Dodaj do ulubionych

blueconnect 3G

IP: *.180.11.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.12.11, 16:40
Czy ktoś z Was korzysta z internetu blueconnect na Aleksandrówce.
Ja odnoszę wrażenie że ostatnio chodzi strasznie wolno.
Czy podziela ktoś moją opinię?
Moży byśmy wspólnie zgłosili problem!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kid Re: blueconnect 3G IP: *.181.36.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.11, 20:34
      ten wynalazek w Ciechanie i 5 km za miastem jeszcze jakoś działa - ale raczej słabiutko, jedna lub dwie kreski na 3G przy ładnej pogodzie, w budynkach znacznie spada zasięgi lądujesz na GPRS- szkoda na to kasy nie polecam. Próbował może ktoś wpinać małą antenkę do modemu?
    • Gość: Kilkujadek Re: blueconnect 3G IP: *.180.74.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.11, 21:24
      Musisz mało korzystać z Blue Connect.
      Od czerwca sieć miała kilka poważnych awarii. Z reguły jak pada, to awaria dotyczy terenu od Pułtuska przez Nasielsk, Płońsk, Ciechanów, Mławę po Działdowo. Najdłużej awarię usuwano w sierpniu - prawie tydzień. Ostatnia miała miejsce 16 grudnia od 16:15 do północy.
      Stanowczo odradzam tą sieć.
      • Gość: 3g Re: blueconnect 3G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 09:53
        a ja właśnie zamówiłem
    • Gość: z Re: blueconnect 3G IP: *.204.98.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.12.11, 14:35
      wspólnie zgłosili problem?
      dziewczyno na jakim świeci ty żyjesz? możesz próbować indywidualnie, ale nie licz że ci pomogą. ja też niestety korzystam z blueconnecta i nieopatrznie w czerwcu przedłużyłam umowę, czego bardzo żałuję.był czas że próbowałam "walczyć" z operatorem ale to walka z wiatrakami. Nawet jeśli po konkretnych argumentach albo mega awanturze przyjmą zgłoszenie, to oczywiście nie widzą problemu. Raz nawet ktoś do mnie dzwonił i dopytywał o szczegóły problemu, przyznał mi rację, po czym po kilku godzinach dostaję smsa, że problem nie występuje! ogólnie t-mobile ma problem z nadajnikiem 3g w ciechu, najczęściej nie działają dns-y, a po każdym większym wietrze nadajnik wymaga restartu (źródło dział techniczny operatora), problemy zdarzają się co najmniej raz w tygodniu i mam już tego dosyć, bo to więcej nie działa niż działa. a na infolinii tylko próbują wciskać ciemnotę, że operator nie gwarantuje transferu danych. już nawet więcej tego komentować nie będę.
      • Gość: Olo Re: blueconnect 3G IP: *.183.248.142.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.12.11, 15:24
        Ludzie weźcie sobie lepiej WiMaxa w T-Mobile bez limitów i na pewno będziecie zadowoleni!!! Trochę się czeka, aż doślą modem i zasilacz (1-3miesiące) ale macie łącze całkowicie dla siebie bez stałego IP, czyli filmy online po resecie modemu możecie oglądać bez limitów :))) Polecam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka