Gość: Łukasz Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 18:25
      Zarabia 10 tys miesięcznie??!!

PRZEGIĘCIE!!
    • Gość: uważny Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 18:39
      A po ile był kiedyś gaz, prąd , woda?
      Standard życia trzeba trzymać. Oczywiście nie muszą wszyscy.
      • Gość: a Re: Pytanie do Pana Starosty IP: 213.199.253.* 21.07.11, 19:05
        z tego co widać wszyscy dyrektorzy zarabiają podobnie, nawet ci w mniejszych jednostkach, więc z czego tu robić sensacje?
        • Gość: 123 Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:12
          Jak to z czego. Przecież tylko ślepy nie widzi że założycielowi wątku nie chodzi o zarobki dyrektorów, bo podałby zarobki i innych. Celem jest dokopanie konkretnej osobie na publicznym forum. Pewnie jakiś prawy Polak udaje zatroskanego o finanse i publicznie załatwia prywatne porachunki chowając się za nickiem. W tych metodach nie jest osamotniony na tym forum. Osobiście nie znam kobiety, ale z przykrością obserwuję próby obrzucania Jej błotem, a to że wisi na klamce w starostwie, a to że szkoła kiepska i tym podobne. To nasza - Polaków specjalność sprowadzić wszystko do poziomu rynsztoka.Wielu tu bohaterów co plują na innych bo czują się bezkarni z racji swej anonimowości.
          • Gość: ... Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 23:34
            ...a takie rzeczy robią zazwyczaj osoby z najbliższego otoczenia...pseudo przyjaciele.ale tak to jest ,że KOWALSKI NOWAKOWI oczy by wydrapał albo świnie podłożył...
          • Gość: Łukasz Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:40
            No ale 10 tys? Rozumiem z 5... Pewnie do tego ma jeszcze pensję nauczycielską itd.

No ale ok.. pytanie moje - czy wszyscy dyrektorzy tyle zarabiają? Jeśli tak - w porządku. Jeśli różni dyrektorzy różnych szkół zarabiają sporo mniej lub więcej to nie jest w porządku.
            • Gość: Łukasz Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:46
              Dobra, pogrzebałem i:

Dyrektor I LO im. Z. Krasińskiego w Ciechanowie - 117 tys.
              Dyrektor Zespołu Szkół nr 1 - 87 tys.
              Dyrektor Zespołu Szkół nr 2 - 113 tys.
              Dyrektor Zespołu Szkół nr 3 - 84 tys.

I pytam się... czemu dyrektorzy bema i staszica mają po ok. 85 tys., a dyrektor zs2 i krasiniaka po 30 tys wiecej?
              • Gość: pio Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.cnow.pl 22.07.11, 22:16
                a zarobki ,najniższa krajowa
                a dochody samorządu
                a wyposażenie szkół a wszystko w d......
                a na dobre trunki
                a w d.... z biedotą
                • Gość: Ktoś Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 22:39
                  widać, że nie wiecie skąd biorą się wynagrodzenia nauczycieli. Dyrektor to też nauczyciel, a jego zarobki uzależnione są od stopnia awansu zawodowego
                  jeśli dyrektor jest nauczycielem dyplomowanym, to może mieć wyższe zarobki od dyrektora, który jest nauczycielem mianowanym. Do pensji doliczyć należy dodatek stażowy, dodatek funkcyjny, dodatek motywacyjny. To wszystko tworzy ładną sumkę. Jednak nie są to pieniądze, które daje starosta, gdyż są to kwoty ustalane odgórnie i funkcjonują w całym kraju we wszystkich szkołach publicznych. starosta może ustalić wysokość dodatku funkcyjnego, ale nie więcej niż 50%. Nie rozumiem zatem o co pretensje do starosty.
    • Gość: Skandal Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 22:40
      Jest to skandal. Jak można dawać takie uposażenie byle jakiemu dyretorowi, kiedy średnia krajowa jest znacznie niższa. Jest to niemoralne, destruktywne i antypaństwowe. Za osoby decydujące o wysokości zarobków dyrektorów w budżetówce powinien się ktoś zająć. Jestem ciekaw kto o tym decyduje i pozwać go do trybunału stanu za destrukcyjne działanie na szkodę Państwa Polskiego - powinien dostać karę śmierci przez nabicie na pal.
      • Gość: xyz Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.cdma.centertel.pl 26.07.11, 17:36
        Ludziki, czytajcie ze zrozumieniem. Nie chodziło mi o wysokość zarobków tego czy innego dyrektora tylko o ich wzrost o 100%. Wiem że nauczyciele dostali podwyżki ale że aż takie ?
        • Gość: rtv Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.uznam.net.pl 26.07.11, 22:19
          Bo jak rządził Kaczyński, to pensje nauczycieli rosły 3,1% w skali roku. I to było sprawiedliwe. Bo te podwyżki Tuska po 10% rocznie wołają o pomstę do nieba. W którym króluje Lech.
          • Gość: sw Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.tktelekom.pl 27.07.11, 19:51
            A te kwoty co podajecie to są brutto czy netto ?
    • Gość: jędrek Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 22:23
      Tusk dawał podwyżki tylko dlatego zeby nauczyciele nie strajkowali. I zobaczcie jak cisza.
      ale zeby nie strajkowali to pozbył sie stoczniowców, hutników, górników (już nie podskoczą) i pielegniarek prywatyzacja.
    • Gość: pl Re: Pytanie do Pana Starosty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.11, 13:58
      to jeszcze nic a popatrzcie ile od szpitala bierze Niestępski ??
      razy ilość lekarzy średnio=................
      • Gość: Belfer Pytanie do Pana Starosty: Panie Sławku..., kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 14:30
        Panie Sławku, kiedy porządki personalne w "Krasiniaku"? Nauczyciele mają już dość mobbingu ze strony nawiedzonej dyrekcji....
        • marzena111lo Re: Pytanie do Pana Starosty: Panie Sławku..., ki 30.07.11, 15:58
          Od ponad pół roku nie zabierałam tu głosu, ponieważ wówczas okazało się, że nawet nauczyciel I LO potrafił oczerniać pracodawcę i współpracowników właśnie na forum. Uznałam, że to często nie dyskusja, ale pomówienia, tym 'wygodniejsze', że anonimowe. Łatwiej, drogi Panie, dyskutować na argumenty i w sposób jawny, bo bezpodstawne pomawianie i oskarżanie innych osób świadczy wyłącznie o Pana niskiej kulturze. "Nagonka" na moją osobę i szkołę zaczęła się około 2 miesiące temu i wszystko Panu przeszkadza.
          1. jeśli jest Pan w tak koleżeńskich relacjach z 'Panem Sławkiem', to proszę Panu staroście zgłosić nieprawidłowości związane z kierowaną przeze mnie szkołą.
          2. dyrekcja nie jest 'nawiedzona', a kwestie mobbingu rozstrzyga sąd pracy i jak do tej pory takiego zarzutu nikt mi, ani wicedyrektorom szkoły nie postawił. Jeśli tak jest, 'belfrze', proszę złożyć wniosek do sądu pracy i czekać na rozprawę, a nie wypisywać tu bzdury.
          3. zanim skomentujesz czyjeś zarobki, spójrz we własny pit, potem do KN i wtedy dopiero się oburzaj. Płace nauczycieli określa MEN, a dyrektor ma dodatek funkcyjny. Starosta nie określa płac dyrektorów i nauczycieli.
          4. boisko od lat '80 (byłam wtedy uczennicą LO) wymaga modernizacji i kiedy od ubiegłego roku zaczął się remont, podniosło się larum. Wykonano I etap robót ziemnych +kort tenisowy, w sierpniu ruszy 2 etap robót (m.in.budowa boiska wielofunkcyjnego). Całkowity remont obu części to kilka mln zł, więc trudno zrobić to 'od zaraz'. Wielokrotnie o tym mówiłam, więc nie widzę potrzeby obawy "ucznia', skoro od lat z dolnej części boiska nie dało się już korzystać ze względów bezpieczeństwa.
          5. na temat rzekomych sensacji typu ćpanie, ciąże, seks itp nie będę się wypowiadać... W szkole liczą się wyniki i one mówią same za siebie. Dodam tylko, że porównywanie LO z lat '80 do stanu obecnego nie ma sensu. Kończyłam tę szkołę, 20 lat tu pracuję i znam uwarunkowania i zmiany, jakie zaszły w oświacie. Zdaję sobie sprawę, że wspomnienia każdy absolwent ma różne.
          6. na temat zastępstw za 3 polonistki przebywające na urlopach macierzyńskich też pisałam, więc 'wycieczki' personalne Pana X pominę. Dodam jeszcze, że pracodawca ma obowiązek rozwiązać umowę z n-lem, który ukończył 65 lat, a wcześniej nie ma prawa nikogo 'posyłać' na emeryturę. Reguluje to KN.
          Uważam, że zanim zaczniesz, człowieku, ziać nienawiścią, zastanów się, czemu to służy. Każdy stara się swoją pracę wykonywać dobrze, ma swoje obowiązki. Zdaję sobie sprawę, że nie ma szefa, który zadowoli wszystkich, ale o mojej pracy świadczą wyniki matur, rekrutacja nauczyciele i uczniowie, a nie to forum. Ponadto pamiętaj także o zwykłej przyzwoitości i odpowiedzialności za słowo.
          Miłych wakacji, 'belfrze':-)
          M. Zmysłowska
          • Gość: wujek dobra rada Re: Pytanie do Pana Starosty: Panie Sławku..., ki IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 19:34
            Proszę Pani, jeżeli ktoś Panią bezpodstawnie oczernił lub pomówił to proszę złożyć wniosek do sądu i czekać na rozprawę, a nie użalać się na tym forum. A może to Pani próbuje kogoś oczernić i pomówić wypisując tu takie bzdury? Tak czy inaczej świadczy to tylko źle o Pani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka