Dodaj do ulubionych

Krav Maga Ciechanów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 10:21
Witam.
Kiedyś temat był poruszany ale zanikł bodajże w 2008 roku.
Czy są obecnie zajęcia krav magi w C-nowie ? Jeżeli tak to gdzie jak za ile i jedno z ważniejszych - w jakich grupach wiekowych. Z góry dziękuje za wszelkie informacje, Wrzesień nadchodzi można by było trochę popracować :)
Obserwuj wątek
    • Gość: fafaf Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 18:11
      ja tez bym sobie na cos takiego poszla
    • Gość: Gość Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:39
      Nie rozumiem co ludziom ostatnio odbija z tą krav magą
      To nie jest sztuka walki !!!
      Chcecie poćwiczyć zdobywać kolejne dany rozwijać się jest wiele możliwości karate, judo, taekwondo
      W krav madze chodzi głównie aby zrobić komuś krzywdę aby się obronić nieważne jakimi metodami
      • Gość: f Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.183.226.6.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.08.11, 22:08
        Oglądałem kilka pokazów i dokładnie to samo zauważyłem. Łomotanina jak na kurpiowskiej zabawie. Może to i dobre dla chcących się "dowartościować" przedstawicieli handlowych, ale sztuką walki toto nie jest na pewno. Żadnych pozytywnych wartości.
        • Gość: !! Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 22:53
          ku...! Że już tak powiem! to ma być do ch...a pana skuteczne a nie widowiskowe! krav maga jest jak najbardziej zajebistą formą obrony, jeśli napadnie was 5 dresów to będziecie 'skikać' im z karate a oni was po prostu zadźgają nożem...
          najlepsi żołnierze świata są szkoleni do obrony właśnie z krav magi, a nie judo czy innych, nie twierdzę, że inne sztuki walki są kiepskie, są bardziej widowiskowe a nie raczej przydatne w typowej obronie
          • Gość: Shadow Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 23:23
            Dokładnie. Nie ma być do oglądania. Masz umieć sobie poradzić w razie potrzeby. Jeżeli wietnamski terrorysta napadnie Cię gdy będziesz przechodzić przy basenie to nie będziesz się zastanawiał/a jak się obronisz, chcesz się obronić i koniec.
            Krav maga jest na tyle skuteczna że poradzisz sobie ze zbirami zanim taki adept judo zdąży założyć kimono.

No ale nadal nikt nie napisał żadnych informacji....
            • Gość: Realista Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 23:12
              Z całym szacunkiem dla Was, ale możecie sobie wsadzić tą całą Krav Magę. Jeśli będziecie szli późnym wieczorem lub nocą sami w niebezpiecznych okolicach i podejdzie do Was kilku łysoli z "teleskopówami" i nożami w rękawach/kieszeniach by ukraść Wam telefony to jedyne słuszne wyjście z takiej sytuacji to brać nogi za pas i uciekać jak najdalej. Wtedy jest duża szansa, że uciekniecie i Was nie dorwą. Ale jak zaczniecie wydziwiać, cudować, machać rękami i Bóg wie co jeszcze i strugać bohaterów, to dostaniecie w łeb lub kosę pod żebra, powalą na ziemię i przekopią. Bo tak niestety to się kończy. W takich sytuacjach naprawdę nie ma sensu wdawać się z takimi typami w walkę, bo mają przewagę liczebną. Sami w pojedynkę nie atakują. To już lepiej trenować bieganie, a zwłaszcza sprint. Lepiej na tym wyjdziecie.
      • Gość: gkma Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 11:33
        nie każdy chce zdobywać dany, niektórzy chcą nauczyć się umiejętności zachowania się w sytuacjach zagrożenia, albo najzwyczajniej wyżyć się i nauczyć się realnej walki na treningu co daje KravMaga. Zamiast komentować wpadnij na trening i poczuj jak to smakuje, tylko do tego to trzeba już mieć kochones ;) Pozdrawiam.
        • Gość: f Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.183.236.191.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.09.11, 20:46
          Miałem nie wdawać się w polemikę, ale skoro ktoś ciągnie temat...
          1. "kochones" to może mają holenderscy górale. Jak chcesz błysnąć, to przynajmniej zadaj sobie trud aby napisać to poprawnie. Podpowiem: słówko ma rodowód hiszpański ;-)
          2. Nabrać obycia w sytuacji zagrożenia - to może i prawda. Cała reszta - nie. Cała ta krav-maga pewnie sprawdza się w wersji militarnej, ale tam są inne realia. Obowiązuje logika binarna: albo ja jego, albo on mnie. Czy nie widzisz że wersja "komercyjna" to typowy produkt marketingu? Spece spod znaku sześcioramiennej gwiazdy znają się na tym całkiem nieźle. Twierdzę to na bazie doświadczeń z innymi ich "produktami". Slogany typu "bo najlepsza armia świata..." wcale nie robią na mnie wrażenia. A łomotanina jest rzeczywiście bardzo brutalna. Można stracić rozeznanie kto jest napastnikiem, a kto celem ataku. Po raz kolejny nie polecam.
          • Gość: GKMA Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.centertel.pl 07.09.11, 23:46
            Nawet nie próbuje błysnąć :), ale wiem co to "kochones" - trochę dystansu.
            Widzę że śmiertelnie poważnie podchodzisz do tematu, za trudno Ci pojąć, że może taka kravmaga dla wielu to po prostu oderwanie się od codzienności. Widzę że dla Ciebie to nauka zabijania chyba jest ;) a dla mnie trochę inne spędzenie czasu niż siedzenie przed tv i alternatywa gry w piłkę lub "zdobywania danów". Pewnie nigdy nie miałeś z tym w najmiejszym stopniu do czynienia dlatego tak "wiele" o tym możesz napisać?
            A jeżeli chodzi o polemikę - chyba po to jest to forum... Pozdrawiam.
            • Gość: f Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.152.141.169.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 12:09
              Ok, z tymi "kochones" to była taka moja mała złośliwość, równie dopuszczalna na forum, jak polemika. W polemikę nie chciałem wdawać się, ponieważ z góry było wiadomo, że dyskusja będzie przypominała tę o wyższości jednych Świąt nad drugimi ;-)
              Do tematu wcale nie podchodzę poważnie, ale uważam że to nie jest w porządku mieszać dzieciakom w głowach. Wciskacie im półprawdy (piszę w liczbie mnogiej, ponieważ zauważyłem tu kilku "ewangelistów" krav-magi), a przecież wiadomo, że po kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu lekcjach "adept" nie obroni się przed zgrają chuliganów. W takiej sytuacji bardziej użyteczna będzie umiejętność szybkiego biegania, jak zauważył trzeźwo jeden z przedmówców. Dlatego wcześniej wspomniałem o marketingu - teraz jeszcze dodam - nieuczciwym.
              Masz rację, nigdy nie brałem czynnego udziału w treningach, ale oglądałem kilka pokazów. Wiele lat temu, gdy w mieście pokazały się pierwsze ogłoszenia o naborze, byłem trochę tą krav-magą nakręcony, miałem jednak wystarczająco dużo czasu żeby otrzeźwieć. W tym celu wcale nie musiałem dostać na treningu butem po gębie :) Obecnie nie jestem zwolennikiem żadnej ze sztuk walki ani samoobrony i ich pochodnych.
              Krav-maga to dość egzotyczny sposób na spędzanie wolnego czasu i niestety mało użyteczny. Istnieje wiele innych , ciekawszych i bardziej rozwijających aktywności, również takich, na których można się wyżyć i wymęczyć fizycznie. Oczywiście dla każdego coś miłego, dlatego również trenerzy krav-magi mają zajęcie :) i wszystko będzie w porządku jeśli tylko pokażecie prawdziwe oblicze tej sztuki, bez fałszywej reklamy. Tak powiedziałem, howk ;-)
              • Gość: gkma Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 12:23
                Czyli można jednak konstruktywnie porozmawiać - Howk :) Pozdrawiam.
                P.S. szczerze proponuje spróbować kiedyś wpaść na trening, naprawde warto szczególnie z obecnym instruktorem.
    • Gość: google Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 23:41
      www.kravmaga.pl/oddzialy/ciechanow/index.htm
      • Gość: sympatyk Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 08:33
        specjalista od tej sztuki walki cwiczy w regiminie u radka chojnackiego
    • Gość: Jaro Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 11:44
      Polecam Piotr Pietrzykowski 505414871 Global Krawmaga zapisy od wrzesnia
      • Gość: ciekawa Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 19:56
        a grupa dla dziewczyn tez bedzie?
        • Gość: Conan Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.multimo.pl 30.08.11, 22:42
          Ciekawe !
          • Gość: Jam Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 11:39
            Przecież tam chyba nie ma podziału na dziewczyny i chłopaków.Jak ja chodziłam 3 lata temu to wszyscy ćwiczyliśmy razem.
            • Gość: ... Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:24
              wiadomo w jakie dni treningi i ile kosztują miesięcznie zajęcia ?
              • Gość: gkma Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 11:35
                treningi w piątki i niedziele, pierwszy 9 września na 19:30 w SP1 na ul.orylskiej
                • Gość: .. Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 14:38
                  a jeszcze z ciekawość jaki koszt?
                • Gość: --- Re: Krav Maga Ciechanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 13:45
                  A dzisiaj o której? :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka