Dodaj do ulubionych

Opony zimowe

IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 17:56
Witam!
Rozpoczął się sezon wymiany opon na zimowe. Zmuszony jestem w tym roku zakupić komplet nowych opon. Jest to dość spory wydatek, dlatego też w związku z tym mam pytanie. Jakiej firmy zimówki polecacie i gdzie w Ciechanowie można ewentualnie takie kupić, najlepiej od razu z wymianą. Jaki jest koszt zakupu tych opon i ich założenia? Pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuję za informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Opony zimowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 19:07
      Tam gdzie kupisz tam wymiana jest gratis z reguły a ceny... naprawdę różne. Np. między Dębicą a Dunlopem nawet ok. 80 zł. Proponowałbym poszukać w internecie, wymiana to ok 50-60 zł chyba. Ale proponowałbym podjechać do firm które się tym zajmują. Przy zakupie obojętnie czy w internecie czy w warsztacie upewnij jaki jest rok produkcji żeby w cenie tegorocznych nie wcisneli Ci starszych.
      • Gość: lilien Re: Opony zimowe IP: *.tktelekom.pl 13.11.11, 19:22
        polecam opony dunlop za komplet płaciłam 1000zł. wymiana gratis
        • Gość: vbn Re: Opony zimowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 21:53
          Ja kupowałem na ZKM,wymiana i wyważanie gratis
          • Gość: abc Re: Opony zimowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 08:48
            nawet za darmo nie daj sobie wcisnac Fuldy!!!
            Kupilem 2 komplety nowych do 2 samochodow. Nowe opony po 5 tys km dostaly guzow, na drugim aucie tez maja jakies straszne bicia...
            A zwrotu na gwarancje nie chca bo mowia ze to wina uzytkownika...

Lepiej zainwestowac w nowe a naprawde markowe opony, albo kup sobie uzywki z zagranicy, napweno dluzej posluza niz najtanszy szajs
    • Gość: w Re: Opony zimowe IP: *.cnow.pl 14.11.11, 09:35
      ja kupiłem od kolegi używane po jednym sezonie Good Yeary i są rewelacyjne, nie są głośne, nie głupieją na wodzie i w śniegu zachowują się lux. Na podobnym bieżniku samochód za mną zakopał się a opony jakieś jedne z tańszych. Najtaniej i tak będziesz miał w internecie. Nie wszędzie wymieniają w cenie a jeśli niby wymieniają to ceny są podwyższone. W necie kupowałem Barumki letnie 50zł taniej niż w zakładach wulkanizacyjnych.
    • Gość: ... Re: Opony zimowe IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 16:43
      jaki rozmiar chcesz kupić i do jakiego auta? to jest podstawa,
      • Gość: Ałtor Re: Opony zimowe IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 17:36
        nie polecam Barum zimowych - jedyna zaleta to cena, slkusilem sie na Polaris 2 Barum rok temu NOWE starczyly na 1 sezon...

• Gość: kierowca Re: Opony zimowe IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 17:45
        Te opony 175/65 R14 potrzebuję do renault.W Ciechanowie podobnej cenie można dostać np: Dębica Frigo 2, BARUM Polaris 3,Firestone Winterhawk 2, Matador MP52 Nordica, Sava Eskimo S3+. Ostatnio jeździłem na Frigo. Całkiem niezłe, tylko głośne. Nie wiem czy też je teraz zakupić, czy może w tym przedziale cenowym są opony lepsze niż Frogo2. Pozdrawiam
        • Gość: Jacek Re: Opony zimowe IP: *.tktelekom.pl 14.11.11, 18:50
          Sugerowanie się opiniami, typu te są złe a te niedobre zaś inne to super jest bez sensu. Opon nie kupuje się na całe życie. Po rozmiarze, sądzę że są do renault thali lub clio, może megane I. Ta klasa pojazdów to nie wyścigówki i opony, których szukasz pewnie będą służyły jeżdżenia do pracy itd., nie do jazd wyczynowych, bo to nie ta liga. Jeśli bierzesz pod uwagę zakup nowych gum to tylko cena, czy to będzie dębica, barum, dayton, to i tak te wszystkie należą do wielkich koncernów oponiarskich. Z ich lini produkcyjnych zjeżdzają godyer, continental, bridgestone. Technologia produkcji jest na tyle zaawansowana, że tak naprawdę bez znaczenia będzie marka, Bieżnik mają nowy i każda z nich zapewni ci odpowiedni komfort i bezpieczeństwo. Tu parę linków.

www.oponeo.pl/dane-opony/debica-frigo-2-175-65-r14-82-t
          www.oponeo.pl/dane-opony/barum-polaris-3-175-65-r14-82-t
          www.oponeo.pl/dane-opony/dayton-dw510-175-65-r14-82-t
          Jeśli chodzi o Ciechanowskie firmy, to musisz sam szukać. Nie oczekuj, że ktoś sprawdzi ci ceny i powie gdzie możesz lepiej kupić. Rozmiar popularny więc i cena nie powinna zwalić z nóg. Opcja kolejna to giełda samochodowa. Mają tam sporo nowych opon, używanych jeszcze więcej. Powinieneś coś znaleźć dla siebie.

Jeśli jeździsz clio, thalia, megane i masz felgi 5,5J możesz poszukać też coś w rozmiarze 185/65/r14 komfort się poprawi, renówka delikatnie pójdzie w górę, lepiej się trzyma w drodze, w śniegu będzie mieć trochę większy opór i gorszą pracę w błocie pośniegowym, za to pojedzie lepiej po lodzie i suchym z racji większej przyczepności.
          link
          www.oponeo.pl/dane-opony/debica-frigo-2-175-70-r14-84-t
          • Gość: Jacek Re: Opony zimowe IP: *.tktelekom.pl 14.11.11, 18:55
            > Jeśli jeździsz clio, thalia, megane i masz felgi 5,5J możesz poszukać też coś w
            > rozmiarze 185/65/r14 komfort się poprawi, renówka delikatnie pójdzie w górę, l
            > epiej się trzyma w drodze, w śniegu będzie mieć trochę większy opór i gorszą pr
            > acę w błocie pośniegowym, za to pojedzie lepiej po lodzie i suchym z racji więk
            > szej przyczepności.
            > link
            > rel="nofollow">www.oponeo.pl/dane-opony/debica-frigo-2-175-70-r14-84-t

Dałem ci zły link. choć 175/70/r14 też podejdą w mojej reni na takich właśnie jeździłem i nic nie tarło. Poniżej 185/65/r14

www.oponeo.pl/dane-opony/debica-frigo-2-185-65-r14-86-t
            • Gość: andrew Re: Opony zimowe IP: *.cdma.centertel.pl 14.11.11, 22:14
              Ja zakupiłem Winterstar point-S jest to opona produkowana przez continentala może mało jeszcze znana na polskim rynku ale ponoć bardzo dobra i w rozsadnej cenie. Za "15" 195/65 zapłaciłem 205 zł. w niedawno otwartej hurtowni opon na smiecińskiej przy farbex. Narazie nie moge powiedziec jak ta opnka zachowuje sie na sniegu ale moge powiedziec ze jest bardzo cicha jak na zimówke. Z tego co wiem od własciciela tej hurtowni to ceny opon zmieniaja sie z dnia na dzien oczywiscie w góre. Winterstar to nie zadna chinszczyzna np moje produkowane były w rumunii i sa z kwietnia tego roku. Polecam odwiedzic ta hurtownie.
              A jesli chodzi o koszt wymiany to chyba wszedzie sa te same ceny czyli 15 zł. od koła plus ewentualna wymiana zaworków 5 zł.
              • Gość: Monika Re: Opony zimowe IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 00:15
                W rumunii to tak jak kiepski barum..
                • Gość: ......... Re: Opony zimowe IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 08:29
                  kup dębica Frigo 2 będziesz zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka