Dodaj do ulubionych

co z klubem muzycznym ala BWA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:11
tyle szumu bylo i jak do tej pory cisza..???? a juz kawal czasu minelo... jedyne co sie zmienilo to nazwa zamiast Kawiarnia Artystyczna teraz mamy klub "Dołek" a jak była bryndza tak jest dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: blank Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 17:14
      Za Kęsika chociaż coś się działo, choć dyrektor idealny to nie był. Teraz dla picu czasami odbędzie się koncert lokalnych zespołów, na zasadzie że niby "coś robimy", a obecny pan dyrektor chce uskuteczniać "kulturę wyższą" na której zna się jak świnia na gwiazdach. Co najwyżej może taką kulturę uskuteczniać w GOKu gdzieś na wsiach.
      • Gość: widz Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 17:21
        no ja tez bym chciał więcej koncertów plizzzz
    • Gość: ................. Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.183.246.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.09.11, 13:30
      fakt, szumu było sporo i były konkretne zapewnienia dot. dołka, nawet chyba na tym forum zapewniał pan p. Marku ( zwracam się oczywiście do dyr. CKiSz ), że dołek będzie żył, a ożyć miał jakoś na początku tego roku - co z tego wyszło - cóż każdy widzi - nie mam satysfakcji bo na prawdę liczyłem na eksplozję klubowego życia muzycznego w Ciechu
      niestety nie da się nie zauważyć, że dołek jest jeszcze cichszy niż był za dyr. Kęsika - to niedobrze

może p. Marku trzeba by jednak robić więcej koncertów dla młodzieży - czy panu się to podoba czy nie, młodzież jest jedną z największych, jeśli nie największą grupą zainteresowaną kulturą - i to raczej nie jazzem ale punk rockiem - część z tej młodzieży potem dorasta i zaczyna lubić jazz, dobre wino i malarstwo - to na prawdę jedno drugiego nie wyklucza - warto
      • Gość: marek zalewski Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 14:23
        Wszystko się zgadza oprócz kasy. Każda impreza o której piszesz w ubiegłym roku w kawiarni była ,,pod kreską'' czyli nieopłacalna czyli przynosiła stratę. Z tego między innymi nagromadziły się długi CKiS. Pieniądze i jeszcze raz pieniądze się ciągle kłaniają. CKiS ich po prostu nie ma. Jak by w CKiS był budżet na działalność / opłacenie zespołów bo za darmo przecież nie grają, opłacenie pracowników bo przecież za darmo nie pracują, opłacenie ochrony bo przecież porządku ktoś musi pilnować. Przy tym wszystkim chcielibyście wejść za darmo albo za 5 czy 10 złociszów.
        To oczywiście Was nie interesuje ale mnie niestety tak.
        Czy Wam się to podoba czy nie taka jest rzeczywistość.
        A co do Klubu,,Dołek'' to działa i ma się dobrze bo dzieją się tam przeróżne imprezy.
        Swoją drogą to jak zabraknie Wam Stasia Antośkiewicza i bruuma to ciekaw jestem kto Wam będzie Coś organizował. Jakoś nie widzę za dużo chętnych do działania. Moje zaproszenie jest ciągle aktualne.
        • Gość: gonzo Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: 87.206.190.* 23.09.11, 14:35
          Bełkot i mydlenie oczu. Znaczy się CKiSz - publiczna placówka nie dostaje pieniędzy na działalność i funkcjonuje jak firma? Czemu za Kęsika koncerty były, a teraz są bardzo rzadko, a jak są to tak jak pisałem - same lokalne zespoły. Raz na pół roku zdarzy się coś większego. Czyli sugeruje pan, że Kęsik zaciągał większe długi niż pan skoro były pieniądze na robienie imprez? I mam rozumieć, że jest pan chętny do robienia koncertów, tylko gdyby nie Stasiek i Waldek to nie ma osób, które przychodzą i chcą zrobić koncert???:)
        • Gość: , Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 14:56
          Regularne kłamstwo!!!
          Było co najmniej kilka imprez które przyniosły ZYSK!!
          proszę nie kłamać i nie zwalać wszystkiego na kasę.
        • Gość: ................. Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.152.137.206.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.09.11, 15:05
          co do tego co pan pisze, że każda impreza na dołku była deficytowa mam cokolwiek poważne wątpliwości ( oczywiście zaraz popadnie pan w ton, że to pan jest dyrektorem i wie lepiej - ok. ale proszę choć spróbować się pochylić nad tematem i nie rzucać takich tekstów typu - " ... chcielibyście wejść za darmo albo za 5 czy 10 złociszów. " - to niegrzeczny i lekceważący ton wyczuwalny nawet jak się czyta, nie przystoi komuś takiemu jak pan )

mnóstwo było takich koncertów gdzie występowały zespoły undergroudowe, które na ogół grają za zwrot kosztów podróży, do tego prawie zawsze ktoś miejscowy - a na sali 60, 80, a czasem 100 i więcej osób na bilety po 12 zł ( na pewno nie po 5 zł - nie pamiętam takiego koncertu, chyba, że wspomina pan czasy koncertów w bwa - to było bardzo dawno temu ), do tego dochody z baru - panie Marku, bez przesady

pracownicy ckisz są pracownikami - jasne, że trzeba im zapłacić pensje, przecież nie siedzą w ckisz po to by być, tylko by pracować - więc niech pracują przy tych koncertach - jednym słowem nie rozumiem tego argumentu

ochrona to koszt ale proszę nie przesadzać - ile bierze takich dwóch panów ochroniarzy ( bo tylu ich najczęściej jest ) 200 zł ?

ale konkludując p. Marku - idąc tropem pana rozumowania, że pieniądze, nic za darmo i ma na siebie zarabiać, zapytam o jedno - ile zarabia galeria ?
          jest ona oczywiście potrzebna, uważam, że takie miasto jak Ciech powinno mieć galerię sztuki - ale skoro wszystko ma zarabiać to pytam - ile zarabia galeria ? - to logiczne pytanie p. Marku w kontekście pańskiej wypowiedzi
          • Gość: widz Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 15:18
            Brawo !!! w samo sedno
          • Gość: marek zalewski Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 15:33
            Jak zwykle w takich rozmówkach o CKiS Wy swoje a rzeczywistość niestety jest inna . Drodzy Państwo... jedno co mogę powiedzieć to to, że nie macie pojęcia o kosztach , np.ochrona bo nie 200,- a 400,- itd.
            Było nieopłacalnie i to nie Ja sobie wymyśliłem i tak twierdzę a 3 kontrole ze Starostwa , które były w tym roku.
            To , że było przez lata i obecnie niewystarczające dofinansowanie CKiS to dlatego były i są długi w CKiS. Na ten przykład przed wczoraj dostaliśmy ponaglenie z MOSIRu, że mamy do zapłacenia około 7.000,- za naklejanie plakatów w mieście Ciechanowie na słupach ogłoszeniowych. Nasuwa się pytanie czy to jest o'key. Ciekaw jestem czy Urząd Miasta też musi zapłacić MOSRowi za swoje naklejane plakaty na tych słupach. Na przykład 25.000,- złociszów długu do zapłacenia za ogrzewanie budynku, energia elektryczna... i td. Oczywiście pewnie plotę brednie.
            Galeria ile zarabia? A zarabia, zarabia... ale jak Tobie nie potrzebna to wystarczy zamknąć, zlikwidować i zrobić bar piwny. To może też zlikwidować Przyjdzie inny dyr i to może zrobi i będziecie szczęśliwi.
            • Gość: sie nie znam ale.. Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 15:48
              Czy pan naprawde ma wszystkich za idiotów? Co to za retoryka? Mówimy o kosztach ogrzewania czy o kosztach koncertów? Bo to dwie różne sprawy. Jesli się one w jakikolwiek sposób łączą to tylko tak że podczas koncertu klub zarabia na to ogrzewanie a jak jest zamknięty na 4 spusty to nie zarabia. Podobnie jak przedmówcy uważam ( i jestem gotów założyć się z panem !!) że były koncerty które przynosiły zyski. I proszę nie tłumaczyc że jedynym powodem braku koncertów jest brak pieniędzy.Bo jest to kłamstwo obrzydliwe.
              Ktoś pana spytał jak zarabia galeria - nie , nie po to żeby galerię zamknąć tylko żeby poddać w wątpliwość pana stwierdzenie że wszystko musi zarobić. I proszę nie robić tu gó...arskich fochów w stylu : jak przyjdzie inny dyrektor to zamknie " bo nie o to chodziło pytającemu. Niech pan sobie uświadomi że osoby chodzące na rockowe koncerty to nie banda przygłupów którą można zbesztac jak dzieci w piaskownicy. Błędny jest forsowany przez pana podział na kulturę wyższą i szarpidrutów i stąd te różnice zdań. A prawda jest taka że do "artyzmu " wielu z tych szarpidrutów przez całe swoje życie się pan nie zblizy . Nie , nie jest to zarzut a jedynie próba zwrócenia uwagi na to że narzędzia artystyczne moga być różne a sztuka jedna.
              • Gość: marek zalewski Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:16
                Niech Pan /pani nie obraża muzyków i osób młodych przychodzących na koncerty...
                Tak i jeszcze raz tak - Sztuka tu masz tylko rację.
                Jeszcze raz - koncerty nie zarabiały.
                Pleć swoje o tym co ja niby napisałem ... to niestety tylko Twoje słowa a nie moje.

pozdrawiam
                • Gość: sie nie znam ale.. Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:21
                  Szanuj ludzi kłamco.
            • Gość: ... Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 15:50
              To panowie ochroniarze widzę podwoili stawkę, bo jakieś dwa lata temu za 200zł imprezy pilnowali w Artystyku. A to ci sami co teraz.
              • Gość: ... Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 23:34
                ludzie inni większe ryzyko więc większa opłata :D
            • bruum Re: co z klubem muzycznym ala BWA? 23.09.11, 15:56
              Panie Marku, albo ja czegoś nie kumam, albo Pan nie dość jasno się wypowiada. Nikt tu nie negował istnienia galerii. Padło tylko pytanie czy ona w jakiś sposób zarabia w kontekście finansów związanych z koncertami, a Pan się niepotrzebnie unosi. Wszyscy wiemy, że energia kosztuje, ogrzewanie, woda, ścieki i pracownicy też, ale powtórzę raz jeszcze, nie wierzę w nieopłacalność koncertów. Zarabiać na tym kroci się nie da, ale dokładać tez nie trzeba. Trzeba tylko chcieć i wykazać odrobinę dobrej woli ludziom takim jak organizatorzy "Markowego", Staś czy Psychoart.
              Proszę przeczytać moją poprzednią wypowiedź i potraktować ją jak oficjalną propozycję, którą wyślę też za chwilę do Pana mailem.
            • Gość: ................. Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.183.245.105.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.09.11, 15:19
              widzi pan p. Marku - nie wiem jak mam się w zasadzie odnieść do pana wypowiedzi, która jest ewidentną odpowiedzią na moją wypowiedź
              pisze pan o galerii - " ... jak Tobie nie potrzebna to wystarczy zamknąć, zlikwidować i zrobić bar piwny", a ja, pytając o to ile zarabia galeria, wyraźnie napisałem " ... jest ona oczywiście potrzebna, uważam, że takie miasto jak Ciech powinno mieć galerię sztuki" - no jak mam to skomentować ? nie chcę się pastwić, ale ... przeczytał pan co napisałem zanim sam pan odpisał ? bez obrazy ale niekonsekwencja pańskiej odpowiedzi jest rażąca
              tylko na marginesie wspomnę, że znów wypowiedź pańska jest w tonie, cokolwiek napastliwym - szanujmy się proszę

unosi się pan pisząc o barze piwnym - na piwie się zarabia na koncertach i to wstrętne piwsko ratuje często budżet koncertu, a więc i dupę organizatora - przecież pan to wie - to zwykła kaszana, jeśli jest tak jak było w ubiegłym roku na markowym koncercie, kiedy nie było piwa, bo ktoś tam obowiązków nie dopełnił na czas - nie pan oczywiście, wtedy był jeszcze dyr. Kęsik i sam, osobiście przepraszał za ten brak chmielu ze sceny - tyle o piwie

pytanie o galerię było i nadal jest w oczywisty sposób prowokacyjne, i ciągle z tego samego powodu - ujmę to dobitniej - skoro traktuje pan robienie imprez w ckisz i w ogóle cały dom kultury, jak biznes, który musi się zbilansować ( taki ton bije z pańskich wypowiedzi ), to czemu nie przykłada pan równej miary do wszystkiego - z całym szacunkiem, ale jak zarabia galeria ? - handluje sztuką ?, czy sponsoring to też zarabianie ? hmm...
              a skoro to biznes i się nie bilansuje to wie pan przecież co się robi z biznesami nieopłacalnymi - zamyka się bałagan i tyle - tak ma być ? może powiat powinien właśnie to zrobić - zamknąć ckisz bo ten nie zarabia ma długi itd. ?

ale najważniejsze - mam wrażenie, że głównym problemem jest to, że pan, przysłowiowo rzeknę, nie słucha i jest przekonany, że wie - czy na pewno ?
              choćby ochrona o której pan pisze - na pewno za dwóch panów 400, a nie 200 ?

galeria jest potrzebna p. Marku i basta - tak samo potrzebne są sekcje dla dzieci, kino, pracownie, chór, teatr, klub seniora czy co tam jeszcze macie w ckisz - tak samo, jak dla młodzieży i nie tylko ( bo rock ma i 50-60 letnich fanów, a takich 30-40 jest pełno ) potrzebne są koncerty rockowe i można je robić i tanio i z zyskiem, tylko pan chyba tego nie wie - koniec
        • bruum Re: co z klubem muzycznym ala BWA? 23.09.11, 15:18
          Zapewne podał Pan mnie i Stasia tylko jako przykład ludzi którym "się chce", bo sam najlepiej Pan wie, że jest takich zapaleńców duuuużo więcej w Ciechanowie. Przykład? Choćby organizatorzy "Markowego koncertu"
          Co do pieniędzy związanych z koncertami na Dołku, to nie zgodzę się z Panem. Po prostu nie uwierzę, że mając własne nagłośnienie, zarabiając na barze i sprzedając bilety nie da się wyjść przynajmniej na zero. Zespoły z reguły za klubowe granie biorą mniejsze pieniądze niż za "plenery", a często zgadzają się grać za tzw bramkę czyli za wpływy z biletów, a organizator zarabia na barze. I wszyscy są szczęśliwi, ale jak widać tylko w teorii. Aha, zapomniał bym o ochronie. Dla mnie to bezsens i totalna bzdura. Nie ma lepszego sposobu na "ujarzmienie" publiki jak dobry z nią kontakt ze sceny a na ochronę szkoda kasy. Poza tym nie ma obowiązku zatrudniania ochrony, bo to nie imprezy masowe. Do tego należy dodać, że na koncertach rock/punk/metal, a takie najczęściej bywają na Dołku, agresji jest najmniej i akurat ci ludzie sami potrafią zadbać w czasie imprez o siebie i bezpieczeństwo swoje i innych.
          Proponuję Panu eksperyment - proszę wynająć nam Dołek z nagłośnieniem "po kosztach", tak żeby CKiSz nie dołożyło ani grosika, dodatkowo CKiSz zarobi na barze, a my zrobimy koncert "po swojemu" i jeśli będziemy pod kreską to wszystko co tu wyżej napisałem odszczekam i nigdy więcej nie podejmę się organizacji koncertu. Co Pan na to Panie Marku?
          I na koniec - proszę nie odebrać tego wszystkiego jako złośliwości wobec Pana, nie taki jest cel tego co tu wysmarowałem.
          • Gość: widz Re: co z klubem muzycznym ala BWA? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 15:26
            bruum....... a ja ci ten koncert nagłośnie za dobre słowo :):):)
            • bruum Re: co z klubem muzycznym ala BWA? 23.09.11, 15:58
              Hmmm, trzymam za słowo ..........Michale? :)
          • Gość: marek zalewski Do usłyszenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 15:53
            Panie Waldku , spoko, jak bym był taki obrażalski to bym się do tej wymiany zdań nie włączył, gdyż ,,swoje'' oberwałem. Po pierwsze co innego działalność społeczna a co innego przepisy, formalności i odpowiedzialność... Sam też wiele robię podobnymi sposobami ale niestety będąc p.o.dyrem obowiązują mnie przepisy /np.ochrona,bhp,ppoż/ czyli prawo.
            Chciałem wynająć lokal kawiarni i zrobiliśmy wiele by to uczy nić... niestety nie jest to możliwe.
            Zapraszam może Pan wynająć Klub Dołek w każdej chwili po realnych kosztach.
            • bruum Re: Do usłyszenia... 23.09.11, 16:01
              Oczywiście przepisy obowiązują. BHP, ppoż, sanepid ale co do ochrony to będę się upierał, że jest zbędna i nie ma to "paragrafu" :)
              Zamiast pisać wybiorę się do Pana w poniedziałek i pogadamy :)
            • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:03
              realne koszty to za co i ile ???
              • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:08
                :):):) mariusz , a od michała reszte wezmiemy nawet całe przody monitory swiatło itd. dodam tylko że warto bedzie zaprosić po.dyrektora i pokazać że można :):):) pozdrawiam
                • Gość: marek zalewski Re: Do usłyszenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:22
                  Zapraszam... a jeżeli to chodzi o tego Pana Michała od świateł i sceny to dziękuję, nie chcę o nim rozmawiać bo jest nam czyli CKiS winien sporą kasę... i to też są koszty dzięki którym są długi.
                  • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:26
                    przecie pisze że mariusz a nie michał
                    • Gość: marek zalewski Re: Do usłyszenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:29
                      //a od michała reszte wezmiemy nawet całe przody monitory swiatło itd// przecie od Michała
                      • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:32
                        ale ja mariusz jestema nie michał a pozwole sobie zapytać który michał jest winnien kase ckis ?
                        • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:34
                          // :):):) mariusz , a od michała reszte wezmiemy nawet całe przody monitory swiatło itd. dodam ......//
                      • bruum Re: Do usłyszenia... 23.09.11, 16:33
                        NO OK, ma Pan prawo mieć uraz do człowieka, który coś tam jest winien CKiSz, ale to nie znaczy chyba, że jeśli Psychoart będzie organizował coś na Dołku, jeśli się dogadamy, to nie wpuści nas Pan tylko dlatego, że sprzęt będziemy mieli od pana X a nie od pana Y?
                        • Gość: marek zalewski Re: Do usłyszenia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:39
                          Panie Waldku co Pan wymyśla ... a niby to Ja powiedziałem?
                          Proponuje jednak rozmowy konkretne bo coś mi się wydaje , że chcecie mi coś wmówić.
                          • Gość: widz Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 16:54
                            niewiem czy ktoś komuś tu chce coś wmówić ja to tylko chciałbym żeby sie coś działo częściej koncerty jakieś były chętnie bym też zobaczył koncert na dołku w Ciechanowie Tomka Stańko ze względów finansowych sie nie uda mam tego świadomość wiem że był ostatnio Loud Jazz Band niestety niemogłem być żałuje ale mam wrażenie że innicjatywy oddolne są "deptane"
                            • 13xzxz13 Re: Do usłyszenia... 23.09.11, 19:24
                              a sponsorzy komu dokładają?
                              • Gość: gnojek Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 21:06
                                ,,,,,,,,,,,,,,ktos kiedys napisał o ciechanowskiej kulturze pozwolę sobie zacytować ,,,,,,,,

"A młodzi ludzie od 18 w zwyż nadal nie mają co ze sobą zrobic. Browar ,ławka w parku nic więcej .Nie mają gdzie prób robic, nagrywac, posiedziec , potańczyc . Zwyczajnie , miec dla siebie miejsce aby pogadac. Wszystkiego im się odmawia . Pustynia kulturalna . Nie wszyscy mają ochotę na tenory soprany , folklory . Dajcie im życ pozwólcie wybrac co chcą a nie narzucac odgórnie co dobre a co be. Kazdy ma prawo życ własnym zyciem. Trzeba zacząc myślec o ogóle a nie o wybrańcach. Nie wszyscy muszą byc znawcami sztuki albo milośnikami muzyki powazniej. Stwórzmy miejsce gdzie młodzi ludzie będą czuli się u siebie i robili to co sami lubią . Nie zawsze myślenie 50-cio paro letka jest zbieżne z myśleniem 20-latka., a u nas tzn w Ciechanowie pokutuje takie pojęcie. Bez złosliwosci ale............ Żle wychowane małolaty.......... A siedziec w domach , szlajac sie na ulicach a nie dupę zawracac urzednikom. Muszą spokojnie kawę wypic od 8 do 16 a taki gnojek jeden z drugim przylezie i i "kultury" mu sie zachciewa. Gnojki bez wychowania.............itd. itd. itd. i jest tu zawarte same sedno sprawy - BARDZO SMUTNE -PRAWDZIWE
                                I PAMIĘTAJCIE GNOJKI Z CIECHANOWA ŻE OD "KULTURY" JEST WŁADZA I DYREKTORZY A JAK PRZYJDĄ WAM JAKIEŚ GŁUPIE POMYSŁY ŻE CHCECIE COŚ SAMI ZROBIĆ TO WAS ZDEPCZĄ
                                • Gość: Joozef Re: Do usłyszenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:10
                                  Stereotyp. A próbowałeś?
                                  • Gość: dad Re: Do usłyszenia... IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 00:39
                                    Panie Joozef 100% prawdy ma kolega powyżej. Nie wiem jak on, ale ja nie raz próbowałem i jest naprawdę ciężko. Ciężko jest i koncert zorganizować i ciężko jest próbę załatwić w CKiSz. I wiele innych spraw ciężko jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka