IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 22:38
ciechanów znowu zabłysł muzycznie w polsacie ale obciach
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 22:59
      sam jestes obciach gosciu......

Nie potrafisz zrobic nic tylko swinie innym podkladac.

Moim zdaniem oni zasluguja zeby sie pokazac, w tym programie bylo pewne ze sie nie przebija przez jury ktore ma klapki na oczach i disko polo nie popiera.

Najsmieszniejsze jest to ze sie wszyscy tego wypieraja, a sluchaja byle gowna zagranicznego w ktorych ktos spiewa o byle czym, tylko ze nie rozumiejac slow, myslicie ze to jest fajne....

Disco Polo to nasza muzyka ktorej nie powinnismy sie wstydzic
      • Gość: XxX Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 08:38
        Zgadzam sie w 100 %. Gadaja ze nasza muzyka to obciach, a sami sluchaja po 50 razy dziennie brazylijskie disco polo jak np. Michel Telo.
        • Gość: .... Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 08:42
          brazylijskie disco polo :)
          Widzę że poziom umysłowy wprost proporcjonalny do poziomu słuchanej muzyki
          • Gość: XxX Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 09:01
            Nie ma to jak siedziec w necie po to, zeby lapac za slowka i obrazac. Zrozum "inteligencie", ze to dziala na tej samej zasadzie co np. kotlet schabowy z piersi kurczaka. Rozumiesz porownanie ? ale zeby sie jakis inny matol nie czepial, to teraz bede pisal łopatologicznie, zeby zrozumiał, czyli - brazylijski odpowiednik polskiego disco polo.
            • Gość: QZ Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 09:56
              POPIERAM W 100% JAK NIE DODA TO SKACZĄY CHŁOPCY Z DISCO POLO W BIAŁYCH SZELKACH I SPODNIACH PODCIĄGNIĘTYCH POD PACHY ZNOWU OBCIACH
              • Gość: phi-lozof Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 10:10
                baaaa, jakie miasto takie gwiazdy

niestety :(
      • Gość: m Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 10:18
        disco polo to nie moja muzyka .A jak piszesz o tekstach i ich rozumieniu to gratulacje gustu muzycznego.To tyle dzieki za uwagę.
        • Gość: as Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 10:31
          jeżeli piszesz że muzykę polską mamy kojarzyć z disco pola bo to nasza muzyka to proszę cię.. ja w tym wypadku chyba nie przyznaję się do bycia polakiem.. polska muzyka jest cudowna, jest wiele niszowych artystów ale nie disco polo błagam cię.............................
          • Gość: dj Re: must by IP: *.play-internet.pl 05.03.12, 11:51
            Chłopaki z Cliver nie przeszli, ale za to przeszedł jakiś murzyn, który kaleczy nasz język.
            Ja osobiście wspieram każdych wykonawców z naszego regionu.
            Większość uznaje disco polo za obciach ale jak dojdzie co do czego, na przykład juwenalia to wszyscy skaczą jak z głośników poleci jesteś szalona, a jak gra jakiś mało znany zespół rockowy, albo nie daj Boże Jazz, to widownia traktuje to jak reklamę w tv i idzie się odlać lub zakupić piwo. Więc nie piszcie o obciachu i o tym że jakie miasto tacy artyści bo niech rzuci kamieniem ten kto nie tańczył na weselu lub innych imprezach przy muzyce disco polo.
            • Gość: .... Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 11:58
              Mów mi tylko w kogo mam rzucać i naparzam.
              Szczerze mówiąc zrobię to nawet chetnie zważywszy na twoje podejście - "dobry bo nasz, zły bo obcy"
              • Gość: ja Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 08:38
                a macie moze linka tego wystepu? z checia obejrze
            • Gość: as Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 12:05
              to pozostaje tylko współczuć tym ludziom.. bo ja nawet jak na juwenaliach słyszę disco to mam odruch wymiotny. A że inni skaczą no to co? widocznie lubią tą muzykę. Bo nie wiem czy ogarniacie temat ale disco to czysta komercha na której zarabia się najwięcej kasy, bo wiadomo takie zespoliki jak cliver to tylko głównie na weselach koszą kasę. Polskie wesele= pijani ludzie, którym nie potrzeba intelektualnych piosenek "o czymś". Wystarczy że puścisz im pszczółkę maję i latają jak szaleni. Murzyn może nie był jakiś cudowny ale za to miał mega charyzmę ale był prawdziwie wesołym człowiekiem z dystansem do siebie i niczego nie udawał tak jak lans dorosłych chłopów w kolorowych spodniach na szelki podciągniętych pod pachy. Idolki chyba max do 13 lat... I to prawda co powiedziała Kora. Dała im TAK tylko dlatego, że mając tyle lat nadal w tym siedzą i tworzą tak odmóżdżająca muzykę. Po prostu dając im NIE można by im było już tylko współczuć.
              • Gość: KillBill Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 15:34
                A to wesele jest od sluchania ambitnych tekstow ? jak tanczysz to wsluchujesz sie w tekst ? uchrom mnie Boze zebym nie trafil na takie bufoniaste wesele kiedys. Dlaczego mam wrazenie, ze mam do czynienia z kolejnym "indywidualista" ktory gardzi wszystkim i wszystkimi naokolo.
                • Gość: as Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 17:13
                  no właśnie dlatego, nie wyprawiałem wesela bo to wiocha na maxa.
            • Gość: phi-lozof Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 12:13
              ja skakałem swego czasu przy niejakim Krzysztofie Krawczyku ale czy wytypował bym go do kolejnego etapu takiego konkursu ... szczerze wątpię

popatrz urażony czy Cliver mógłby postać choćby przy Panu Krzysztofie

sam widzisz o co chodzi juz chyba
              • Gość:   Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:18
                Zacznijmy od tego, że ludzie dzielą się na takich którzy mają swoje zdanie, swoje upodobania i na takich którzy nie mają własnych ulubionych stylów, zespołów ale wiedzą, że rock jest cool więc słuchają rocka. Ci co pamiętają lata 90 wiedzą, że co 2 młoda osoba spotkana na ulicy nosiła koszulkę zespołu rockowego lub hard rockowego. To było cool i słuchali ci co lubili oraz ci co szukali akceptacji.
                Komercha, nie komercha Disco polo wpada w uch i sprawia, że podrygują nogi każdemu. Wielu po prostu wstydzi się tego i udaje oburzenie. Na czym ta muzyka Disco Polo jest oparta? Ano na przyśpiewkach ludowych i na muzyce religijnej którą mamy we krwi od pokoleń. Tak na muzyce religijnej - teksty są sprośne a rytm żwawszy ale to te same interwały, ten sam sposób harmonizacji. Część diso polo wyewoluowało do robienia coverów muzyki zagranicznej.
                Nie jest to muzyka którą kupię i włażę do odtwarzacza w samochodzie ale jeśli leci w radio, na imprezie to nie krzywię się bo jest fajna.
                Abstrahując już od disco polo myślę, że każdemu przydało by się rozszerzyć horyzonty muzyczne i znaleźć coś co naprawdę lubi a nie coś co akceptują innych. Mądry człowiek nie powie, że to co słuchasz to obciach bo styl muzyczny którego słuchamy to nasza indywidualna cecha i basta.
                Każda muzyka czerpie korzenie w kulturze kraju z którego pochodzi lub jakąś kulturą jest inspirowana. Tak, to głupie, ze słucha się (i zachwyca pięknem) muzyki opartej na tradycji irlandzkiej (celtyckiej) a gardzi swoją. Niektórym opadła by szczęka do gleby gdyby zobaczyli prawdziwe nazwiska kompozytorów tej muzyki. Tak, tak - rock raz jest w łasce a raz w niełasce a jeść trzeba zawsze. Może temu disco polo przydało by się trochę ogłady bo przeważnie muzyka jest generowana maszynowo w komputerach lub na keyboardach z lipnymi automatami perkusyjnymi co powoduje, że jakość muzyki, wrażenia nie są fajne ale i tak lubimy te rytmy, znamy teksty które przypływają do nas i siedzą nam w myślach :).
                Odpalmy YouTube, osłuchajmy tego co lubimy naprawdę a portal zaproponuje nam inne zespoły grające podobnie. Jeśli absolutnie nie wiemy co nam się podoba odpalmy radio nieukierunkowane na styl i jeśli nam coś się podoba sprawdźmy na RDS czy na stronie rozgłośni co to jest. Wszelkie badania wykazują, że ludziom podoba się to co leciało w czasach ich młodości i tak gra radio. Włączam Zetkę i jest sporo nowej muzyki ale ciągle puszcza się hiciory z lat 80 i 90 to mi się podoba i już!. "Mossa mossa" też.
                Jazz powiadasz? a no słucham. Nie jakiś może rasowy bo braki w edukacja, brak wyrobienia ale smooth (smut :D) jazz.
                Disco Polo gatunek jak każdy inny. Nie prawda, że tylko zespoły grające Disco Polo zarabiają na weselach. Byłem na weselu gdzie zespół (z Ciechanowa) grał "na żywca" standardy muzyczne z całego świata i nie było ani jednej piosenki Disco Polo. Byłem też na weselu gdzie grali na żywca 2 panowie z Ciechanowa po konserwatoriach muzycznych (trąbka + klawisz). Ale to był czad!
                Nie ma co wkładać wszystkich do jednego wora lubiących rocka lub zespołów grających z dyskietki obciachową muzykę.
                Nie wiem jak teraz ale kiedyś lekcje muzyki uczyły śpiewać piosenki na akademie. Chyba nadal nie ma programu edukacji muzycznej opartej o szerokie spektrum stylów muzycznych a powinien być.
                Muzyka jest częścią naszego życia i nic tego nie zmieni. Chcąc zrozumieć (choć troszkę) kobietę, trzeba znać słowa piosenek których słucha :P. Choćby Ci przyszło tłumaczyć z francuskiego :D.
                Życzę odnalezienia siebie w muzyce, muzyki w sobie i wiele tolerancji dla słuchających czegoś innego. Żadna muzyka nie jest jedynie słuszna i żadna nie jest kompletnie bezwartościowa.
                • Gość: as Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 17:20
                  jeśli znalazłeś na wesele zespół który potrafił w swoim repertuarze pozbyć się disco polo to ci szczerzę gratuluję i od razu powiedz jaki to. Co do piosenek discopolo, może znalazło by się jeszcze kilka takich " co ucho by zniosło" ale jak tak czasami włączam telewizję i widzę jak u K.Wojewódzkiego jest jakiś typas, który ma piosenki pt renia grabowska, albo ci*uleńka no to kurde opadają mi ręce i pytam co za bezmózg może tego słuchać? Piosenki disco polo są w głównej mierze o jednym , o kręceniu tyłkiem i nic więcej. A dlaczego osoby którzy lubią posłuchać piosenki "o czymś" piosenki której chce się słuchać i karmić ucho, to od razu ktoś nazywa go "indywidualistą" albo snobem... kurde czy żyjemy w czasach kiedy mamy słuchać tylko jakiegoś badziewia żeby być cool?
              • Gość:   Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:31
                "czy Cliver mógłby postać choćby przy Panu Krzysztofie?"
                Na spokojnie może stać, śpiewać nawet bardziej się podobać. Krzysztof Krawczyk kiedyś był polskim artystą popowym (i troszkę obciachowym). Potem stał się artystą grającym w rodzinnym zespole taśmy na których słychać Gorana Bregovica :D. Byłem na takim koncercie w Gołotczyźnie. Wolę Disco Polo od takiej porażki.
              • Gość: ktoś Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:25
                Jako informację powiem tylko tyle, że pan Krzysztof Krawczyk (z całym szacunkiem dla jego osoby i twórczości) jak wrócił do Polski z USA to sam występował w takim programie jak DISCO RELAX. I ja nic do niego nie mam, każdy jakoś żyć musi. Myślę też, że on też się tego nie wstydzi.
        • Gość: KillBill Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 15:32
          Jest muzyka do sluchania i do zabawy. Wy chcecie sluchac ambitnych tekstow w czyms co sluzy do zupelnie czegos innego ? wkurza mnie takie gadanie. I uprzedzajac, nie slucham disco polo, ale jak pojde na wiejskie wesele to bawie sie znakomicie.
          • Gość: antyfan Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 15:57
            Święta prawda co napisał KillBill. Nie znam formuły tego programu, gdyż go nie oglądam, a wczoraj zostałem zawołany z wielkim krzykiem do TV przez domowników, no bo wydarzenie raptem nie lada, ale sądząc z obsady jury, chłopcy żle trafili. Pan Sztaba czy Pani Zapendowska to nie goście weselni. I trochę mnie dziwi, że jak mnie się wydawało liczyli jednak na sukces. Chyba, że taktyka była typu - żle czy dobrze, grunt że nas widzieli i o nas się mówi. A chłopcy to co robią, robią dobrze. Pod odpowiedniego klienta. Wprawdzie nie do mnie z taką twórczością, ale jednak za znalezienie swojego miejsca na rynku należy Ich pochwalić. Para w gwizdek nie leci. Trzymajcie się.
            • Gość: z Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 19:32
              każdy słucha tego, co lubi. ja lubię jazz, dla większości to niezborny jazzzgot. czemu mam mieć poczucie wyższości z tego powodu, że nie pasi mi disco polo. nie mam, chłopaki grają chwytliwą melodyjną muzyczkę do zabawy, nie do kontemplowania. fajnie sie przy tym bawią i ok. pozdrówko dla miłośników wszelkiej muzyki -od Mussorgskiego, Szymanowskiego, Stańki, Procol Harum, Nirvany, Kultu, Kapeli ze wsi Warszawa do Clivera.
              • Gość: ... Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 19:58
                I znów piszą zazdrośni ludzie z branży, zapewne zespoły CIechanowskie.Ba one myślą,że są zespołami tak naprawdę to zespoły które mozna uznać za zespoły mozna policzyc na palcach jedej ręki.Np trzech gosci,jeden śpiewa drugi trochę gra a trzeci tylko prowadzi tempak nawet nie umie zagrać Wlazł kotek na płotek.Ale cóż.Mnie jest miło że zespół z CIechanowa doszedł tak daleko,realizuje swoje marzenia,a nie potrafi tylko oczerniac innych,to jest tylko zwykła ludzka zazdrość.Jeśłi im się udało to Gratulacje,tak trzymać.A do pseudo zespołów Ciechanowskich,powinniście brat przykład z zespołu Cliver,bo oni pokazują że warto wierzyc w marzenia.Takze pseudo zespoliki brac sie za robotę.do szkoły muzycznej uczyć sie grac,śpiewać a nie grać tylko d..e przy kompie.
                • Gość: vt Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 22:10
                  ciebie to juz naprawde p............................. pseudo zespoły ? lub mniej znani muzycy z Ciechanowa?. Nie chcę ci pisać znanych nazwisk ze świata muzyki czy nazw zespołow bo i tak nic ci nie powiedzą . Powód nie grają na wiejskich spędach
                  • Gość: QZ Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 23:34
                    uderz w stół a CLIVER się odezwie no cóż miały być fanfary a jest obciach,
                    miały być salony a została stodoła
                    • Gość: ... Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 07:17
                      Oj zazdrosny chory człowieku i cała reszta pseudo zespolików weselnych.
                      • Gość: Magda Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 14:20
                        Oszczedzcie wstydu i nie porywajcie sie do mediow.
    • Gość: te Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 18:56
      Obciachem jest to ze się urodziłeś a ja i tak kocham numer MOJE CIAŁO TAMTEJ NOCY OSZALAŁO
      • Gość: gosć Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:59
        widać ze ciało oszalało do muzgu to ty nie masz
        • Gość: do gościa Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 10:25
          Mózg sie pisze przez ó zamknięte.Ale jestes tempy i płytki,taki zwykły prosty DRUT.PA>
          • Gość: gość Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 15:42
            na "mózg" przez ó zamknięte to ty nie zasługujesz
            • Gość: te gosc Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:06
              Widze że zabolało.Idz wydymaj cus albo nie ha ha ha
      • Gość: .... Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 10:26
        Teraz rozumiem ten skecz do końca:) Mam na myśli ostatni napis na koniec "programu"
        • Gość: .... Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 10:27
          Zapomniałem wkleić link więc:
          mariush
          • Gość: solony Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 20:06
            czy lokalna zawiść naprawdę musi być aż tak żenująca ... pozdrówko dla chłopaków z Clivera :)
            • Gość: zalew Re: must by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 20:16
              nawet nie lokalna. Ewidentnie widać że ci z kabaretu Limo też zazdroszczą cliverowi i dlatego zrobili ten skecz. Kiepscy kabareciarze wiozą się na talencie chłopaków z clivera .
              A poza tym wszystko ok?
              • Gość: aza Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 20:26
                zazdrość to ludzka cecha ale nie ma czego zazdrościć .
    • Gość: jo Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 08:37
      jo
    • asdfghjkl-5 Re: must by 14.03.12, 15:43
      niestety, najłatwiej jest oczerniać... Skoro nie znacie tych chłopaków, to po co się ich czepiacie??? Ja osobiście miałam z Nimi do czynienia, grali na moim weselu, i lepszego zespołu nie można było sobie wybrać. Oni kochają muzykę i poświęcają jej wszystko, dlatego z mojej strony wielki szacunek w ich stronę...
      • Gość: aza Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 20:09
        no właśnie nadają się na wesela, zabawy wiejskie i tego podobne imprezy.
        A za to młodzi mławiacy pokazali że tekst i pasja są ważne w muzyce i to jest fajne a nie śpiewanie o DUPIE MARYNI .Szacun dla mławiaków
        • Gość: XxX Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 20:18
          Nastepny bufon "na poziomie" co nie rozumie ze co innego muzyka do sluchania i emocjonalnych uniesien, a co innego muzyka do zabawy. Tacy ludzie to zazwyczaj introwertycy siedzacy w domu, niezbyt lubiani przez innych przez swoja gburowatosc.
          • Gość: aza Re: must by IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 23:54
            Tu gburowaty bufon do xxx muzyka to raczej nie twój konik bo to piszesz znaczy że zupełnie się na niej nie znasz . Muzyka do słuchania muzyka do zabawy k...wa co ,co jeszcze muzyka do spania, jedzenia,chodzenia ,leżenia ....... i tak dalej.Zrozum muzyka jest dobra lub zła niezależnie od jej gatunku .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka