Gość: GOSC IP: *.play-internet.pl 10.10.11, 16:08 mam pytanie czy wie ktos komu nalezy sie ta refundacja kosztow opieki nad dzieckiem z urzedu pracy?? czy tylko osobom na stazu czy tez normalnie zatrudnionym na umowe o prace?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: refundacja kosztow IP: *.play-internet.pl 10.10.11, 19:40 Refundacji kosztów opieki nad dzieckiem lub dziećmi można dokonać tylko osobie bezrobotnej samotnie wychowującej dziecko* do lat 7, jeżeli: podjęła zatrudnienie lub inną pracę zarobkową, została skierowana przez powiatowy urząd pracy na staż, przygotowanie zawodowe w miejscu pracy lub szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refundacja kosztow IP: 31.61.28.* 10.10.11, 20:37 czyli jesli ja jestem samotna matka i mam dziecko w przedszkolu a pracuje na umowe o prace to nalezy mi sie taki zwrot czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: refundacja kosztow IP: *.play-internet.pl 10.10.11, 21:32 W obydwu przypadka taki zwrot się należy.Jeżeli byłaś osobą bezrobotną zarejestrowaną w PUP i podjęłaś zatrudnienie lub inną pracę zarobkową, zwrot kosztów będziesz mogła otrzymywać przez okres do 6 miesięcy, natomiast jeśli zostałaś skierowana na staż, przygotowanie zawodowe dorosłych lub szkolenie, zwrot kosztów opieki nad dzieckiem będziesz mogła otrzymywać przez cały okres ich trwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refundacja kosztow IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 10:16 dziekuje za info a jeszcze mam pytanko. czy ja musze byc skierowana do tej pracy przez pup?? zeby otrzymac taka refundacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: refundacja kosztow IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 10:52 Nie musisz,wystarczy ,że byłaś-jesteś osobą bezrobotną zarejestrowaną w PUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: refundacja kosztow IP: *.play-internet.pl 11.10.11, 11:05 dziekuje za informacje poruszylam ten watek bo pani w urzedzie pracy powiedziala mi ze tylko na stazu moge sie starac o taki zwrot kosztow i rok temu w listopadzie podjelam prace i niestety zostalam wprowadzona w taki karygodny blad przez pracownice urzedu porazka Odpowiedz Link Zgłoś