Dodaj do ulubionych

PLAY Mobile - problem z zasiegiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 13:24
Od blisko meisiaca zmienilem operatra z Orange na Play. Fiannsowo zapowiada sie bardzo fajnie, ale PLAY ma problemy z zasiegiem w bardzo wielu miejscach sa 4 kreski a za nichwile nie ma w ogole zasiegu .... Tez tak macie? Jest jakis sposob na to? Ma ktos jakies dobre rozwiazanie, pomysl?
Obserwuj wątek
    • Gość: v Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 13:37
      to najgorsze badziewie, poczekaj na fakturę
      • Gość: mobile Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 13:46
        Pocieszajace i rokujace jest, ze Playa ma kupic Plus, a faktura coz przyjdzie to zobacze :) ale puki co z tym zasiegiem to naprawde KIBEL po max'e :(
        • Gość: Sisi Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 16:21
          Polecam pójść do salonu.Może Coś doradzą.
        • in_qubus Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem 28.09.11, 18:57
          Może też być taka sytuacja ze w pobliżu nie ma nadajnika Play.
          Dlatego polecam na przyszłość najpierw kupować startery aby móc
          przetestować zasięg. Jeżeli ktoś korzysta z mobilnego internetu to dosyć
          irytująca sprawa mianowicie przerwy w transmisji danych. Ogólnie
          jakiekolwiek ograniczenia nawet limity na połączenia to zawsze strasznie
          ogranicza nasze możliwości. Dlatego popieram promocje typu nielimitowane
          rozmowy/sms/Internet (W orange i w plusie są dostępne) aby czuć się
          swobodnie.
          • Gość: x Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 19:07
            przez rok było dobrze, od miesiąca coś się popsuło
        • Gość: Piter Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.play-internet.pl 14.10.11, 16:23
          Przeciez Plus od poczatku korzysta z nadajnikow Plusa, a Plus P4 raczej nie kupi, bo Cyfrowy Polsat juz kupil Plusa.
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.205.69.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.11, 19:18
      Twój problem może być związany z zasięgiem oraz ustawieniami modemu.
      Być może masz słaby zasięg UMTS i modem często przełącza się na EDGE.
      Istnieje możliwość wymuszenia połączenia w określonym systemie - zakładka "Narzędzia">"Opcje"> "Sieć".
      Na rozłączonym modemie wymuś połączenie UMTS. Jeżeli poziom sygnału jest niski, przejdź na EDGE lub zastosuj antenę zewnętrzną.
      • Gość: mobile Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 20:54
        eee ale zaznaczmy ze chodzi o telefon kom a nie internet :) a konkretnie nokia 6700 :) i probowalem juz zmianiac ustawienia z dwuzakresowego na GSM badz UMTS ... dalej to samo :( Przy zmianie operatora przeknal mnie argument ze PLAY dziala na nadajnikach Plusa (tak mowil przedtswiciel) mam drugi phon w plusie i faktycznie tam tego problemu nie ma wiec chyba poprostu przedsatwiciel polecil sobie ... coz teraz rok trzeba sie meczyc :)
        • Gość: Kilkujadek Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.204.3.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.11, 21:18
          Do głowy mi nie przyszło, że można mieć w okolicach Ciechanowa problemy ze połączeniami głosowymi... (wyjątek Gąski)
          Może masz uszkodzony telefon?
          W T-Mobile od 3 miesięcy występuje plaga awarii dotycząca głównie usługi "Data" (Internet)
          Od lipca zgłosiłem 7 awarii.
          • Gość: klient Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 22:51
            Ja mam telefon i mobilny internet w play. NIGDY nie miałem problemów z zasięgiem. No chyba że w trasie przejeżdżałem przez lasy to zasięg znikał, ale wystarczyła najmniejsza pipidówa i zasięg był.
            Na fakturach nigdy nie było zaskoczeń. Obecnie dają takie warunki że trudno jest przekroczyć darmowe minuty. I są proste zasady tyle i tyle minut i smsów do WSZYSTKICH non stop, a nie jak u niektórych że od 21 do 6 rano, do pięciu numerów z danej sieci, nie dotyczy play i polsat i bla bla bla
            A wracając do pytania o zasię to jeśli gubisz często zasięg w Ciechanowie to może masz wadliwy aparat?
            • Gość:   Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 00:15
              I co z tego jak nikt do mnie nie zadzwoni bo rozmowy do play są 3 razy droższe (wysoki MTR) niż na pozostałe sieci? Niby nie Twój problem ale to jednak jest problem. Mi w Orange starcza 50 na 3 miesiące (nie wiszę na telefonie i nie opowiadam jak jestem ubrany ani co było na obiad).
              • Gość: mobile Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 11:52
                Nie ma co sie unosic, jest taka konkurencja dostepnosc operatorow wariantow ze kazdy ma prawo wybierac przebierac i dopasowywac to co mu najlepuiej pasuje tak? to ze ktos ma inne zdanie od naszego nie oznacza ze jest odrazu ... "gorszy" Ja zmienilem operatora glownie z powodu ze w orange i dawnej IDEII bylem baardzo dlugo a mimio to tym razem dostalem w dziale propozycja takie warunki ze chyba kazdy nowy dostaje lepsze, ponadto srednia moich rachunkow wynosiila ponad 400 PLN wiec szukalem alternatywy. Co prawda slyszalem od znajomego co ma tez nokie choc model e52 i tez zmienil operatora na PLAY ze ma ten sam porblem - dziury z zasiegiem, jest a nagle znika .... wiec to mi daje do myslenie ze ten problem nie dotyczyn tylko mnie choc jak czytam inni tego nie dostrzegaja. Coz zobaczymy pobawie sie jeszcze troche ale tak czy inacczeej rok trzeba sie przemeczyc a tlumaczyc i odreagowywac mam nadzieje nizszym rachunkiem ... :)
                • Gość:   Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 20:20
                  Nikt nie da za darmo telefonu ale jak płaci się 200 co miesiąc przy umowie na rok powinni dać telefon za 1000 pln. Masz rację, w Orange nawet czasem jako stały klient czuję się gorszy niż człowiek z ulicy a jestem z Orange od czasu kiedy był Ideą, nawet jeszcze nie było punktu w Ciechanowie i profitów z tego nie ma. Kiedyś mogłem chociaż doładować konto za punkty profit a teraz jakiś idiotyczny program lojalnościowy w stylu śrubokręt za 2000 więc mam tylko spam od nich :/. Na zasięg i ceny nie narzekam ale kiedy pojawi się lepsza uczciwa propozycja przejdę z numerem. Na razie jednak nie widzę alternatywy dla 50 PLN na 3 miesiące z dobrym zasięgiem wszędzie.
    • alex_ey Re: PLAY Mobile - problem z zasiegiem 14.10.11, 12:04
      dokładnie poczekaj na fakture, a jeśli chodzi o zasięg to w playu tak samo jak w oragne, jak dotąd nie miałem tylko probleómw z PLusem i jestem zadowolony z ich usług
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka